Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
Another wrote:ok. 5 tyg
Ale to już jest na 100% pewnośc, że jest to ciąża pozamaciczna?
Pytam, bo czasami w tak młodej ciąży nie widac jeszcze zarodka na USG...
Chyba, że u Ciebie już się uwidocznił...?
I dlaczego chcą Ci robic zabieg? Nie mogą podac metotreksatu? Mniejsze powikłania są...Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
nick nieaktualny
-
U mnie była widoczna na wizycie w piątek, na lewym jajniku. Lekarz nie chciał właśnie zabiegu, dlatego dał mi jeszcze tydzień, z nadzieją, że się sama wchłonie i organizm się oczyści (bo beta spadała, więc było raczej pewne, że już obumarła). Jeśli za tydzień w pon pójdę i nic się nie zmieni to będziemy coś działać. Lekarz nie chciał ingerować jeszcze, liczy, że uda się bez i nie wpłynie to na dalsze starania."Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Rozumiem, uważaj na siebie, oszczędzaj się...
Ja miałam wg @ 7 tydz i lekarze nie mogli zlokalizowac ciąży, ale mnie strasznie kłuł prawy jajnik i miałam plamienia więc podali mi zastrzyk z metotreksatem. Ta opcja jest chyba ''lepsza'',bo nie trzeba operacyjnie ingerowac... Oby u Ciebie wchłonęło się samo...
Trzymaj się dzielnie.Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
nick nieaktualny
-
Kurcze Another dziwne że nie położyli Cię do szpitala, ja jak poszłam do lekarza z betą ponad 1000 i nie było nic widać to od razu szpital i 6 najdłuższych dni czekania w tym czasie żadnych bóli i nadzieja ale po 6 dniach jak dostałam bóli to w ciągu 15 minut byłam na stole i chyba dzięki szybkiej reakcji lekarze uratowali mi jajowód
-
Ja betę miałam niziutką, poniżej 300, także może dlatego, że wg nich było to takie malutkie, to pozostawili z myślą o samoistnym wchłonięciu, nie wiem. W każdym razie dzisiaj pobolewa mnie brzuch tak jak na @ i zaczęło się lekkie krwawienie, więc zobaczymy. W razie czego zadzwonię od razu na pogotowie."Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Byłam u lekarza na USG nic nie widać.... Endometrium 13,6 w lewym jajniku jest ciało żółte, zatoka douglasa - ślad wolnego płynu.
Mam łykać Duphaston i powtórzyć beta HCG po 48h lekarz powiedział że nic więcej nie poradzi... dopiero po kolejnym badani bedzie wiadomo co i jak... ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 18:09
-
nick nieaktualnyAga przyrost jest niepokojący. Nie jestem z osób slodzacych i udających ze jest dobrze gdy jest inaczej. Beta co 48h ze dwa razy i usg po badaniu. Mi niestety mało przyrosla z hcg 80 po 5 dniach do 200.....juz wiedziałam że coś się świeci. Nagle zaczęła przysrastac po 150%co 2 doby ale niestety skończyło się pozamaciczna. Trzymam kciuki za ciebie aby to nie było to,lub by był to błąd lab.
kapturnica, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Szania wrote:. Nie jestem z osób slodzacych i udających ze jest dobrze gdy jest inaczej. kciuki za ciebie aby to nie było to,lub by był to błąd lab.
I za to Cie Anula cenie ............Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 20:45
Szania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tylko czy nie za niska na 6 tydzień?
W ciąży (pozamacicznej) też miałam prawie dwukrotny przyrost a w 6 tyg. miałam betę 600, i przy tym wyniku było już ją widać w jajowodzie...
No ale nie chcę być czarnym prorokiem, bo w niektórych ciążach prawidłowych też zdarzało się, że beta przyrastała wolno do końca 6 tyg więc póki co może nic nie jest przesądzone.
Trzymam kciuki Aga89
Ogólnie to zaczęłam się zastanawiać, czy u mnie cp nie była spowodowana przez castagnus. Co prawda dzięki niemu (tak myślę) zaszłam już w 2 cyklu starań, ale czytałam gdzieś, że owszem, jest dobry przed owulacją, jednak po owulacji jakoś tak wpływa (nie wiem dokładnie jak) na macice, że zapłodnione jajeczko ma problem z zagnieżdżaniem się...
Myślicie, że coś w tym może być? Czy któraś jeszcze brała castagnusa w cyklu z cp? -
Byłam wczoraj u lekarza, mam w poniedziałek jeszcze raz sprawdzić bete i za tydzień iść na USG. Więcej nic nie mógł zrobić ani poradzić.
Stwierdził że zarodek mógł mieć problem z zagnieżdzeniem i ze dla niego najważniejsze jest że był przyrost.
Ja od 2 cykli łakam Castagnus. Oby to nie było przyczyna -
nick nieaktualny