X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • aniawrzymie Znajoma

Wysłany: 13 grudnia 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe że w 4t3d nie ma na usg nawet pęcherzyka? Byłam wczoraj u ginekologa, idę zrobić betę, mam ból w okolicy lewego jajnika od kilku dni… lekarz niby mnie uspokajal, że jeszcze ten pęcherzyk może się pojawić, ale ja już mam bardzo obsesyjne myśli i źle przeczucia. Mieszkam we Włoszech tutaj wszytko idzie tak powoli. Jak porobiłam pierwsza ciążę to zanim dali mi tabletki czekałam 3 tygodnie na samoistne.

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniawrzymie wrote:
    Czy to możliwe że w 4t3d nie ma na usg nawet pęcherzyka? Byłam wczoraj u ginekologa, idę zrobić betę, mam ból w okolicy lewego jajnika od kilku dni… lekarz niby mnie uspokajal, że jeszcze ten pęcherzyk może się pojawić, ale ja już mam bardzo obsesyjne myśli i źle przeczucia. Mieszkam we Włoszech tutaj wszytko idzie tak powoli. Jak porobiłam pierwsza ciążę to zanim dali mi tabletki czekałam 3 tygodnie na samoistne.
    Hej, moim zdaniem możliwe że jest jeszcze za wcześnie, żeby cokolwiek zobaczyć. Ale jak będziesz mieć wynik bety i będzie powyżej 1500 to na usg powinno już być dobrze widoczne. Postaraj się nie stresować na zapas ;)

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
    04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
    10.2023 Początek leczenia niepłodności
    11.2023 ✅️ histeroskopia
    Hormony ✅️
    12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
    10.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Cyclogest)
    11.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Zivafert +Cyclogest)
    12.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Ovitrelle +Cyclogest)

_________
    02.01.2025 ✅️ wizyta kwalifikacyjna IVF
    AMH 7,34
    25.01.2025 start stymulacji:
    2dc - Ovaleap 1x 150jm.
  • aniawrzymie Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Hej, moim zdaniem możliwe że jest jeszcze za wcześnie, żeby cokolwiek zobaczyć. Ale jak będziesz mieć wynik bety i będzie powyżej 1500 to na usg powinno już być dobrze widoczne. Postaraj się nie stresować na zapas ;)

Zrobiłam betę wczoraj, wyszła 435, jutro i idę powtórzyć i zobaczymy co będzie. Gra nerwów, wolałabym się nudzić w ciąży a nie spinać. No nic czekam…

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniawrzymie wrote:
    Zrobiłam betę wczoraj, wyszła 435, jutro i idę powtórzyć i zobaczymy co będzie. Gra nerwów, wolałabym się nudzić w ciąży a nie spinać. No nic czekam…
    Daj znać jak Ci wyjdzie ;) ale wydaje mi się, że to dobry wynik jak na ten czas ciąży i to że niczego nie było widać na USG było spowodowane tym, że po prostu jest za wcześnie :)

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

11.2023 ✅️ histeroskopia
    Hormony ✅️

_________
    AMH 7,34
    2dc - Ovaleap 1x 150jm.
  • aniawrzymie Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Daj znać jak Ci wyjdzie ;) ale wydaje mi się, że to dobry wynik jak na ten czas ciąży i to że niczego nie było widać na USG było spowodowane tym, że po prostu jest za wcześnie :)

No druga beta niestety się nie podwoiła:( jest 778, ale za to nasilił mi się ból w lewym jajniku i promieniują na całą lewą stronę ciała. Jestem w szpitalu czekam na usg.

Mq1991 lubi tę wiadomość

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniawrzymie wrote:
    No druga beta niestety się nie podwoiła:( jest 778, ale za to nasilił mi się ból w lewym jajniku i promieniują na całą lewą stronę ciała. Jestem w szpitalu czekam na usg.
    Daj znać jak po usg, trzymam kciuki żeby jednak u Cienie było wszystko dobrze!

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

11.2023 ✅️ histeroskopia
    Hormony ✅️

_________
    AMH 7,34
    2dc - Ovaleap 1x 150jm.
  • n_9.4 Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniawrzymie wrote:

Jak u Ciebie sytuacja ? U mnie zaczyna się robić podobnie :( w niedzielę beta 431 a dzisiaj 734 :( :( pojde raz jeszcze w czwartek.... w sobotę wizyta u gin dopiero :(

• aniawrzymie Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2024, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n_9.4 wrote:
    Jak u Ciebie sytuacja ? U mnie zaczyna się robić podobnie :( w niedzielę beta 431 a dzisiaj 734 :( :( pojde raz jeszcze w czwartek.... w sobotę wizyta u gin dopiero :(

Ja pojechałam wczoraj do szpitala bo ból w jajniku się nasilił… niestety trafiłam na okropną lekarkę, która mi powiedziała „jak muszę to zrobię usg ale już Pani mówię że nic nie będzie widać przy takiej becie” więc ja już ze łzami w oczach powiedziałam „ale skoro mnie boli to gdzie mam iść” powiedziałam wprost że się boję bo pierwsza ciąża była stracona. Zrobiła mi to usg i nie znalazła nic, ani w macicy ani poza nią. Dzisiaj rano wstałam bez bólu, ale też bez objawów ciąży. Pod koniec tygodnia zrobię jeszcze betę raz i pójdę do swojego lekarza. Niby powinnam iść do szpitala na kontrolę, ale chyba mam traumę po wczoraj.

• n_9.4 Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2024, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniawrzymie wrote:
    Ja pojechałam wczoraj do szpitala bo ból w jajniku się nasilił… niestety trafiłam na okropną lekarkę, która mi powiedziała „jak muszę to zrobię usg ale już Pani mówię że nic nie będzie widać przy takiej becie” więc ja już ze łzami w oczach powiedziałam „ale skoro mnie boli to gdzie mam iść” powiedziałam wprost że się boję bo pierwsza ciąża była stracona. Zrobiła mi to usg i nie znalazła nic, ani w macicy ani poza nią. Dzisiaj rano wstałam bez bólu, ale też bez objawów ciąży. Pod koniec tygodnia zrobię jeszcze betę raz i pójdę do swojego lekarza. Niby powinnam iść do szpitala na kontrolę, ale chyba mam traumę po wczoraj.

O Boże... najgorzej trafić na takiego lekarza. Człowiek po przejściach i jeszcze takie traktowanie. Nikt bez powodu raczej nie chodzi do szpitala. Nie rozumiem tego, chamstwo i tyle.... Ja idę na bete w czwartek czyli po kolejnych 48h bo nie wytrzymam a w sobotę dopiero wizyta u gin.

• n_9.4 Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę wiedzieć skąd u Ciebie przypuszczenie o pozamacicznej ? Bo ja wczoraj byłam na wizycie I od razu pytałam czy może być z tego biochemiczna czy coś bo byłam I jestem zestresowana po ostatniej stracie i gin wykluczyła biochemiczna ale powiedziała że ogólnie może być tak że może być pozamaciczna. Bardzo rzadko występuje ale czasem się zdarza. I tak zaczęłam szukać wszędzie jakiś info o tym....

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n_9.4 wrote:
    A mogę wiedzieć skąd u Ciebie przypuszczenie o pozamacicznej ? Bo ja wczoraj byłam na wizycie I od razu pytałam czy może być z tego biochemiczna czy coś bo byłam I jestem zestresowana po ostatniej stracie i gin wykluczyła biochemiczna ale powiedziała że ogólnie może być tak że może być pozamaciczna. Bardzo rzadko występuje ale czasem się zdarza. I tak zaczęłam szukać wszędzie jakiś info o tym....
    A dlaczego Tobie lekarz zasugerował ciążę pozamaciczną? Faktycznie to jest malutka wartość bety, na usg jeszcze nic nie widać. Masz jakieś bóle/krwawienie?

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

11.2023 ✅️ histeroskopia
    Hormony ✅️

_________
    AMH 7,34
    2dc - Ovaleap 1x 150jm.
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniawrzymie wrote:
    Ania może jeszcze wszystko będzie jeszcze dobrze, skoro Cie nic nie boli. A ta lekarka to w ogóle bez komentarza... jak można się tak zachować:(

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

11.2023 ✅️ histeroskopia
    Hormony ✅️

_________
    AMH 7,34
    2dc - Ovaleap 1x 150jm.
  • n_9.4 Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2024, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    A dlaczego Tobie lekarz zasugerował ciążę pozamaciczną? Faktycznie to jest malutka wartość bety, na usg jeszcze nic nie widać. Masz jakieś bóle/krwawienie?

Mam bóle brzucha i pleców. Ale nie wiem czy tak powinno być przy ciąży czy nie. Plamien nie mam. Mam wysoki progesteron. Gin zabezpieczyła mnie jeszcze luteina dodatkowo + wdrożyła mi zastrzyki od wczoraj clexane. Biorę też acard, esteofem i encorton

• Motylek…:) Debiutantka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniawrzymie wrote:

Nie rozumiem takich lekarzy którzy tak taktują pacjentki przecież to jest jej obowiązek nas badać czy to tak naprawdę ciężko zrozumieć że my kobiety starające się o upragnione szczęście robimy wszystko chuchamy dmuchamy a ona tak Ci powiedziała ….. mnie jak coś zaniepokoiło bolała mnie prawa strona i mówię do męża że coś się dzieje ale nie wiem co poszliśmy do szpitala od razu na górę na oddział a że to były walentynki piątek i powiedziałam wprost lekarzowi zbadał mnie później zrobił USG i powiedział wprost że dzwoni po drugiego lekarza aby potwierdzić bo jest ogromne zagrożenie dla mnie i zapytał czy byliśmy na izbie a my że nie….na izbie zaczęłam zwracać ludzie na mnie że kolejka że to tamto więc była szybka akcja ratująca moje życie a za parę dni pielęgniarka do mnie mówi że jakby był inny lekarz to by mnie odesłał do domu bo by powiedział że to normalne na początku ciąży …. I ja się pytam gdzie jest ta sprawiedliwość wśród lekarzy którzy mają nam pomóc … przepraszam że tak się rozpisałam ale jak ja widzę że lekarz z łaską podchodzi do pacjenta to aż mnie …. Powodzenia trzymam mocno kciuki żeby było wszystko dobrze

• aniawrzymie Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ustąpił ten ból jajnika, ale ustąpiły mi też wszystkie objawy ciąży, nie mam już mdłości ani bólu piersi, jestem też na etapie gdzie już powinno być widać ten pęcherzyk bo to jednak 5t2d więc jestem już praktycznie pogodzona z losem, zrobię tą betę jeszcze raz i pójdę do lekarza już swojego pod koniec tygodnia.

Sytuacja wczorajsza z lekarka mnie też wyprowadziła z równowagi. Robiąc mi to USG rozmawiała z pielęgniarką że nie została zaproszona na wigilię jakaś pracownicza, więc wnioskuję że musiała się na kimś wyżyć i to byłam ja. Smutna ale niestety prawdziwa rzeczywistość.

• n_9.4 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh to jest najgorsze właśnie... ze ktoś obrywa bo ktoś inny ma kiepski dzień.
    Dawaj znać jaki wynik bety jak już ja zrobisz i jak po wizycie u lekarza

• Djdjdj Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki miałyście progesteron w ciąży pozamacicznej? Jestem w 4+1, mam od kilka dni plamienie w kolorze kawa z mlekiem, sporadycznie. Od wczoraj zaczął boleć mnie jajnik i krzyż, nie wiem czy to jest związane z tym, że mocno się wczoraj przeciazylam czy to pozamaciczna - chyba się już nakręciłam.. beta póki co przyrasta prawidłowo, progesteron w 26dc 24,5, czyli według literatury na 97% nie powinna być to pozamaciczna - ale wiadomo, teoria teorią a życie pisze różne scenariusze. Na USG jeszcze nic nie będzie widać, za chwilę święta i nie wiem co już mam robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2024, 09:55

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Djdjdj wrote:
    Dziewczyny, jaki miałyście progesteron w ciąży pozamacicznej? Jestem w 4+1, mam od kilka dni plamienie w kolorze kawa z mlekiem, sporadycznie. Od wczoraj zaczął boleć mnie jajnik i krzyż, nie wiem czy to jest związane z tym, że mocno się wczoraj przeciazylam czy to pozamaciczna - chyba się już nakręciłam.. beta póki co przyrasta prawidłowo, progesteron w 26dc 24,5, czyli według literatury na 97% nie powinna być to pozamaciczna - ale wiadomo, teoria teorią a życie pisze różne scenariusze. Na USG jeszcze nic nie będzie widać, za chwilę święta i nie wiem co już mam robić
    Djdjdj a jak wysoka masz betę? Nie ma co się nakręcać i stresować ale niestety to że progesteron i beta są dobre nie oznacza że to na pewno nie cp :( ja miałam prawidłowe wyniki, książkowe przyrosty bety i do tego lekkie plamienie i lekkie kłucie w jajniku.
    Obserwuj się porządnie i jak tylko coś Cie zaniepokoi to jedz do lekarza lub na Izbę przyjęć ginekologiczno-polozniczą.

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

11.2023 ✅️ histeroskopia
    Hormony ✅️

_________
    AMH 7,34
    2dc - Ovaleap 1x 150jm.
  • Djdjdj Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Djdjdj a jak wysoka masz betę? Nie ma co się nakręcać i stresować ale niestety to że progesteron i beta są dobre nie oznacza że to na pewno nie cp :( ja miałam prawidłowe wyniki, książkowe przyrosty bety i do tego lekkie plamienie i lekkie kłucie w jajniku.
    Obserwuj się porządnie i jak tylko coś Cie zaniepokoi to jedz do lekarza lub na Izbę przyjęć ginekologiczno-polozniczą.

Pierwsza beta 68, po 48h wynik 178, dzisiaj zrobiłam kolejna i czekam na wynik

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Djdjdj wrote:
    Pierwsza beta 68, po 48h wynik 178, dzisiaj zrobiłam kolejna i czekam na wynik
    To faktycznie jeszcze kilka ciężkich dni przed Tobą :( współczuję i trzymam kciuki, żeby wszystko się udało.

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

11.2023 ✅️ histeroskopia
    Hormony ✅️

_________
    AMH 7,34
    2dc - Ovaleap 1x 150jm.
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ