Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • Annika696 Znajoma
    Postów: 19 4

    Wysłany: 11 września 2018, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 będę tak trzymać :) Mam nadzieje, że wynik histeriskopii będzie ok i nie będę musiała przechodzić drugiego łyżeczkowania. Płodność jest ale prawdopodobnie już naturalnie nie będę zachodzić - za duże ryzyko :(

    Monika_88! Trochę poczytałam o histeriskopii i na prawdę wiele sobie obiecuje po jej wyniku wiec muszę trzymać kciuki i dzięki za wsparcie - przyda sie. Dawaj znać jak będziesz miała wyniki.

  • Paulina_2603 Autorytet
    Postów: 4363 9339

    Wysłany: 12 września 2018, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po kolejnej wizycie :)
    Nasza CÓRECZKA ma 722 g. Jednak lekarz na połówkowym miał rację. Mimo tego, że przyzwyczaiłam się do faktu że będzie synek, to cieszę się bardzo :)

    MonikA_89!, Sung, molisia, Madzik34, ja1986 lubią tę wiadomość

    17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7716 10924

    Wysłany: 12 września 2018, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Jestem po kolejnej wizycie :)
    Nasza CÓRECZKA ma 722 g. Jednak lekarz na połówkowym miał rację. Mimo tego, że przyzwyczaiłam się do faktu że będzie synek, to cieszę się bardzo :)
    Cudowna wiadomość, serdeczne gratulacje :)

    Paulina_2603, molisia lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7716 10924

    Wysłany: 12 września 2018, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annika696 wrote:
    Paulina_2603 będę tak trzymać :) Mam nadzieje, że wynik histeriskopii będzie ok i nie będę musiała przechodzić drugiego łyżeczkowania. Płodność jest ale prawdopodobnie już naturalnie nie będę zachodzić - za duże ryzyko :(

    Monika_88! Trochę poczytałam o histeriskopii i na prawdę wiele sobie obiecuje po jej wyniku wiec muszę trzymać kciuki i dzięki za wsparcie - przyda sie. Dawaj znać jak będziesz miała wyniki.
    Dam znać, ale mogę do 2 tygodni czekać za wynikami. Muszę u więc uzbroić się w cierpliwość :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Annika696 Znajoma
    Postów: 19 4

    Wysłany: 15 września 2018, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 gratulacje ;)

    Monika_89! Tak że teraz uzbrajam się w cierpliwość i czekamy na wyniki swoich badań. Mam nadzieje że będzie wszystko ok :)

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7716 10924

    Wysłany: 15 września 2018, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lab ekspresowo zrobił badania. W poniedziałek oddałam krew a wczoraj już były wyniki. A mówili, że do 14 dni nawet się czeka :P
    ANA mam ujemne, kardiolipiny też. Jeszcze czekam na trombofilię z testdna. W przyszłym tygodniu może będą wyniki

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 14:33

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • molisia Autorytet
    Postów: 636 236

    Wysłany: 16 września 2018, 23:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiak co u Ciebie kochana ❤️

    Jest już z Nami Weronika
    w5wqvcqgush2eos6.png
    Marzec 2016-ciąża obumarla 9tydz
    Styczeń 2017- ciąża pozamaciczna 5tydz. Zachowanie jajowodu

    Febion Natal1
    Tmg
    Encorton
    Clexane
    Czekamy na cud ☺
    Jest z nami Weronika ❤️❤️

    w5wqvcqgush2eos6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 września 2018, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) tu Zosiak jakis czas temu usunelam konto bo sie ttlko wkurzalam sama na siebie potem zalozylam postanowilam mierzyc temperature :D u mnie wiesci dobrych nie ma :/co miesiac monitoring co miesiac wyrok ze ze strony nie droznej owulacja :( niestety losy mi sie tak dobrze nie ulozyly i juz od czerwca walcze o owulke z lewej strony ktora nie chce dzialac a staramy sie od kwietnia wiec tylko raz probowalam. Lelarz kazal mi juz od tamtego cyklu ryzykowac z niedroznym jajowodem bo nawet stymulacja nie pomogla. Teraz bedzie 2 cykl ze stymulacja a pozniej musze isc jeszczw raz na laparoskopie. Zmienilam leki nie biore mama dha i metyli tylko zastapilam prenatalem uno biore dodatkowo bromergon bo w miedzy czasie wyszla prolaktyna bardzo wysoka przy czym bardzo fatalnie sie czulam mdlosci zawroty glowy odlot. Meza faszeruje fertilman plus. Ale musze Wam powiedziec ze niestety ale wylouzowanie nic nie daje bo i nawet po urlopie nic nie wyszlo :( Wy juz wszystkie na koncowce a ja dalwj w lesie zycze Wam zdrowka pozdrawiam

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 12:19

  • czarnaiwi Autorytet
    Postów: 689 306

    Wysłany: 23 września 2018, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta niedroznosc potwierdzona laparoskopia lub hsg czy tylko na podstawie tego, ze z tego jajowodu byla cp?
    Laparoskopia na pewno nie zaszkodzi- w moim przypadku dzieki temu ( tydzien po zabiegu) zaszlam w ciaze.
    Ja wiem, ze ciezko sie czyta i patrzy jak innym sie udaje i wtedy czlowiek nysli ze jemu to chyba nigdy sie nie uda- wiem, tez tak myslalalm. Dlatego mam taki wewnetrzny opor i ciezko mi na tym watku pisac o swojej ciazy, staram sie tego nie robic.

    Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki i wierze, ze zostaniesz za ten czas oczekiwania solidnie nagrodzona. Sciskam!

    Mika88 lubi tę wiadomość

    l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • ja1986 Autorytet
    Postów: 548 357

    Wysłany: 1 października 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    Witajcie ;) tu Zosiak jakis czas temu usunelam konto bo sie ttlko wkurzalam sama na siebie potem zalozylam postanowilam mierzyc temperature :D u mnie wiesci dobrych nie ma :/co miesiac monitoring co miesiac wyrok ze ze strony nie droznej owulacja :( niestety losy mi sie tak dobrze nie ulozyly i juz od czerwca walcze o owulke z lewej strony ktora nie chce dzialac a staramy sie od kwietnia wiec tylko raz probowalam. Lelarz kazal mi juz od tamtego cyklu ryzykowac z niedroznym jajowodem bo nawet stymulacja nie pomogla. Teraz bedzie 2 cykl ze stymulacja a pozniej musze isc jeszczw raz na laparoskopie. Zmienilam leki nie biore mama dha i metyli tylko zastapilam prenatalem uno biore dodatkowo bromergon bo w miedzy czasie wyszla prolaktyna bardzo wysoka przy czym bardzo fatalnie sie czulam mdlosci zawroty glowy odlot. Meza faszeruje fertilman plus. Ale musze Wam powiedziec ze niestety ale wylouzowanie nic nie daje bo i nawet po urlopie nic nie wyszlo :( Wy juz wszystkie na koncowce a ja dalwj w lesie zycze Wam zdrowka pozdrawiam


    zosiak ja czekałam na owulke z dobrej strony 5 miesięcy byłam stymulowana i nic dopiero jak odstawiłam wszystkie leki to od razu owulacja ze strony dro żne no i ciąża , także może spróbuj bez leków ...trzymam kciuki

    16.09.2016 I AID :( 18.10.2016 II AID :) CP :( usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID :(
    02.11.2017 IV AID :) beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
    iv09vcqgxm883epp.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 października 2018, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja1986 wrote:
    zosiak ja czekałam na owulke z dobrej strony 5 miesięcy byłam stymulowana i nic dopiero jak odstawiłam wszystkie leki to od razu owulacja ze strony dro żne no i ciąża , także może spróbuj bez leków ...trzymam kciuki
    Probowalam tez tak odstawilam wszystkie leki (z wyjatkiem metyli) w sierpniu niestety nie wyszlo :/

  • ja1986 Autorytet
    Postów: 548 357

    Wysłany: 2 października 2018, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    Probowalam tez tak odstawilam wszystkie leki (z wyjatkiem metyli) w sierpniu niestety nie wyszlo :/


    przykro mi , mam nadzieję że w końcu się uda , wiem jakie to frustrujące :/

    16.09.2016 I AID :( 18.10.2016 II AID :) CP :( usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID :(
    02.11.2017 IV AID :) beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
    iv09vcqgxm883epp.png
  • Anetaaa7 Przyjaciółka
    Postów: 114 30

    Wysłany: 15 października 2018, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, piszę ze szpitala dzisiaj potwierdzili mi diagnozę... ciąża pozamaciczna :( do tej pory betahcg rosło mi prawidłowo jedynym objawem było plamienie, które po duphastonie trochę się zmniejszyło nic mnie nie bolało za bardzo i dopiero przy becie ponad 2tys udało się coś zobaczyć. Jutro mam mieć operacje także trzymajcie za mnie kciuki.

  • miazmija Ekspertka
    Postów: 121 96

    Wysłany: 15 października 2018, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetaaa7 wrote:
    Cześć dziewczyny, piszę ze szpitala dzisiaj potwierdzili mi diagnozę... ciąża pozamaciczna :( do tej pory betahcg rosło mi prawidłowo jedynym objawem było plamienie, które po duphastonie trochę się zmniejszyło nic mnie nie bolało za bardzo i dopiero przy becie ponad 2tys udało się coś zobaczyć. Jutro mam mieć operacje także trzymajcie za mnie kciuki.

    Anetaaa7 trzymaj się kochana !!!! Wszystko będzie dobrze.

    03.2018 - cp, laparoskopia - usunięty jajowód
    07.2018 - cb
    0d1yqqmzkwp2eupd.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7716 10924

    Wysłany: 15 października 2018, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetaaa7 wrote:
    Cześć dziewczyny, piszę ze szpitala dzisiaj potwierdzili mi diagnozę... ciąża pozamaciczna :( do tej pory betahcg rosło mi prawidłowo jedynym objawem było plamienie, które po duphastonie trochę się zmniejszyło nic mnie nie bolało za bardzo i dopiero przy becie ponad 2tys udało się coś zobaczyć. Jutro mam mieć operacje także trzymajcie za mnie kciuki.
    Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało. Bądź silna!

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Paulina_2603 Autorytet
    Postów: 4363 9339

    Wysłany: 16 października 2018, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo siły życzymy!

    17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Anetaaa7 Przyjaciółka
    Postów: 114 30

    Wysłany: 17 października 2018, 06:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po operacji nikt mi nic nie chciał powiedzieć. Jedynie lekarka przed operacja mi powiedziała, że to problem immunologiczny i mam poniżej 50%,że następna ciąża nie będzie znowu poza maciczna. Jajowód miałam drożny także tylko mi go nacięli w jaju płodowym nie było zarodka. Miałam jakieś małe ognisko endometriozy, którego nie usunęli chociaż przed operacją mówili, że usuną lekarz stwierdziła, że to się leczy antybiotykami... Dodam jeszcze, że żadnych badań immunologicznych nie miałam robionych. Poza przeciwciał tarczycowych, które robiłam na własną rękę i wyszły w normie. Polećcie mi proszę badania, które mogę jeszcze zrobić. Do lekarzy nie mam już zaufania, bo każdy mówi co innego ale generalnie to nic pozytywnego jeszcze od nic nie słyszałam. Pozdrawiam i mam nadzieje, że Was to nie spotka. :(

  • Anetaaa7 Przyjaciółka
    Postów: 114 30

    Wysłany: 17 października 2018, 06:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jeszcze jedno szpital Kopernika w Krakowie nie polecam.

  • Paulina_2603 Autorytet
    Postów: 4363 9339

    Wysłany: 17 października 2018, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta a to była Twoja pierwsza ciąża? Nie daj sobie wmówić, że to problem immunologiczny skoro nie masz poparcia w badaniach. Ciąża pozamaciczna jest wtedy gdy są niedrozne jajowody, zrosty itp. przeszkody które utrudniają zagniezdzenie zarodka w macicy. W bardzo wielu przypadkach to też kwestia przypadku. Czy w czasie zabiegu lekarz sprawdził drożność drugiego jajowodu?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 09:51

    17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Anetaaa7 Przyjaciółka
    Postów: 114 30

    Wysłany: 17 października 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pierwsza. Lekarz powiedział, że jajowód był drożny. Miał do mnie przyjść dzisiaj ale nie raczył tego zrobić... drugiego jajowodu mi nie badali bo podobno mogę mieć chlamydiozę nie wiem w czym to przeszkadza poza tym robiłam badania na chlamydiozę niecałe 2 tygodnie temu... ale oni podobno nie mogą ich uznać. A co do sprawdzenia drożności nawet tego operowanego jajowodu to pewności nie mam ponieważ na karcie wypisu nic nie ma o tym, że go sprawdzali.. Każdy lekarz mówił mi co innego....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 13:05

‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego