Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
karen85 przestalam jesc slodycze, brokuly, kalafior, kapuste, rzodkiewke biale pieczywo, ograniczylam smazenie, napoje gazowane.... i uzywam slodzika ale wiesz co nie odstawilam tego wszystkiego z dnia na dzien tylko po trochu.....i zacznij pic sobie herbatki ziolowe ktore poprawiaja metabolizm... przemiane materii.... napewno dasz rade slonce.... buziaki
-
asiorekk ft4 to hormon, który produkuje tarczyca. Generalnie to powinno się go ozaczać jeśli TSH wychodzi za wysokie(nie wiem czy przy niskim tsh też ), żeby sprawdzić na 100% czy jest niedoczynność. Jeśli jest go za mało, to dostaje się tablety, które go uzupełniają (ja dotałam euthyrox). I muszę przyznać, że jestem mniej ospała i przybita odkąd biorę ten lek
ewelina90 chciałabym w to wierzyć spróbuję ograniczyć najpierw słodycze, bo teraz lody jem na potęgę Jeśli ma mi to wynagrodzić później małym bąblem, to się poświęcę
miłego wieczoru dziewczyny -
nick nieaktualnyHej juz tu kiedyś pisałam pod nickiem Anko.
Usunelam profil i nie dawno założyłam nowy;-)
Miałam 7 tyg ciążę pozamaciczna w kwietniu tego roku. Beta hcg rosło prawidłowo,osiągnęło 3000 i zaczęło rosnąć i spadać. W jajowodzie widać było żywa ciążę.
Jakoś się z tym pogodzilam. Teraz zaczynamy starania na spokojnie a od września wielka parą
Ciesze się ze niektóre z was są juz w ciąży po tych wszystkich przykrych doswiadczeniach jakie nas spotkały...ewelina90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szania a masz usunięty jajowód?? Bo ja tez mialam jajowodowa w czerwcu i mi usuneli prawy jajowod, robilas jakies badania po ciąży??? Tydzien po operacji dostałam @ potem owulacja była i jutro powinnam dostac kolejna @ ale od 5 ni mam brazowe plamienia czy Ty miałas jakies zaburzenia czy @ przychodzila regularnie??
Szania lubi tę wiadomość
[*] 6.06.2014 Aniołek
[*] 25.10.2014 kolejny Aniołek
Boże proszę Cię o Cud i o kolejną ciążę, tym razem szczęśliwą i o zdrowe dzieciątko, proszę. -
Szania wrote:Hej juz tu kiedyś pisałam pod nickiem Anko.
Usunelam profil i nie dawno założyłam nowy;-)
Miałam 7 tyg ciążę pozamaciczna w kwietniu tego roku. Beta hcg rosło prawidłowo,osiągnęło 3000 i zaczęło rosnąć i spadać. W jajowodzie widać było żywa ciążę.
Jakoś się z tym pogodzilam. Teraz zaczynamy starania na spokojnie a od września wielka parą
Ciesze się ze niektóre z was są juz w ciąży po tych wszystkich przykrych doswiadczeniach jakie nas spotkały...Szania lubi tę wiadomość
-
asiorekk wrote:Szania a masz usunięty jajowód?? Bo ja tez mialam jajowodowa w czerwcu i mi usuneli prawy jajowod, robilas jakies badania po ciąży??? Tydzien po operacji dostałam @ potem owulacja była i jutro powinnam dostac kolejna @ ale od 5 ni mam brazowe plamienia czy Ty miałas jakies zaburzenia czy @ przychodzila regularnie??
-
nick nieaktualnyTak,mam usunięty tylko ze lewy jajowod.
Prawdę mówiąc chyba miałam normalne krwawienia ale ja wspomagalam wywołanie okresu dupkiem.
Mam rozjechane swoje cykle wiec czasami okresu nie ma po 40 60 dni jak go nie wezme;-)
A u was dziewczyny jak z owulacjami? -
Anko/Szania cieszę się, że wrociłaś
Moje cykle mają ok 30 dni teraz (przed CP miałam dokładnie 28 dni) W zeszłym miesiącu wydaje mi się, że w ogóle nie miałam owulacji, podejrzewam, że to przez to, że mam wysoką prolaktynę;/ Ogólnie rozjechały mi się wyniki po cp. Teraz muszę leczyć tarczycę, chociaż chciałabym móc wrócić do starań... no ale cóż. Zdrowie przede wszystkim... a moje się chyba na mnie zawzięło.
Szania lubi tę wiadomość
-
hej Kochane, jestem do wizycie u ginekologa. Póki co wszystko ok, ciąża zagnieździła sie prawidłowo i mam juz pierwsze zdjecie usg )) zaczęłam 6 tydzien i moje samopoczucie jest troszke gorsze niz zwykle, mdlości dają o sobie znać ... hehehe ale mniejsza z tym, wytrzymam. Ważne zeby niunia byla zdrowa!!! Nie poddawajcie się Kochane, wszystko się uda!!!!G.
-
nick nieaktualny
-
Dołączam do Was dziewczyny. W tej chwili jestem w ciąży pozamacicznej (lewy jajnik). Do 18 sierpnia mam czekać, czy zacznie sama się wchłaniać, czy konieczny będzie zabieg. Trzymajcie proszę kciuki."Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
nick nieaktualny