Jakie badania po poronieniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo i jeszcze przestroga dla dziewczyn które mają zamiar robić badania na zespół antyfosfolipidowy...
Przeciwciała antyfosfolipidowe to nie jest to samo co przeciwciała antykardiolipinowe!!!
Wydałam 180 zł na p/antyfosfolipidowe przez swoją głupotę a reumatolog mnie oświecił że powinny być antykardiolipinowe -
Jestem po wizycie u nowego ginekologa. Już wiem, że będzie moim lekarzem prowadzącym.
Bardzo wnikliwie zapoznał się z całą dokumentacją i wynikami badań.
Nie podobają mu się moje długie cykle, najprawdopodobniej nie w każdym cyklu mam owulacje - stąd ten niski progesteron.
Od następnego cyklu ruszam z duphastonem od 16 dc i mam się pojawić na usg w połowie marcowego cyklu.
Pismak, inessa lubią tę wiadomość
-
Ash to super że trafiłaś na lekarza który jest wnikliwy i chce dokładnie wszystko sprawdzić
To zawsze kolejny krok w kierunku dzieciątka teraz trzeba kolejne robić trzymam mocno kciukiash, inessa lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny
-
Furia wrote:Bylam u lekarki, jestem zdrowa, mam lykac witaminki, duphastonu nie chciala mi przepisac i to na tyle. Jestem wkurzona
Ciekawe co ona rozumie przez stwierdzenie że jesteś zdrowa ehhh
a co do dupka to skoro ginka Ci nie przepisała to możesz spróbować iść do innego albo tutaj na forumm popytaj w tematach o odkupieniu/oddaniu leków czy ktoś nie ma dupka i by Ci nie przesłał.inessa lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Ale ja nie mieszkam w pl zamowilam jakis substytut progesteronu ( ziolowy ), zaczekam jeszcze cykl i zaczne starania, ale boje sie.
No ze zdrowa wedlog wynikow badan hematologicznych, a badania his-pat po lyzeczkowaniu niczego niepokojacego nie mowily. -
nick nieaktualny
-
to jest to samo co aspiryna, ale w innej dawce. W ciąży zalecają 75 mg albo 150 mg. Sprawdz ile w Twojej aspirynie tego jest
inessa lubi tę wiadomość
3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
nick nieaktualnyHej kochane
pamietam o każdej z Was
ja dziś byłam u endokrynologa i jak narazie jest wszystko ok ale zwiekszył mi dawnke Eutyroxu no i co miesiac wizyta i USG oraz badanie TSH i ft4
Na zachodzie odchodzi sie od progesteronu na podtrzymanie ciaży bo uważają,ze nie ma takiej potrzeby i że on nie ma aż tak dużego wpływu na utrzymanie ciazy jak sie utrzyma to sie utrzyma a jak nie to nie i Furia moze dlatego lekarka CI tego nie przepisała. Dlatego też coraz wiecej lekarzy u na w Polsce od progesteronu odchodzi z tych samych wzgledów. Dla mnie to troche dziwne ale ich sie nie zmieni
A co do Acardu ja go biore cały czas ale z Aspirynami trzeba uważać bo one mają troche inny skład niż sam Acard i zwłaszcza podczas ciąży trzeba uważać jaki sie bierze i jaka dawke.
Wspieram każda z całego serca
ja sie polecam nadal bardzo mocno no i jutro bo ide do ginekologa na wizyteash, Pismak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInessko cieszę się że wszystko jest u Ciebie i maluszka w porządku
Mi reumatolog powiedział że w moim przypadku ginekolog powinien wdrożyć polopirynę, więc pomyślałam sobie że to bez różnicy czy to acard, polopiryna, czy aspiryna. Ale ja i tak stwierdziłam że będę brać acard bo on jest bezpieczniejszy dla żołądka ponieważ nie rozpada się w nim tylko w jelitach
Furia a dlaczego stwierdzili że jesteś zdrowa? przecież wynik tego czynnika był poniżej normy?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzesc Dziewczyny. U mnie beta po 48 h przyrosla zaledwie o 50 % wiec chyba cosik jest nie tak Jutro ide na wizyte do prof Jerzak bo dzwonilam dzis do tej kliniki i babka mi powiedziala ze jak jest ciaza to Jerzakowa zmienia leki i acardu juz sie nie powinno brac tylko zastrzyki daje z heparyny nie wiem co u mnie zastosuje, dam wam znać :* nadal trzymajcie za mnie kciuki.
ash lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny