Forum Poronienie Jakie badania po poronieniu?
Odpowiedz

Jakie badania po poronieniu?

Oceń ten wątek:
  • inessa Autorytet
    Postów: 6593 18661

    Wysłany: 23 września 2013, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta dobrego owocnego tygodnia Wam życzę <3 :)

    aNiLewe lubi tę wiadomość

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 23 września 2013, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Ja jestem przypadkiem poronienia w Irlandii.
    U mnie nie bylo zarodka w 6t2dc takze wiem ze kiedy zaczelam plamic i krwawic to i tak by leki nie pomogly. Ale co jest najgorsze tu pierwsze usg jest nie szybciej jak w 12-14 tyg ciazy.
    Nie wyobrazam sobie ze mam poronienie zatrzymane. Zero objawów krwawienia itp. I w 12 tygodniu na usg sie dowiaduje ze moja ciaza poza zagnieżdżeniem to sie nie rozwija. Dlatego teraz w drugiej ciąży jak zajde to ide wymusić usg z racji poronienia a jak nie to zaplace 100-150 € i zrobie prywatnie.
    Poza tymi dziwnymi zasadami to naprawdę zajęli sie mną bardzo dobrze. Wiadomo nikt nie zrobi nic poza ich prawem.

    Anilewe ja już dawno chciałam wyjechać za granicę bo mam dosyć biedowania tutaj :/ Ale słyszałam wiele negatywnych opinii o opiece nad dziewczynami z poronieniami nawykowymi i dlatego będę się tutaj kisić dopóki mi się nie uda urodzić dziecka.

    inessa lubi tę wiadomość

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 23 września 2013, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa dzięki, ja Wam również <3

    inessa lubi tę wiadomość

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • aNiLewe Autorytet
    Postów: 1047 1184

    Wysłany: 23 września 2013, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za miesiac bede w Polsce to poprosze gina o te leki wspomagające na wszelki wydadek.
    Cos mnie kluje jajnik i temperatura mi w koncu spadla z "ciazoerj" na normalna wiec kto wie. Moze cos sie szykuje i owulacja zawita??

    Owocnych staranek zycze drogie Panie ;)))
    Xx

    inessa, Anoolka lubią tę wiadomość

    relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • ania83 Koleżanka
    Postów: 57 67

    Wysłany: 23 września 2013, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam robić badania po 3 poronieniu w ciągu ostatniego roku... Na razie mam:
    TSH 1,068 µIU/ml normy 0,350 - 4,940
    FT4 1,19 ng/dl normy 0,70 - 1,48

    Toksoplazmoza - p/c w kl. IgG <1,6 IU/ml
    Wynik ujemny < 1,6
    Wynik wątpliwy 1,6 - 2,9
    Wynik dodatni 3,0 i powyżej

    Toksoplazmoza - p/c w kl. IgM 0,05 Index
    Wynik ujemny < 0,50
    Wynik wątpliwy 0,50 - 0,59
    Wynik dodatni 0,60

    Różyczka - p/c w kl. IgG 38,8 IU/ml
    wynik ujemny: 0,0 - 4,9
    wynik wątpliwy: 5,0 - 9,9
    wynik dodatni: >= 10,00

    I czekam za 3 dni mam odebrać antykoagulant tocznia i antykardiolipinowe IgG i IgM.

    I do zrobienia mam jeszcze CMV i Herpes

    Jakie jeszcze robiłyście badania?

    Bo moja gin kazała na razie je zrobić i hormony po 4 miesiącach brania pigułek anty które zaczynam za 2 tyg. A szczerze mówiąc myślała że coś z tarczycą nie tak...

    Czy te pierwsze wyniki świadczą że z moją tarczycą jest w porządku czy coś jeszcze powinnam oznaczyć?

    I czy orientujecie się co znaczy to badanie z różyczką tzn czy mam przeciw ciała, czy mam się szczepić?

    inessa lubi tę wiadomość

    Oskarek 15.02.2008 g 22.55 cc 3460/55cm
    Maja 24.06.2015 g 12.06 cc 3570/52cm
    Aniołki : 06.2004 (7tc), 10.2012 (5tc), 07.2013 (5tc), 11.2013 (5tc), 09.2014 (5tc)
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 24 września 2013, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wyniki tarczycy super, a byłaś kiedyś szczepiona na różyczkę?

    inessa lubi tę wiadomość

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • inessa Autorytet
    Postów: 6593 18661

    Wysłany: 24 września 2013, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania tarczycy są sper ale ja bym zrobiła jeszcze antyciała tarczycy anty TPO i anty TG.
    A właśnie nie byłaś szczepiona na różyczke bo z tego co sie orientuje od dobrych kilkunastu lat dziewczyny tak w wieku chyba 15 lat są szczepione na różyczke???

    Anoolka, ania83 lubią tę wiadomość

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
  • inessa Autorytet
    Postów: 6593 18661

    Wysłany: 24 września 2013, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam życzyć Wam miłego spokojnego dnia u nas piękne słoneczko i bezchmurne niebo :D

    Anoolka, ania83, aNiLewe lubią tę wiadomość

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 24 września 2013, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:39

    ania83 lubi tę wiadomość

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 24 września 2013, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki moje i mojego męża i są dobre yupiii 0yahoo.gif

    mała mii, inessa, ania83, aNiLewe lubią tę wiadomość

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • ania83 Koleżanka
    Postów: 57 67

    Wysłany: 24 września 2013, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Inessa zrobię je we czwartek :*
    Właśnie nie wiem czy byłam szczepiona na różyczkę bo nie mogę swojej ks zdrowia znaleść... I właśnie dlatego moja gin mi kazała je zrobić żeby ocenić czy mam się szczepić czy nie... aha i mam jeszcze wyniki antykoagulant toczniowy jest ujemny. i czekam na antykardiolipinowe.

    Gratuluję wyników Anoolka :)

    inessa, Anoolka lubią tę wiadomość

    Oskarek 15.02.2008 g 22.55 cc 3460/55cm
    Maja 24.06.2015 g 12.06 cc 3570/52cm
    Aniołki : 06.2004 (7tc), 10.2012 (5tc), 07.2013 (5tc), 11.2013 (5tc), 09.2014 (5tc)
  • ania83 Koleżanka
    Postów: 57 67

    Wysłany: 24 września 2013, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka a jaki jesteś rocznik???

    inessa, Anoolka lubią tę wiadomość

    Oskarek 15.02.2008 g 22.55 cc 3460/55cm
    Maja 24.06.2015 g 12.06 cc 3570/52cm
    Aniołki : 06.2004 (7tc), 10.2012 (5tc), 07.2013 (5tc), 11.2013 (5tc), 09.2014 (5tc)
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 24 września 2013, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anusia :)
    1983r
    Z genetycznych jeszcze mi został czynnik v leiden i mutacja w genie protrombiny czy jakoś tak, te nawet jak wyjdą źle to da się leczyć na szczęście :)
    Zastanawia mnie jedno czy p/antyfosfolipidowe i antykardiolipinowe to to samo czy to dwa zupełnie inne przeciwciała?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2013, 17:00

    inessa, ania83 lubią tę wiadomość

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • inessa Autorytet
    Postów: 6593 18661

    Wysłany: 24 września 2013, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANoolka to super wiesci :D
    Aniu to zrób i sie zobaczy jaki wynik wyjdzie :)
    A te przeciwciała nie jestem pewna ale to chyba dwa inne badania ale trzeba to sprawdzić a moze inne dziewczyny wiedzą.

    Anoolka, ania83 lubią tę wiadomość

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
  • ania83 Koleżanka
    Postów: 57 67

    Wysłany: 24 września 2013, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jest tak że to
    antykardio jest jednym z badań antyfosfolipinowych


    Jeśli okaże się, że u badanego wystąpiły przeciwciała antykardiolipinowe, badanie wykonuje się ponownie po dwunastu tygodniach. Zespół antyfosfolipidowy (APS) rozpoznaje się tylko wtedy, gdy ma miejsce stały, średni lub wysoki poziom przeciwciał przeciw kardiolipinie

    Inessa a te anty TPO i anty TG to od czego są ? :)

    inessa, Anoolka lubią tę wiadomość

    Oskarek 15.02.2008 g 22.55 cc 3460/55cm
    Maja 24.06.2015 g 12.06 cc 3570/52cm
    Aniołki : 06.2004 (7tc), 10.2012 (5tc), 07.2013 (5tc), 11.2013 (5tc), 09.2014 (5tc)
  • ania83 Koleżanka
    Postów: 57 67

    Wysłany: 24 września 2013, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka ja też 83 rocznik to może byłam szczepiona? kurcze jutro szperam w rzeczach za moją książeczką bo nie wytrzymam :)

    inessa, Anoolka lubią tę wiadomość

    Oskarek 15.02.2008 g 22.55 cc 3460/55cm
    Maja 24.06.2015 g 12.06 cc 3570/52cm
    Aniołki : 06.2004 (7tc), 10.2012 (5tc), 07.2013 (5tc), 11.2013 (5tc), 09.2014 (5tc)
  • aNiLewe Autorytet
    Postów: 1047 1184

    Wysłany: 24 września 2013, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania83 wrote:

    Inessa a te anty TPO i anty TG to od czego są ? :)

    to sa badania okreslajace np. czy masz zespol Hashimoto i inne powiazne z tarczyca

    inessa, Anoolka lubią tę wiadomość

    relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet
    Postów: 1047 1184

    Wysłany: 24 września 2013, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny odebrałam wyniki moje i mojego męża i są dobre yupiii 0yahoo.gif


    super, takie wiesci ciesza

    inessa, Anoolka lubią tę wiadomość

    relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet
    Postów: 1047 1184

    Wysłany: 24 września 2013, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi np. robili rozne badania jak bylam na 1wszej wizycie
    mnieszy innymi na hiv, na rozyczke, tarczyce, morfologie, cholesterol itp.

    poki co powtorze badania na tarczyce tylko. licze ze to byl jednorazowy przypadek z moim poronieniem.

    Trzeba wierzyc, ze tak jest. Moje jajniki pracuja pelna para. Ałć
    Staracie sie? Czy obijacie?? :D

    inessa, Anoolka lubią tę wiadomość

    relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • inessa Autorytet
    Postów: 6593 18661

    Wysłany: 24 września 2013, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bardzo sie staram a Ty ??? :D :P

    aNiLewe, Anoolka lubią tę wiadomość

    Mama 12 aniołkow i kilka c.biochemicznych oraz Cudu na ziemi synka -IUGR ( ur.w 36 tc -20.06.2016r-wazyl 2040 g) starania od 2012 r. Mam 44/45lat!
    2 Cud-Córka urodzila sie 12.01.2018r.(39 tc i 6 dz. waga 2700 hipotrofia)
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego