Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny
Zosiak: kiedyś przeczytałam motto jednej z forumowiczek "Nadzieja umiera ostatnia" Zobaczysz, że jeszcze będziesz tuliła do siebie dzieciątko Z całego serca Ci tego życzę :* Jak również pozostałym staraczkom
Paulina: ja miałam laparoskopie, ale dziś właśnie dostałam bóli okresowych. Nie wiem czy organizm jeszcze sie regeneruje, czy dostanę wcześniej @. Chociaż powinna być też za tydzień, jeśli wszystko wróci do normy. Dopiero dziś mija 20 dni od zabiegu. Ale zdziwiło mnie jeszcze, że mam jakby śluz płodny i pobolewanie lewego jajnika, tego z cp.. A wizyta u lekarza 19 stycznia.. -
Mam pytanie do dziewczyn, którym udało się pozytywnie zafasolkować po cp. W tym cyklu rozpoczęliśmy kolejne starania i udało się - przed spodziewanym okresem w 25 dc(cykl po cp 26/29) zrobiłam test. Ukazała się blada kreska, następnie powtórzyłam go po dwóch dniach z innej firmy - ten sam wynik.
Wczoraj w 4tc i 1d zrobiłam betę - 49,59 mlU/ml, wydaje mi się, że trochę za niska ja na ten czas - jutro powtórzę aby zobaczyć przyrost. Na chwilę obecną nie mam specjalnie objawów, ciągną mnie jajniki i bóle takie lekko okresowe. Jedynie czasem mam wrażenie, że mocniej ale nie jakoś boleśnie ciągnie mnie z prawej strony.
W poprzedniej ciąży, dostałam sporego bólu z lewej strony gdzie była cp - myśląc, że to jajnik i plamiłam przez 3 dni ale ginekolog wtedy nie stwierdził nieprawidłowości - nie stwierdził też cp do 7tyg
Jak to wyglądało u Was? Bardzo chciałabym aby w końcu szczęśliwie się udało...
8 tc 1d - cp, usunięcie lewego jajowodu. -
nick nieaktualny
-
Czara - 29dc robilam betę, jutro ponownie sprawdzę czy wzrośnie znacznie. Co do owulacji ciężko powiedzień kompletnie odpuścilam, jakiekolwiek obserwacje bo byłam zajęta świętami. Podejrzewam, że mogla zdarzyć się wlasnie w ktoryś z tych dni.8 tc 1d - cp, usunięcie lewego jajowodu.
-
nick nieaktualny
-
ja raz miałam w 28dc 45 a drugi raz w 30dc owu 16dc potwierdzona monitoringiem beta była 99 nie wartośc jest istotna tylko jej przyrost , bo zależy kiedy dojdzie do zagnieżdżenia, nie martw się na zapas16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pywatnie czeka się 2 miesiące i koszt wizyty to 240 zł. Gdyby to był tylko kosz wizyty, to w ogóle od razu byśmy się zapisali, ale te wszystkie badania są takie drogie...
-
nick nieaktualnyPaulinka no a potrzebny Ci ten genetyk? kiedy staranka? moze sie uda tym razem i nie pojdziesz zycze Ci zeby Ci sie udalo kurcze tak dlugo sie starasz podziwiam Cie i trzymam movno kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 21:52
-
Paulinka,nie wiem skąd jesteś,ale dziewczyny pisały,że w Rudzie Śląskiej jest szybko i w Łodzi do genetyka.Ja też czekam do genetyka na kariotypy do czerwca.Trombofilię zrobiłam z testdna, czekam na wynik.Mam córkę z bezproblemowej ciąży,poronienie zatrzymane i cp.Dzięki forum wiem,że zdrowa ciąża nie gwarantuje kolejnych sukcesów.Ja odpuszczam starania przynajmniej na jakiś czas,bo po cp jestem pełna strachu.Ale badania warto zrobić nawet jeśli będziesz w ciąży.2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
nick nieaktualny
-
zosiak88 wrote:Anna Z dokladnie Cie rozumiem z tym strachem ja odpuscilam na rok czasu troche tez z teho strachu i z przyczyn wyzszych.2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
nick nieaktualny
-
zosiak88 wrote:Paulinka no a potrzebny Ci ten genetyk? kiedy staranka? moze sie uda tym razem i nie pojdziesz zycze Ci zeby Ci sie udalo kurcze tak dlugo sie starasz podziwiam Cie i trzymam movno kciuki
Niestety jest potrzebny... Przy trzech poronieniach to podstawa. -
nick nieaktualny
-
Ginekolog kazała nam się mimo wszystko starać. A jeśli się uda, to od razu mam się z nią kontaktować. Mówiła, że w ciemno mi da heparynę.