X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
Odpowiedz

Magiczny Wątek - Czarowna Jesień

Oceń ten wątek:
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem, żyję, ale pracuje cały dzień do późna, zajrzę jutro ;*

Wiaterek, Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty sie oszczedzaj troche a nie caly dzien w robocie ;)

Wiaterek, Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w ten słoneczny kolejny upalny dzien, za rada pani z laboratorium gdzie robiłam pierwszą bete poszłam do swojego gina i co usłyszałam, hmmm ze jak jest beta poniżej 50 to nie ciąża nie mam bety na swoją rękę nie robić a tym bardziej przed @ że jak wynik poniżej 1 to juz dostanę @ i że to bylo poprpostu próba zagnieżdzenia , nie zbadał mnie tylko pogadał , teraz się zastanawiam czy ja jeszcze do niego pójdę ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • pucek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie widać po nim zaangażowania w Twoją sytuaję... Głowa do góry i w następnym cyklu dużo <3<3 i nogi do góry :) Będzie ciężko ale musi się udać, prawda...

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężko będzie bo nie mam z kim tych serduszek robić w następnym cyklu, teraz psychicznie nastawiam się na wyjazd, nawet nie ma wyboru na jakiego lekarza zmienić ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    witam w ten słoneczny kolejny upalny dzien, za rada pani z laboratorium gdzie robiłam pierwszą bete poszłam do swojego gina i co usłyszałam, hmmm ze jak jest beta poniżej 50 to nie ciąża nie mam bety na swoją rękę nie robić a tym bardziej przed @ że jak wynik poniżej 1 to juz dostanę @ i że to bylo poprpostu próba zagnieżdzenia , nie zbadał mnie tylko pogadał , teraz się zastanawiam czy ja jeszcze do niego pójdę ;/
    nie no lekarz rewelacja... Chociaż cię zbadać mógł... Ja teraz jak dzwoniłam do kliniki, ze robiłam 3 kontrolę u gina i beta 11 to też mi powiedzieli, że już wynik jednoznacznie negatywny, więc może i coś w tym jest, że niby powyżej 5 to ciąża według norm laboratoryjnych, ale według norm gin to jednak za mało... nie wiem... każdy swoje normy ma i potem człowiek nie wie o co chodzi...

Justine M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Sylwuś Twój ginekolog ma racje, brutalną ale rację. 50% ciąż jest ronionych przed terminem @. Kiedys kobiety o tym nie wiedziały bo nie robily testów ciążowych. A Ty zrobilas grubo przed terminem..
    Jajeczko z jakiś powodów nie zagniezdza sie i zostaje wydalone razem z krwią. Lekarze tych biochemicznych w ogóle nie traktują jako ciąży. To selekcja naturalna- natura bywa okrutna..
    Przytulam mocno ;*

• s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a najważniejsze że z beta poniżej 1000 nie ma co do lekarza lecieć a skąd mam wiedzieć że jest 1000 czy mniej jak mam jej nie robić ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    Sylwuś Twój ginekolog ma racje, brutalną ale rację. 50% ciąż jest ronionych przed terminem @. Kiedys kobiety o tym nie wiedziały bo nie robily testów ciążowych. A Ty zrobilas grubo przed terminem..
    Jajeczko z jakiś powodów nie zagniezdza sie i zostaje wydalone razem z krwią. Lekarze tych biochemicznych w ogóle nie traktują jako ciąży. To selekcja naturalna- natura bywa okrutna..
    Przytulam mocno ;*
    to ja czegoś tu nie kumam hcg jest produkowane jak zarodek się zagnieżdzi tak a biochemiczna to taka co się nie zagnieżdza i wydala to kurwa skąd to hcg które urosło z zera do 33 ? z kosmosu?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a poza tym czytałam że po biochemicznej zalecane jest kontriola gina czy wszystko poleciało dobrze

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    no a najważniejsze że z beta poniżej 1000 nie ma co do lekarza lecieć a skąd mam wiedzieć że jest 1000 czy mniej jak mam jej nie robić ;/
    Kochanie nie rob żadnej bety. Po terminie @ robisz test, niedzy 6-8 tygodniem idziesz do ginekologa, mówisz ze wyszedł Ci pozytywny test i juz. Ja w tej ciąży ani razu nie robiłam bety. Jak ciaza ma się utrzymać to i tak się utrzyma.
    Wiadomo jak masz pozytywny test i np plamisz to idziesz wtedy do lekarza.
    Nie musisz tak wszystkiego kontrolować. Pozwól naturze działać, ona wie jak utrzymać ciążę.
    Możesz brać luteinę albo duphaston i nic więcej nie jesteś w stanie zrobić.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    Kochanie nie rob żadnej bety. Po terminie @ robisz test, niedzy 6-8 tygodniem idziesz do ginekologa, mówisz ze wyszedł Ci pozytywny test i juz. Ja w tej ciąży ani razu nie robiłam bety. Jak ciaza ma się utrzymać to i tak się utrzyma.
    Nie musisz tak wszystkiego kontrolować. Pozwól naturze działać, ona wie jak utrzymać ciążę.
    mi nie chodzi o to że kiedy mam iść do niego ale jak juz drugi raz pod rząd poronienie to co mam czekać jak za granicą jest ze jak 3 razy poronisz to ci badania zrobia,najlepiej idz na swoja reke zrob i zapłać i przyniesc łaskawie i pokazac ze moze jakis neidobór czegos jest ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbował sie zagniezdzic ale z jakiś powodów to mu się nie udalo. Ciaza biochemiczna to taka ktora jest wykrywana tylko testami i krwią. Nie widac jej na usg.

• s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    tylko mój obecny lekarz nie jest za tymżeby luteinę brac ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale urodziłaś juz dwoje dzieci wiec genetycznie jest ok.
    Tylko ze biochemicznych nie traktują jako poronienia..

• s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem tego zdania że każdy ginekolog dobry jest jak kobieta nie jest chora i zachodzi w ciąże bez problemów, ale jak się zaczynaja problemy i schody to jest spychologia i czekanie czekanie na cud na nature ;] i boga ;] więc może do boga się umówie na wizyte ? ;p

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz jak ciąża jest zdrowa to przeżyje. U mnie plamienie trwalo 2tyg a ciaza sie rozwija idealnie.

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka, wydaje mi sie, ze Sysi chodzi bardziej o podejście lekarza. Skoro wiedziała, że ciąża jest, nieważne czy biocemiczna czy nie i roni, czy tez jajeczko się nie zagnieżdża to moze coś trzeba by zbadać pod kątem czy wszystko w porządku. Tak Sysia? Bo ja to tak zrozumiałam.

Renia7910, Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinien jej zrobić USG po tej miesiączce ktora będzie, profilaktycznie. Ni ginekolog robił.

• s1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Majówka, wydaje mi sie, ze Sysi chodzi bardziej o podejście lekarza. Skoro wiedziała, że ciąża jest, nieważne czy biocemiczna czy nie i roni, czy tez jajeczko się nie zagnieżdża to moze coś trzeba by zbadać pod kątem czy wszystko w porządku. Tak Sysia? Bo ja to tak zrozumiałam.
    tak, jak bym chciałą pogadać o tym czy siamtym to bym nie poszła do ginekologa tylko do psychologa a on nawet mnie nei zbadał ;/ nic , że jak ja po co ja wogóle do niego poszłam ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ