Czekając na poronienie - styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogólnie nie jestem wylewna osoba, nerwy i inne takie trzymam głęboko w sobie. Ale przyznam szczerze że czytając Wasze forum przez ostatni czas dużo mi pomogło i trzymało mnie w nadziei że będzie dobrze. Wiem wiem ciężko jest starającym się o pierwsze dziecko, ale wcale nie t łatwiej jest stracić ciążę mając już dwójkę zdrowych dzieci.
-
Oczywiście, że jesteśmy przyjaciółki 😁! Nigdy nawet się nie widziałyśmy, ale razem przeżywamy to co najgorsze! Nikt nie wesprze kobiety tak bardzo jak druga kobieta, która przeżywa to samo!
A ja się cieszę (jakkolwiek to brzmi) że założyłam ten temat i że każda z Nas może tu znaleźć wsparcie, może się wygadać, wyżalić, a reszta ją tu wysłucha i pomoże ❤️.Echo, Pinkflower, Kasiek789, Ewa89_89 lubią tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Niemampomyslunanick wrote:Oczywiście, że jesteśmy przyjaciółki 😁! Nigdy nawet się nie widziałyśmy, ale razem przeżywamy to co najgorsze! Nikt nie wesprze kobiety tak bardzo jak druga kobieta, która przeżywa to samo!
A ja się cieszę (jakkolwiek to brzmi) że założyłam ten temat i że każda z Nas może tu znaleźć wsparcie, może się wygadać, wyżalić, a reszta ją tu wysłucha i pomoże ❤️.
Mam nadzieję, że niedługo założysz nowy wątek gdzie będziemy się dalej wspierać, ale już w staraniach o 🌈 i w oczekiwaniu na 🤱 ❤️Pinkflower, Niemampomyslunanick, Moni89, Ewa89_89 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Butterfly23 jak sytuacja? Jak się czujesz?
Jestem w domu. Pani dr bardzo chciała przeprowadzić zabieg. Tak bardzo, że rano nie dostałam śniadania żeby być na czczo 🙈 o czym nawet nie zostałam poinformowana. Wezwała lekarza na konsultacje, na usg. Ona gada: oj dużo, grubo. Kazał jej zmierzyć ( chyba chodziło o endometrium) i powiedział, że jak poniżej 2cm to wydalę wszystko sama. Ona coś się tam zaczęła stawiać, on powiedział, że ma mi zaaplikować tabletki i do domu. Mnie złapał za nogę i mówi dla Pani to najlepsze wyjście, nie łyżeczkowanie. Myślałam, że się popłaczę z wdzięczności 🥹
A ona jeszcze na obchodzie poskarżyła się pani dr ze zabiegu wczoraj odmówiłam i dwa razy tabletki dostałam. Po prostu żal.pl
Fizycznie już się czuje lepiej, psychicznie dopiero do mnie dociera to wszystko…03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Dziewczyny, dziękuje za każde ciepło słowo. Ja również o Was myślę, wspieram. Każda Wasza wiadomość o stracie budzi we mnie ogromny smutek ale i też złość. Że tyle kobiet musi tak cierpieć. Dziś mówiłam do męża, że to jest takie ujowe! Nie dość, że musimy mierzyć się ze stratą dziecka, to jeszcze fizycznie musimy znieść takie cierpienie. Nigdy w życiu nie przeżyłam takiego bólu jak przez te dwa dni. Tej pustki w sercu nie da się zapełnić. U nas już wiedziało kilka osób. I informowanie każdej kolejnej przynosiło nowy ból. Bo nie dość, że jest swój, to jeszcze się czyjś odczuwa.
Myślicie już o ponownych staraniach? Nie wiem ile prawdy w tym, że najlepiej zajść w ciągu 3 miesięcy po poronieniu. Ja się boję, że nie uda nam się tak łatwo… 6 lat czekaliśmy na te dwie upragnione kreski 😞03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Jestem w domu. Pani dr bardzo chciała przeprowadzić zabieg. Tak bardzo, że rano nie dostałam śniadania żeby być na czczo 🙈 o czym nawet nie zostałam poinformowana. Wezwała lekarza na konsultacje, na usg. Ona gada: oj dużo, grubo. Kazał jej zmierzyć ( chyba chodziło o endometrium) i powiedział, że jak poniżej 2cm to wydalę wszystko sama. Ona coś się tam zaczęła stawiać, on powiedział, że ma mi zaaplikować tabletki i do domu. Mnie złapał za nogę i mówi dla Pani to najlepsze wyjście, nie łyżeczkowanie. Myślałam, że się popłaczę z wdzięczności 🥹
A ona jeszcze na obchodzie poskarżyła się pani dr ze zabiegu wczoraj odmówiłam i dwa razy tabletki dostałam. Po prostu żal.pl
Fizycznie już się czuje lepiej, psychicznie dopiero do mnie dociera to wszystko…
Tak czułam, że coś jest nie tak przykro mi, że w tej całej sytuacji jeszcze musiałaś to znosić... Jesteś bardzo silna, wiesz? Cieszę się, że udało się bez zabiegu. Wiem, że Ci na tym zależało ❤️ Czyli dostałaś ponownie tabletki, wszystko się oczyściło i wróciłas do domu?Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Dziewczyny, dziękuje za każde ciepło słowo. Ja również o Was myślę, wspieram. Każda Wasza wiadomość o stracie budzi we mnie ogromny smutek ale i też złość. Że tyle kobiet musi tak cierpieć. Dziś mówiłam do męża, że to jest takie ujowe! Nie dość, że musimy mierzyć się ze stratą dziecka, to jeszcze fizycznie musimy znieść takie cierpienie. Nigdy w życiu nie przeżyłam takiego bólu jak przez te dwa dni. Tej pustki w sercu nie da się zapełnić. U nas już wiedziało kilka osób. I informowanie każdej kolejnej przynosiło nowy ból. Bo nie dość, że jest swój, to jeszcze się czyjś odczuwa.
Myślicie już o ponownych staraniach? Nie wiem ile prawdy w tym, że najlepiej zajść w ciągu 3 miesięcy po poronieniu. Ja się boję, że nie uda nam się tak łatwo… 6 lat czekaliśmy na te dwie upragnione kreski 😞
Pierwszy raz o tym słyszę 🥺 dlaczego najlepiej zajść w ciągu trzech miesięcy? Ok 1,5 miesiąca czeka się na pierwszą miesiączkę, więc te trzy miesiące to dość krótko2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Tak czułam, że coś jest nie tak przykro mi, że w tej całej sytuacji jeszcze musiałaś to znosić... Jesteś bardzo silna, wiesz? Cieszę się, że udało się bez zabiegu. Wiem, że Ci na tym zależało ❤️ Czyli dostałaś ponownie tabletki, wszystko się oczyściło i wróciłas do domu?
Niestety nie oczyściło się jeszcze wszystko, podali mi tabletki, znów dostawałam mocnych skurczy. W szpitalu byłam do 14, trochę się oczyściłam i dalej się oczyszczam. Za dwa tygodnie idę na kontrolne usg żeby zobaczyć jak wygląda sytuacja.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Niestety nie oczyściło się jeszcze wszystko, podali mi tabletki, znów dostawałam mocnych skurczy. W szpitalu byłam do 14, trochę się oczyściłam i dalej się oczyszczam. Za dwa tygodnie idę na kontrolne usg żeby zobaczyć jak wygląda sytuacja.
W takim razie dalej trzymam kciuki🤞🤞❤️Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Pierwszy raz o tym słyszę 🥺 dlaczego najlepiej zajść w ciągu trzech miesięcy? Ok 1,5 miesiąca czeka się na pierwszą miesiączkę, więc te trzy miesiące to dość krótko
Czytałam, że dziewczyna po dwóch tygodniach od poronienia poszła na kontrolę, lekarka jej powiedziała, żeby odpuściła ten miesiąc, zrobiła jej usg a tam piękny pęcherzyk. I powiedziała, że jednak szkoda by było go zmarnować.
Mówią, że w ciągu trzech miesięcy najłatwiej zajść w ciążę po poronieniu, bo ciało jeszcze pamięta, bo hormony. Może i faktycznie łatwo, ale czy zdrowo? Tego nie wiem. Nikt nie chce powtórki…
Ja już się pogodziłam z tym, że nie mogę zajść w ciążę, dostawałam miesiączki i nie robiło to na mnie już żadnego wrażenia. Nie było mi smutno, ani przykro. A teraz wiem, że po tej ciąży, która była mega zaskoczeniem, znów każdą miesiączkę będę bardzo przeżywać 😞03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Dziewczyny, czy to normalne, że krwawienie ustąpiło po tym jak wyszło jako płodowe? Stało się to wczoraj rano i po tym już tylko plamilam. Teraz już nie ma nic, nie krwawię. Zaczynam się martwić, że nie oczyściło się całkowicie2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Dzień w którym zaczynasz ronić, zaczynasz krwawić to jest 1 dzień nowego cyklu. I następną miesiączkę powinno się normalnie dostać za miesiąc. Lekarze mówią i tu na forum też to czytałam, żeby odpuścić ten pierwszy cykl czyli miesiąc, w którym doszło do poronienia, żeby się macica na spokojnie oczyściła i próbować już w następnym.
Czytałam, że dziewczyna po dwóch tygodniach od poronienia poszła na kontrolę, lekarka jej powiedziała, żeby odpuściła ten miesiąc, zrobiła jej usg a tam piękny pęcherzyk. I powiedziała, że jednak szkoda by było go zmarnować.
Mówią, że w ciągu trzech miesięcy najłatwiej zajść w ciążę po poronieniu, bo ciało jeszcze pamięta, bo hormony. Może i faktycznie łatwo, ale czy zdrowo? Tego nie wiem. Nikt nie chce powtórki…
Ja już się pogodziłam z tym, że nie mogę zajść w ciążę, dostawałam miesiączki i nie robiło to na mnie już żadnego wrażenia. Nie było mi smutno, ani przykro. A teraz wiem, że po tej ciąży, która była mega zaskoczeniem, znów każdą miesiączkę będę bardzo przeżywać 😞
Hej Butterfly23, mi lekarz w szpitalu powiedział, że okres wróci w czasie 4-6 tygodni. Widziałam tutaj też historie, że dopiero po 2 miesiącach.
U mnie, teraz w niedzielę minie miesiąc a wydaje mi się że na okres się nie zanosi. Będę czekac, na początku kwietnia mam wizytę u nowej ginekolog. Jak się nie zacznie to będę miała kolejny temat do poruszenia. 😒
Butterfly23, trzymaj się kochana ❤29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Echo wrote:Dziewczyny, czy to normalne, że krwawienie ustąpiło po tym jak wyszło jako płodowe? Stało się to wczoraj rano i po tym już tylko plamilam. Teraz już nie ma nic, nie krwawię. Zaczynam się martwić, że nie oczyściło się całkowicie
Możliwe. Tym bardziej, że już wcześniej wylatywały Ci skrzepy. A to też może być tak, że na razie nie krwawisz, a za dwa dni wróci Ci lekkie krwawienie, ja tak miałam.👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
12 listopada 2024 - ⏸️
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
-
Niemampomyslunanick wrote:Możliwe. Tym bardziej, że już wcześniej wylatywały Ci skrzepy. A to też może być tak, że na razie nie krwawisz, a za dwa dni wróci Ci lekkie krwawienie, ja tak miałam.
Dziękuję 😟❤️ proszę, trzymaj kciuki 😞2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Dzień w którym zaczynasz ronić, zaczynasz krwawić to jest 1 dzień nowego cyklu. I następną miesiączkę powinno się normalnie dostać za miesiąc. Lekarze mówią i tu na forum też to czytałam, żeby odpuścić ten pierwszy cykl czyli miesiąc, w którym doszło do poronienia, żeby się macica na spokojnie oczyściła i próbować już w następnym.
Ja już się pogodziłam z tym, że nie mogę zajść w ciążę, dostawałam miesiączki i nie robiło to na mnie już żadnego wrażenia. Nie było mi smutno, ani przykro. A teraz wiem, że po tej ciąży, która była mega zaskoczeniem, znów każdą miesiączkę będę bardzo przeżywać 😞
Dziękuję za odpowiedź ❤️
Trzymaj się kochana ❤️❤️ lekarz mi powiedział, że to, że zaszłam w ciążę to bardzo dobry znak i to znaczy, że kolejny też też się uda. Nie składaj jeszcze broni ❤️ trzymam kciuki!!2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Dziękuję 😟❤️ proszę, trzymaj kciuki 😞
Trzymam kciuki cały czas, zresztą Ty wiesz ❤️! Będzie wszystko dobrze, najważniejsze to żebyś zrobiła sobie na dniach crp i tylko wytrzymać do poniedziałku do wizyty ❤️.Echo lubi tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
12 listopada 2024 - ⏸️
-
Dziewczyny a jak grube powinno być endometrium w ciąży? Ja w dniu w którym poroniłam - w poniedziałek miałam 6mm. To był drugi dzień krwawienia. Ja na ciążę to nie za cienkie?♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Syska dziękuje ❤️❤️❤️ z tą miesiączką to wiadomo różnie będzie, bo każda kobieta inaczej zareaguje na takie zmiany w organizmie. Mi powiedziała jak zapytałam kiedy kolejna miesiączka ze od wczoraj za miesiąc. I mam ogromną nadzieję, że tak będzie. Że to wszystko szybko się unormuje. Ale ja mam PCOS, więc to różnie może być…
Echo kochana jesteś tak silna. Sama teraz przechodzisz przez ból, a potrafisz tutaj wszystkie nas wspierać ❤️❤️❤️
Z tym krwawieniem to ciężko powiedzieć niestety. Ja myślałam, że jak przestałam krwawić, to już koniec, a jednak nie. Ale może tak być, że już oczyściłaś się ze wszystkiego i zostało tylko endometrium do złuszczenia i możesz zacząć zaraz na nowo krwawić. Na szczęście za niedługo masz wizytę i wszystko będzie wiadomo. Trzymam mocno kciuki, wszystko będzie dobrze ❤️Echo lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
kropeczek wrote:Dziewczyny a jak grube powinno być endometrium w ciąży? Ja w dniu w którym poroniłam - w poniedziałek miałam 6mm. To był drugi dzień krwawienia. Ja na ciążę to nie za cienkie?
Wydaje mi się, że bardzo cienkie. Ja zaczęłam ciąże z 9mm endometrium. Ile było później, nie wiem. Na pewno kilkanaście mm było.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf