Jakie badania po poronieniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny powiedzcie mi jakie najwazniejsze sa zeby zrobic badania hormonalne ktore moga miec wplyw na cykl np.bezowulacyjny pozniej na ciaze itd...i w ktorym dc powinno sie je robic. Wiem ze progesteron z takich waznych ale co jeszcze?
inessa lubi tę wiadomość
-
Cześć nie wiem czy pisze w dobrym temacie ale może wy mi pomożecie. 21.06.2012r poroniłam w 5tc, miałam zabieg łyżeczkowania. Przed poronieniem miałam cykle regularnie jak w zegarku co 28 dni i zawsze rano ... Od poronienia cykle zwariowały. Najkrótszy trwał 18 a najdłuższy 54, czy któraś z was miała taki problem ? Jak sobie poradziłyście ? Dodam że lekarze mówią że wszystko wygląda dobrze i badania tez wychodzą ok . Już nie wiem co mam robić .
-
nick nieaktualnyheja ja też poroniłam w 5 tc ale u mnie obeszło się bez łyżeczkowania i właściwie cykle mam w dalszym ciągu regularne co 28 dni. Wiem że bo zabiegu bywa różnie nie kiedy potrzebne są 3 cykle aby wyregulować. Tak miała moja siostra i jak wszystko wróciło do normy od razu zaszła w ciąże . Wiem że czasem PRL która wzrasta w trakcie ciąży może utrzymywać się dłużej i opóźniać cykle to wiem od mojej ginekolog. brałaś jakieś leki na podtrzymanie? robiłaś jakieś badania???
-
MINIKA_31 wrote:tak masz w granicach normy a odczuwasz od jakiegoś czasu objawy??? np żebyś chudła?? kołatania serca?
Kołatania mogą być objawem problemów z tarczycą? Czasem mi się zdażają, ale rzadko i łączyłam je raczej ze stresem (którego w pracy mi nie brakuje)...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 18:26
-
nick nieaktualnyMogą się wiązać dobrze jest mierzyć Sobie ciśnienie i puls rano i wieczorem zobaczysz czy coś się dzieję ale myślę że raczej wyniki na to nie wksazują. Dla świętego spokoju zawsze można skonsultować to nawet z lekarzem pierwszego kontaktu. Czasem jak miałam problem dostać się do mojego endo to właśnie moja pani dr modyfikowała mi dawkę. Ale ja mam niedoczynność tarczycy - nie miałam żadnych objawów ale TsH było poza granicami normy.
-
MINIKA_31 wrote:heja ja też poroniłam w 5 tc ale u mnie obeszło się bez łyżeczkowania i właściwie cykle mam w dalszym ciągu regularne co 28 dni. Wiem że bo zabiegu bywa różnie nie kiedy potrzebne są 3 cykle aby wyregulować. Tak miała moja siostra i jak wszystko wróciło do normy od razu zaszła w ciąże . Wiem że czasem PRL która wzrasta w trakcie ciąży może utrzymywać się dłużej i opóźniać cykle to wiem od mojej ginekolog. brałaś jakieś leki na podtrzymanie? robiłaś jakieś badania???
-
W srode ide z wynikami do lekarki ale narazie wiem ze
czynnik willebranda - wyszlo mi 26% na Aktivität i 28% na antigen gdzie norma dla moe grupy to aktivität 40-125% a dla antigen 42-140%
I mam niedobory witaminy D -
nick nieaktualnyDo Madziuszka!
Słuchaj to trzeba się cieszyć że nic nie wyszło. Czasem przyczyna poronień szczególnie wczesnych nie da się do końca wyjaśnić. lekarze tłumaczyli mi to mutacjami genetycznymi. Wyniki też wyszły mi dobrze - teraz podczas starań o dzidzię - 21 dnia cyklu mam zrobić progesteron oraz PRL z metoklopramidem. -
nick nieaktualnyFuria wrote:W srode ide z wynikami do lekarki ale narazie wiem ze
czynnik willebranda - wyszlo mi 26% na Aktivität i 28% na antigen gdzie norma dla moe grupy to aktivität 40-125% a dla antigen 42-140%
I mam niedobory witaminy D
Furia a na co to są badania???
Ja dziś badałam wit D jutro wynik -
BAdania mialam w centrum helatologii, 15 probowek krwi wzieli, wiem ze morfologia, jakies molekuly, toxykologia, gestosc krwi,hematologia krwi, immunologia krwi, endokrynologia, hemia kliniczna - takie kategorie mam na wynikach
Daj znac jaka masz ta wit d :)ja mam 16 gdzie norma jest 20-150 -
Mi lekarka nie zleciła żadnych badań. Sprawdziła tylko jaki miałam wynik TSH z ostatniego padania. Powiedziała, że po pierwszym poronieniu nie robi się raczej badań, bo po prostu tak może się zdarzyć. Powiedziała tylko, żeby dalej brać folik, i że po skończeniu drugiego cyklu znów możemy się starać, bo wszystko ładnie się zagoiło.
-
nick nieaktualnyFuria wrote:ja mam 16 gdzie norma jest 20-150
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhttp://leki-refundowane.com/leki/clexane.htm?nr=uike znalazłam tą stronę i na niej jest napisane że mam refundowane bo jestem ubezpieczona, do tego mam chorobę przewlekłą bo ANA3 u mnie jest dodatnia i mam przeciwciała uniemożliwiające utrzymania ciąży. Ponoć to też zależy od lekarza czy jest to wskazane czy nie. Więc już sama nie wiem