Czekam na Ciebie👶 kontynuacja wątku " Zaczynamy znowu starania"
-
WIADOMOŚĆ
-
Maybelle nie uciekaj od nas🤗🤗 odmienność zdań nie powinna być powodem opuszczania forum 🤗🤗
Ja powiem tylko tyle.... wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Wspomniałam na innym wątku,że my Polki jesteśmy przewrazliwione mając wszystko pod nosem, idę place lekarzowi, żeby zobaczyć serduszko w 6 tygodniu a potem płacz bo go nie widziałam, szukanie na Google I nakrecanie się. Dla mnie pierwsza ciąża I system w Holandii też był wielkim szokiem "no bo w Polsce jest tak..." ale dzisiaj patrzę na to z innej strony, kobieta,która nie widziała serca nie przeżywa poronienia jak kobieta,która już zaczęła snuć plany, kobieta która nie widziała jak fasolka skacze nie wyobraża sobie siebie z biegajacym dzieckiem... tutaj też robią(przynajmniej u mnie tak było) pierwsze usg w 9 tc żeby potwierdzić ciaze I kolejne jest w 12 jak już coś widać jak można stwierdzić, czy są nóżki I nosek. Nie ma testów pappa, sanco czy nifty tylko jest od razu Nipt, który daje 99% gwarancji,że dziecko jest zdrowe kosztuje coś 170€ A w Polsce koło 2000zl. Rozumiem,że wiele kobiet ma możliwość posiadania dziecka tylko dzięki heparynie czy progesteronowi, ale jaka jest faktyczna część która ma dziecko dzięki temu? Nikt nie wie, bo w Polsce dupka dostaje się nawet bez zbadania proga. Tutaj nikt nie odesle z krwawieniem do domu, a w Polsce czesto się słyszy "A po co Pani tu przyszła w 8 tc"... Ja po poronieniu trafiłam tutaj,bo szukałam przyczyny jak wiele kobiet po stracie, obwinialam cały świat I system holenderski, że nic z tym nie robią,ale w Polsce też nie....też sprawdzają wszystko po 3 poronieniu, tyle że w Polsce jest możliwość zapłacić I dostać i z drugiej strony to jest aż przykre ,że płaci się składki, ubezpieczenie I jak nie da sie 500 zł w łapę lekarzowi to się człowiek nic nie dowie. Po roku starań jeżeli kobieta nie zajdzie w ciaze to od razu dostaję skierowanie na drożność a facet na badanie nasienia, wyniki są to bam plan na stymulacje I inseminacje w ciągu miesiąca...3 razy się nie uda to wybór czy dalej szukamy czy in vitro(nikt nic nie płaci) w Polsce kobiety chodzą po lekarzach, bo nie ma tej możliwości, zostawiają tysiące na badania żeby zobaczyć te małe stopki. Zastanawiam się czasem patrząc po znajomych, ile faktycznie tych par nie może zająć w ciaze czy nie jest to nabijanie kasy przez lekarza...
Nie ma nigdzie perfekcyjnie, tutaj też nie jest I mam wiele do zarzucenia im,ale jak trafi się już z problemem to dostanie się wielką pomoc na dużym poziomie I to z ubezpieczenia a nie prywatnie wywalajac tysiące pieniędzy.
Tak jak maybelle nie wyobrażam sobie rodzić w Polsce i bać się czy mnie przyjmą na oddział bo może szpital jest covidowy,albo leżeć w 10 kobiet na jednej sali bądź czekać z odchodzacymi wodami bo nie ma miejsca na porodowce. Potem dostać kanapkę suchego chleba z plasterkiem mortadeli I dżemem....A jak nie to prywatny pokoj-2000 zł,
prywatna polozna-1500zl, poród rodzinny-500zl za odebranie dziecka przez lekarza( bo to przecież jego praca)-kto ile uważa...
I dodam jeszcze od siebie,że wcale nie ma więcej poronien za granicą niż w Polsce. Bo może tutaj kobieta poroni na etapie 8 tc ale w Polsce będzie to na etapie 20 tc, bo ten dupek,który był podany jednak nie miał na celu uratować życia dziecka I donosić ciazy tylko odciaganie czegoś w czasie. Która kobieta gorzej przeżyje poronienie?
Myślę,że ta w Polsce.......
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 17:19
Maybelle, jo_ana lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
OMG🙉 Dziewczyny, no ale się porobiło😔
Kochane,
trzymamy się razem już jakiś dłuższy czas, niektóre są od początku, niektóre dołączy później, ale to wspólnie tworzymy to forum i nie wyobrażam sobie żeby którejś mogłoby tu zabraknąć😔 Nasze pojedyncze, niełatwe historie połączyły nas w tych najtrudniejszych momentach. Byłyśmy razem w tych ciężkich chwilach naszego życia. Pokonywalysmy wspólnie te krętą i wyboista drogę by w efekcie wspólnie być i w tych najszczęśliwszych momentach naszego życia. To tu przez ten cały czas dzieliłyśmy razem troski, obawy i szczęście. Byłyśmy dla siebie wsparciem. Pocieszałyśmy się nawzajem, podnosiłyśmy na duchu, doradzałyśmy. Stałyśmy z zaciśniętymi kciukami pod każda łazienka w dniu testowania. Towarzyszyłyśmy przy każdych badaniach i każdej wizycie.. By teraz moc się wspólnie cieszyć i dzielić doświadczeniem w opiece nad naszymi największymi Skarbami. Kochane nie pozwólmy by niedomowienia czy różnice zdań mogły to wszystko popsuć czy nas poróżnić.
Zula, jeśli czujesz ze musisz odpocząć rozumiem. Ale pamiętaj ze czekamy na Ciebie😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 15:22
baksia, Zula36, trodde lubią tę wiadomość
-
Kochane podpisuje się pod tym co napisała Malina, nic dodać nic ująć!
Zula,trzymaj się Kochana i czekamy na Ciebie 😘
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Dziewczyny przepraszam ze dopiero teraz! Widze ze znalazła mnie Zula
Urodziłam Maksymiliana 19 stycznia przez cc brak postępu porodu po 16h SN. Wody odeszły mi równo w terminie, a urodziłam na następny dzień
Maksio ważył 3600 i 55cm. Teraz już dobiliśmy do 4 kg, bo to mały żarłok jest 🤪🤪
Zostawiam zdjęcie 🧡
Zula36, Gela093, baksia, Malina, Lady_Dior, Foto80, jo_ana, Bella01, Maybelle, Żonkil lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna gratulacje dla was😊
Martyna33 lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Ojjj co tu się podziało 😐 Zula36 wracaj do nas.
Każda z nas ma po prostu inne doświadczenia. Wymieniłyśmy się tymi doświadczeniami, zdaniem i tyle...
Ja znowu musiałam Zosi grzywkę podciąć i to co zrobiłam temu biednemu dziecku to jakiś koszmar😂 Niech ona w końcu usiedzi w spokoju, żeby mogła iść do fryzjera 🤪
Sebastian od tygodnia pełza do tyłu. Obraca się sprawnie w obie strony, dźwiga pupę nono zobaczymy, kiedy ruszy w przód....
Martyna33 jeszcze raz gratuluję i samej radości życzę oraz przespanych nocy 😁Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Martyna,
Cudowny Maksio, ogromne gratulacje dla szczęśliwych rodziców 😘🥰 dużo miłości i szybkiego powrotu do formy.Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Trodde kochana a jak u Was z tą alergią❓Pytam, bo zauważyłam suche, szorstkie plamy przy łokciach u Sebastiana. Ma to od 3tyg.mniej więcej. Tylko przy łokciach i jest to chropowate,kolorem nie odbiega bardzo od koloru skóry, takie suche placki a jak mu posmaruję, to robi się bardziej widoczne-zarózowione. Ciekawe co to może być ale jeśli alergia to na co niby jak on tylko mleko pije - w dodatku comfort 🤷🏼♀️🤔
Dziewczyny kochane piszcie co u Was 😘😘😘 -
Ja także podpisuje się pod tym co napisała Malina.
Lady ja właściwie nadal nie wiem co szkodziło Dominikowi i tak naprawdę nie jestem do końca przekonana czy to na pewno była alergia. U nas też plamki były w kolorze skóry, a po zmoczeniu albo posmarowaniu zaróżowiały się. Miał je około 2 miesiące i zniknęły. Jedyne co robiłam to kąpałam go w emoliencie i smarowałam te placki kilka razy dziennie najzwyklejszym kremem nivea. Nie wiem czy ma dobry skład, ale u nas działa cuda. Nawet na odparzoną dupkę. Dominik nie miał żadnych innych objawów, bolącego brzuszka czy dziwnych kup więc nie szukałam na siłę.
Jestem w szoku jak szybko mija czas, za chwilę ten maluszek skończy 9 miesięcy. Udało nam się dostać do żłobka tuż pod domem, oczywiście prywatnie. Ja postanowiłam spędzić z Dominikiem jeszcze trochę czasu i wrócić do pracy dopiero jesienią... albo pójść na kolejne zwolnienie ciążowe zobaczymy jak się to potoczy. Na pewno będę musiała zbadać allo, żeby w ogóle wiedzieć jakie mamy szanse...
Rozszerzanie diety idzie nam super, Domiś je w zasadzie wszystko. Ma już 5 zębów Nie wiem czemu, ale jakieś dwa tygodnie temu sam odstawił się od cyca. Nie chce i już. Z jednej strony fajnie, bo potrafi przespać noc od 20 do 6 z małą pomocą smoczka, z drugiej strony trochę mi smutno bo kończy się pewien etap
Niestety nadal mamy problemy z obniżonym napięciem. Mały nie pełza, nie raczkuje, nie próbuje siadać... W przyszłym tygodniu mamy wizytę kontrolną i obawiam się, że bez fizjoterapii nie damy rady.
A tak poza tym zakochana jestem w nim na zabój
Dziewczyny jak tam u Was?
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Agulineczka 😓😓😓 nie oszczędza Cię....pamiętaj,że Ty też jesteś ważna, zadbaj dobrze o siebie I chociaż wiem,że jest ciężko ze względu na dzieci to niestety,ale czasem trzeba odpuścić. Dałaś Franiowi tyle ile mogłaś, przechodząc na mm nie robisz mu żadnej krzywdy ( ale domyślam się,ze to nie o to tutaj chodzi ) Jestes mama 3 dzieci, to nie jest łatwa robota,więc na prawdę Cie podziwiam,że ogarniasz to wszystko, ale teraz daj sobie trochę czasu, zostaw na jeden dzień pociechy z tatą I idź na jakieś spa, zrobi to dobrze i na ciało I na głowę, a dzieci będą mieć fajny dzień z tatusiem. Mam nadzieję,że szybko dojdziesz do siebie🤗🤗🤗🤗Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Martyna. Ogromne gratulacje. Rośnijcie zdrowo! Mnóstwa miłości i radości życzę! 🥰
Agulineczka, dużo sił i szybkiego powrotu do zdrowia. Trzymam kciuki za pozytywne wyniki i badania. Trzymaj się! 😊Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Agulineczka to straszne, że tak Ci teraz to zdrowie nawala 😔 Mam nadzieję, że uda Ci się w miarę szybko wrócić do pełni zdrowia. No i powinnaś na pewno się wysypiać a tu synuś jeszcze tak często wstaje ehhh. Wiem, co czujesz jeśli chodzi o kp ale w tej sytuacji musisz też myśleć o sobie-wiesz o tym dobrze. Synuś i tak dużo dostał.
Życzę Ci żebyś jak najszybciej doszła do siebie, by móc się w pełni cieszyć macierzyństwem😘
Trodde ja właśnie zaczęłam smarować te placki (w ogóle całego Sebastiana😊) kremem z la roche posay do skóry wrażliwej, atopowrj i normalnie po paru dniach taka różnica, że szok. Już nie ma tych placków takich szorstkich i mam nadzieję, że zejdą mu całkiem.
Co do Dominika i jego napięcia to doskonałe wiem o co chodzi. Zosia długo nie robiła żadnych postępów - dopiero po ćwiczeniach u fizjo ruszyła. Niestety obn towarzyszy zazwyczaj cały czas dlatego bardzo ważny jest ruch u tych dzieci. Moja Zosia do dziś ma mega słaby brzuch i po woli myślę o zapisaniu ją gdzieś.
Powodzenia i daj znać po kontroli😘
My byliśmy już u neurologa i odruchy neurologiczne mamy prawidłowe. Dziś lub jutro dowiem się czy i kiedy będziemy mieć rezonans magnetyczny a 22lutego wizyta u okulisty i optometrysty. W końcu dowiem się jak widzi Sebastian, choć zdaję sobie sprawę z tego, że widzi źle.
Wszystkiego najlepszego z okazji Walentynek dziewczyny🥰 -
Hej dziewczyny,
nie udzielam się na tym wątku bo jakoś mi niezręcznie, a po drugie nigdy zbytnio wylewna nie byłam
Część zapewne mnie pamięta z poprzedniego wątku...a historia się tak potoczyła, że jestem w ciąży! Dla nas to naprawdę CUD!
Zaczęłam interesować się wyprawką dla dziecka, jak i samej siebie. Przeszukuje wózki dziecięce...możecie mi zdradzić jakie Wy miałyście/macie modele wózków? co polecacie? + interesuje mnie laktator elektryczny ...jakiś model? Akurat u mnie to wymóg do porodu....
Wiem, że toczy się tutaj inny temat (wyższy poziom hehe) ale może mi podpowiecie Dziękuję!JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
JJ. wrote:Hej dziewczyny,
nie udzielam się na tym wątku bo jakoś mi niezręcznie, a po drugie nigdy zbytnio wylewna nie byłam
Część zapewne mnie pamięta z poprzedniego wątku...a historia się tak potoczyła, że jestem w ciąży! Dla nas to naprawdę CUD!
Zaczęłam interesować się wyprawką dla dziecka, jak i samej siebie. Przeszukuje wózki dziecięce...możecie mi zdradzić jakie Wy miałyście/macie modele wózków? co polecacie? + interesuje mnie laktator elektryczny ...jakiś model? Akurat u mnie to wymóg do porodu....
Wiem, że toczy się tutaj inny temat (wyższy poziom hehe) ale może mi podpowiecie Dziękuję!
JJ ja mam wózek cybex e-priam I jestem z niego bardzo zadowolona, jeżeli lubisz dużo spacerować to trochę ułatwi Ci na cięższych terenach. Jeżeli chodzi o laktator to mam neno duo I też dla mnie super, dużo nie używam, ale rozkrecil mi fajnie laktacje I sprawdził się przy nawale( często jest na niego promocja w media expert albo RTV euro agd)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 14:27
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Dziękuję Wam! Zapisuję, będę czytać i analizować.
Wózek najlepiej aby się sprawdzał w terenie miejskim, jak i górskim. Był lekki, mały, wygodny (dla naszych wymogów). Mieszkanie w bloku na siódmym piętrze, domy rodzinne na wsi - teren górzysty.
JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...