Jakie badania po poronieniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
Pismak wrote:Dzień dobry,
Ja już po wizycie.
Sama nie wiem co myśleć
Jest pęcherzyk ciążowy 15 mm i pęcherzyk żółtkowy ale nie widać zarodka. Gin powiedział żeby się nie przejmować bo mógł się przytulić tak do pęcherzyka żółtkowego i dlatego go nie widać, a sprzęt w tej przychodni nie jest rewelacyjny. Dodał też że ciąża może być młodsza ale raczej nie bo nie wskazuje na to pęcherzyk ciążowy. Mam brać leki i przyjść za tydzień to będzie już wiadomo co i jak. A dzisiaj mam zrobić betę.Anoolka lubi tę wiadomość
-
Pismak wrote:Dzień dobry,
Ja już po wizycie.
Sama nie wiem co myśleć
Jest pęcherzyk ciążowy 15 mm i pęcherzyk żółtkowy ale nie widać zarodka. Gin powiedział żeby się nie przejmować bo mógł się przytulić tak do pęcherzyka żółtkowego i dlatego go nie widać, a sprzęt w tej przychodni nie jest rewelacyjny. Dodał też że ciąża może być młodsza ale raczej nie bo nie wskazuje na to pęcherzyk ciążowy. Mam brać leki i przyjść za tydzień to będzie już wiadomo co i jak. A dzisiaj mam zrobić betę.
Pismaczku spokojnie ja przy 11 mm nawet ciałka żółtkowego nie widziałam. Co przeżyłam to moje. Na następnej wizycie zobaczysz już swoje szczęscie z serduszkiem ;* Głowa do goryAnoolka lubi tę wiadomość
-
Pismak bedzie dobrze zobaczysz.
Ja tez robilam TSH i ft4 i wyszlo 1,110 a ft4 1,58 dostalam tylko zalecienie by zmniejszyc dawke eutyroxu z 7*75, na 5*75 i 2*50 i zobaczymy co bedzie. Dostalam rowniez skierowanie na chlamydie i do dziela.Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Dziękuję dziewczyny
Mam wynik bety 18.458,00 niby z kalkulatora wychodzi ze przyrost poniżej normy
(ostatnia beta 07.04 - 1444,00) ale urosła dużo więc nadzieja jestMagic lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny
-
Wielkiej Nocy czas nadchodzi,
cały dzień się każdy głodzi,
by móc jutro o poranku,
siąść za stołem przy śniadanku.
Zjeść kosz cały z jajeczkami,
zającami i kaczkami.
A już następnego ranka,
wiadrem wody zlać baranka
Wesołych Świąt :*
I dziękujęszpilka, Anoolka, peppapig, Mimi86, inessa lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny
-
Hej mam pytanko kochane bo w środe 23 kwiecien mam wizyte z męzem u genetyka pow mi jak sie mam przygotować na tą rozmowe i czy powinnam wziac ze sobą wypisyze zpitala przy poronieniach? była bym wdzięczna jakbyście mi napisały:) zgóry dzięki:)
peppapig, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
peppapig wrote:Nataszka wg mnie powinność wziąć swoje badania i karty że szpitala. Może ktoś odpisze z dziewczyn które robiły badania genetyczne. Powodzenia
dzięki kochana:)peppapig lubi tę wiadomość
-
Będąc w szpitalu na histeroskopii lekarz kazał udac mi się też do poradni naczyniowej bo mam żylaki...jestem własnie po wizycie...zakrzepów nie ma ,wszystko działa prawidłowo a żylaki są najbardziej widoczne na zewnątrz...jednak pani doktor jak usłyszała o moich poronieniach to stwierdziła,że ona włączyłaby heparyne i inne leki nawet tak na wszelki wypadek.Mam się do niej zgłośic na początku ciązy jesli się uda oa ona będzie działac żeby właczyć te leki...choć ginekolog nie widzi takiej potrzeby...bo badania wyszły ok...Jestem dobrej mysli ...teraz musi sie udać...czekamy jeszcze na badania nasienia na początku maja a potem jak BOZIA DA..tozaczynamy staranka...
inessa, szpilka, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Jak już wspomniałam kilka dni temu zrobiłam sobie wyniki hormonów (22 dc) po Euthyroxie.
Dopiero teraz zwróciłam uwagę, iż prolaktynę mam dość wysoką: 450 (norma 102-496).
//do wglądu: Progesteron 16,3 ng/ml (faza lutealna), FT4 18,2 (norma 12-22)//
Czy dla kobiety starającej się taki wynik jest ok?
TSH niestety również nie wyszło najlepiej: 2,66 (norma 0,27-4,2), a przed braniem hormonów ( ok 5 tygodnie temu) - 2,20
Dziękuję za radę! -
nick nieaktualnyHej kochane
Lilianko wiesz zapewne,że TSH powinno wynosić podczas starań 1 dlatego wartoby pójść do endo.
Ja mam też dosć wysoką prolaktyne ale miesci sie w normie i lekarz a pytałam kilka razy ( tego z kliniki) i powiedział,ze nie trzeba go zbijać bo wystarczy,ze mały stres przed badaniem i już jest wyzsze a moi akurat lekarzy odchodzą już od badań prolaktyny z obciażeniem.
Benitko dobrze,że trafiłąś na dobrego lekarza
Pamietam o kazdej z Was a teraz u nas jest czas imprez w rodzinie wiec prawie co tydzień wyjazdy w maju a czerwiec i połowa lipca jak nic znów sie nie zmieni to szkolenie o adopcje.
Buziaki dla każdejliliana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNataszka2200 wrote:Hej mam pytanko kochane bo w środe 23 kwiecien mam wizyte z męzem u genetyka pow mi jak sie mam przygotować na tą rozmowe i czy powinnam wziac ze sobą wypisyze zpitala przy poronieniach? była bym wdzięczna jakbyście mi napisały:) zgóry dzięki:)
Nataszko nam na wizyte u genetyka kaza przynieść wszystkie nasze wyniki oraz wypisy ze szpitali!!! Mam nadzieje,ze uda sie u Was zrobić szybko badaniaNataszka2200 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej
Ja Tsh przed ciaza miałam ta jak Ty 2.220 po poronieniu jak minał miesiąć już miałam 2.980 a teraz juz od 3 miesiecy biore eutyrox i mam 1.470;).Tak więc coś czuje ze przez tarczyce miałam dwa nie powodzenia z dzidziusiem...Jutro o 10mam tego Genetyka w Zabrzu oby nas zakwalifikował na kariotypy choć są terminyna wrzeien do litopada;/ masakra jakaś ehhh
inessa lubi tę wiadomość