X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
Odpowiedz

Magiczny Wątek - Czarowna Jesień

Oceń ten wątek:
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem, żyję, ale pracuje cały dzień do późna, zajrzę jutro ;*

Wiaterek, Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty sie oszczedzaj troche a nie caly dzien w robocie ;)

Wiaterek, Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w ten słoneczny kolejny upalny dzien, za rada pani z laboratorium gdzie robiłam pierwszą bete poszłam do swojego gina i co usłyszałam, hmmm ze jak jest beta poniżej 50 to nie ciąża nie mam bety na swoją rękę nie robić a tym bardziej przed @ że jak wynik poniżej 1 to juz dostanę @ i że to bylo poprpostu próba zagnieżdzenia , nie zbadał mnie tylko pogadał , teraz się zastanawiam czy ja jeszcze do niego pójdę ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • pucek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie widać po nim zaangażowania w Twoją sytuaję... Głowa do góry i w następnym cyklu dużo <3<3 i nogi do góry :) Będzie ciężko ale musi się udać, prawda...

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężko będzie bo nie mam z kim tych serduszek robić w następnym cyklu, teraz psychicznie nastawiam się na wyjazd, nawet nie ma wyboru na jakiego lekarza zmienić ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    witam w ten słoneczny kolejny upalny dzien, za rada pani z laboratorium gdzie robiłam pierwszą bete poszłam do swojego gina i co usłyszałam, hmmm ze jak jest beta poniżej 50 to nie ciąża nie mam bety na swoją rękę nie robić a tym bardziej przed @ że jak wynik poniżej 1 to juz dostanę @ i że to bylo poprpostu próba zagnieżdzenia , nie zbadał mnie tylko pogadał , teraz się zastanawiam czy ja jeszcze do niego pójdę ;/
    nie no lekarz rewelacja... Chociaż cię zbadać mógł... Ja teraz jak dzwoniłam do kliniki, ze robiłam 3 kontrolę u gina i beta 11 to też mi powiedzieli, że już wynik jednoznacznie negatywny, więc może i coś w tym jest, że niby powyżej 5 to ciąża według norm laboratoryjnych, ale według norm gin to jednak za mało... nie wiem... każdy swoje normy ma i potem człowiek nie wie o co chodzi...

Justine M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Sylwuś Twój ginekolog ma racje, brutalną ale rację. 50% ciąż jest ronionych przed terminem @. Kiedys kobiety o tym nie wiedziały bo nie robily testów ciążowych. A Ty zrobilas grubo przed terminem..
    Jajeczko z jakiś powodów nie zagniezdza sie i zostaje wydalone razem z krwią. Lekarze tych biochemicznych w ogóle nie traktują jako ciąży. To selekcja naturalna- natura bywa okrutna..
    Przytulam mocno ;*

• s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a najważniejsze że z beta poniżej 1000 nie ma co do lekarza lecieć a skąd mam wiedzieć że jest 1000 czy mniej jak mam jej nie robić ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    Sylwuś Twój ginekolog ma racje, brutalną ale rację. 50% ciąż jest ronionych przed terminem @. Kiedys kobiety o tym nie wiedziały bo nie robily testów ciążowych. A Ty zrobilas grubo przed terminem..
    Jajeczko z jakiś powodów nie zagniezdza sie i zostaje wydalone razem z krwią. Lekarze tych biochemicznych w ogóle nie traktują jako ciąży. To selekcja naturalna- natura bywa okrutna..
    Przytulam mocno ;*
    to ja czegoś tu nie kumam hcg jest produkowane jak zarodek się zagnieżdzi tak a biochemiczna to taka co się nie zagnieżdza i wydala to kurwa skąd to hcg które urosło z zera do 33 ? z kosmosu?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a poza tym czytałam że po biochemicznej zalecane jest kontriola gina czy wszystko poleciało dobrze

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    no a najważniejsze że z beta poniżej 1000 nie ma co do lekarza lecieć a skąd mam wiedzieć że jest 1000 czy mniej jak mam jej nie robić ;/
    Kochanie nie rob żadnej bety. Po terminie @ robisz test, niedzy 6-8 tygodniem idziesz do ginekologa, mówisz ze wyszedł Ci pozytywny test i juz. Ja w tej ciąży ani razu nie robiłam bety. Jak ciaza ma się utrzymać to i tak się utrzyma.
    Wiadomo jak masz pozytywny test i np plamisz to idziesz wtedy do lekarza.
    Nie musisz tak wszystkiego kontrolować. Pozwól naturze działać, ona wie jak utrzymać ciążę.
    Możesz brać luteinę albo duphaston i nic więcej nie jesteś w stanie zrobić.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    Kochanie nie rob żadnej bety. Po terminie @ robisz test, niedzy 6-8 tygodniem idziesz do ginekologa, mówisz ze wyszedł Ci pozytywny test i juz. Ja w tej ciąży ani razu nie robiłam bety. Jak ciaza ma się utrzymać to i tak się utrzyma.
    Nie musisz tak wszystkiego kontrolować. Pozwól naturze działać, ona wie jak utrzymać ciążę.
    mi nie chodzi o to że kiedy mam iść do niego ale jak juz drugi raz pod rząd poronienie to co mam czekać jak za granicą jest ze jak 3 razy poronisz to ci badania zrobia,najlepiej idz na swoja reke zrob i zapłać i przyniesc łaskawie i pokazac ze moze jakis neidobór czegos jest ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbował sie zagniezdzic ale z jakiś powodów to mu się nie udalo. Ciaza biochemiczna to taka ktora jest wykrywana tylko testami i krwią. Nie widac jej na usg.

• s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    tylko mój obecny lekarz nie jest za tymżeby luteinę brac ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale urodziłaś juz dwoje dzieci wiec genetycznie jest ok.
    Tylko ze biochemicznych nie traktują jako poronienia..

• s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem tego zdania że każdy ginekolog dobry jest jak kobieta nie jest chora i zachodzi w ciąże bez problemów, ale jak się zaczynaja problemy i schody to jest spychologia i czekanie czekanie na cud na nature ;] i boga ;] więc może do boga się umówie na wizyte ? ;p

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz jak ciąża jest zdrowa to przeżyje. U mnie plamienie trwalo 2tyg a ciaza sie rozwija idealnie.

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka, wydaje mi sie, ze Sysi chodzi bardziej o podejście lekarza. Skoro wiedziała, że ciąża jest, nieważne czy biocemiczna czy nie i roni, czy tez jajeczko się nie zagnieżdża to moze coś trzeba by zbadać pod kątem czy wszystko w porządku. Tak Sysia? Bo ja to tak zrozumiałam.

Renia7910, Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinien jej zrobić USG po tej miesiączce ktora będzie, profilaktycznie. Ni ginekolog robił.

• s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Majówka, wydaje mi sie, ze Sysi chodzi bardziej o podejście lekarza. Skoro wiedziała, że ciąża jest, nieważne czy biocemiczna czy nie i roni, czy tez jajeczko się nie zagnieżdża to moze coś trzeba by zbadać pod kątem czy wszystko w porządku. Tak Sysia? Bo ja to tak zrozumiałam.
    tak, jak bym chciałą pogadać o tym czy siamtym to bym nie poszła do ginekologa tylko do psychologa a on nawet mnie nei zbadał ;/ nic , że jak ja po co ja wogóle do niego poszłam ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ