Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Jakie badania po poronieniu?
Odpowiedz

Jakie badania po poronieniu?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze przestroga dla dziewczyn które mają zamiar robić badania na zespół antyfosfolipidowy...
    Przeciwciała antyfosfolipidowe to nie jest to samo co przeciwciała antykardiolipinowe!!!
    Wydałam 180 zł na p/antyfosfolipidowe przez swoją głupotę a reumatolog mnie oświecił że powinny być antykardiolipinowe :/

• ash Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u nowego ginekologa. Już wiem, że będzie moim lekarzem prowadzącym.
    Bardzo wnikliwie zapoznał się z całą dokumentacją i wynikami badań.
    Nie podobają mu się moje długie cykle, najprawdopodobniej nie w każdym cyklu mam owulacje - stąd ten niski progesteron.
    Od następnego cyklu ruszam z duphastonem od 16 dc i mam się pojawić na usg w połowie marcowego cyklu.

Pismak, inessa lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pismak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash to super że trafiłaś na lekarza który jest wnikliwy i chce dokładnie wszystko sprawdzić :)
    To zawsze kolejny krok w kierunku dzieciątka :) teraz trzeba kolejne robić :) trzymam mocno kciuki :)

ash, inessa lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • ash Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie! Jestem pełna optymizmu.

Pismak, inessa lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash w jakim dniu cyklu robiłaś Progesteron?? i czy oprócz tego inne hormony?? jaki wyszedł Ci wynik? Mi kazała ginka robić 21 dc włącznie z PRL

• ash Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 23 dc, robiłam też prolaktyne i tarczycowe.

inessa lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u lekarki, jestem zdrowa, mam lykac witaminki, duphastonu nie chciala mi przepisac i to na tyle. Jestem wkurzona :/

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Bylam u lekarki, jestem zdrowa, mam lykac witaminki, duphastonu nie chciala mi przepisac i to na tyle. Jestem wkurzona :/

Ciekawe co ona rozumie przez stwierdzenie że jesteś zdrowa ehhh

a co do dupka to skoro ginka Ci nie przepisała to możesz spróbować iść do innego albo tutaj na forumm popytaj w tematach o odkupieniu/oddaniu leków czy ktoś nie ma dupka i by Ci nie przesłał.

inessa lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • Furia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie mieszkam w pl :/ zamowilam jakis substytut progesteronu ( ziolowy ), zaczekam jeszcze cykl i zaczne starania, ale boje sie.

No ze zdrowa wedlog wynikow badan hematologicznych, a badania his-pat po lyzeczkowaniu niczego niepokojacego nie mowily.

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia żeby zmniejszyć ryzyko w następnej ciąży mogłabyś łykać acard.A jeśli tak bardzo zależy Ci na duphastonie to może poszukaj polskiego lekarza :)

• Furia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie chodze do jedynej polki w miescie :/ ale acard jest na rozrzedzenie krwi tak ? Tu tego chyba nie dostane, to dzialo tak samo jak aspiryna ?

tkzgeyx.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest to samo co aspiryna, ale w innej dawce. W ciąży zalecają 75 mg albo 150 mg. Sprawdz ile w Twojej aspirynie tego jest

inessa lubi tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :D :D :D
    pamietam o każdej z Was <3
    ja dziś byłam u endokrynologa i jak narazie jest wszystko ok ale zwiekszył mi dawnke Eutyroxu no i co miesiac wizyta i USG oraz badanie TSH i ft4
    Na zachodzie odchodzi sie od progesteronu na podtrzymanie ciaży bo uważają,ze nie ma takiej potrzeby i że on nie ma aż tak dużego wpływu na utrzymanie ciazy jak sie utrzyma to sie utrzyma a jak nie to nie i Furia moze dlatego lekarka CI tego nie przepisała. Dlatego też coraz wiecej lekarzy u na w Polsce od progesteronu odchodzi z tych samych wzgledów. Dla mnie to troche dziwne ale ich sie nie zmieni :(
    A co do Acardu ja go biore cały czas ale z Aspirynami trzeba uważać bo one mają troche inny skład niż sam Acard i zwłaszcza podczas ciąży trzeba uważać jaki sie bierze i jaka dawke.
    Wspieram każda z całego serca <3
    ja sie polecam nadal bardzo mocno no i jutro bo ide do ginekologa na wizyte :)

ash, Pismak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko cieszę się że wszystko jest u Ciebie i maluszka w porządku :) <3

Mi reumatolog powiedział że w moim przypadku ginekolog powinien wdrożyć polopirynę, więc pomyślałam sobie że to bez różnicy czy to acard, polopiryna, czy aspiryna. Ale ja i tak stwierdziłam że będę brać acard bo on jest bezpieczniejszy dla żołądka ponieważ nie rozpada się w nim tylko w jelitach :P

Furia a dlaczego stwierdzili że jesteś zdrowa? przecież wynik tego czynnika był poniżej normy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi dlaczego np.od połowy cyklu bierzecie duphaston? Z czym ma to związek? Z jakimś złym wynikiem badania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny. U mnie beta po 48 h przyrosla zaledwie o 50 % wiec chyba cosik jest nie tak :( Jutro ide na wizyte do prof Jerzak bo dzwonilam dzis do tej kliniki i babka mi powiedziala ze jak jest ciaza to Jerzakowa zmienia leki i acardu juz sie nie powinno brac tylko zastrzyki daje z heparyny :/ nie wiem co u mnie zastosuje, dam wam znać :* nadal trzymajcie za mnie kciuki.

ash lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa a w tym samym laboratorium robiłaś?
    Może na razie się nie przejmuj bo jak na ten dpo to i tak masz bete powyżej normy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 20:46

• Furia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ponizej normy ale ponoc w dopuszczalnych granicach, jak zajde w ciaze to od razu na hematologii mi krew beda badac czy nie musze miec heparyny, bo obecnie gestocs mam w normie

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzylam ile u mnie duphaston bez recepty kosztuje, ale cena straszna :Ö

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    patrzylam ile u mnie duphaston bez recepty kosztuje, ale cena straszna :Ö
    A to można tak bez recepty??? to ile kosztuje bo ciekawa jestem ;)

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ