Forum Poronienie Jakie badania po poronieniu?
Odpowiedz

Jakie badania po poronieniu?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAA
    juz mam :) dzieki
    Inessa a jakie leki teraz łykasz?

    inessa lubi tę wiadomość

  • Pismak Autorytet
    Postów: 2421 7068

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash super wyniki :)

    Inessko jak tam samopoczucie ?

    Aleksa trzymam kciuki za ten cień cienia :)

    ash, inessa lubią tę wiadomość

    Angelius Provita

    19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
    Szczepienia limfocytami męża
    MRL 59,7%

    OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron, toxo, CMV, helicobacter, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
    Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA
  • benitka Autorytet
    Postów: 274 241

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ,że cieszę się z każdej ciąży o któtej dowiaduję się na forum i nie tylko...ale najbardziej chwyta mnie za serce wiadomość gdy w ciąze zachodzi aniołkowa mama...wtedy dostaję takiego pałera ...wierze ze każdej z nas się to uda i że ja też kiedyś napiszę ,że właśnie zaszzłam a potem ,że maleństwo jest już z nami po drugiej stronie brzuszka...

    Pismak, aleksa.wawa, ash, OctAngel, inessa lubią tę wiadomość

    bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • Pismak Autorytet
    Postów: 2421 7068

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betnika też tak mam :) zawsze mega się cieszę jak którejś aniołkowej mamie się uda :) i daje mi to mnóstwo nadziei że i mi się kiedyś uda :)

    inessa lubi tę wiadomość

    Angelius Provita

    19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
    Szczepienia limfocytami męża
    MRL 59,7%

    OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron, toxo, CMV, helicobacter, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
    Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA
  • Kasiula09 Autorytet
    Postów: 2497 1836

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash świetne wyniki :)
    Dziewczyny ja tez tak mam jak sie dowiaduje ze aniołkowa mama jest w ciązy to robi mi sie inaczej na sercu, przywraca mi to radość i nadzieje że i mi sie uda :) znaczy nam tu wszystkim :)

    ash, Pismak, inessa lubią tę wiadomość

    3jgx43r8irebp29g.png
    iv09ej28dcmqad95.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno tak bedzie Kochane!!! Trzeba tylko wytrwale czekac i duuuuzo sie modlic :* Jutro powtorze sikanca to dam wam znac. A w pt podjade na bete mimo ze sie wczoraj zarzekałam ze nie zrobie ;) ale w sumie musze miec podkladke dla genetyka jesli znowu cos pojdzie nie tak :/

    Pismak, Kasiula09, inessa lubią tę wiadomość

  • benitka Autorytet
    Postów: 274 241

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa nie mów,że coś pójdzie nie tak bo teraz na tym naszym forum już same dobre wiadomości będą ...żadnych smutasów ,będziemy się wspierać rok 2014 będzie aniołkowych mam...zaciążonych aniołkowych mam ....

    aleksa.wawa, ash, Pismak, OctAngel, Kasiula09, inessa lubią tę wiadomość

    bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • OctAngel Ekspertka
    Postów: 237 370

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:36

    inessa lubi tę wiadomość

    3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:

    FT3 2,58
    norma 2,00-4,40

    FT4 0,95
    norma 0,93-1,70
    Eeee to ja mam gorszą wiadomość. Procentowo ft3 i ft4 powinny być na poziomie ok 50% a wychodzi na to że ft3 jest na poziomie 24,17% a ft4 to już w ogóle ledwo mieści się w normie. Ash przypomnij jakie miałaś tsh?

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • szpilka Autorytet
    Postów: 3844 2652

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki
    Testosteron 41,76 (n 6-82)

    androstendion 4,42 (n dla wieku od 18 do 53 0,75-3,89)

    SHBG 39,6 (n 19,8- 155,2)

    DHEA-SO4 318,5 (n dla wieku 25-34 98,8- 340)

    cytomegalii nie miałam

    za wszelką interpretację będę wdzięczna na razie czekam na wizytę u gina

    17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka a masz problemy z nadmiernym owłosieniem?

    inessa lubi tę wiadomość

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • szpilka Autorytet
    Postów: 3844 2652

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie traktowałam tego nigdy jako problem, bo jestem brunetka i mam ich może trochę więcej i ciemniejsze, ale aż tak bardzo czyli np nie mam problemów z wąsikiem, ale włosy mi jakiś czas temu zaczęły mocno wypadać, teraz już nie wypadają tylko trochę ich mało się zrobiło, ale poszłam z tym do dermatologa, skoro się nie staramy i on kazał zrobić męskie hormony i iść z tym do gina/ endokrynologa bo to główna przyczyna i na jego oko mam nieco nadmierne owłosienie

    17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Ci powiem że mam problem z nadmiernym owłosieniem ale testosteron dobrze mi wyszedł.Teraz to widzę że nie wystarczy...

    inessa lubi tę wiadomość

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • Kasiula09 Autorytet
    Postów: 2497 1836

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak ocenicie moje wyniki

    ft4 1,06 ng/dl norma 0,89 - 176
    prolaktyna 17,40 ng/dl norma dla kobiet nie w ciąży 2,8 -29,2

    według mnie są w normie a jak wy uważacie ?

    3jgx43r8irebp29g.png
    iv09ej28dcmqad95.png
  • szpilka Autorytet
    Postów: 3844 2652

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    To ja Ci powiem że mam problem z nadmiernym owłosieniem ale testosteron dobrze mi wyszedł.Teraz to widzę że nie wystarczy...
    testosteron mam w normie, ale właśnie te inne są be, dziewczyny mi tu na ovu radziły co zrobić, bo dermatolog powiedział, że testosteron i pochodnę, ale on nie wie które dokładnie, zapytać gina lub endo, do endo ma termin prywatnie na luty, więc dr OVU mi wyznaczyły co mam zbadać i niech teraz gin myśłi i endo ewentualnie też

    17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    testosteron mam w normie, ale właśnie te inne są be, dziewczyny mi tu na ovu radziły co zrobić, bo dermatolog powiedział, że testosteron i pochodnę, ale on nie wie które dokładnie, zapytać gina lub endo, do endo ma termin prywatnie na luty, więc dr OVU mi wyznaczyły co mam zbadać i niech teraz gin myśłi i endo ewentualnie też

    Troszkę się zagłębiłam w temat i przy za wysokim androstendionie powinno się zbadać insulinę w kierunku insulinooporności. Mi endo zleciła badanie insuliny na następną wizytę więc przynajmniej będę wiedziała na czym stoję :)

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    dziewczyny a jak ocenicie moje wyniki

    ft4 1,06 ng/dl norma 0,89 - 176
    prolaktyna 17,40 ng/dl norma dla kobiet nie w ciąży 2,8 -29,2

    według mnie są w normie a jak wy uważacie ?
    Kasiula norma chyba 1,76 a nie 176?
    No więc z tego co pamiętam to tsh masz ładne ale te ft4 trochę za niskie...ja bym zrobiła jeszcze na Twoim miejscu antyTpo i antyTg

    inessa lubi tę wiadomość

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • Pismak Autorytet
    Postów: 2421 7068

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Eeee to ja mam gorszą wiadomość. Procentowo ft3 i ft4 powinny być na poziomie ok 50% a wychodzi na to że ft3 jest na poziomie 24,17% a ft4 to już w ogóle ledwo mieści się w normie. Ash przypomnij jakie miałaś tsh?


    Anoolka a skąd masz taką wiedzę ? ja czytała znowu że procentowe stosunki przy tarczycy to nie mają żadnego znaczenia i jak byłam u endo to też mi tak powiedziała ja mam TSH 2.54 - norma 0,27 - 4,20
    Ft3 4,13 - norma 2,57 - 4,43
    Ft4 1,22 - norma 0,93 - 1,70

    i endo mi powiedziała że mam bardzo dobre wyniki tylko zaleciła branie witamin z jodem :)

    inessa lubi tę wiadomość

    Angelius Provita

    19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
    Szczepienia limfocytami męża
    MRL 59,7%

    OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron, toxo, CMV, helicobacter, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
    Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA
  • Pismak Autorytet
    Postów: 2421 7068

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 23:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mi też testosteron wyszedł w normie i myślałam w związku z tym, że tego androstendion a tutaj chyba jednak trzeba będzie zbadać :/ normalnie i jak tutaj nie zwariować :/

    inessa lubi tę wiadomość

    Angelius Provita

    19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
    Szczepienia limfocytami męża
    MRL 59,7%

    OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron, toxo, CMV, helicobacter, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
    Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA
  • Pismak Autorytet
    Postów: 2421 7068

    Wysłany: 8 stycznia 2014, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    dziewczyny a jak ocenicie moje wyniki

    ft4 1,06 ng/dl norma 0,89 - 176
    prolaktyna 17,40 ng/dl norma dla kobiet nie w ciąży 2,8 -29,2

    według mnie są w normie a jak wy uważacie ?

    Kasiula według mnie też są w normie :) zazdroszczę prolaktyny :)

    Angelius Provita

    19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
    Szczepienia limfocytami męża
    MRL 59,7%

    OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron, toxo, CMV, helicobacter, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
    Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego