Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
Odpowiedz

Magiczny Wątek - Czarowna Jesień

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Ilonka super wyraźna kreseczka - dużo zdróweczka i spokojnej ciąży Ci życzę :)

U mnie oczekiwanie na @. Ovu wyznaczyło niby na wczoraj, na razie koleżanka nie doszła, ale pewnie skrywa się za rogiem ehehe :)

U mnie jest niby prawdopodobieństwo pozytywnego testu jest 68% ale punktów mam tylko 36. Czyli w tym miesiącu dupa. W przyszłym przerwa. Zobaczymy co dalej. Stwierdziłam, że muszę odpuścić poprostu ciągle nie myśleć o ciąży bo zwariuje :)

A mam jeszcze pytanko czy mierzycie sobie tempkę np w ciągu dnia po godzinnym leżeniu albo siedzeniu ???
    Tak mierze ale zapisuje w kalendarzu

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Destiny wrote:
    Dzień dobry :)
    Mogę się do Was dołączyć? Jestem po dwóch poronieniach. W styczniu w 9tc miałam zabieg a kwietniu w 6tc poroniłam samoistnie. Teraz dostaliśmy zielone światło i będziemy się starać od tego cyklu. Właśnie kończy mi się @. W przyszłą niedzielę jedziemy nad morze, akurat mamy rocznicę ślubu i będą wtedy dni płodne więc będzie gorąco :P Testować będę 26.08. Mój Syn w tym roku skończył pięć lat a ja 34.

Destiny, mamy identyczną historię. Ja też w styczniu miałam zabieg w 9tc, a w kwietniu poronienie samoistne w 5tc. I właśnie w środę dostałam zielone światło od mojej ginki :) Mam nadzieję, że teraz obie szybko znowu zajdziemy, tym razem ze szczęśliwym zakończeniem :)

s1985 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Destiny wrote:
    Dzień dobry :)
    Mogę się do Was dołączyć? Jestem po dwóch poronieniach. W styczniu w 9tc miałam zabieg a kwietniu w 6tc poroniłam samoistnie. Teraz dostaliśmy zielone światło i będziemy się starać od tego cyklu. Właśnie kończy mi się @. W przyszłą niedzielę jedziemy nad morze, akurat mamy rocznicę ślubu i będą wtedy dni płodne więc będzie gorąco :P Testować będę 26.08. Mój Syn w tym roku skończył pięć lat a ja 34.
    Witamy w naszym magicznym wątku ciężarowym ;P

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie, OF wyznaczyło mi prawdopodobną owulację na 29 lipca, a to na 99% niemożliwe. W 9 dc, masakra :/

Wczoraj moja Mamusia kochana znów mi coś o siostrze wspominała. I wreszcie powiedziałam dość, że mam żal do siostry, że nawet nie zapytała jak się czuję po tym wszystkim, że nie mam siły na to, żeby do niej pojechać i oglądać jej świeżo narodzoną córeczkę, że nie chcę współczucia, ani nawet nie chcę wsparcia, tylko potrzebuję zrozumienia i czasu, żeby sobie to wszystko w głowie poukładać. I wiecie co? Dziś siostra zadzwoniła. Wygadałam się, powiedziałam o moich obawach i lękach, i że lekarz już pozwolił, a ja się martwię tym brakiem pęcherzyków. A ona mnie spokojnie wysłuchała, powiedziała, że przeprasza, że nie dzwoniła, ale była zaaferowana sobą i porodem i martwiła się jak jej starsza córka zareaguje na siostrę, jak ja będę reagować na jej zbliżający się poród itp. A ja się chyba wreszcie uspokoiłam. I chyba dopiero teraz będę się umiała z tym pogodzić jak nie wyjdzie w tym miesiącu. W życiu bym nie pomyślała, że będzie mi tak brakować tej rozmowy z siostrą.

A tak na marginesie R. już prawie zdrowy jest ;)

s1985, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek, ovu to ovu, pewnie Ci jeszcze tą owulację 3 razy przestawi. Olej i przytulaj się z mężem regularnie, a i tak w owulkę traficie :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze @ dojdzie szybko i ze w sierpniu zaczniemy... jakby sie odrazu udalo to tez porod bylby na mezowe urodziny majowe... a w tej ciazy mialam termin porodu zaraz po moich urodzinach, nie udalo sie to moze z mezowymi cos wyjdzie...

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Świetnie, OF wyznaczyło mi prawdopodobną owulację na 29 lipca, a to na 99% niemożliwe. W 9 dc, masakra :/

Wczoraj moja Mamusia kochana znów mi coś o siostrze wspominała. I wreszcie powiedziałam dość, że mam żal do siostry, że nawet nie zapytała jak się czuję po tym wszystkim, że nie mam siły na to, żeby do niej pojechać i oglądać jej świeżo narodzoną córeczkę, że nie chcę współczucia, ani nawet nie chcę wsparcia, tylko potrzebuję zrozumienia i czasu, żeby sobie to wszystko w głowie poukładać. I wiecie co? Dziś siostra zadzwoniła. Wygadałam się, powiedziałam o moich obawach i lękach, i że lekarz już pozwolił, a ja się martwię tym brakiem pęcherzyków. A ona mnie spokojnie wysłuchała, powiedziała, że przeprasza, że nie dzwoniła, ale była zaaferowana sobą i porodem i martwiła się jak jej starsza córka zareaguje na siostrę, jak ja będę reagować na jej zbliżający się poród itp. A ja się chyba wreszcie uspokoiłam. I chyba dopiero teraz będę się umiała z tym pogodzić jak nie wyjdzie w tym miesiącu. W życiu bym nie pomyślała, że będzie mi tak brakować tej rozmowy z siostrą.

A tak na marginesie R. już prawie zdrowy jest ;)
    Mi pierwsze ovu wyznaczył na 11 dc później ze cztery razy zmieniał ;P

Wiaterek lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laski. Wybaczcie że wczoraj tak wieczór zamuliłam ale było mi ciężko :( Jak połozyliśmy się do lóżka to mieliśmy z mężem wojnę na termometry :) Mąż chciał mi udowodnić że termometr mam zepsuty (bo nie miałam dużego skoku po owulce). I co ciekawe on pod pachą miał 35,3 a ja 35,9. Rozśmieszył mnie. A jak mu dziś powiedziałam że w końcu coś drgnęło to dziś już nie jest zepsuty :) Jak by nie on i wy oczywiście to bym chyba zwariowała :)

Monilia dziękuje za miłe słowa. Wierze że w końcu każdej z nas się uda. A czemu robicie przerwę miesiąc? Może wylicz sobie mniej więcej kiedy by ci miała wypaść owulka i żeby tak się serducha pojawiły. A może jednak szczęśliwie :) Bez mierzenia tempki, nakręcania się na musowe <3 a może się uda :)

Ilonia piękne 2 kreski. I już widzisz dlaczego powinno się robić test PO terminie @ :) Żeby nie mieć żadnych wątpliwości :) Nic się nie denerwuj. Czytaj książki, spaceruj, pij meliskową herbatkę. I pamiętaj że każdym zdenerwowaniem szkodzisz fasolce. A co do igieł i kłucia - to dość ci jeszcze krwi upuszczą nie martw się :) Ja odwracam głowę w druga stronę, zaciskam zęby i jakoś idzie :)

Wiaterek ale to było wiadomo że na dziś mąż ozdrowieje - na kawalerskim musi się jakoś trzymać :)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Wiaterek ale to było wiadomo że na dziś mąż ozdrowieje - na kawalerskim musi się jakoś trzymać :)

Kawalerski kawalerskim mi on jest do czego innego potrzebny :P Panu Młodemu zafundowali skok ze spadochronem, a on ma pieruński lęk wysokości :D chciałabym to zobaczyć

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Witam laski. Wybaczcie że wczoraj tak wieczór zamuliłam ale było mi ciężko :( Jak połozyliśmy się do lóżka to mieliśmy z mężem wojnę na termometry :) Mąż chciał mi udowodnić że termometr mam zepsuty (bo nie miałam dużego skoku po owulce). I co ciekawe on pod pachą miał 35,3 a ja 35,9. Rozśmieszył mnie. A jak mu dziś powiedziałam że w końcu coś drgnęło to dziś już nie jest zepsuty :) Jak by nie on i wy oczywiście to bym chyba zwariowała :)

Monilia dziękuje za miłe słowa. Wierze że w końcu każdej z nas się uda. A czemu robicie przerwę miesiąc? Może wylicz sobie mniej więcej kiedy by ci miała wypaść owulka i żeby tak się serducha pojawiły. A może jednak szczęśliwie :) Bez mierzenia tempki, nakręcania się na musowe <3 a może się uda :)

Ilonia piękne 2 kreski. I już widzisz dlaczego powinno się robić test PO terminie @ :) Żeby nie mieć żadnych wątpliwości :) Nic się nie denerwuj. Czytaj książki, spaceruj, pij meliskową herbatkę. I pamiętaj że każdym zdenerwowaniem szkodzisz fasolce. A co do igieł i kłucia - to dość ci jeszcze krwi upuszczą nie martw się :) Ja odwracam głowę w druga stronę, zaciskam zęby i jakoś idzie :)

Nie przepraszaj każda ma swój słaby dzień z różnych przyczyn, ja wczoraj psychicznie też się do niczego nie nadawałam

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax córka ma 8 maja komunie a mi jakbym zaszla termin na 10 maj by wyszedl i pomyslalam zeby zrobic przerwe bo to bedzie dla niej wazny dzien i nie wyobrazam sobie zeby mnie zabraklo. Moze przesadzam bo to jeden dzien. Co sadzicie ??

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Marzusiax córka ma 8 maja komunie a mi jakbym zaszla termin na 10 maj by wyszedl i pomyslalam zeby zrobic przerwe bo to bedzie dla niej wazny dzien i nie wyobrazam sobie zeby mnie zabraklo. Moze przesadzam bo to jeden dzien. Co sadzicie ??
    Ja Ci się nie dziwię, bo to jednak przygotowania, zdjęcia, impreza, ale wiesz poczekasz miesiąc, a okaże się że urodzisz np w 38 tc,moim zdaniem nie możesz tak wszystkiego kalkulowac, rób co masz robić, jakoś się w końcu ulozą te puzzle :)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia przesadzasz!! Staraj się a ja będę trzymać kciuki :) Ni jest powiedziane że się uda a jak się uda to nic się nie martw na komuni córci będziesz albo w wielkopaku albo z jej rodzeństwem na rękach :)

s1985, Wiaterek, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Agnieszka mówi :)

s1985, Wiaterek, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Dziękuje :* :* :*

s1985, Wiaterek lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę na plaży, robię zdjęcia i nagle się dowiaduję, że zmarł mój ukochany wujek...

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka przykro mi :( będziecie musieli skrócić wyjazd?

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam raz nerwa rycze dzis,za chwile sie smieje i mi przechodzi,moj chlop chyba zawalu dostanie dzis przy mnie,w pierwsze dni mu daje popalic,ale juz wyluzowalam grilka rozpalil karkoweczke zjadlam soczek pije i leze na lezaczku w cieniu,ale brzuszek dziewczyny czuje co jakis czas jak pobolewa,wiem ze to normalne,ale martwi mimo wszystko

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba macie racje jakos sobie poradzilbysmy wszystko mozna zorganizowac :) Dzieki za rade :)
    Agus bardzo mi przykro :(

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus przykro mi bidulko :(

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ