Jakie badania po poronieniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Hej kochane
Aleksa ja miałąm podbne myślenie do Twojego ale wiem,ze jak odrazu zrobisz badanie i zgłosisz sie do lekarza to jednak robi bardzo duzo widze sama po sobie.
Ja biore dopochwowa luteine 2 x 2 czyli 200 mg dziennie to już dosć dużo,do tego magnez z wit B6 przeciw skurczom,Acard,no i Eutyrox za tydzień mam wizyte u lekarza to zobaczymy co dalej.
Wspieram każda z Was i wiecie ten cykl był całkiem na luzie i dałam sobie spokój z lekami z lekarzami itd wiem,ze są choroby których nie idzie zlekceważyć ale przestałąm robić badania miałam dosć. Nie wiem czy tym razem nam sie uda ale staram sie wierzyć i sie modle o ten cud.
Wierze,że kazdej z Was również sie uda
No ja to chyba jednak zrobie jutro bete zeby miec podkladke na w razie co... powtorze w pon i jak bedzie przyrost to dopiero wtedy lekko odetchnę i zapisze sie do gina na za ok 2 tyg. Poki co biore podobnie jak ty 2x magnez z wit B6, acard, 2x kwas foliowy 0,4 no i od wczoraj Dupka. Luteine tez mam ale nie chce przesadzic poki co. Poczekam cierpliwie do wizyty i w tedy ustale z ginka leki.
Tak bardzo sie boje, ale odpedzam zle mysli...
a ty jak sie czujesz? u mnie prócz bóli jajników i gazów nic wiecej...inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAleksa zobacz pod mój wykres w notatki bo nie chce sie tu rozpisywać za dużo ale mam już ich troche najgorsze są mdłosci ( nie wymiotuje narazie) ale mdłsoci masakra zwłaszcza pod wieczór.
a dziś przeżyłąm szok bo lekarz z kliniki do mnie zadzwonił sam z sebie ( wie o ciaży) i pyta jak sie czuje jaka była beta i dał mie rózne wskazówki i że mam isć do lekarza za tydzień to już powinno być widać dzieciaczka normalnie szczeka w dół i szok
Anoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aleksa trzymam kciuki za betę i wierzę że będzie wszystko dobrze
inessa lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej kochane jak Wasze badania? DObrego ,spokojnego wekendu Wam życze
Ja mam przyrost bety zamiast 111% to 600 % czyli beta 1348 IU/l
za tydzień USG mam nadzieje i wierze,ze dizeciatko bedzie na swoim miejscu.
Buziaki i mocno o każdej z Was pamietamaleksa.wawa, Anoolka, Carmen92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Hej kochane jak Wasze badania? DObrego ,spokojnego wekendu Wam życze
Buziaki i mocno o każdej z Was pamietam
Ha a może bliźniaki :p
Super Kochanainessa lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualnyinessa wrote:Hej kochane jak Wasze badania? DObrego ,spokojnego wekendu Wam życze
Buziaki i mocno o każdej z Was pamietam
Super wiesci Ja tez dzis robilam ale odbieram dopiero w pon. Dam znać jak coś...inessa, Anoolka, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
skrót z wizyty, więcej w późniejszym terminie: na paciorkowca antybiotyk inny, jeśli nie zadziała, to dajemy spokój bo jestem nosicielka, jeżeli w trakcie brania antybiotyku będę miała dolegliwości jelitowe gorsze niz przeciętne, to też trzeba odstawić antybiotyk niestety, co do hormonów to powtórzyć w nowym cyklu i dopiero wtedy do endokrynologa, a tak to możemy się starać w nowym cyklu jeśli zdarzę z antybiotykiem 6 miesięcy naturalnie a potem wkraczamy z cięższą artylerią
aleksa.wawa, inessa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny potrzebuję Waszej porady
Zrobiłam już zlecone badania. I czegos tu nie rozumiem... W trakcie wizyty lekarza zaniepokoiło moje tsh na poziomie 0,81 przy normach 0,27 - 4,20. Stwierdził, że może świadczyć o lekkiej nadczynności i przy staraniach jest trochę za niskie.
Teraz wyszło mi jeszcze niższe, bo 0,64 mlU/l. Dodatkowo ATG 153,1 przy normie do 115, a on napisał, że wyniki ok...
Nie wiem co o tym myśleć? -
nick nieaktualny
-
Anoolka byłam u ginekologa. Chyba muszę iść do innego na konsultację. Z jednej strony cieszę się, że wyniki są w miarę ok, ale przeraża mnie, że nie są idealne... nie zacznę się znowu starać, dopóki nie będę miała 100% pewności, że wszystko gra. Nie zniosłabym kolejnej straty.
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny