X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie się skomplikowała sprawa. Byłam u gina i mój skrzep po poronieniu cp nic się nie zmniejszył, choć minęły już 2 miesiące, więc muszę mieć zrobione laparo. Nie wiem teraz w tej sytuacji z wirusem jak to będzie wyglądać, mój szpital odpada😕😕😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 17:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 14:05

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać jak byk. 4 cm ma

• Jusia88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia11 wrote:
    Widać jak byk. 4 cm ma

Ehh i laparoskopia ?

Starania od 2019 🚼
    👱🏼‍♀️33👱🏻‍♂️34
    ▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
    ( operacja jajowód zachowany )
    ▪️Maj 2021 klinika w De
    Endometrioza
    Zrost lewego jajnika z macicą
    Lewy jajowód niedrożny
    ▪️Sierpień 2021 IVF
    Protokół długi
    19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
    Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
    24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
    Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
    Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
    Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
    Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
    13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
    20.09 Mamy ❤️
    12.10 Wizyta 👩🏼‍⚕️ CRL 3cm 😍
    03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
    04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
    17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙

Marcel 23.04.2022 16:51
    Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
    2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰

202204235378.png
  • Asia11 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. 🤨

• Anetaaa7 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyn polecam Wam fajną transmisję z tanimi ubrankami również dla dzieci https://m.facebook.com/profile.php?id=109008124076413&ref=content_filter
    Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 14:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Anetaaa7 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Zamówiłam sobie testy owulacyjne. Nigdy nie robiłam, więc z ciekawości postanowiłam sprawdzić czy na pewno to co czuje jako kłucie z powodu owulacji to owulacja.
    Ideałem byłoby przez cały cykl uprawiać seks co dwa dni, ale ja takiej możliwości nie mam. Najgorsze, że zawsze szczyt płodności mam w weekendy, gdy mojego faceta nie ma w domu. W pierwszym cyklu starań oczywiście został w domu, ale był przeziębiony lekko i to mogło chyba też wpłynąć na fakt, że do zapłodnienia nie doszło.
    Za chwilę zaczną odmrażać gospodarkę, wrócę z opiekuńczego do pracy i czeka mnie albo piekło albo wypowiedzenie. Chciałabym zajsc w ciążę, żeby się przed tym właśnie zabezpieczyć.
    Ja mam wprawdzie ciągle wątpliwości podszyte strachem, ale mój partner jest zdeterminowany by zostać ponownie ojcem. Widze w jego oczach ten instynkt rodzicielski.
    Idź na zwolnie i starajcie się dalej, a ja trzymam kciuki 😊

• Anetaaa7 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno zwolnie od psychiatry jest trudne do podważenia, a która z nas nie zmaga się z depresją.

• Anetaaa7 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj bezpośredni linka do transmisji. Ja dla mojej córki i dla siebie kupiłam mnóstwo rzeczy ;) dlatego polecam. Jakbyście wpadły to proszę mnie pozdrowić 😁 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=130887295221829&id=109008124076413

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Czyli jeśli u mnie na USG po cp powiedziała mi lekarka, że wszystko jest w porządku rozumiem, że jajowody czyste widziała, tak?

Poronienie było w lutym. Jajowód czysty. Beta już zupełnie spadła, 2 razy już miesiączkę miałam.

• Jusia88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Zamówiłam sobie testy owulacyjne. Nigdy nie robiłam, więc z ciekawości postanowiłam sprawdzić czy na pewno to co czuje jako kłucie z powodu owulacji to owulacja.
    Ideałem byłoby przez cały cykl uprawiać seks co dwa dni, ale ja takiej możliwości nie mam. Najgorsze, że zawsze szczyt płodności mam w weekendy, gdy mojego faceta nie ma w domu. W pierwszym cyklu starań oczywiście został w domu, ale był przeziębiony lekko i to mogło chyba też wpłynąć na fakt, że do zapłodnienia nie doszło.
    Za chwilę zaczną odmrażać gospodarkę, wrócę z opiekuńczego do pracy i czeka mnie albo piekło albo wypowiedzenie. Chciałabym zajsc w ciążę, żeby się przed tym właśnie zabezpieczyć.
    Ja mam wprawdzie ciągle wątpliwości podszyte strachem, ale mój partner jest zdeterminowany by zostać ponownie ojcem. Widze w jego oczach ten instynkt rodzicielski.

Nue stresuj się , próbujcie jak testy zaczną wychodzic pozytywnie :) będzie dobrze :) życzę dwóch kresek :)ja robiłam testy i co drugi dzień starania i sie udało tylko nie fartownie :/ ja dzisiaj byłam u gina i zrobiłam jeszcze badania na te wszystkie bakterie żeby się upewnić ze jestem zdrowa , usg i mega jestem zadowolona bo po CP miałam cystę 3,5 cm a dzisiaj wszystko czyste i ładne mamy zielone swiatło od następnego cyklu :) życzę powodzenia

Martuśka82, Asia11 lubią tę wiadomość

Starania od 2019 🚼
    👱🏼‍♀️33👱🏻‍♂️34
    ▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
    ( operacja jajowód zachowany )
    ▪️Maj 2021 klinika w De
    Endometrioza
    Zrost lewego jajnika z macicą
    Lewy jajowód niedrożny
    ▪️Sierpień 2021 IVF
    Protokół długi
    19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
    Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
    24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
    Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
    Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
    Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
    Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
    13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
    20.09 Mamy ❤️
    12.10 Wizyta 👩🏼‍⚕️ CRL 3cm 😍
    03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
    04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
    17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙

Marcel 23.04.2022 16:51
    Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
    2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰

202204235378.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Anetaaa7 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka82 wrote:
    Doczytałam nizej. Nie, ja się nie zmagam z depresją. Jest stosunkowo szczęśliwym człowiekiem bez większych problemów, a już na pewno emocjonalnych. Nawet bym nie umiała ściemnić lekarzowi, że mam jakieś doły. 🤔
    W takim razie idź na urlop. 😊 poza tym przy umowie o pracę obowiązuje 3mies. wypowiedzenie. Także masz sporo czasu.

• Kuki87 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny.
    Jeszcze tydzień temu cieszyłam sie z ciązy a w piątek u lakarza wyszło, że to ciąza pozamaciczna :(
    Szybka reakcja, szpital usuniecie ciąży i lewego jajowodu :( ( Rok temu poronienie.
    I co teraz??? Jakie lececznie teraz podjąć? Jak to było u was na jakie badania skierował Was lekarz prowadzący?
    Ja wizytę, kontrolną mam za tydzień.
    Wcześniej nie robiłam żadnych badań, o po pierwszym poronieniu nie było wskazań.
    Podpowiedzcie mi jak było u was? Po jaki czasie udało was sie zajść w kolejną ciąże?
    Zastanawiam sie czy jakies genetyczne badania zrobić? Sama nie wiem:(:(

czerwiec 2019- poronienie samoistne/ łyżeczkowanie
    kwiecień 2020- cp/ usunięcie lewego jajowodu
    Czerwiec 2020- leczenie metrotreksatem pozostałości po cp
  • Kuki87 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania wrote:
    U mnie tez nie znaleźli przyczyny cp, synka juz mam- pierwsza ciaza idealna byla
    ,teraz znowu zaszłam w ciąże po cp za 8 dni zobaczymy czy wszystko bedzie ok. Boje sie ale bardzo chcemy miec dzidziusia wiec podjęliśmy ryzyko. Oby było dobrze 🙏🙏🙏
    Długo po cp staraliście sie o maluszka?

czerwiec 2019- poronienie samoistne/ łyżeczkowanie
    kwiecień 2020- cp/ usunięcie lewego jajowodu
    Czerwiec 2020- leczenie metrotreksatem pozostałości po cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuki87 wrote:
    Cześc dziewczyny.
    Jeszcze tydzień temu cieszyłam sie z ciązy a w piątek u lakarza wyszło, że to ciąza pozamaciczna :(
    Szybka reakcja, szpital usuniecie ciąży i lewego jajowodu :( ( Rok temu poronienie.
    I co teraz??? Jakie lececznie teraz podjąć? Jak to było u was na jakie badania skierował Was lekarz prowadzący?
    Wcześniej nie robiłam żadnych badań, o po pierwszym poronieniu nie było wskazań.
    Podpowiedzcie mi jak było u was? Po jaki czasie udało was sie zajść w kolejną ciąże?
    Hej. Przykro mi że Ciebie też to spotkało . Mi również usunęli lewy jajowod :( po cp miałam powtarzane hormony, badanie drożności i monitoringi cyklu. Warto też zrobić badanie na bakterie atypowe.

• Asia11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuki87 wrote:
    Cześc dziewczyny.

Trudne pytanie po jakim czasie udało się zajść w ciążę. Każdej z nas historia jest inna. Mi akurat nie usunęli jajowodu, w kolejną ciążę zaszłam po niecałym roku z drugiego jajowodu, ale znowu w ciążę pozamaciczną. Innym dziewczynom szybko udało się zajść w prawidłową, a jeszcze innym wcale. Nie ma reguły, każda z Nas to inna historia. Przykro mi, że Cię to spotkało, ale każda z Nas to przeżywała i to jeszcze nie koniec świata (chociaż wiem, że teraz tak uważasz) 😘 na początek to myślę, że musisz odczekać z 2-3 miesiące, aż wszystko się wygoi i zdecyduj z lekarzem co dalej. Może HSG, posiewy. Ja bym próbowała jeszcze bez tego, bo duże prawdopodobieństwo, że z drugim jajowodem jest wszystko w porządku, felernego już nie masz, a ta sytuacja to czysty pech (Nie każda jest taką szczęściarą jak ja i miała drugi raz cp 🤪 )Trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 22:26

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ