Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, u mnie się skomplikowała sprawa. Byłam u gina i mój skrzep po poronieniu cp nic się nie zmniejszył, choć minęły już 2 miesiące, więc muszę mieć zrobione laparo. Nie wiem teraz w tej sytuacji z wirusem jak to będzie wyglądać, mój szpital odpada😕😕😕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 17:10
-
nick nieaktualny
-
Asia11 wrote:Widać jak byk. 4 cm ma
Ehh i laparoskopia ?
Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
( operacja jajowód zachowany )
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Zrost lewego jajnika z macicą
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
12.10 Wizyta 👩🏼⚕️ CRL 3cm 😍
03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙
Marcel 23.04.2022 16:51
Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Martuśka82 wrote:Zamówiłam sobie testy owulacyjne. Nigdy nie robiłam, więc z ciekawości postanowiłam sprawdzić czy na pewno to co czuje jako kłucie z powodu owulacji to owulacja.
Ideałem byłoby przez cały cykl uprawiać seks co dwa dni, ale ja takiej możliwości nie mam. Najgorsze, że zawsze szczyt płodności mam w weekendy, gdy mojego faceta nie ma w domu. W pierwszym cyklu starań oczywiście został w domu, ale był przeziębiony lekko i to mogło chyba też wpłynąć na fakt, że do zapłodnienia nie doszło.
Za chwilę zaczną odmrażać gospodarkę, wrócę z opiekuńczego do pracy i czeka mnie albo piekło albo wypowiedzenie. Chciałabym zajsc w ciążę, żeby się przed tym właśnie zabezpieczyć.
Ja mam wprawdzie ciągle wątpliwości podszyte strachem, ale mój partner jest zdeterminowany by zostać ponownie ojcem. Widze w jego oczach ten instynkt rodzicielski. -
Martuśka82 wrote:Zamówiłam sobie testy owulacyjne. Nigdy nie robiłam, więc z ciekawości postanowiłam sprawdzić czy na pewno to co czuje jako kłucie z powodu owulacji to owulacja.
Ideałem byłoby przez cały cykl uprawiać seks co dwa dni, ale ja takiej możliwości nie mam. Najgorsze, że zawsze szczyt płodności mam w weekendy, gdy mojego faceta nie ma w domu. W pierwszym cyklu starań oczywiście został w domu, ale był przeziębiony lekko i to mogło chyba też wpłynąć na fakt, że do zapłodnienia nie doszło.
Za chwilę zaczną odmrażać gospodarkę, wrócę z opiekuńczego do pracy i czeka mnie albo piekło albo wypowiedzenie. Chciałabym zajsc w ciążę, żeby się przed tym właśnie zabezpieczyć.
Ja mam wprawdzie ciągle wątpliwości podszyte strachem, ale mój partner jest zdeterminowany by zostać ponownie ojcem. Widze w jego oczach ten instynkt rodzicielski.
Nue stresuj się , próbujcie jak testy zaczną wychodzic pozytywnie będzie dobrze życzę dwóch kresek :)ja robiłam testy i co drugi dzień starania i sie udało tylko nie fartownie ja dzisiaj byłam u gina i zrobiłam jeszcze badania na te wszystkie bakterie żeby się upewnić ze jestem zdrowa , usg i mega jestem zadowolona bo po CP miałam cystę 3,5 cm a dzisiaj wszystko czyste i ładne mamy zielone swiatło od następnego cyklu życzę powodzenia
Martuśka82, Asia11 lubią tę wiadomość
Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
( operacja jajowód zachowany )
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Zrost lewego jajnika z macicą
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
12.10 Wizyta 👩🏼⚕️ CRL 3cm 😍
03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙
Marcel 23.04.2022 16:51
Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Martuśka82 wrote:Doczytałam nizej. Nie, ja się nie zmagam z depresją. Jest stosunkowo szczęśliwym człowiekiem bez większych problemów, a już na pewno emocjonalnych. Nawet bym nie umiała ściemnić lekarzowi, że mam jakieś doły. 🤔
-
Cześc dziewczyny.
Jeszcze tydzień temu cieszyłam sie z ciązy a w piątek u lakarza wyszło, że to ciąza pozamaciczna
Szybka reakcja, szpital usuniecie ciąży i lewego jajowodu ( Rok temu poronienie.
I co teraz??? Jakie lececznie teraz podjąć? Jak to było u was na jakie badania skierował Was lekarz prowadzący?
Ja wizytę, kontrolną mam za tydzień.
Wcześniej nie robiłam żadnych badań, o po pierwszym poronieniu nie było wskazań.
Podpowiedzcie mi jak było u was? Po jaki czasie udało was sie zajść w kolejną ciąże?
Zastanawiam sie czy jakies genetyczne badania zrobić? Sama nie wiem:(czerwiec 2019- poronienie samoistne/ łyżeczkowanie
kwiecień 2020- cp/ usunięcie lewego jajowodu
Czerwiec 2020- leczenie metrotreksatem pozostałości po cp -
zania wrote:U mnie tez nie znaleźli przyczyny cp, synka juz mam- pierwsza ciaza idealna byla
,teraz znowu zaszłam w ciąże po cp za 8 dni zobaczymy czy wszystko bedzie ok. Boje sie ale bardzo chcemy miec dzidziusia wiec podjęliśmy ryzyko. Oby było dobrze 🙏🙏🙏czerwiec 2019- poronienie samoistne/ łyżeczkowanie
kwiecień 2020- cp/ usunięcie lewego jajowodu
Czerwiec 2020- leczenie metrotreksatem pozostałości po cp -
nick nieaktualnyKuki87 wrote:Cześc dziewczyny.
Jeszcze tydzień temu cieszyłam sie z ciązy a w piątek u lakarza wyszło, że to ciąza pozamaciczna
Szybka reakcja, szpital usuniecie ciąży i lewego jajowodu ( Rok temu poronienie.
I co teraz??? Jakie lececznie teraz podjąć? Jak to było u was na jakie badania skierował Was lekarz prowadzący?
Wcześniej nie robiłam żadnych badań, o po pierwszym poronieniu nie było wskazań.
Podpowiedzcie mi jak było u was? Po jaki czasie udało was sie zajść w kolejną ciąże?
Zastanawiam sie czy jakies genetyczne badania zrobić? Sama nie wiem:( -
Kuki87 wrote:Cześc dziewczyny.
Zastanawiam sie czy jakies genetyczne badania zrobić? Sama nie wiem:(
Trudne pytanie po jakim czasie udało się zajść w ciążę. Każdej z nas historia jest inna. Mi akurat nie usunęli jajowodu, w kolejną ciążę zaszłam po niecałym roku z drugiego jajowodu, ale znowu w ciążę pozamaciczną. Innym dziewczynom szybko udało się zajść w prawidłową, a jeszcze innym wcale. Nie ma reguły, każda z Nas to inna historia. Przykro mi, że Cię to spotkało, ale każda z Nas to przeżywała i to jeszcze nie koniec świata (chociaż wiem, że teraz tak uważasz) 😘 na początek to myślę, że musisz odczekać z 2-3 miesiące, aż wszystko się wygoi i zdecyduj z lekarzem co dalej. Może HSG, posiewy. Ja bym próbowała jeszcze bez tego, bo duże prawdopodobieństwo, że z drugim jajowodem jest wszystko w porządku, felernego już nie masz, a ta sytuacja to czysty pech (Nie każda jest taką szczęściarą jak ja i miała drugi raz cp 🤪 )Trzymaj się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 22:26