Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta super wiesci! Oby tak dalej!

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Jestem po ciaza w macicy :) pęcherzyk 6 mm jest ok wszystko <3
    Pięknych kolejnych miesięcy :)

• Ediii Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Jestem po ciaza w macicy :) pęcherzyk 6 mm jest ok wszystko <3

Bardzo się cieszę! Zaczyna sie odliczanie do serducha :-)

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak jak myślałam...negatywny test...trudno, powalczymy w przyszłym miesiącu

Zastanawia mnie tylko czy w cyklu w ktorym była sprawdzana drożność jajowodów można starać sie o ciaze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 09:19

• Ediii Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie mowilas ze testujesz za tydzien?
    Ktory to dzien po ovu, albo dzien cyklu.

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii wrote:
    A nie mowilas ze testujesz za tydzien?
    Ktory to dzien po ovu, albo dzien cyklu.

Mówiłam:)) ale jutro idę na wesele i chciałam sprawdzić czy mogę sie troszkę zalkoholizowac:)

To dopiero 24 dc ale martwią mnie plamienia. Nigdy dobrze nie wróżyły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:
    Mówiłam:)) ale jutro idę na wesele i chciałam sprawdzić czy mogę sie troszkę zalkoholizowac:)

To dopiero 24 dc ale martwią mnie plamienia. Nigdy dobrze nie wróżyły.

Ejj za szybko test robilas , a alkoholizowac sie mozesz , zobacz ja w sylwestra dużo wypilam a 12 stycznia mialam pozytywny test :)

Aska84, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeehh zazdroszczę Wam tego testowania! ja czekam na pierwszą @ po poronieniu

a potym.. bydymy sie miziać z chopym! :D ;)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:

Będzie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:

Ja też myślałam, że się mojej @ po zabiegu nie doczekam... a tu już 9dc ;-)

• Ediii Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo ta pierwsza jest tak wyczekiwana.
    Ja swojemu az smsa wyslalam, ze przyszla a on mi odpisal "chyba pierwszy raz sie z tego ciesze"

A Starczka dobrze prawi, test za wczesnie i nas tu denerwuje bez sensu. Alkoholizowac sie mozesz, nie wpadajmy w paranoje, rzadko kto wie od trzeciego tygodnia ciazy ze jest w ciazy. Na tym etapie to chyba wiekszosc jeszcze wali ;-) ;-)

Bomblica, to kciuki za to mizianie!

Aska84, Staraczka23 lubią tę wiadomość

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to bym pomyslala tak " trzeba sie naj3bac bo kolejne miesiące będą abstynencja " :D :D
    Pij i se nie żałuj :)

kierzynka, hiacynta99, Aska84, Ediii, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień dobry!:)
    Jestem 5 tyg po poronieniu chybionym (8-9tydz.) okres po 22 dniach od zabiegu. Po okresie wizyta kontrolna - 'endometreium śliczne' , wszystko super po zabiegu. Jajnik prawy z hipoechogenną gladkoscienną torbielą o wymiarach 53x35 mm ' - ponoc jak pęcherzyk nie pęknie to sie tworzy torbiel - z tego co zrozumialam z słów Pani doktor. Przepisala mi luteine 2 razy dziennie pod język powiedziala ,że dziecko to minimum za 2 mies.(ona tak by chciała) :( Nie rozumiem skoro tak super super i czuje sie świetnie to czemu tak? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edi o tak ta pierwsza to wyczekiwana jak zadna inna... Ja tez jak dostalam i napisalam mezowi to stwierdzil "nie myslales ze to powiem no ale wkoncu!" I odrazu pytal czy dzwonilam juz do kliniki...

Staraczka ja tak teraz robie hehe... przywiozlam sobie z pl Somersby i normalnie to mi sie zdarzy raz w miesicu cos wypic a teraz sobie tak popijam bo przeciez zaraz bede w ciazy i sie zmarnuja bi juz nie bede mogla! O takie mam nastawienie!

kierzynka, Staraczka23, Ediii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ale mnie zaparcia mecza sie zaczyna ... Jutro mam wesele w Katowicach Boże 3 godz drogi autostrada jak ja przeżyję tyle w aucie i powrót o 12 w nocy kolejne 3 godz:/...

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Softkitty nie wiem co ginka miała na myśli że chce abyście zaczęli starania dopiero za 2 miesiące, ale w sumie to wielu lekarzy tak mówi i im chodzi chyba głównie o psychikę po poronieniu.

Jeśli chodzi o alkohol to teraz raczej nie szkodzi więc Aska84 pij i się nie stresuj a test przecież za wcześnie to i tak ci by jeszcze nic nie wyszło :)

Hiacynta życzę Ci żeby fasola była zdrowa i ciąża bardzo nudna, żeby wszystko było ok.

hiacynta99, Aska84 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii wrote:
    No bo ta pierwsza jest tak wyczekiwana.
    Ja swojemu az smsa wyslalam, ze przyszla a on mi odpisal "chyba pierwszy raz sie z tego ciesze"

A Starczka dobrze prawi, test za wczesnie i nas tu denerwuje bez sensu. Alkoholizowac sie mozesz, nie wpadajmy w paranoje, rzadko kto wie od trzeciego tygodnia ciazy ze jest w ciazy. Na tym etapie to chyba wiekszosc jeszcze wali ;-) ;-)

Bomblica, to kciuki za to mizianie!

Jest mega wyczekiwana :) cieszyłem się jak dziecko :)

Ediii lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    softkitty wrote:
    Dobry dzień dobry!:)
    Jestem 5 tyg po poronieniu chybionym (8-9tydz.) okres po 22 dniach od zabiegu. Po okresie wizyta kontrolna - 'endometreium śliczne' , wszystko super po zabiegu. Jajnik prawy z hipoechogenną gladkoscienną torbielą o wymiarach 53x35 mm ' - ponoc jak pęcherzyk nie pęknie to sie tworzy torbiel - z tego co zrozumialam z słów Pani doktor. Przepisala mi luteine 2 razy dziennie pod język powiedziala ,że dziecko to minimum za 2 mies.(ona tak by chciała) :( Nie rozumiem skoro tak super super i czuje sie świetnie to czemu tak? :(

Ja poronilam w marcu końcem i starałam się odrazu!! Organizm musiał wrócić do formy trwało to do sierpnia :P

U mnie wogole zdziwienie ze przy endometrioze i PCOS Udalo się bez pomocy lekarza :D.

Życzę powodzenia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Softkitty nie wiem co ginka miała na myśli że chce abyście zaczęli starania dopiero za 2 miesiące, ale w sumie to wielu lekarzy tak mówi i im chodzi chyba głównie o psychikę po poronieniu.

Jeśli chodzi o alkohol to teraz raczej nie szkodzi więc Aska84 pij i się nie stresuj a test przecież za wcześnie to i tak ci by jeszcze nic nie wyszło :)

Hiacynta życzę Ci żeby fasola była zdrowa i ciąża bardzo nudna, żeby wszystko było ok.

I chyba będzie nudna hehehe juz głupieje w domu, juz nie mam co sprzatac w domu. Dzieki za życzenia, również życzę ci wytrwałości i lekkiego porodu, no i zdrówka dla was!!!

kierzynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja w sobotę sie nawaliłam, co prawda juz 2 piwo mi cos nie wchodziło, a test w poniedziałek pozytywny :P i narazie jest ok i mysle ze będzie tak dalej :-)

Aska84, Ediii lubią tę wiadomość

‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ