Jak szybko udalm sie zajść w ciąże po łyzeczkowaniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pszczoła10 wrote:Mrówka i jak tam płeć juz znana?
wczoraj byłam na usg połówkowym i wiecie jak uparte dziecko?! leżało na kolankach i łokciach i za nic nie chciało się pokazać. A już mam 21tc (z synkiem w 15tc wiedziałam), ciekawość zżera, teraz za 3 tygodnie mam wizytę to może wtedy się dowiem najważniejsze, ze wszystko idealnie się rozwija, rośnie i całkiem całkiem - pfu pfu pfu- nieżle się czujękierzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kierzynka wrote:kupuj takie ktore mogą być i dla chłopca i dla dziewczynki
uniseksów mam bardzo dużo, bo dla synka kupowaliśmy na wyprawkę, no i część typowo chłopięcych, więc teraz chcę typowo chłopięce lub typowo dziewczęce jakby okazała się dziewczynka to myślę, ze oszaleję na punkcie sukieneczek, leginsów, sweterków, a jak chłopak to mniej bedzie tego trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 17:39
kierzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie:)
Ja miałam 17.03.2015 zabieg.
Poronienie nastąpiło w 3 lub 4 tc było puste jajo.
Lekarz na wizycie powiedział że cuda się zdarzaja ale on tego nie widzi.Miał racje.
Poroniłam samoistnie w większości sama się wyczyściłam ale zabieg musiałam przejść bo znalazło się ciałko żółte no i beta hcg spadała minimalnie.
Ja już doszłam psychicznie do siebie, może dlatego że żyłam pracą i obowiązkami domowymi i tak na prawde gdyby nie plamienia ze skrzepami po okresie (który był wg kalendarza) to bym nawet nie wiedziała że jestem w ciąży.
Ale do rzeczy.......zastanawiam się kiedy mogę z mężem starać się znowu.
Na wizytę zamierzam iść w tygodniu-kontrolna ale może wam lekarz dał jakieś wskazówki??????
Podzielcie się proszę nie ukrywam iż bardzo chcemy ponownie próbować.
-
Żabko na 5 lekarzy aż 4 kazało po zabiegu dać sobie 3 miesiące na unormowanie cykli, tylko 1 kazał poczekać 6 miesięcy. Na forum są jednak dziewczynki, które po wizycie kontrolnej zaczęły już staranka. Nikt nie da 100 % gwarancji, że kolejna ciąża będzie super zdrowa po miesiącu od zabiegu, po 3 czy po pół roku. Wizyta kontrolna u jednych była w 2 tygodnie po zabiegu ale najczęściej lekarza każą przyjść po pierwszej @ (na którą z resztą można czekać nawet 6 tygodni po zabiegu). Mi lekarze w szpitalu powiedzieli, że jak już wróci mi normalny cykl to mam zrobić badania hormonów tarczycowych (te wszystkie tsh i ft3 i ft4 czy jakoś tak, lekarz będzie wiedział o co chodzi). Ja chyba na własną rękę i "kieszeń" zdecyduję się jeszcze na badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego. I to tyle mogę Ci napisać. Sama jestem dopiero tydzień po zabiegu.
żabka04 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Żabka przykro że mi, ze Ciebie tez to spotkało... też miałam puste jajo, ale poroniłam dopiero w 9 tygodniu, poszłam na wizytę kontrolną po pierwszym okresie i dostałam zielone światełko, ale było juz po dniach płodnych, no i w kolejnym cyklu już się zaciążyłam, teraz mam już 23tc dużo zalezy od podejścia lekarza jeden mówi nie czekać inny mówi czekać 3 miesiace a inny pół roku... no i czy ufasz lekarzowi, czy zrobisz jak Ci intuicja podpowiada.
-
nick nieaktualnyPap86 i Mrowka31 tule was mocno dziewczyny:):)Będzie dobrze.
Dzięki za odzew i dobre słowa:)
Intuicja mi mówi żeby działać już natychmiast bo bardzo oboje chcemy ale jakieś obawy jeszcze są. Tak myślę pójdę do lekarza jutro z wypisem wynik histo będzie za tydzień) tu u siebie w mieście zobaczę co powie a potem pojadę jeszcze do swojego zaufanego, który prowadził moją pierwszą ciąże.Niestety przeprowadziłam się i mam teraz kawałek do niego ale to nic najważniejszy jest komfort i spokój kobity:):)Naczytałam sie po necie i różnie jedni starają się zaraz po zabiegu inni po pierwszej @ a inni później.
Tak wiem każdy organizm jest inny. :)My chyba nie chcemy dłużej czekać......jeżeli zgoda będzie zaczynamy po pierwszej@
Następnym razem się na pewno uda. Głowa do góry. -
hej dziewczyny, ja mam pytanie z innej beczki. otóż czy któras z was zauważyła różnicę w orgazmie przed łyżeczkowaniem a po? wczoraj pierwszy raz od zabiegu kochałam się z mężem i było jakoś dziwnie, az sie zaczęłam martwić czy czegoś mi w środku nie popsuli. mam nadzieję, że takie moje dziwne odczucie szybko minie i będzie znowu jak dawniej
-
nick nieaktualnyJa po wizycie u gin.
Tak jak mówiła pap86 wg książek od 3 do 6 mcy dać sobie spokój z kolejną ciążą.
Jako lekarz nie może mi zabronić ważne że kobiety organizm i psychika czuje że chce.
Ja mam zgodę na starania nawet już dziś(jeśli chcę) ale że troszkę krwawię bo przytulanko było to jakoś mi dziwnie, więc poczekam do pierwszej @ a potem.....no chyba że przestanie wreszcie lecieć no to.....
Tak się cieszę.
Mrowka31 przepraszam nie zauważyłam zdrówka ci duuuuuużo życzę
asioczek86 ja również nie czułam różnicy powiedziałabym nawet lepszy (długo pościliśmy przed zabiegiem)