X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniawrzymie wrote:
    Dziewczyny, piszę tutaj jeszcze raz, bo jestem w sytuacji która wyprowadziła mnie z równowagi psychicznej już w i tak bardzo trudnym okresie. Dostałam od lekarza duphaston 3x1 i zwierzyłam się z tego koleżance, która jest położną. Jej słowa zabolały bardzo… ginekolodzy do patałachy najgorsze, ona jest przeciwko jakiekolwiek medykalizacji ciazy, „może jesteś dalej w ciąży ale to już nie ciąża fizjologiczna”, wiele gorzkich słów o tym jak ingeruje w naturę i będzie więcej komplikacji. Nawet jeszcze nie zbadałam kolejnej bety a ona już wydała na mnie wyrok. I że nie ma żadnych badań jak duphaston działa na na rozwój zarodka i że ona by się nie decydowała na podtrzymanie takiej ciąży:( tylko łatwo to mówić komuś kto ma zdrowe dziecko z „pierwszej proby”. Nie wiem czy dzisiaj zasnę, czuję się zdradzona i nie wiem kogo już słuchać, mam wrażenie że czegokolwiek nie zrobię to robię źle. Odechciało mi się macierzyństwa i jeśli poronie tą ciążę to chyba się poddam bo sił nie mam już na to wszystko.

Totalnie nie słuchaj koleżanki. Progesteron nigdy w ciąży nie zaszkodzi, a może jedynie pomóc. Od tego są lekarze, medycyna i jej rozwój, żeby z tego korzystać, a nie zdawać się tylko na „los szczęścia”. Ktoś kto nigdy nie walczył o upragnioną ciążę to tego nie zrozumie. Dlatego ja już od dawna uważam, że im mniej ludzie wiedzą tym lepiej. O naszych staraniach 100% wiedzy mam tylko ja, mąż i nasz lekarz z kliniki. Reszta wie tylko tyle ile chcemy, żeby wiedzieli, nic poza tym. A Tobie życzę, żeby ciąża przetrwała 🤞🤞🤞 i jeśli to daje choć cień nadziei to wspomagaj się tym duphastonem 😉

🙎‍♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10

👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    Start IVF MZ
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
  • Wenecja24 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Oto moje pomiary bety w 4. Tygodniu, robione co 2 dni:
    -32
    -99
    -137

Progesteron 17

Czy jest jeszcze szansa, że będzie z tego zdrowa ciąża?
    Mam niedrożny jajowód, 2xcp za mną, mam świadomość „powtórki z rozrywki”, ale może ktoś zna lub przebył podobną historię, która skończyła się dobrze?

💚💚💚

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniawrzymie wrote:
    Dziewczyny, piszę tutaj jeszcze raz, bo jestem w sytuacji która wyprowadziła mnie z równowagi psychicznej już w i tak bardzo trudnym okresie. Dostałam od lekarza duphaston 3x1 i zwierzyłam się z tego koleżance, która jest położną. Jej słowa zabolały bardzo… ginekolodzy do patałachy najgorsze, ona jest przeciwko jakiekolwiek medykalizacji ciazy, „może jesteś dalej w ciąży ale to już nie ciąża fizjologiczna”, wiele gorzkich słów o tym jak ingeruje w naturę i będzie więcej komplikacji. Nawet jeszcze nie zbadałam kolejnej bety a ona już wydała na mnie wyrok. I że nie ma żadnych badań jak duphaston działa na na rozwój zarodka i że ona by się nie decydowała na podtrzymanie takiej ciąży:( tylko łatwo to mówić komuś kto ma zdrowe dziecko z „pierwszej proby”. Nie wiem czy dzisiaj zasnę, czuję się zdradzona i nie wiem kogo już słuchać, mam wrażenie że czegokolwiek nie zrobię to robię źle. Odechciało mi się macierzyństwa i jeśli poronie tą ciążę to chyba się poddam bo sił nie mam już na to wszystko.
    Ania nie słuchaj koleżanki! To jest Twoja ciąża i walcz o nią tak jak się da! Najłatwiej się wypowiadać komuś kto patrzy na to z boku... a rozwój medycyny pomógł w utrzymaniu niejednej ciąży, nie rozumiem co miałoby być w tym złego. A tak na przyszłość, to tak jak pisały dziewczyny- nie ma co niestety się za bardzo zwierzać z problemów osobom, które nie mają o tym zielonego pojęcia. Zamiast wspierać mogą jeszcze bardziej zdołować...

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
    04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
    10.2023 Początek leczenia niepłodności
    11.2023 ✅️ histeroskopia
    12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
    10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
    11.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ zivafert +cyclogest)
    12.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ ovitrelle +cyclogest)

_________
    02.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF ⏳️
‹‹ 470 471 472 473 474
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ