Czekam na Ciebie👶 kontynuacja wątku " Zaczynamy znowu starania"
-
WIADOMOŚĆ
-
Baksia z zabawą nóżkami nie mamy żadnych problemów. Często łapie za stópki ale jeszcze nie bierze ich do buzi. Za to z upodobaniem ściąga skarpetki. Z leżeniem na brzuszku ciągle jest problem bo tego nie lubi. Leży 5-10minut i zaczyna marudzić. Nie umie położyć główki i odpocząć tylko piszczy, żeby go przekręcić. Mam nadzieję, że w końcu się przyzwyczai.
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Trodde u nas była ta sama sytuacja. Leżenie na brzuszku to tylko chwila i już zaczynała marudzić dlatego byłam u fizjo. Ale u Was oczywiście wszystko może być dobrze i po prostu taki typ i zaraz pokocha leżenie na brzuszku ale warto to skonsultować. Jak nie ma problemów ze stopami to w rozwoju wszytsko powinno być dobrze, może wystarczy jakoś go zachęcić. Na pewno wizyta u fizjo Wam rozwieje wątpliwości 😘
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Maybelle zgadzam się z tym co napisałaś. Ja na początku bałam się strasznie o rozwój Natalii ale później odpuściłam. Chociaż ostatnio jedna rzecz mnie niepokoiła, a w sumie 2 i wizyta u fizjo nam bardzo pomogła. Więc ja jestem typem człowieka który woli upewnić się, że wszystko jest dobrze i po prostu dzuecko potrrzbuje więcej czasu. u nas akurat wyszła delikatna asymetria 🤷🏼♀️ po wizycie +2 dni ja ćwiczyłam z Natalią i teraz Natalia o wiele dłużej leży na brzuszku. U nas czas akurat nie pomógłby, a ucierpiałyby kolejne etapy rozwoju niestety.
A tekst z Lidlem jest dobry 😅 i taki prawdziwy haha 😅Maybelle lubi tę wiadomość
Pomorskie -
Maybelle Oj tak też czytałam o faktycznie widzę to po Natalii, że jak uczy się czegoś nowego to zapomina o tym co robiła wcześniej 😅 u nas było tak właśnie z obrotami na brzuch, pięknie już to robiła o nagle potrafiła obrócić się na bok i koniec 😅 a po kilku dniach wróciła do obrotów + zaczęła interesować się stopami. Ogólnie śmieszne to jest 🤭
Dzisiaj byliśmy ma szczepieniu i nareszcie mamy teraz pół roku spokoju chyba, że zdecydujemy się na szczepienia p meningokokom 🤔.
I dzisiaj pierwszy raz walczymy z gorączką, szkoda mi mojego szkraba 😢 Na szczepieniu nie było lepiej, oczywiście wizyta wypadła w czasie drzemki więc drzemka trwała tylko 10 minut (droga do przychodni) jak zawsze do momentu kłuć było super tak dzisiaj od razu marudziła jak dr ją badała, a później było już coraz gorzej niestety 😟 No i mam 8 kg bobasa w domu 🙈 już wiem czemu tak mnie czasami bolą plecy 🤭Maybelle lubi tę wiadomość
Pomorskie -
Właśnie kochane jak szczepiliscie swoje maleństwa🤔 My mamy jutro pierwsza dawkę. Zdecydowaliśmy się na szczepienie 6w1. Ale rotawirusy i pneumokoki zrobimy na osobnej wizycie za kolejne dwa tygodnie bo mogą, ale nie musza oczywiście, nasilać nop po szczepieniu 6w1 - chodzi o krztuśca - i tak wolimy nie ryzykować. Tylko się zastanawiam czy przypadkiem nie przesadzam😩
-
Maybelle, nasza też urodziła się malutka, a tu proszę wagą ciężka haha 🤭 dziękujemy, dzisiaj już jest lepiej ale od rana jemy i tulimy się. Biedulka moja ale całe szczęście nie ma gorączki może delikatny stan podgorączkowy.
Malina, my baliśmy 6w1 i wszystko na jednej wizycie. Wczoraj mieliśmy 3 dawkę, 2 pierwsze przechodziła super. Jak obudziła się w domu po drzemce to płakała więc dałam jej nawet nie całą dawkę paracetamolu (tego dla dzieci oczywiście) i było ok. Po wczorajszej dawce jest teoche gorzej.
Pomorskie -
Zula36 współczuję, że córcia daje Wam tak w kość - mam nadzieję, że to minie szybko 😒
Ja nie mogę na moją Zosię narzekać - jest cudowna 🥰 Uwielbia Sebastiana, przynosi chusteczki, kremy, wynosi pampersy ale moja jest rok młodsza od Twojej, więc to może mieć znaczenie. U mnie to właśnie Zosia jest spokojnym dzieckiem a Sebastian high need choć..... Mamy drugą noc-taką od urodzenia, którą przesypia po parę godzin i nie wypija mleka do końca , bo zasypia 😁 Nie wiem co mu się stało ale mogłoby tak zostać, bo już nie pamiętam jak to jest przespać się ciągiem 3godz.🥴Też słyszałam, że Zosie mają charakterek, no moja ma-cudowny😉
Moja cudowna, wymarzona😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2021, 17:03
Gela093, Zula36, Maybelle, Foto80, baljov., Malina, Bella01, trodde, baksia lubią tę wiadomość
-
Zula jakoś sobie radzimy🥴 na smoczek się zdecydowałam w przeciwieństwie do mojego dziecka🤦♀️ przeszłam przez 8 firm smoczkow I nic nie akceptuje, może I dobrze🤷♀️ ogólnie problemy z brzuszkiem są dalej,ale podejrzewam że to od Wit D, wczoraj jej nie podałam I mała spala od 00.30 do 6.30(aż miałam wyrzuty sumienia). Podawałam jej kolzym, sab simplex, espumisan, biogaje I po niczym nie było lepiej , więc wszystko odstawilam i widze,ze kupki robi troche latwiej, jeszcze duzo sie pręży,ale chyba nic z tym nie zrobie🤷♀️byłam u 2 lekarzy bo miała trochę słuzu w kupkach,no ale to tutaj normalne🥴
Z Zosia chyba musisz przeżyć, myślę że za jakiś czas zaakceptuje sytuacje🤗 swoją drogą to fajnie widzieć,że 3latka jest tak mądra,że oddaje brata do dziadkow😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 13:48
Lady_Dior, Foto80, baljov., trodde, Malina, Zula36 lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Zula36 dziękuję - Twoja Zosia też pewnie śliczna🙂 Robisz jej kucyki ❓ Ja przyznam, że nie przepadam za tym😂 Nie mam talentu fryzjerskiego i nie potrafię kompletnie nic robić z włosami a moha Zosia ma jeszcze jasne cienkie pióra 🤪 Najchętniej to bym ją obcięła na chlopca😂
Gela093 ależ Laura wydaje się być duża woow 😁 Jak ten czas leci co 🤪Śliczna dziewczynka-te usteczka i te oczy🥰Gela093, Zula36 lubią tę wiadomość
-
Lady Dior leci ten czas strasznie🥴 boję się,że jutro otworzę oczy, a ona będzie Mieć 15 lat😭😭Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Zula36 piękne masz dzieci 🥰 Zosia to duża panna już 😁 piękne ma włoski-z takich idzie już coś ułożyć 😁 Jak uzyskałaś taką grzywkę ❓❓❓Moja Zosia boi się obcinać włosy a jeśli już ją przekonam, to grzywka = zygzag😂
Adaś już też się wydaje taki duży 😁 No ale w sumie to już na 5miesiecy zaraz 😲Jeju naprawdę ten czas leci-jedynie 1wszy trymestr się ciągnie 😂
Trodde wszystkiego co najlepsze dla Dominika z okazji 6 miesięcy 😁
Gela093 no niestety tak jest... Pamiętam jak nie chciałam żeby Zosia rosła😂😂😂 tak szybko się zmieniała a ja ją tak uwielbiałam jako noworodka😂😂
Dziewczyny, czy można się uzależnić od chęci bycia w ciąży ❓😂❓😂❓😂 Normalnie coś mi na główkę chyba zleciało😂😂😂😂trodde lubi tę wiadomość