X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
Odpowiedz

Magiczny Wątek - Czarowna Jesień

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    Hej Laseczki! Jeszcze w Szkocji jestem. Mieliśmy dziś wracać ale nie udało nam się biletu na prom kupić. Okres wakacyjny w końcu no nie ;)

Jutro z samego rańca wracam.

Zrobiłam dwa kolejne testy, tanie z tesco, 25tki, dwa kolejne bledziochy no ale już widoczne nawet dla niewiarków (mąż, przyjaciółka) :]

Termin porodu belly wyznaczyłna 4 kwietnia.

Missbum strasznie się cieszę, gratuluję!
    November - dopóki @ nie ma, nic nie pisze :P
    No to super

Justine M lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh idę męża odprowadzić na busa ;(

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie to twój mąż pracuje? Możesz przypomnieć? Niech zajedzie szczęśliwie. A może ty będziesz miała dla niego niespodziankę jak wróci :)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justibe to dwa dni pozniej niz mi! Ja bylam w Tesco, spiecie z siostrzenica i od razu bole brzucha... :(

• s1985 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Gdzie to twój mąż pracuje? Możesz przypomnieć? Niech zajedzie szczęśliwie. A może ty będziesz miała dla niego niespodziankę jak wróci :)
    W Holandii ;(

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    W Holandii ;(
    No to kawaaaaał drogi :( Takie mamy popieprzone czasy że tu na miejscu jest praca ale za śmieszne pieniądze. To twój mąż za 2 miesiące dopiero wraca?

• s1985 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    No to kawaaaaał drogi :( Takie mamy popieprzone czasy że tu na miejscu jest praca ale za śmieszne pieniądze. To twój mąż za 2 miesiące dopiero wraca?
    planowo co 3 zjeżdza na dwa tygodnie, ale bedzie chcial za 2 miechy przyjechać, no i w tym czasie ja do niego pojede i razem do PL przyjedziemy, ale juz nas taka rozłąka denerwuje wiec planujemy tam zakotwiczyc, wiec jak teraz sie nie uda z dzidzia to przeprowadzamy sie i tam dopiero cos pomyslimy

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jak nie ma tu perspektyw pracy dla niego to nie ma sensu byście się tak męczyli. Znam parę takich małżeństw jak Wasze (co są zmuszone żyć w rozłące) i nie jest to fajne. A już na pewno nie sprzyjają staraniom. potem jest spina bo partner jest w domu 2 tyg a jak akurat nie ma owulki wtedy to nici z tego.

Kolega jeździł tirem, nie było go całymi tygodniami, do domu wracał na weekend czasem wogóle, to się śmiał że żonie będzie zostawiał w słoiku nasienie a ona w dni płodne będzie sobie aplikowała :P Około sylwestra był na parę dni w domu i im się udało zgrać. Pod koniec września spodziewają się córeczki :)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Pewnie jak nie ma tu perspektyw pracy dla niego to nie ma sensu byście się tak męczyli. Znam parę takich małżeństw jak Wasze (co są zmuszone żyć w rozłące) i nie jest to fajne. A już na pewno nie sprzyjają staraniom. potem jest spina bo partner jest w domu 2 tyg a jak akurat nie ma owulki wtedy to nici z tego.

Kolega jeździł tirem, nie było go całymi tygodniami, do domu wracał na weekend czasem wogóle, to się śmiał że żonie będzie zostawiał w słoiku nasienie a ona w dni płodne będzie sobie aplikowała :P Około sylwestra był na parę dni w domu i im się udało zgrać. Pod koniec września spodziewają się córeczki :)
    no właśnie i jak tu żyć w taki sposób ;/ muszę się czymś zająć bo będę siedzieć myśleć i płakać ;(

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    no właśnie i jak tu żyć w taki sposób ;/ muszę się czymś zająć bo będę siedzieć myśleć i płakać ;(
    Domyślam się co czujesz.
    My z mężem dużo razem przeszliśmy głównie z moimi problemami i bardzo jesteśmy zżyci. Nie wyobrażam sobie żeby pracowal gdzies daleko. Dlatego jak macie możliwość to przenos sie do niego bo tylko ból i łzy z tego. Sciskam ;*
    Teraz jak pojawilo sie to plamienie to juz w ogóle skacze kolo mnie i denerwowac mnie to zaczyna. Potwornie mi się nudzi i same czarne myśli. Ciekawe ile będę musiała leżeć :(

• s1985 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    Domyślam się co czujesz.
    My z mężem dużo razem przeszliśmy głównie z moimi problemami i bardzo jesteśmy zżyci. Nie wyobrażam sobie żeby pracowal gdzies daleko. Dlatego jak macie możliwość to przenos sie do niego bo tylko ból i łzy z tego. Sciskam ;*
    Teraz jak pojawilo sie to plamienie to juz w ogóle skacze kolo mnie i denerwowac mnie to zaczyna. Potwornie mi się nudzi i same czarne myśli. Ciekawe ile będę musiała leżeć :(
    najgorszy jest dzien wyjazdu i nastepny, snuje się po domu i wszedzie go czuje, spie z jego ciuchami ;(, dobrze ze są dzieci i mam sie do kogo przytulić, ale swoje wypłacze,
    a kiedy masz wizyte u lekarza? zresztą jak pojechałaś ostatnio to bylo wszystko dobrze i tak ma byc, najlepiej sie nie forsowac

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    najgorszy jest dzien wyjazdu i nastepny, snuje się po domu i wszedzie go czuje, spie z jego ciuchami ;(, dobrze ze są dzieci i mam sie do kogo przytulić, ale swoje wypłacze,
    a kiedy masz wizyte u lekarza? zresztą jak pojechałaś ostatnio to bylo wszystko dobrze i tak ma byc, najlepiej sie nie forsowac

Najgorsze są pierwsze dni bo to świeże. Dobrze właśnie ze są dzieciaki to masz cząstkę jego w domu i masz zajęcie.

We wtorek mam wizytę i do tej pory mam odpoczywać. Tylko ze mi leżenie nie służy psychicznie, ja muszę mieć ciągle zajęcie bo inaczej kiepsko sie czuje psychicznie :( a tak to tylko telewizor, krzyżówki, ksiazka a myśli szaleją..

• s1985 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to czasem lubie sobie pograc na komputerze ;p

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowka ja tez mam zalecenie lezenia. Juz mnie trafia. Nudzi mi sie jak nie wiem. Dzis bylam w tesco i od razu brzuch boli :( musze nauczyc sie lezec i pachniec. Cale zycie myslalam, ze to potrafie a tu niespodzianka.

Meza mam z glowy, bo robi zawieszenie do autka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Majowka ja tez mam zalecenie lezenia. Juz mnie trafia. Nudzi mi sie jak nie wiem. Dzis bylam w tesco i od razu brzuch boli :( musze nauczyc sie lezec i pachniec. Cale zycie myslalam, ze to potrafie a tu niespodzianka.

Meza mam z glowy, bo robi zawieszenie do autka :)

Wiem Kochana, ze jak trzeba leżeć to się leży ale ja bardzo dlugo sie leczylam na zaburzenia lękowe i leżenie bykiem mojej psychice nie służy :(

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    Wiem Kochana, ze jak trzeba leżeć to się leży ale ja bardzo dlugo sie leczylam na zaburzenia lękowe i leżenie bykiem mojej psychice nie służy :(

A gadalas o tym z lekarzem? Moze cos zaradzi. Bedzie dobrze ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialam z poprzednim ginekologiem (musiałam zmienić bo nie pracowala w szpitalu na porodówce) i powiedziała ze to żadne przeciwskazanie a jakbym sie zle czuła to będzie mi cos podawać. Teraz pogadam z gin we wtorek :) najważniejsze aby pierwszy trymestr przetrwać później juz cos mogą mi nawet podać.
    Ale ja nic nie brałam przez półtora roku wiec mam nadzieje ze dam sobie radę :-)
    Wiesz takie zaburzenia to jednak wstydliwy temat i o tym się głośno nie mowi chociaż problem jest dość powszechny...
    Jak maluch sie urodzi to juz inne życie, nie będzie czasu na myślenie, aby ciążę przejść a chciałabym sie nią w pełni cieszyć.

• s1985 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z innej beczki dziś w nocy śniło mi się że zrobiłam test i był pozytywny ;D

missbum lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    a tak z innej beczki dziś w nocy śniło mi się że zrobiłam test i był pozytywny ;D
    Ale to jest bardzo w temacie! Dziś mam taki dzień, że wiem po co mam rowek :P pot ma gdzie spływać, chłop zanosi wszystko do auta(mieszkamy na 3p), współczuję mu :/ ale ktoś to musi zanosić, tylko auto nie chce się rozciągnąć :P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ale to jest bardzo w temacie! Dziś mam taki dzień, że wiem po co mam rowek :P pot ma gdzie spływać, chłop zanosi wszystko do auta(mieszkamy na 3p), współczuję mu :/ ale ktoś to musi zanosić, tylko auto nie chce się rozciągnąć :P
    kochana ja mieszkam na 4 p bez windy ;p jak to ty dźwigałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 21:28

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ