X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Jak szybko udalm sie zajść w ciąże po łyzeczkowaniu?
Odpowiedz

Jak szybko udalm sie zajść w ciąże po łyzeczkowaniu?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    mam 13 marca wizyte kontrolna w szpitalu wiec będzie w sam raz ;)
    No to super :)

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrówka i jak tam płeć juz znana? :-)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test owulacyjny i wyszedł negatywny. Ale i tak dziś będziemy działali przed snem :)

• Mrowka31 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Mrówka i jak tam płeć juz znana? :-)

wczoraj byłam na usg połówkowym i wiecie jak uparte dziecko?! leżało na kolankach i łokciach i za nic nie chciało się pokazać. A już mam 21tc (z synkiem w 15tc wiedziałam), ciekawość zżera, teraz za 3 tygodnie mam wizytę to może wtedy się dowiem :) najważniejsze, ze wszystko idealnie się rozwija, rośnie i całkiem całkiem - pfu pfu pfu- nieżle się czuję :)

kierzynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiejszy test owulacyjny znów negatywny...

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrówka ale Ci uparciuch w brzuchu rośnie ;) ale najważniejsze że wszystko ok ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrówka mały uparciuch albo wstydek ;-) ale najważniejsze że rośnie zdrowo :-)

wff2ej284uclkyvx.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie! najważniejsze że zdrowe ;D

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Mrowka31 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdrowie najważniejsze, ale same wiecie ciekawość ciekawością :) a jak wchodzę do sklepu i widzę jakieś przeceny to tak kusi kupić, ale nie wiem czy iść w róż z kwiatuszkami czy w niebieski z samochodami :)

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupuj takie ktore mogą być i dla chłopca i dla dziewczynki ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Mrowka31 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    kupuj takie ktore mogą być i dla chłopca i dla dziewczynki ;)

uniseksów mam bardzo dużo, bo dla synka kupowaliśmy na wyprawkę, no i część typowo chłopięcych, więc teraz chcę typowo chłopięce lub typowo dziewczęce :) jakby okazała się dziewczynka to myślę, ze oszaleję na punkcie sukieneczek, leginsów, sweterków, a jak chłopak to mniej bedzie tego trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 17:39

kierzynka lubi tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj taaakk.. wpadniesz w taki szał że ojejuu. Ja mam 4 miesięczna bratanicę i 10 miesięczną chrześnicę i jak wpadam na dział dziecięcy to oczy mi latają wszędzie ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    u mnie poronienie w 11tc wywołane 5.03.15, ale stwierdzony brak dalszego rozwoju zarodka w 9 tc.
    Powiem Wam, ze ten watek dobrze nastraja i te ciąże tutaj dodają optymizmu.

Kierzynka, to Wy w tym miesiącu działacie juz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    Ja miałam 17.03.2015 zabieg.
    Poronienie nastąpiło w 3 lub 4 tc było puste jajo.
    Lekarz na wizycie powiedział że cuda się zdarzaja ale on tego nie widzi.Miał racje.
    Poroniłam samoistnie w większości sama się wyczyściłam ale zabieg musiałam przejść bo znalazło się ciałko żółte no i beta hcg spadała minimalnie.
    Ja już doszłam psychicznie do siebie, może dlatego że żyłam pracą i obowiązkami domowymi i tak na prawde gdyby nie plamienia ze skrzepami po okresie (który był wg kalendarza) to bym nawet nie wiedziała że jestem w ciąży.
    Ale do rzeczy.......zastanawiam się kiedy mogę z mężem starać się znowu.
    Na wizytę zamierzam iść w tygodniu-kontrolna ale może wam lekarz dał jakieś wskazówki??????
    Podzielcie się proszę nie ukrywam iż bardzo chcemy ponownie próbować.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko na 5 lekarzy aż 4 kazało po zabiegu dać sobie 3 miesiące na unormowanie cykli, tylko 1 kazał poczekać 6 miesięcy. Na forum są jednak dziewczynki, które po wizycie kontrolnej zaczęły już staranka. Nikt nie da 100 % gwarancji, że kolejna ciąża będzie super zdrowa po miesiącu od zabiegu, po 3 czy po pół roku. Wizyta kontrolna u jednych była w 2 tygodnie po zabiegu ale najczęściej lekarza każą przyjść po pierwszej @ (na którą z resztą można czekać nawet 6 tygodni po zabiegu). Mi lekarze w szpitalu powiedzieli, że jak już wróci mi normalny cykl to mam zrobić badania hormonów tarczycowych (te wszystkie tsh i ft3 i ft4 czy jakoś tak, lekarz będzie wiedział o co chodzi). Ja chyba na własną rękę i "kieszeń" zdecyduję się jeszcze na badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego. I to tyle mogę Ci napisać. Sama jestem dopiero tydzień po zabiegu.

żabka04 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Mrowka31 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka przykro że mi, ze Ciebie tez to spotkało... też miałam puste jajo, ale poroniłam dopiero w 9 tygodniu, poszłam na wizytę kontrolną po pierwszym okresie i dostałam zielone światełko, ale było juz po dniach płodnych, no i w kolejnym cyklu już się zaciążyłam, teraz mam już 23tc ;) dużo zalezy od podejścia lekarza jeden mówi nie czekać inny mówi czekać 3 miesiace a inny pół roku... no i czy ufasz lekarzowi, czy zrobisz jak Ci intuicja podpowiada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 i Mrowka31 tule was mocno dziewczyny:):)Będzie dobrze.
    Dzięki za odzew i dobre słowa:)
    Intuicja mi mówi żeby działać już natychmiast bo bardzo oboje chcemy ale jakieś obawy jeszcze są. Tak myślę pójdę do lekarza jutro z wypisem wynik histo będzie za tydzień) tu u siebie w mieście zobaczę co powie a potem pojadę jeszcze do swojego zaufanego, który prowadził moją pierwszą ciąże.Niestety przeprowadziłam się i mam teraz kawałek do niego ale to nic najważniejszy jest komfort i spokój kobity:):)Naczytałam sie po necie i różnie jedni starają się zaraz po zabiegu inni po pierwszej @ a inni później.
    Tak wiem każdy organizm jest inny. :)My chyba nie chcemy dłużej czekać......jeżeli zgoda będzie zaczynamy po pierwszej@:)
    Następnym razem się na pewno uda. Głowa do góry.

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja mam pytanie z innej beczki. otóż czy któras z was zauważyła różnicę w orgazmie przed łyżeczkowaniem a po? wczoraj pierwszy raz od zabiegu kochałam się z mężem i było jakoś dziwnie, az sie zaczęłam martwić czy czegoś mi w środku nie popsuli. mam nadzieję, że takie moje dziwne odczucie szybko minie i będzie znowu jak dawniej :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek ja żadnej różnicy nie czułam.
    Może miałaś tak dlatego ze myślałas o tym, to był w końcu pierwszy raz po zabiegu. Myślę że z kazdym kolejnym razem będzie coraz lepiej :)

wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u gin.
    Tak jak mówiła pap86 wg książek od 3 do 6 mcy dać sobie spokój z kolejną ciążą.
    Jako lekarz nie może mi zabronić ważne że kobiety organizm i psychika czuje że chce.
    Ja mam zgodę na starania nawet już dziś(jeśli chcę) ale że troszkę krwawię bo przytulanko było to jakoś mi dziwnie, więc poczekam do pierwszej @ a potem.....no chyba że przestanie wreszcie lecieć no to.....
    Tak się cieszę.

Mrowka31 przepraszam nie zauważyłam zdrówka ci duuuuuużo życzę:)
    asioczek86 ja również nie czułam różnicy powiedziałabym nawet lepszy (długo pościliśmy przed zabiegiem) :):)

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ