X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie się skomplikowała sprawa. Byłam u gina i mój skrzep po poronieniu cp nic się nie zmniejszył, choć minęły już 2 miesiące, więc muszę mieć zrobione laparo. Nie wiem teraz w tej sytuacji z wirusem jak to będzie wyglądać, mój szpital odpada😕😕😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 17:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 14:05

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać jak byk. 4 cm ma

• Jusia88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Widać jak byk. 4 cm ma

Ehh i laparoskopia ?

Starania od 2019 🚼
    👱🏼‍♀️33👱🏻‍♂️34
    ▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
    ( operacja jajowód zachowany )
    ▪️Maj 2021 klinika w De
    Endometrioza
    Zrost lewego jajnika z macicą
    Lewy jajowód niedrożny
    ▪️Sierpień 2021 IVF
    Protokół długi
    19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
    Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
    24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
    Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
    Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
    Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
    Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
    13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
    20.09 Mamy ❤️
    12.10 Wizyta 👩🏼‍⚕️ CRL 3cm 😍
    03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
    04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
    17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙

Marcel 23.04.2022 16:51
    Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
    2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰

202204235378.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. 🤨

• Anetaaa7 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyn polecam Wam fajną transmisję z tanimi ubrankami również dla dzieci https://m.facebook.com/profile.php?id=109008124076413&ref=content_filter
    Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 14:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Anetaaa7 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Zamówiłam sobie testy owulacyjne. Nigdy nie robiłam, więc z ciekawości postanowiłam sprawdzić czy na pewno to co czuje jako kłucie z powodu owulacji to owulacja.
    Ideałem byłoby przez cały cykl uprawiać seks co dwa dni, ale ja takiej możliwości nie mam. Najgorsze, że zawsze szczyt płodności mam w weekendy, gdy mojego faceta nie ma w domu. W pierwszym cyklu starań oczywiście został w domu, ale był przeziębiony lekko i to mogło chyba też wpłynąć na fakt, że do zapłodnienia nie doszło.
    Za chwilę zaczną odmrażać gospodarkę, wrócę z opiekuńczego do pracy i czeka mnie albo piekło albo wypowiedzenie. Chciałabym zajsc w ciążę, żeby się przed tym właśnie zabezpieczyć.
    Ja mam wprawdzie ciągle wątpliwości podszyte strachem, ale mój partner jest zdeterminowany by zostać ponownie ojcem. Widze w jego oczach ten instynkt rodzicielski.
    Idź na zwolnie i starajcie się dalej, a ja trzymam kciuki 😊

• Anetaaa7 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno zwolnie od psychiatry jest trudne do podważenia, a która z nas nie zmaga się z depresją.

• Anetaaa7 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj bezpośredni linka do transmisji. Ja dla mojej córki i dla siebie kupiłam mnóstwo rzeczy ;) dlatego polecam. Jakbyście wpadły to proszę mnie pozdrowić 😁 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=130887295221829&id=109008124076413

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Czyli jeśli u mnie na USG po cp powiedziała mi lekarka, że wszystko jest w porządku rozumiem, że jajowody czyste widziała, tak?

Poronienie było w lutym. Jajowód czysty. Beta już zupełnie spadła, 2 razy już miesiączkę miałam.

• Jusia88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Zamówiłam sobie testy owulacyjne. Nigdy nie robiłam, więc z ciekawości postanowiłam sprawdzić czy na pewno to co czuje jako kłucie z powodu owulacji to owulacja.
    Ideałem byłoby przez cały cykl uprawiać seks co dwa dni, ale ja takiej możliwości nie mam. Najgorsze, że zawsze szczyt płodności mam w weekendy, gdy mojego faceta nie ma w domu. W pierwszym cyklu starań oczywiście został w domu, ale był przeziębiony lekko i to mogło chyba też wpłynąć na fakt, że do zapłodnienia nie doszło.
    Za chwilę zaczną odmrażać gospodarkę, wrócę z opiekuńczego do pracy i czeka mnie albo piekło albo wypowiedzenie. Chciałabym zajsc w ciążę, żeby się przed tym właśnie zabezpieczyć.
    Ja mam wprawdzie ciągle wątpliwości podszyte strachem, ale mój partner jest zdeterminowany by zostać ponownie ojcem. Widze w jego oczach ten instynkt rodzicielski.

Nue stresuj się , próbujcie jak testy zaczną wychodzic pozytywnie :) będzie dobrze :) życzę dwóch kresek :)ja robiłam testy i co drugi dzień starania i sie udało tylko nie fartownie :/ ja dzisiaj byłam u gina i zrobiłam jeszcze badania na te wszystkie bakterie żeby się upewnić ze jestem zdrowa , usg i mega jestem zadowolona bo po CP miałam cystę 3,5 cm a dzisiaj wszystko czyste i ładne mamy zielone swiatło od następnego cyklu :) życzę powodzenia

Martuśka82, Asia11 lubią tę wiadomość

Starania od 2019 🚼
    👱🏼‍♀️33👱🏻‍♂️34
    ▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
    ( operacja jajowód zachowany )
    ▪️Maj 2021 klinika w De
    Endometrioza
    Zrost lewego jajnika z macicą
    Lewy jajowód niedrożny
    ▪️Sierpień 2021 IVF
    Protokół długi
    19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
    Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
    24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
    Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
    Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
    Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
    Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
    13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
    20.09 Mamy ❤️
    12.10 Wizyta 👩🏼‍⚕️ CRL 3cm 😍
    03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
    04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
    17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙

Marcel 23.04.2022 16:51
    Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
    2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰

202204235378.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Anetaaa7 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Doczytałam nizej. Nie, ja się nie zmagam z depresją. Jest stosunkowo szczęśliwym człowiekiem bez większych problemów, a już na pewno emocjonalnych. Nawet bym nie umiała ściemnić lekarzowi, że mam jakieś doły. 🤔
    W takim razie idź na urlop. 😊 poza tym przy umowie o pracę obowiązuje 3mies. wypowiedzenie. Także masz sporo czasu.

• Kuki87 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny.
    Jeszcze tydzień temu cieszyłam sie z ciązy a w piątek u lakarza wyszło, że to ciąza pozamaciczna :(
    Szybka reakcja, szpital usuniecie ciąży i lewego jajowodu :( ( Rok temu poronienie.
    I co teraz??? Jakie lececznie teraz podjąć? Jak to było u was na jakie badania skierował Was lekarz prowadzący?
    Ja wizytę, kontrolną mam za tydzień.
    Wcześniej nie robiłam żadnych badań, o po pierwszym poronieniu nie było wskazań.
    Podpowiedzcie mi jak było u was? Po jaki czasie udało was sie zajść w kolejną ciąże?
    Zastanawiam sie czy jakies genetyczne badania zrobić? Sama nie wiem:(:(

czerwiec 2019- poronienie samoistne/ łyżeczkowanie
    kwiecień 2020- cp/ usunięcie lewego jajowodu
    Czerwiec 2020- leczenie metrotreksatem pozostałości po cp
  • Kuki87 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania wrote:
    U mnie tez nie znaleźli przyczyny cp, synka juz mam- pierwsza ciaza idealna byla
    ,teraz znowu zaszłam w ciąże po cp za 8 dni zobaczymy czy wszystko bedzie ok. Boje sie ale bardzo chcemy miec dzidziusia wiec podjęliśmy ryzyko. Oby było dobrze 🙏🙏🙏
    Długo po cp staraliście sie o maluszka?

czerwiec 2019- poronienie samoistne/ łyżeczkowanie
    kwiecień 2020- cp/ usunięcie lewego jajowodu
    Czerwiec 2020- leczenie metrotreksatem pozostałości po cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuki87 wrote:
    Cześc dziewczyny.
    Jeszcze tydzień temu cieszyłam sie z ciązy a w piątek u lakarza wyszło, że to ciąza pozamaciczna :(
    Szybka reakcja, szpital usuniecie ciąży i lewego jajowodu :( ( Rok temu poronienie.
    I co teraz??? Jakie lececznie teraz podjąć? Jak to było u was na jakie badania skierował Was lekarz prowadzący?
    Wcześniej nie robiłam żadnych badań, o po pierwszym poronieniu nie było wskazań.
    Podpowiedzcie mi jak było u was? Po jaki czasie udało was sie zajść w kolejną ciąże?
    Hej. Przykro mi że Ciebie też to spotkało . Mi również usunęli lewy jajowod :( po cp miałam powtarzane hormony, badanie drożności i monitoringi cyklu. Warto też zrobić badanie na bakterie atypowe.

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuki87 wrote:
    Cześc dziewczyny.

Trudne pytanie po jakim czasie udało się zajść w ciążę. Każdej z nas historia jest inna. Mi akurat nie usunęli jajowodu, w kolejną ciążę zaszłam po niecałym roku z drugiego jajowodu, ale znowu w ciążę pozamaciczną. Innym dziewczynom szybko udało się zajść w prawidłową, a jeszcze innym wcale. Nie ma reguły, każda z Nas to inna historia. Przykro mi, że Cię to spotkało, ale każda z Nas to przeżywała i to jeszcze nie koniec świata (chociaż wiem, że teraz tak uważasz) 😘 na początek to myślę, że musisz odczekać z 2-3 miesiące, aż wszystko się wygoi i zdecyduj z lekarzem co dalej. Może HSG, posiewy. Ja bym próbowała jeszcze bez tego, bo duże prawdopodobieństwo, że z drugim jajowodem jest wszystko w porządku, felernego już nie masz, a ta sytuacja to czysty pech (Nie każda jest taką szczęściarą jak ja i miała drugi raz cp 🤪 )Trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 22:26

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ