X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaaa te tragedie mam przez ta krzepliwosc dlatego branie heparyny i witamin oraz 15 mg kwasu foliowego pomoże mi ze donosze ciążę. Radzę Ci abyś zajęła się swoimi emocjami bo ja jakoś zbieram się po tym wszystkim i nie poddaje się nie użalam się nad sobą tylko dążę do celu...
    Co do badań nadal będę robiła ale znam już odpowiedz śmierci 2 córek.

s1985, katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Niebieskaaa te tragedie mam przez ta krzepliwosc dlatego branie heparyny i witamin oraz 15 mg kwasu foliowego pomoże mi ze donosze ciążę. Radzę Ci abyś zajęła się swoimi emocjami bo ja jakoś zbieram się po tym wszystkim i nie poddaje się nie użalam się nad sobą tylko dążę do celu...
    Co do badań nadal będę robiła ale znam już odpowiedz śmierci 2 córek.
    Popieram ;)

Aga22, katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 dzięki kochana za wsparcie! :*

s1985, katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, działać! Tzn, jezeli sa jakies przeciwskazania, jakies leczenia to ja sie nie znam, ale jezeli to byly poronienia jsk u mnie, bez przyczyny, działajcie!! Nie ma zasady. Po pierwsym poronieniu troche poczekalam ( 4 miechy) i poronilam drugi raz. Po tym drugim nie doczekalam @ i prosze, mam synka. Nievwolno sie poddawac.

Roxa, to faktycznie hmm. Nie doradze, nie znam sytuacji, ale tak zależało ci na bobasku...

Katarzyna, co z tą wagą? Dlaczego tak?

S1985 trzymam moooocno za Ciebie kciuki 1 kwietnia.

s1985, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edii a jakies leki bralas za trzecim razem?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii wrote:
    Dziewczyny, działać! Tzn, jezeli sa jakies przeciwskazania, jakies leczenia to ja sie nie znam, ale jezeli to byly poronienia jsk u mnie, bez przyczyny, działajcie!! Nie ma zasady. Po pierwsym poronieniu troche poczekalam ( 4 miechy) i poronilam drugi raz. Po tym drugim nie doczekalam @ i prosze, mam synka. Nievwolno sie poddawac.

Roxa, to faktycznie hmm. Nie doradze, nie znam sytuacji, ale tak zależało ci na bobasku...

Katarzyna, co z tą wagą? Dlaczego tak?

S1985 trzymam moooocno za Ciebie kciuki 1 kwietnia.
    Prima aprilis ;D

Ediii lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia powodzenia przy testowaniu <3

Edi co do mojej wagi to nie wiem :-\ ? Może to ja schizuje :P zapytam jutro położnej bo przychodź w każdy poniedziałek.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Sysia powodzenia przy testowaniu <3

Edi co do mojej wagi to nie wiem :-\ ? Może to ja schizuje :P zapytam jutro położnej bo przychodź w każdy poniedziałek.
    A nie dziękuję ;)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Dziewczyny dostałam @ wiec będziemy działać po niej co będzie to bedzie co myślicie?

Myślę, że to wspaniale, że dostałaś @ teraz tylko czekać na płodne i brać się do roboty (jesli nie ma przeciwsskazań) ;) powodzenia!

s1985, katarzyna_d lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Ediii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Edii a jakies leki bralas za trzecim razem?

Tak, duphaston do okolo 35 tyg, acard do chyba 20, kwas foliowy i magnez.

Katarzyna to wogole nie przytylas w tej ciąży dobrze rozumiem? Co położna powiedziała?

Dobra, to kto jeszcze testuje?

My testujemy mleko o obniżonej zawartości laktozy, bo niestety ataki płaczu się ciągle zdarzają. Mleko comfort, espumisan do kazdego karmienia, biogaja i debridat na poprawe motoryki jelit. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:24

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin mi powiedział, że teraz też będę brała acard.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii wrote:
    Tak, duphaston do okolo 35 tyg, acard do chyba 20, kwas foliowy i magnez.

Katarzyna to wogole nie przytylas w tej ciąży dobrze rozumiem? Co położna powiedziała?

Dobra, to kto jeszcze testuje?

My testujemy mleko o obniżonej zawartości laktozy, bo niestety ataki płaczu się ciągle zdarzają. Mleko comfort, espumisan do kazdego karmienia, biogaja i debridat na poprawe motoryki jelit. :-(

Nie no aż tak zle nie jest cos Przytylam w porównaniu do pierwszej ciąży 25 kg. To teraz z 8kg spadło na 7 :P znajoma mówiła ostatnio ze marnie wyglądam na buzi blada i chuda :P a zawsze miałam rumieńce :-)
    Ważne żeby Mikus dobrze sie miał i rósł
    !!!

• Kasiamyd Znajoma

Wysłany: 16 marca 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna_d jak to robisz ze tm mało przytyłaś ?;) ale na szczescie wszystko dobrze prawda? Ja kończę 16 tydz i juz mam 5kg do przodu ;)
    Czekam na wizytę gin . Bo wyniki morfologii troche za niskie ;( ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiamyd wrote:
    Katarzyna_d jak to robisz ze tm mało przytyłaś ?;) ale na szczescie wszystko dobrze prawda? Ja kończę 16 tydz i juz mam 5kg do przodu ;)
    Czekam na wizytę gin . Bo wyniki morfologii troche za niskie ;( ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

Czy ja wiem na poczatku ciąży mdłości do 14 tyg to schudłam, od poczatku jem regularnie rano śniadanie kolo 9-10. Obiad 13-14. I kolacja góra do godz 19-18 i tym z jedzienia. I miedzy tym jakiś owoc lub cos słodkiego . Mecza mnie bole jelit np teraz złapał mnie atak tzn bol całego brzucha klucie bol krzyża i gazy:/ potworna zgaga tez mnie nie ominęła i przez to nie objadam sie wieczorami .

Tak sie przyzwyczaiłam ze po tej 19 juz nie czuje głodu :-) i mój apetyt w tej ciąży kiepski :-\ zero zachcianek!!! Na nic nie mam ochoty .. Jem bo poprostu musze. Może po ciąż minie bo zawsze jadłam dużo :P obecnie waze 62 kg

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wszystko dobrze mam nadzieje, wizyta dopiero za tydz.

2 tyg temu było ok :-) u mnie tez morfologia wyszła średnia! Biorę żelazo ale chyba mi sie nie wchłania bo mam w saszetkach :) ta bladość cery mnie troche martwi i samoloty które mam coraz częściej :P

anusiaczek11 lubi tę wiadomość

• Kasiamyd Znajoma

Wysłany: 17 marca 2016, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chudzinka z Ciebie ;) bedzie napewno wszystko dobrze . Ja to jem cały czas bo jak nie jem to wtedy mi niedobrze ;(

• Ediii Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło rety, chcialabym tyle wazyc bez ciąży :-)

katarzyna_d, Kasiamyd lubią tę wiadomość

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
  • anusiaczek11 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, gratuluje tym, którym się udało:)
    Ja pierwsze poronienie miałam w 2010, wyszło Haschimoto i po uregulowaniu tsh zaszłam za 8 miesięcy. Ciąża książkowa, poród też. Potem druga ciąża, też ok, tylko hormony brałam-wiadomo. Na porodówce mi powiedzieli, że ja mam takie ciąże i porody, że nic tylko dzieci rodzić:).
    Teraz we wrześniu 2015 zaszłam w ciąże, były plamienia, ale gin mówił, że wszystko ok.Na wizycie w 12tyg. dowiedziałam się, że od 2 tygodni serce nie bije...Łyżeczkowanie, rozpacz..wiadomo.
    Teraz mam 5 cykl po poronieniu, tarczyca ok. Zobaczymy czy przyjdzie @ w poniedziałek.Z jednej strony bym chciała z drugiej się panicznie boje.Sama już nie wiem co jest większe-lęk czy pragnienie.
    Widzę po sobie i po Was, że nie ma reguły, jedna zachodzi zaraz po poronieniu i jest ok, druga czeka i tak poroni.Mi też się wydawało, że to pierwsze poronienie to, tak jak mi mówili- przypadek-albo haschimoto, tym bardziej, że potem urodziłam bez problemu dwójkę.Nie chce się zagłębiać w jakieś badania specjalistyczne,a endo mówił że od tarczycy się odczepić bo była unormowana.Mówią, że przy następnej obowiązkowo acard i heparyna.Acard ok, ale jakoś nie czuje, że powinnam brać heparyne - profilaktycznie.Gdzieś czytałam,że na kościach może się to odbić potem.Zobaczymy- wole myśleć, że to wada genetyczna, bo wszystko na to wskazuje.A Wy jak tam bierzecie heparynę po dwóch poronieniach?

15.10.2010❤ Aniolek 6 tc
    20.03.2012 szczesliwy porod Coreczki
    06.02.2014 szczesliwy porod Synka
    04.11.2015❤ Aniolek 10/12 tc
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę, po drugim poronieniu dostałam heparyne po pozytywnym teście, teraz heparyne biorę przed staraniami

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaczek, ja tę heparynę kojarzę z problemami z krzepliwością, miałaś badania w tym kierunku, czy to było przyczyną poronienia? Na jakiej podstawie taka informacja od lekarzy?

‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ