Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, jestem 6+1tc, beta hcg 3500. Na USG nie widać nic poza tym, że jest 5cm ciałko żółte i 26mm endometrium. Lekarz mówi, że to cp, czy znacie przypadki, że coś się jednak pojawiło w USG? 🥺
👶🏻10.2021 CC na świecie Nasz naturalny cud (4 latach starań)
❤️01.2023 Starania o drugie dziecko
💔11.2023 CB
Ona 👩
✅ Hormony, ROMA, USG piersi, MR przysadki, wymazy i potwierdzone owulacje
✖️10.2024 laparoskopia + HDT - usunięto torbiel okołojajnikową 2mm. Jajowody były drożne ✅
On 👨
✅ Hormony
✖️3.2024 Morfologia 2%, sORP 49,80 i DFI 36%. -
Allatis wrote:Hej dziewczyny, jestem 6+1tc, beta hcg 3500. Na USG nie widać nic poza tym, że jest 5cm ciałko żółte i 26mm endometrium. Lekarz mówi, że to cp, czy znacie przypadki, że coś się jednak pojawiło w USG? 🥺
Kochana , czy konsultowałaś się z innym lekarzem ?
Miałam podobną sytuację beta właśnie już dosyć wysoka tydzień ten co Ty , brak pęcherzyka .
Znalazł się w lewym jajowodzie ...
Pseudo pęcherzyk był też w macicy ale bardzo malutki nie pasował na ten tydzień ..
Ja jak najszybciej skonsultowałabym się z innym lekarzem który ma dobry sprzęt i doświadczenie .
Czy beta przyrasta Ci prawidłowo ?
U mnie beta rosła książkowo a nawet i lepiej ...
-
Od wczoraj bolał mnie brzuch. Na USG widać to ciałko żółte (albo torbiel), która ma 5cm. Na logikę wydaje mi się, że to może mnie uciskać i boli. Pani doktor chciała już dzisiaj wysyłać mnie na operację chociaż nie widziała cp na usg… Jutro będę powtarzać betę i usg u innego lekarza i zobaczę co mi powie. Narazie boli mnie bardzo delikatnie, więc chciałabym jeszcze zaczekać.
Tylko zastanawiam się czy coś się może jeszcze pojawić na usg, albo prawidłowa ciąża albo cp…Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia, 22:04
💔11.2023 CB
Ona 👩
✖️10.2024 laparoskopia + HDT - usunięto torbiel okołojajnikową 2mm. Jajowody były drożne ✅
On 👨
✅ Hormony
Dzięki, dam znać jak rozwinie się sytuacja. Nie mam dużych nadziei ale też nie chce później żałować, że podjęłam jakąś decyzję za szybko👶🏻10.2021 CC na świecie Nasz naturalny cud (4 latach starań)
💔11.2023 CB
Ona 👩
On 👨
✅ Hormony
Allatis wrote:Od wczoraj bolał mnie brzuch. Na USG widać to ciałko żółte (albo torbiel), która ma 5cm. Na logikę wydaje mi się, że to może mnie uciskać i boli. Pani doktor chciała już dzisiaj wysyłać mnie na operację chociaż nie widziała cp na usg… Jutro będę powtarzać betę i usg u innego lekarza i zobaczę co mi powie. Narazie boli mnie bardzo delikatnie, więc chciałabym jeszcze zaczekać.
Tylko zastanawiam się czy coś się może jeszcze pojawić na usg, albo prawidłowa ciąża albo cp…👱♀️ 33l👦🏻35l
12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
10.2023 Początek leczenia niepłodności
11.2023 ✅️ histeroskopia
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
11.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ zivafert +cyclogest)
12.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ ovitrelle +cyclogest)
_________
02.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF ⏳️ -
Allatis wrote:Od wczoraj bolał mnie brzuch. Na USG widać to ciałko żółte (albo torbiel), która ma 5cm. Na logikę wydaje mi się, że to może mnie uciskać i boli. Pani doktor chciała już dzisiaj wysyłać mnie na operację chociaż nie widziała cp na usg… Jutro będę powtarzać betę i usg u innego lekarza i zobaczę co mi powie. Narazie boli mnie bardzo delikatnie, więc chciałabym jeszcze zaczekać.
Tylko zastanawiam się czy coś się może jeszcze pojawić na usg, albo prawidłowa ciąża albo cp… -
Hej, ja już po operacji. Pokazał się zarodek z bijącym serduszkiem 😭 był na jajniku… 💔
Na szczęście nie usunięto mi ani jajnika, ani jajowodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia, 13:04
💔11.2023 CB
Ona 👩
On 👨
✅ Hormony
Allatis wrote:Hej, ja już po operacji. Pokazał się zarodek z bijącym serduszkiem 😭 był na jajniku… 💔
Na szczęście nie usunięto mi ani jajnika, ani jajowodu.👱♀️ 33l👦🏻35l
11.2023 ✅️ histeroskopia
_________
Allatis wrote:Hej, ja już po operacji. Pokazał się zarodek z bijącym serduszkiem 😭 był na jajniku… 💔
Na szczęście nie usunięto mi ani jajnika, ani jajowodu. -
Czy to możliwe że w 4t3d nie ma na usg nawet pęcherzyka? Byłam wczoraj u ginekologa, idę zrobić betę, mam ból w okolicy lewego jajnika od kilku dni… lekarz niby mnie uspokajal, że jeszcze ten pęcherzyk może się pojawić, ale ja już mam bardzo obsesyjne myśli i źle przeczucia. Mieszkam we Włoszech tutaj wszytko idzie tak powoli. Jak porobiłam pierwsza ciążę to zanim dali mi tabletki czekałam 3 tygodnie na samoistne.
-
aniawrzymie wrote:Czy to możliwe że w 4t3d nie ma na usg nawet pęcherzyka? Byłam wczoraj u ginekologa, idę zrobić betę, mam ból w okolicy lewego jajnika od kilku dni… lekarz niby mnie uspokajal, że jeszcze ten pęcherzyk może się pojawić, ale ja już mam bardzo obsesyjne myśli i źle przeczucia. Mieszkam we Włoszech tutaj wszytko idzie tak powoli. Jak porobiłam pierwsza ciążę to zanim dali mi tabletki czekałam 3 tygodnie na samoistne.👱♀️ 33l👦🏻35l
11.2023 ✅️ histeroskopia
_________
Mq1991 wrote:Hej, moim zdaniem możliwe że jest jeszcze za wcześnie, żeby cokolwiek zobaczyć. Ale jak będziesz mieć wynik bety i będzie powyżej 1500 to na usg powinno już być dobrze widoczne. Postaraj się nie stresować na zapas
Zrobiłam betę wczoraj, wyszła 435, jutro i idę powtórzyć i zobaczymy co będzie. Gra nerwów, wolałabym się nudzić w ciąży a nie spinać. No nic czekam… -
aniawrzymie wrote:Zrobiłam betę wczoraj, wyszła 435, jutro i idę powtórzyć i zobaczymy co będzie. Gra nerwów, wolałabym się nudzić w ciąży a nie spinać. No nic czekam…👱♀️ 33l👦🏻35l
11.2023 ✅️ histeroskopia
_________
Mq1991 wrote:Daj znać jak Ci wyjdzie ale wydaje mi się, że to dobry wynik jak na ten czas ciąży i to że niczego nie było widać na USG było spowodowane tym, że po prostu jest za wcześnie
No druga beta niestety się nie podwoiła:( jest 778, ale za to nasilił mi się ból w lewym jajniku i promieniują na całą lewą stronę ciała. Jestem w szpitalu czekam na usg.Mq1991 lubi tę wiadomość
-
aniawrzymie wrote:No druga beta niestety się nie podwoiła:( jest 778, ale za to nasilił mi się ból w lewym jajniku i promieniują na całą lewą stronę ciała. Jestem w szpitalu czekam na usg.👱♀️ 33l👦🏻35l
11.2023 ✅️ histeroskopia
_________
aniawrzymie wrote:No druga beta niestety się nie podwoiła:( jest 778, ale za to nasilił mi się ból w lewym jajniku i promieniują na całą lewą stronę ciała. Jestem w szpitalu czekam na usg.
Jak u Ciebie sytuacja ? U mnie zaczyna się robić podobnie w niedzielę beta 431 a dzisiaj 734 pojde raz jeszcze w czwartek.... w sobotę wizyta u gin dopiero -
n_9.4 wrote:Jak u Ciebie sytuacja ? U mnie zaczyna się robić podobnie w niedzielę beta 431 a dzisiaj 734 pojde raz jeszcze w czwartek.... w sobotę wizyta u gin dopiero
Ja pojechałam wczoraj do szpitala bo ból w jajniku się nasilił… niestety trafiłam na okropną lekarkę, która mi powiedziała „jak muszę to zrobię usg ale już Pani mówię że nic nie będzie widać przy takiej becie” więc ja już ze łzami w oczach powiedziałam „ale skoro mnie boli to gdzie mam iść” powiedziałam wprost że się boję bo pierwsza ciąża była stracona. Zrobiła mi to usg i nie znalazła nic, ani w macicy ani poza nią. Dzisiaj rano wstałam bez bólu, ale też bez objawów ciąży. Pod koniec tygodnia zrobię jeszcze betę raz i pójdę do swojego lekarza. Niby powinnam iść do szpitala na kontrolę, ale chyba mam traumę po wczoraj.