Jakie badania po poronieniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykochane wszystkiego dobrego z okazji Mikołajek, trzymam za Was mocno kciuki
Pisma wyniki masz piękne, ale ja bym jeszcze zrobiła USG dla świętego spokoju, ale tarczyce masz w porządku przynajmniej wiesz że nie masz przeciwciał
inessa trzymam mocno kciuki za dwie czerwone kreski
anoolka pamiętaj że jesteśmy z Tobą i zobaczysz nowy rok, nowe nadzieje
Reszcie dziewczyn życzę dwóch kresek i zdrowych dzieciaczków, musimy być silne i przede wszystkim dbać o siebie
Całuje Was mocno i życzę jeszcze raz wszystkiego dobregoinessa, Pismak, Anoolka, ash, Kasiula09 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny niech Mikołaj w tym dniu przyniesie Wam ten upragniony prezent jeśli nie test z dwoma kreskami to zapowiedź ze takowy pojawi się w najbliższym czasie
tzrymam za Was Wszystkie i kazdą z osobna mocno kciukiinessa, Anoolka, ash, Pismak, Kasiula09, Gosiaczek lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dziękuję Wam Kochane Może uda mi się dostać do endo przed Świętami
Z okazji mikołajek życzę Wam dnia pełnego cudówinessa, Fedra, Kasiula09, Gosiaczek lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualnyDziewczyny mam wynik ANA2
"Stwierdzono obecność przeciwciał przeciwjądrowych w mianie 1:320 dających na komórkach HEp-2 obraz świecenia ziarnisty. Badanie wykonano metodą immunofluorescencji pośredniej (IIf).
Metodą ELISA nie stwierdzono obecności przeciwciał przeciwko rozpuszczalnym antygenom jądrowym (SS-A, SS-B, NRPN, SM, SCL-70, JO-1).Interpretacja wyniku badania uzależniona jest od całości obrazu klinicznego pacjenta"
No i wiem że dalej nic nie wieminessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anoolka jeśli by prześledzić mój wynik i porównać go z Twoim i tym co mówiła lekarka (reumatolog) Twoje wyniki na pewno nie maja wpływu na poronienie taki wynik moze świadczyć o stanie zapalnym w organiźmie i nawet zdrowy człwoeik moze mieć takie miano oraz obraz swiecenia ziarnisty (jak to określiła nie jest to nic groźnego)...
u Ciebie najważniejsze jest stwierdzenie
"Metodą ELISA nie stwierdzono obecności przeciwciał przeciwko rozpuszczalnym antygenom jądrowym (SS-A, SS-B, NRPN, SM, SCL-70, JO-1"
tak jak u mnie
"metodą immunodyfuzji nie wykryto przeciwciał przeciw antygenom z grupy ENA..."
tak więc nie ma sensu robić ANA3 a reumatolog na pewno spróbuje znajść źródło zapalenia tylko trzeba pamietać ze to moze być nawet zapalenie dziasła (bo pytała czy robia mi sie afty i takie tam)...
więc jak najbardziej wizyta u reumatologa ale nie konieczne dalsze robienie ANA...
ale to tylko moje skromne zdanieAnoolka lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja dziś zaczynam naturalne oczyszczanie i powiem wam ze mimo wszystko sie ciesze bo juz chce zacząć kolejne starania, ale... Zaświtało mi coś w głowie jak przeczytałam wasze wpisy na temat immunologii i tych wszystkich ANA, stanach zapalnych itp...
Około 2 m-ce temu mialam robioną tomografię komputerową zatok i wyszedł mi polip/ torbiel zapalna 10mmx13mm i skierowanie na zabieg. Oczywiście jest koniec roku i żaden szpital nie ma już kasy wiec kazali dzwonić pod koniec roku i zapisać sie do poradni... tak sobie myśle czy przypadkiem ta torbiel mi w czymś tam nie wadzi...Anoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra jak zobaczyłam wynik to aż mi ulżyło, bo teraz wiem że nie jestem chora na żaden toczeń ani inne okropne choroby :)I też myślę że dalsze ANA są bez sensu. Ale jednak coś się dzieje. Myślę że to ma związek z tymi moimi nieszczęsnymi stawami biodrowymi Do dentysty też się zapiszę, co niestety wiąże się z przerwaniem staranek na jakiś czas Nie wyobrażam sobie chodzić w ciąży do dentysty bo na widok fotela robi mi się słabo a nie wyobrażam sobie że kropeczek mógłby być narażony na taki stres Mój M nie był zadowolony z decyzji ale trudno...
Inessko przykro mi bardzo że Ci nie wyszło ale jeszcze nic straconego. A na histeroskopię zapiszą Cię pewnie na początku roku
Aleksa ciężko powiedzieć czy to było powodem bo tak wczesne poronienie to z reguły jest wina wadliwego zarodka, ale nigdy nic nie wiadomo. Słyszałam kiedyś o lasce która urodziła dzidźka dopiero po usunięciu kamieni z woreczka żółciowego i już nie raz słyszałam że trzeba się wsłuchać w organizm i zrobić ze sobą porządek
inessa, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAleksa przytulam z całego serca, Carmen również najmocniej jak potrafie
co do stanów zapalnych to niestety sa one problemem i nawet wciaży może sie znaleść nie jesteśmy wstanie wszystkiego wyeliminować tylko dbać o zdrowie zwłaszcza o zeby bo od nich dużo zależy.
A starania no cóż ja uważam,ze jak by sie ciagle patrzyło na to,czy jeszcze jest jakiś czy moge mieć stan zapalny to nogdy by sie praktycznie nie mogło starać hoiihhhihi.
Wiadomo,że wieksze stany zapalne trzeba wyleczyć ale tak to byśmy musiały żyć w szklarni i nasz organizm musiałby nie walczyć z chorobami a cały czas praktycznie walczy z czymś.
Życze każdej zdrówka i jak najszybszego zazielenienia sie mimo wszystkim naszym przeciwnosciomWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2013, 18:38
Anoolka, Fedra lubią tę wiadomość
-
Carmen i Aleksa ja również mocno przytulam. W piątek byłam u immunologa, dostałam badania na przeciwciała, w styczniu wyniki. Kariotyp uda mi sie zrobić na kase chorych mam juz termin na 24 stycznia, mam nadzieje ze dowiem sie co jest grane. Inessa jak sie czujesz?
inessa lubi tę wiadomość
lala86 -
nick nieaktualny
-
Kochane przytulam Was wszystkie chetnie bym z Wami została i pogadała ale po clo czuję się tak fatalnie ze aż szok...
życze Wam poprawy humorów, nowych nadziei i przesyłam po porcji siły oraz przytulam każdą z Was z osobna :*Effcia28, Carmen92, Kasiula09, ash, Anoolka, aleksa.wawa, inessa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnylaka86 wrote:Carmen i Aleksa ja również mocno przytulam. W piątek byłam u immunologa, dostałam badania na przeciwciała, w styczniu wyniki. Kariotyp uda mi sie zrobić na kase chorych mam juz termin na 24 stycznia, mam nadzieje ze dowiem sie co jest grane. Inessa jak sie czujesz?
A u jakiego lekarza immunologa bylaś? Jesteś z wawy? Kariotyp też bardzo szybko??? Gdzie tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 18:19
inessa lubi tę wiadomość