Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrian, bardzo ładne! Podoba mi sie. Paznokietku ale zapomnialam kiedy bylas na wizycie. Ostatnio w wigilie i szyjka zamknieta. A co dalej?

Pucek, 650 gram szczescia! No i brzuszek fajny juuuż!

Monika a u Ciebie jak sprawy z szyjka? Sa jakies zwiastuny?

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek ładny brzuszek :)

Edi u mnie raczej nic nie zwiastuje porodu szybkiego, szyjka pozamykana na 4 spusty. Odkąd zaczęłam brać wiesiołka i pić herbatę z liści malin czasem lekko poboli mnie podbrzusze ale właściwie to wszystko.
    Mojej małej dobrze w brzuchu i nie zamierza wychodzić. Tyle że jej plany akurat nijak mają się do planów gina, we wtorek rano mam sie stawić w szpitalu na indukcji (cukrzyca ciążowa) i zobaczymy jak pójdzie :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A indukcja polega na podaniu oksytocyny? Czy cos jeszcze?

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie, lutka ma wpływ na przyrost wagi w ciąży?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie, lutka ma wpływ na przyrost wagi w ciąży?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem to najpierw zwykła kroplówka z oxy, jak nie ruszy to kolejnego dnia taka 12h kroplówka, kolejnego dnia balonik. Jak mnie nic nie ruszy to gin powiedział, że czeka mnie cc czego wolałabym uniknąć :/

pucek wydaje mi się, że nie

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no mysle ze ruszy. U mnie ruszylo. Oksytocyna wzmaga skurcze, skurcze robia rozwarcie. Ja mialam 5 jednostek oksytocyny, pros o znieczulenie. Bo przy podlaczonej kroplowie skurcze robia sie serio bolesne i czeste bardzo szybko :-)
    Bedzie dobrze. Nastaw sie ze ma byc ból tak jak ja to sie zaskoczysz :-)

Pucek, tez mysle ze nie, toć to progesteron.
    Mamy go naturalnie a teraz bierzesz asekuracyjnie, żeby bylo go więcej w ciąży.

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie myśl o rodzaju porodu bo wszystko pójdzie w łeb .
    Sama mam nauczkę , tak gadalam ze cesarki nie , ze naturalnie z mężem przy boku a życie dało inny scenariusz .
    Jaki poród to nie istotne , najważniejsze żeby było na czas i dziecko zdrowe :)

Wbrew pozorom cc nie jest straszna , gorzej wspominam usuwanie narządów

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edi że będzie boleć to się nastawiam, ale skoro tyle kobiet przeżyło to i ja przeżyję :) Szkoda tylko ze indukowany poród podobno boli bardziej. No a jak już się nacierpię to wolę urodzić normalnie niż mieć CC ;)
    co do znieczulenia to u mnie w szpitalu jest gaz wiec na początek chcę się tym wspomóc, może obejdzie się bez zzo.
    Pewnie gdybym poczekała mala by wyszła sama ale doceniam że gin przejmuje sie moja cukrzycą i że w tym przypadku lepiej szybciej zakończyć ciążę. I dla mnie i dla niego CC to ostateczność, no ale liczę się z tym, że może tak to się skończyć.

Póki co w domu wiesiołek, herbata z lisci malin, piłka itd ;)

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • mikka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89- z ręką na sercu mogę ci przyrzec że poród boli, ale na tyle ze da się go zniesc! Ja mialam podana oksytocynę- po ktorej podobno poród przebiega szybciej, ale skurcze są mocniejsze i dałam rade bez znieczulenia. Dasz radę i Ty nie ma się czego bać, będzie dobrze, a jak już bedziesz miala w ramionach malenstwo to juz nic innego nie bedzie mialo znaczenia, zaden ból. Trzeba przetrwac te kilka godzin porodu, skurcze męczące ale za to potem jaka nagroda! Trzymaj się i glowa do gory. Nie taki diabel straszny jak go malują!

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edii ja byłam na wizycie dzień przed wigilia. Pół centymetra rozwarcia, szyjka skrócona ale zamknięta. Jutro mam kolejna wizyte. Zobaczymy czy cos sie ruszyło. Z doświadczenia koleżanek wiem ze nawet te, którym lekarz prorokował poród lada dzień to nawet miesiąc chodziły mimo wszelkich znaków "w brzuchu i na niebie". Ja już bym chciała moje maleństwo trzymać w ramionach. Chciałabym najpóźniej w przyszłym tygodniu urodzić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika czyli moze urodzisz szybciej niż ja :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale przecież ja nie piszę, ze się boję porodu :P po prostu nastawiam się, że będzie boleć i liczę się z tym, że po oxy skurcze mogą być boleśniejsze.
    Wiem, że dam radę, w końcu tyle kobiet rodzi i to nie jedno dziecko.
    Bardziej boję się tego, że mnie nic nie ruszy i się namęczę a na końcu i tak mnie potną :P

paznokietku dlatego napisałam, że może Cie wyprzedzę, zalezy czy mała będzie chciala współpracować :)

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika będzie dobrze, najważniejsze by szczęśliwie urodzić a nastawiać się na rodzaj porodu nie warto. U mnie było podobnie jak u Staraczki, chciałam bardzo rodzić siłami natury a wyszło jak wyszło miałam podwójną indukcję, 6h w bólach i z balonikiem chodziłam wierząc że coś to da jak wypadł byłam uradowana że już się zacznie, dr zajrzał i dupa rozwarcie minimalne, moja cała nadzieja w oxy była, bóle owszem mocne 2 butle poszły ale co się kończyły to i bóle ustawały, przebicie wód tez nic nie dało, zlitowali się i pocięli.

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii no często karmie. W sumie nigdy nie liczyłam ale tak co 1,5-2h

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka ja po ktg u lekarza dostałam skierowanie bo tętno słabe i spadało , nie poczułam żadnych boli wody tez nie odeszly a chcialam wiedziec jak to jest haha na wypisie mam ze cc ze względu na podejrzenie zamartwicy wew.macicznej czy jakos tak , czytalam o tym i dzieci rodza sie wtedy z max 6pkt a moja 10 miala

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ^ miesiącu :)
    13 stycznia czeka mnie wizyta :)

Staraczka23, Ediii lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka dobrze ze nic się nie stało

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka dobrze ze mie czekali i podjęli decyzje o Cc. Przynajmniej masz swoją Roksanke a tak rożnie mogło sie potoczyć według wypisu. Ja miałam wizyte. Generalnie rozwarcie na jakiś centymetr, szyjka zamknięta wiec gin zrobiła mi masaż. Myślałam ze ja strzelę z nogi w twarz, tak cholernie to bolało. Od dwóch wizyt u niej po takich masażach mam jednodniowe krwawienia, które jak zapowiedziała sa sprawa normalna i mam sie nie martwić. Poza tym dostałam antybiotyk na zakażenie nerek :/

• pucek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paznokietek mam nadzieję że szybko pójdzie akcja i niedługo wyślesz nam zdjęcie swojego różowego Maluszka. Powiedz mi, na czym polega taki masaż, bo nie wyobrażam sobie żeby mój gin mi coś takiego robił

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ