X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Jakie badania po poronieniu?
Odpowiedz

Jakie badania po poronieniu?

Oceń ten wątek:
  • kot Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen92 wrote:
    Jak na razie chyba tylko chlamydie ale w sumie wyjdzie w praniu, niestety nie dostałam żadnych badań na NFZ bo mój ginekolog powiedział że muszę poronić jeszcze z co najmniej dwa razy, bo on mojej pierwszej ciąży biochemicznej nie uznaje, tylko tą drugą co była w 8 tygodniu.
    Może jeśli masz taką możliwość zmień lekarza? Moja ciąża spełniała chyba wszystkie kryteria biochemicznej - poronienie kilka dni po terminie miesiączki, nędzna beta wskazująca na pierwsze dni ciąży, a nie na 5. tydzień, na USG nie było widać nic. Dla mojej gin było to jednak pełnoprawne poronienie, bo skoro była beta to była i ciąża, a kolejna ciąża ma być profilaktycznie traktowana jako zagrożona. Także to zależy od podejścia.

Anoolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane nawet nie chciał oglądać badań beta.
    jestem zawiedziona, a kiedyś to był jeden z lepszych lekarzy we Wrocławiu.
    będę szukać innego lekarza, bo nie wiem czy nie będę musiała zrobić genetycznych badań

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce tyko napsać,ze o Was pamietam bardzo mocno <3 nie udzielam sie ale musze odpocząć psychicznie moje wyniki są słabe, zew zgledu na moje chroby i jednak wiek robi swoje :(
    Ja jestem po 3 poronieniach bardzo wczesnych wszystkie w 5 tygodniu i byłam u trzech lekarzy i zaden nie skierował mnie na badania genetyczne miałam zalecone pełno innych badań ale genetycznych nie.
    Pamietam o Was bardzo mocno i wierze,ze kazdej z Was sie uda w najbliższym czasie zostać mamusią <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko a prosiłaś o te badania?? Kto jak kto ale kobiety po 35 roku życia i po tylu poronieniach, powinny dostać skierowania na wszystkie możliwe badania refundowane przez nfz :/ kurde wszędzie patałachy

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko te badania należą Ci się jak psu buda.
    Co w tym kraju się dzieje, to jakaś tragedia jest.
    Ja wczoraj byłam na badaniach ANA, wynik niestety dopiero w środe więc muszę się uzbroić w cierpliwość.
    Przytulam was <3

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen92 wrote:
    kochane nawet nie chciał oglądać badań beta.
    jestem zawiedziona, a kiedyś to był jeden z lepszych lekarzy we Wrocławiu.
    będę szukać innego lekarza, bo nie wiem czy nie będę musiała zrobić genetycznych badań
    Kochana Ty jestes z Wrocławia?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety po tak wczesnych poronieniach lekarze nie chcieli mi dać skierowań a na te badania poprostu mnie nie stać. Na tematr lekarzy wole sie nie wypowiadać terazs mam dobrego lekarza ale nieswtety za daleko mieszkam od niego :(

Anoolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to ciąża biochemiczna się nie liczy jako poronienie ? 0swoon.gif

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi lekarze uznali to za poronienie ale bardzo wczesne i dlatego wtedy nie robi sie badań wg nich :( genetycznych oczywiscie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochana Ty jestes z Wrocławia?:)

A no z Wrocławia :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Kurde to ciąża biochemiczna się nie liczy jako poronienie ? 0swoon.gif

U niektórych lekarzy się nie liczy, niestety. ;(

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA uczyłąm sie we Wrocławiu przez 5 lat i tam mieszkałam na czas zjazdów i na całe sesje :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2013, 11:34

Carmen92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    JA uczyłąm sie we Wrocławiu przez 5 lat i tam mieszkałam na czas zjazdów i na całe sesje :) :) :)

a gdzie kochana studiowałaś ?

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Uniwersytecie Wrocłąwskim wydział pedagogika :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

Ja studiuje zaocznie na Uniwersytecie Ekonomicznym :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odebrałam wynik ANA, który okazał się niestety dodatni, mam napisane na badaniu że muszę zrobić badanie ANA-3, czy jest tu ktoś kto miał tą ANE dodatnią ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 15:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen92 wrote:
    A no z Wrocławia :)
    a to kiedy jakas kawka?;) w ktorej czesci Wro mieszkasz? bo jeszcze sie okaze ze my sasiadki:P

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    ja tez studiowałam na UW na wydziale administracji;)

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ