X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Jakie badania po poronieniu?
Odpowiedz

Jakie badania po poronieniu?

Oceń ten wątek:
  • OctAngel Ekspertka
    Postów: 237 370

    Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:36

    3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel przytulam <3
    Najważniejsze to dobry lekarz :)

    inessa lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roznych ginekologow znam....
    ja juz sama nie wiem ktory jest dobry a ktory zly....
    kurwa nie mam sil!!!
    Ania moja droga sasiadko a ty robilas takie cuda badania?

    inessa lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko wrote:
    Roznych ginekologow znam....
    ja juz sama nie wiem ktory jest dobry a ktory zly....
    kurwa nie mam sil!!!
    Ania moja droga sasiadko a ty robilas takie cuda badania?
    nie nie robiłam, gin mi powiedział ze poronienie było na wczesnym etapie(4 tc) a ze to była moja 1 ciaza, a wiec natura zadecydowała, powiedział ze ponad 70% kobitek roni 1 ciaze nawet o tym nie wiedzac, a wychwyca to tylko osoby ktore obserwuja swoj organizm(cykl)powiedział ze przewaznie badania zleca sie dopiero po 3 poronieniu, ale on by zlecil juz po 2.

    inessa, Anoolka lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam tez sam poczatek....
    porobie jeszcze inne badania a jak sie nie uda w zimie zajac to zrobimy genetyczne.
    Aptt ma wplyw na poronienie?

    inessa lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak 4 miesiace temu ANA wyszly mi ok to powinnam powtorzyc?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko a masz coś nie tak z APPT? wiem tylko że te badanie ma związek z krzepnięciem krwi. No i nie wiem czy jest sens powtarzania ANA, może lekarza się zapytaj. A jaki miałaś wynik?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 19:44

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 grudnia 2013, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aptt mam powyzej normy.... od pol roku.
    Tym razem w 8 czy 10 dni po owulacji codziennie rano leciala mi krew z nosa.
    Myslalam ze to przedokresowe oslabienie.
    Koniecznie powtorze to badania i kilka innych.

    inessa lubi tę wiadomość

  • ash Autorytet
    Postów: 1326 1092

    Wysłany: 5 grudnia 2013, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na wizycie.
    Dostałam skierowanie na badania progesterony i prolaktyny. Mam iść do lekarza ogólnego po skierowanie na TSH, FT3, FT4, antyTPO i ANA.
    Dziś na innym forum przeczytała, że znajoma która również poroniła zrobiła badania genetyczne zarodka. Wykryto wadę genetyczną - triploidię. Wada letalna wiążąca się z licznymi wadami wrodzonymi, nie dająca żadnych szans na dłuższe przeżycie.
    Ja strasznie żałuję, że nie wiedziałam nic o takim badaniu i mozliwości jego wykonania.

    inessa lubi tę wiadomość

    ug3715nmrb0zdbvc.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikipedia "Wydłużenie czasu APTT może świadczyć o zespole antyfosfolipidowym, skrócenie zaś o nadkrzepliwości (nie ma znaczenia diagnostycznego)."

    Anko z tego co ja rozumiem to u Ciebie czas appt był wydłużony tak?

    Anko, inessa lubią tę wiadomość

  • ali Debiutantka
    Postów: 8 14

    Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Byłam wczoraj na wizycie.
    Dostałam skierowanie na badania progesterony i prolaktyny. Mam iść do lekarza ogólnego po skierowanie na TSH, FT3, FT4, antyTPO i ANA.
    Dziś na innym forum przeczytała, że znajoma która również poroniła zrobiła badania genetyczne zarodka. Wykryto wadę genetyczną - triploidię. Wada letalna wiążąca się z licznymi wadami wrodzonymi, nie dająca żadnych szans na dłuższe przeżycie.
    Ja strasznie żałuję, że nie wiedziałam nic o takim badaniu i mozliwości jego wykonania.

    Lekarz ogólny nie wypisze Ci skierowania poza TSH, FT3, FT4 i aTPO może wystawić Ci endokrynolog, poza tym zrób jeszcze aTG, ja nie wiem dlaczego lekarze o tym zapominają! Ja miałam wszystkie wyniki idealne poza właśnie aTG i to było przyczyną poronienia.

    inessa lubi tę wiadomość

    Aniołek luty 2012 - 12tc
    80Y1p2.png
  • ash Autorytet
    Postów: 1326 1092

    Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ali, DZIĘKI ZA INFO! Poproszę o skierowanie do endokrynologa i wtedy wezmę anty TPO i anty TG.
    Fajny ten LUX MED, ale te ich cholerne przepisy ze skierowaniami....

    inessa lubi tę wiadomość

    ug3715nmrb0zdbvc.png

  • 2 kreski Autorytet
    Postów: 311 237

    Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,
    odebrałam dzisiaj wynik hist, w tłumaczeniu brzmi: Resztki łozyska. Doczesna i endometrium wydzielające. Co może oznaczac?

    06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek


  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wydluza sie.... wolniej krzepnie.
    ciekawe czy ma to znaczenie.
    ide jutro na krewke.

    inessa lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko to dobrze by było żebyś zrobiła badania na zespół antyfosfolipidowy :P

    inessa lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    witam,
    odebrałam dzisiaj wynik hist, w tłumaczeniu brzmi: Resztki łozyska. Doczesna i endometrium wydzielające. Co może oznaczac?

    pewnie nic ważnego ;)

  • Pismak Autorytet
    Postów: 2421 7068

    Wysłany: 5 grudnia 2013, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam wyniki:
    TSH 2.54
    Ft3 4,13
    Ft4 1,22
    Estradiol 22.09
    FSH 5.5
    LH 4,8
    TPO <5,00
    TG 84,84

    Mam tsh za wysokie i nie podoba mi się wynik estradiolu norma niby jest od 12,5 do 166 w fazie folikularnej ale wynik jest bardzo niski:/ co myślicie o moich wynikach?

    Angelius Provita

    19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
    Szczepienia limfocytami męża
    MRL 59,7%

    OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron, toxo, CMV, helicobacter, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
    Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 grudnia 2013, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Tsh nie jest aż tak wysokie ale lekarze radzą aby było góra 2
    estradiol nie jest aż tak niski musiałabyś jeszcze sprawdzic jak wyglada w drugiej fazie ( acha estradiol potrafi jeszcze bardziej skakać niż progesteron wciagu dnia)
    napisz jakie masz normy przy anty TG??? bo mi osobiscie wydaje sie,że jest za wysokie ale moze sie myle a to wskazuje na stan zapalny w tarczycy i to moze potwierdzić endokrynolog.
    FSH i Lh masz ładne :D

  • Pismak Autorytet
    Postów: 2421 7068

    Wysłany: 5 grudnia 2013, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy:

    FSH (norma dla f. folikularnej 3,5-12,5)
    LH (norma dla f. folikularnej 2,4-12,6)
    Estradiol (norma dla f. folikularnej 12,5 -166)

    TSH 0,27 - 4,20
    Ft3 2,57 - 4,43
    Ft4 0,93 - 1,70
    TPO <5,00 - tutaj mi podali tylko normę max - 34,00
    TG 84,84 - i tutaj też tylko normę max 115,00

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 22:05

    Angelius Provita

    19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
    Szczepienia limfocytami męża
    MRL 59,7%

    OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron, toxo, CMV, helicobacter, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
    Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 grudnia 2013, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane niech sw.Mikołaj bedzie dla Was bardzo chojny i obdarzy Was slicznymi maleństwami :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
    Ja nie robiłam dziś testu,zrobie o ile nie przyjdzie wczesniej @ w niedziele to dzień kiedy ma przyjsć @.
    U nas tragicznie wieje,przeszły burze,pada zamrożony deszcze chwilami śnieg a prad no cóż jest jeszcze ale wszystko mruga. Mój ma do 5 rano pracował przez tę wichure dosłownie jakby okna chciało wyrwać.
    Dobrego,bezpiecznego dnia Wam życze

    Pismak kochana to znaczy,ze TSH jest troche podwyżoszne zgłos sie do endo niech CIe zbada najlepiej USG czy sie nic z tarczycą nie dzieje i moze da jakiś lek na obniżenie go,bo reszta badań bardzo ładna :D :D :D

    ash, Fedra, Pismak, Anoolka, szpilka lubią tę wiadomość

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ