Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Właśnie dowiedziałam się, że jedna laska z forum też z Poznania była zapisać się do tego samego genetyka i ma wizytę na połowę maja Wkurzyłam się! Widać umawiają jak chcą. Pojadę tam dzisiaj i zrobię dym!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulina, a badałaś: białko S, zespół antyfosfolipidowy, d-dimery? Zastanowiłabym się też nad immunologią. Jeśli masz możliwość to rób badania na własną rękę, bo szkoda czasu.
Bez podstaw nie dostaniesz refundacji na heparynę, a miesięczny koszt to 300 zł (z refundacją z 18 zł)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Antytrombina III (AT III)
APTT (czas kaolinowo-kefalinowy)
Białko C
Białko S
Czynnik VIII
Czynnik von Willebranda (antygen)
Dopełniacz
składowa C4
Elektroforeza białek - surowica
Ferrytyna
Morfologia pełna - analizator - krew
P.ciała p/jądrowe ANA2 HEp-2
PT (INR,Quick)
Białko całkowite - surowica
Na kolejnej wizycie (niektóre się powtarzają), a część nawiązuje do wyników z pierwszej tury, np. : Ana2 mam wysoko dodatnie, dlatego zlecił Antykoagulant toczniowy)
Antykoagulant toczniowy
APTT (czas kaolinowo-kefalinowy)
D-dimery ilościowo (osocze)
Ferrytyna
Morfologia pełna - analizator - krew
P.ciała przeciw B2GP1 (beta 2 glikoproteinie 1)
P.ciała przeciw kardiolipinie (IgM i IgG)
PT (INR,Quick)
Immunolog zleciła limfocyty NK (na 2-3 dni przed okresem), ss-a, ss-b (?).
-
O wow!!! Ale tego!!! Póki co chyba zrobię te badania genetyczne z test dna, a później wezmę się za resztę. Dzięki kochana za listę :*
-
nick nieaktualnyHej. Właśnie chciałam się Was zapytać o badania Jestem w kropce, ponieważ żaden ginekolog (nawet prywatnie) nie chce mi dać skierowania na badania Każdy twierdzi, że skoro mam już dzieci, to nie muszę żadnych badań robić. Moja lekarka stwierdziła, że przez kilka miesięcy mam dać sobie spokój ze wszystkim (badania, pomiary temp., nawet mam nie sprawdzać śluzu, tylko zapisywać kiedy mam @) W tamtym roku dosyć sporo wydałam na badania, ale przy okazji wyszło, że mam niski progesteron i hiperprolaktynemię czynnościową. Oczywiście ginekolodzy zbagatelizowali wyniki, ale endokrynolog przepisała Bromergon. Chyba będę musiała do niej się przejść. Może jako jedyna coś mi doradzi, bo nie mogę na innych liczyć
Nastazja: przykro mi Tulę mocno :* -
Aneczka to jest jakieś chore... Jesteś po 3 poronieniach, a lekarze nie chcą dać Ci skierowania na badania Co z tego, że masz już dzieci...?!? Nasza służba zdrowia jest chora!! Czy Ci lekarze nie widzą, że coś jest nie tak, skoro ciąża nie może się utrzymać. Przykre to
My chyba zrobimy badania genetyczne na własną rękę. Obliczylam, że wyniesie nas to około 1400 zł. Wolimy wydać te pieniądze niż czekać na wizytę do lipca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 17:47
-
nick nieaktualnyPaulina: najśmieszniejsze jest to, że ja byłam u wszystkich prywatnie (!!) Nie dość, że kasę musiałam wydać na same wizyty, to jeszcze na badania. A oni nawet nie zaproponowali co mam zbadać. Wszystko co badałam to z polecenia dziewczyn na forum.. Gdyby nie to, to o tamtych problemach w ogóle bym nie wiedziała.. Pójdę do endokrynologa (to jeszcze jedyna lekarka, która mi w czymkolwiek pomogła), może jak mnie pokieruje co mam zbadać, to część skierowań da mi lekarka rodzinna. Ehh.. Czarno to wszystko widzę
-
Paulino,Aneczko z tego co się zorientowałam to kariotypy wychodzą rzadko niezgodne,więc uznałam,ze robimy je na NFZewnątrz i czekamy do czerwca.Genetyk powiedziała mi,że jak mam dziecko to mutacja Mthfr może teraz wpływać.Zrobiłam trombofilię z testdna i czekam na wynik. Tez myślałam,że mając dziecko nie będzie problemów.Nie dajcie się spławić lekarzom.2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
Hey Dziewczyny!
Niestety witam wszystkie nowe i życzę aby wątek był magiczny i dla Was.
Mój syn jest uparty (albo usłuchany bo ciagle mowimy mu z mężem że jeszcze nie teraz ma sie rodzic:P) i dalej jesteśmy w dwupaku, a dziś 39t02d ciąży...
Trzymam za was kciuki, abyscie też niedługo miały takie "problemy" jak ja z bliskim przeterminowaniem ;pPaulina_2603, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
@K01 nasza córa też siedzi w najlepsze i ani się jej śni wchodzić.
W środę mam iść do szpitala jak nic nie ruszy.
Dziewczyny, cały czas trzymam za Was kciuki, nie poddawajcie się. Ja rok czasu starałam się po cp.Paulina_2603, Magdzia85F lubią tę wiadomość
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece.