Jakie badania po poronieniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
Pismak wrote:Kochane !!!!!
Udało się zrobiłam rano test i były dwie kreski !
Pobiegłam na bete i jest 159,1
Zrobiłam również
tsh 1,79
progresteron 23,12
I tym razem dodaje suwaczek od razu co tam, że to 5 btydzień dopiero tym razem myślę pozytywnie od samego początku
Proszę módlcie się za moją kruszynę aby tym razem było wszystko dobrzePismak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej jestem i uwaga to dzisiejsza ja mam wkurwka i to niezłego wrwrwrwrwrwrwrwrwrwr
cholera.cholera,cholera..............................................
lekarz mnie totalnie olał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zapytał tylko czy już miałam okres i wypisał skierowanie do genetycznej poradni dal mnie i meża ale na całe moje szczescie poszłam zaraz do meża do pracy zadzwoniliśmy umówić wizyte i tam pani sie pyta czy mam dwa skierowania bo na jednym nie moze byc dla dwóch osób,wiec ja mówie,ze nie pani dobra uprzejma zapisała nas na termin i UWAGA!! 07.08.2014r . Po zapisaniu sie podrałowałam z powrotem do gina aby łaskaiwe wypisała mi drugie skierowanie dla meża no i to sie udało. Poz a tym nawet nie zapytał mnie ginek cholera jasna jak sie czuje a o badaniu nie wspomne wrwrwrrwrwrwrwrwrwrrwrwrwrwrwrwrwrwrwrwwrwrrwrwr
musze cos sobie wypic bo wscieklizny dostane ponieważ w tym momencie w mojej miejscowosci nie mam już żadnego porządnego ginekologa nawet prywatnie!!!!!!
Przepraszam,ze z takim humorem tutaj ale musiałm sie wygadać!!!przepraszam za brzydkie słowa zwykle ich nie używam -
inessa wrote:Nati zrób bete i czekamy na super wiadomosc
Mam pytanie zrobiłam dziś te badania bedą dopiero za półtora tygodnia ale pytanie dtyczy czy któras z Was miała zalecone badanie: beta2 mikroglobulina? jeżeli tak to co ono niby ma wskzaywać?
Dziś zatrzymałam cała kolejke przynajmniej na 15 min bo pnaie nie wieidzały co i jak z tymi badaniami a włąsnie tego ostatniego wogóle nie było w rozpisce u nich i musiały wydzwaniać po innych miastach czy je robią
Buziaki
benitka pamietam
hej zrobiłam bete w poniedziałek 213,8 a wczoraj 554,3 więc chyba dobrze. Jutro powtórze żeby zobaczyć czy wszystko ok. Troche obsesja :pinessa, szpilka, Drzwiona, Pismak lubią tę wiadomość
-
Pismak wrote:Kochane !!!!!
Udało się zrobiłam rano test i były dwie kreski !
Pobiegłam na bete i jest 159,1
Zrobiłam również
tsh 1,79
progresteron 23,12
I tym razem dodaje suwaczek od razu co tam, że to 5 btydzień dopiero tym razem myślę pozytywnie od samego początku
Proszę módlcie się za moją kruszynę aby tym razem było wszystko dobrze
Gratuluje I życze nudnej ksiązkowej ciążyPismak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Inesko masz prawo do nerwow. Naprawdę nie wiem dlaczego tak traktuja ludzi. Dobrze że macie w sumie tak szybki termin do poradni
Trzymam kciuki♡♡♡inessa lubi tę wiadomość
25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid
mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
Św. Dominiku czuwaj nad nami... -
Nati piękny przyrost gratulacje
nati04 lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualnyDrzwiona wiem z jednej strony szybki termin a z drugiej niestety wiek nas goni i lekarze zalecają nam jak chcemy miec dzieci jak najszybsze zajscie wciaże i badź tu madry!!!!!!!!! do tego potem czeka sie kilka miesiecy na wynik a wiec moze w nowym roku bedzie a wtedy koncze 40 lat
ale dzieki za ciepłe słowa naprawdeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 21:30
-
Inessko brak słów !!!
Jedyny pozytyw to szybki w miarę termin w poradni
Koniecznie inny lekarz :*inessa lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualnyNo i tu jest problem bo wykorzystałam limit dobrych lekarzy w moim miescie jest inny ale prywatnie i do tego w innej miejscowosci ( a wiecie jak to jest z dojazdami PKSem jak sie nie ma auta wieczorkiem)i do tego przyjmuje raz w tygodniu popołudniu. No ale bedzie trzeba coś wymyślić. Dzieki kochane
teraz czekam na wyniki z krwi w nastepnym tygodniu i chciałąbym jak ta głupia aby cos w nich wyszło!!!peppapig lubi tę wiadomość
-
Strasznie to przykre Inessko, ze tak ciezko o dobrego lekarza, ze te terminy na nfz sa tak odległe. . Wiem ze to dlugo dla Ciebie dla mnie tez by bylo .czekanie jest okropne. Ale jak na terminarz nfz to szybko. Taka rzeczywistośc.
Kochana badz dobrej mysli♡ czuje ze ta poradnia nie bedzie Ci potrzebna:-Dinessa lubi tę wiadomość
Hej dziewczyny ja już po wizycie
Ginek oczywiście powiedział że na usg to raczej jeszcze nic widać nie będzie bo widać coś dopiero przy becie 1500 ale zrobił mi bo przedtem miałam tą torbiel na jajowodzie i chciałam wiedzieć czy teraz jest czysto. Ginek stwierdził zasienie pochwy i rozpulchnioną macicę. Na usg macica 40 a endo 12. Powiedział że jego zdaniem to ciąża wewnątrzmaciczna i pokazał mi coś co w jego opinii jest zarysem pęcherzyka. Na razie nie dał żadnych leków bo mam dobre wyniki ale jakby progesteron spadł albo coś było nie tak to mam się u niego stawić. Rano robiłam powtórkę bety i progesteronu i mam takie 374,3 i 25,70. czyli na razie wszystko chyba dobrze
Następna wizyta za dwa tygodnie - 18.04. o godz. 9 i wtedy będzie wiadomoDrzwiona, inessa, OctAngel lubią tę wiadomość
Angelius Provita
Pismak wrote:Hej dziewczyny ja już po wizycie
Ginek oczywiście powiedział że na usg to raczej jeszcze nic widać nie będzie bo widać coś dopiero przy becie 1500 ale zrobił mi bo przedtem miałam tą torbiel na jajowodzie i chciałam wiedzieć czy teraz jest czysto. Ginek stwierdził zasienie pochwy i rozpulchnioną macicę. Na usg macica 40 a endo 12. Powiedział że jego zdaniem to ciąża wewnątrzmaciczna i pokazał mi coś co w jego opinii jest zarysem pęcherzyka. Na razie nie dał żadnych leków bo mam dobre wyniki ale jakby progesteron spadł albo coś było nie tak to mam się u niego stawić. Rano robiłam powtórkę bety i progesteronu i mam takie 374,3 i 25,70. czyli na razie wszystko chyba dobrze
Następna wizyta za dwa tygodnie - 18.04. o godz. 9 i wtedy będzie wiadomoPismak, inessa lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyPismaczku kochany mój pieknie ale sie ciesze
za 2 tygodnie to napewno bedzie już cos widac i mam nadzieje,ze już serduszko zobaczysz czego Ci z calego serca życze
Drzwiona masz racje zdajemy sobie spraw,ze na NFZ to i tak szybko ale boli mnie jedno,ze z naszej kasy idzie na ten NFZ tyle pieniedzy a oni mają nas głeboko w poważaniu. Lecze sie od wielu lat i najczesciej i specjalistó do któych na NFZ bardzo trudno sie dostać i gdyby nie pomoc drugich ludzi to nie wiem czybym jeszcze z Wami tu była - musiałam leczyć sie prywatnie. Mimo,ze kocham moja ojczyzne to cała sytuacja jest chora!!!!
ALe ja moge sobie tylko pogadać no cóż!!!
Wązne jest,ze dziewczyny zachodzą w ciazePismak, nati04 lubią tę wiadomość
-
Inessko u mnie w miejscowości jest to samo. Lekarze zrobili sobie monopol i robią co chcą bo jest ich mało. Wszytsko żeby tylko kase wyciągnąć. Jak idziesz prywatnie to troche więcej zainteresowania jak na nfz to obyś jak najszybciej wyszła i nic od nich więcej nie chciała. Taka to smutna rzeczywistość;/
inessa lubi tę wiadomość
-
Tak jest niestety dziewczyny tez mnie to wkurza niesamowicie z tym nfz. Trzeba byc bardzo silnym, ze dotrwac na wizyte..
a lekarze to tez roznie, nawet prywatnie... teraz mieszkam w Krakowie wiec jest wiekszy wybor, w moim miescie rodzinnym to dramat, ale co z tego w ostatniej ciazy chodzilam do gina prywatnie a do endo na nfz i kurcze zaden z nich nie powiedzial mi nic jak mozna choc troche oslabic przeciwciala . jakie badania wykonac po poronieniu, kazali mi 3 razy tracic dziecko , zeby zaczac diagnostyke, bo takie maja procedury. Dopiero tu na ovu dostalam wskazowki jakie badania powinnam robic itp. Teraz znalazlam wreszcie lekarke ktora nie olala przeciwcial..
ech sie rozpisalam z takimi smutami, a tu dzis tyle radosnych nowin
musimy trzymac sie razeminessa, nati04 lubią tę wiadomość
Pismak wrote:Hej dziewczyny ja już po wizycie
Następna wizyta za dwa tygodnie - 18.04. o godz. 9 i wtedy będzie wiadomo
CUDOWNIE to slyszec oby wiecej tak dobrych informacjiPismak lubi tę wiadomość
[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
[*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
[*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip -
Witam wszystkich i gratuluję wszystkim zafasolkowanym
Dziewczyny a jak Wy to robicie że rano idziecie na badania i tego samego dnia wynik? Z tą beta tak jest że wyniki są od razu czy akurat w waszych laboratoriach to wszystko tak szybciutko trwa?inessa lubi tę wiadomość