X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
Odpowiedz

Magiczny Wątek - Czarowna Jesień

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne że się popłaczesz, bo taką wielką nadzieję miałaś że się udało a .... wyszło inaczej :(

Niezapominajka faceci inaczej odbierają pewne rzeczy, niestety :(

niezapominajka lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze że pani doktor jest kobietą może zrozumie moje problemy ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kobiecegadzety.pl/24840,po-urodzeniu-pierwszego-dziecka-nic-juz-nigdy-nie-b-dzie-takie-same-

1usajw4zj5vrwf30.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    http://kobiecegadzety.pl/24840,po-urodzeniu-pierwszego-dziecka-nic-juz-nigdy-nie-b-dzie-takie-same-
    hehe ty o drugie walczysz, to co straszysz dziewczyny ;p

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak sobie przypomniałam pierwszy rok z Matim ;)

s1985 lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Ilonia zazdroszcze bo mnie nie mdli tylko jak leze :p
    Pada a ja mam pranie wywieszone. Chtba zejde je zdjac.

Renia u nas bylo 3x i o... jest Okruch :)

Justine M, Renia7910 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzisiaj juz plamienie widzę, więc kolejny miesiąc stracony. Łudziłam się że po stracie szybciej nam się uda, jednak wychodzi na to że będzie podobnie jak z pierwszym dzidziusiem - prawie rok walki i płaczu...

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia kochanie! To dopiero 3 miesiace! Daj czas swojemu organizmowi przede wszystkim. Uda sie teraz! <3

Justine M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku! Wyglądam jakbym jakiegoś trądu dostala na twarzy, zero skory, same krosty.. Przestalam juz z domu wychodzić :( pęka swędzi i krew z tego leci :(

• s1985 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    Dziewczyny ratunku! Wyglądam jakbym jakiegoś trądu dostala na twarzy, zero skory, same krosty.. Przestalam juz z domu wychodzić :( pęka swędzi i krew z tego leci :(
    sorki ale mnie normalnie rozbawiłaś i musiałam sobie ciebie wyobrazic ;p a ta maść co dostałąś to nie pomaga?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    No ja dzisiaj juz plamienie widzę, więc kolejny miesiąc stracony. Łudziłam się że po stracie szybciej nam się uda, jednak wychodzi na to że będzie podobnie jak z pierwszym dzidziusiem - prawie rok walki i płaczu...
    kochana nie smuć się bo takie negatywne myslenie nie działa dobrze na nasza psychiikę wiem ze to trudne ale chyba 3ba co miesiąć być dobrej mysli ;], my od stycznia i zobacz co jest

Renia7910 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    sorki ale mnie normalnie rozbawiłaś i musiałam sobie ciebie wyobrazic ;p a ta maść co dostałąś to nie pomaga?
    Może i będzie pomagać ale codziennie sa nowe krosty,wielkie, ropne, czerwone jak radary!
    Kochana tu sie nie ma z czego uśmiechać ja od rana wyję do lustra bo nie ma miejsca bez pryszcza... :(
    W środę mam dermatologa i nie wyjde stamtąd póki czegos nie zaradzi.
    Inaczej zamieszkam w piwnicy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia tule mocno!
    Ja też liczę na to, że teraz szybko się uda, ale wiem, że może być też tak że znów nam to szmat czasu zajmie (pierwszy raz zajął dwa lata) i jakos będę musiała ten czas przetrwać... Jest ciężko ale nie ma co się poddawać!

• s1985 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    Może i będzie pomagać ale codziennie sa nowe krosty,wielkie, ropne, czerwone jak radary!
    Kochana tu sie nie ma z czego uśmiechać ja od rana wyję do lustra bo nie ma miejsca bez pryszcza... :(
    W środę mam dermatologa i nie wyjde stamtąd póki czegos nie zaradzi.
    Inaczej zamieszkam w piwnicy..
    kochana wiem że to nie jest śmieszne , ale niestety tak działaja hormony na niektóre kobiety ja miałam też na szyi i rekach i plecach ;p powodzenia u dermatologa życze ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu przykro mi :( Ja bylam u lekarza na NFZ i wiecej tam nie pojde,pan przed urlopem ledwo co mnie zapisal nie wiedzial o co mi chodzi w sumie nic nie zrobil,nie zapytal jak sie czuje nawet...przepisal kolejna Luteine i spadowa...musialam upomniec sie o skierowanie po wyniki,bo po to tam poszlam i jeszcze z jakimis pretensjami do mnie wyskoczyl,jak mu powiedzialam,ze ja po poronieniu,a on ze on wie co ma robic...wrrr,wiec jak to juz ze mna bywa wkurwilam sie i tak po nim pojechalam,i po tej ich calej sluzbie zdrowia, myslalam,ze go udysze...co za dziadostwo,jak nie pojdziesz prywatnie to Cie w dupie maja,pan po 70 oburzony wielce,ze powiedzialam,ze juz powinien.miejsca mlodym ustopic,bo pora na emeryture,slepy gluchy,nawet nie widzi juz w ktora dziurkezaglada :) robie jutro wyniki i chodzbym.miala po 400 zl miesiecznie wydawac na lekarza ide w srode do mojego prywatnie,chcialam zaoszczedzic a tylko sie wkyrzylam ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Reniu przykro mi :( Ja bylam u lekarza na NFZ i wiecej tam nie pojde,pan przed urlopem ledwo co mnie zapisal nie wiedzial o co mi chodzi w sumie nic nie zrobil,nie zapytal jak sie czuje nawet...przepisal kolejna Luteine i spadowa...musialam upomniec sie o skierowanie po wyniki,bo po to tam poszlam i jeszcze z jakimis pretensjami do mnie wyskoczyl,jak mu powiedzialam,ze ja po poronieniu,a on ze on wie co ma robic...wrrr,wiec jak to juz ze mna bywa wkurwilam sie i tak po nim pojechalam,i po tej ich calej sluzbie zdrowia, myslalam,ze go udysze...co za dziadostwo,jak nie pojdziesz prywatnie to Cie w dupie maja,pan po 70 oburzony wielce,ze powiedzialam,ze juz powinien.miejsca mlodym ustopic,bo pora na emeryture,slepy gluchy,nawet nie widzi juz w ktora dziurkezaglada :) robie jutro wyniki i chodzbym.miala po 400 zl miesiecznie wydawac na lekarza ide w srode do mojego prywatnie,chcialam zaoszczedzic a tylko sie wkyrzylam ;)
    a usg ci zrobił czy tez nie ?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sierpnióweczki tulę Was bardzo mocno <3
    Sylwia, Renia, Niezapominajka - ślemy Wam wiruski na nowy cykl.

Ja zawalona robotą jestem, do tego nudności dają mi popalić. Wszystko mi śmierdzi. Dziś założyłam bluzkę upraną, musiałam zmienić za intensywny zapach płynu do płukania aż mi podnosiło żołądek. Musiałam wygrzebać coś z kosza do prania ;/
    Całe szczęście gazowane picie, szczególnie cola trochę pomaga, kilka łyków i od razu lżej. Inaczej nie wyobrażam sobie funkcjonować.
    Cycki zaczęły boleć, szczególnie sutki. Pryszcze mam tyle i wszędzie, nie tylko na twarzy, ramie i brzuch w krostach też.
    Nerwowa jestem momentami płaczliwa, wychodzę na spacery z psem żeby rodzinka odetchnęła trochę hehhe.

Wg mojego wykresu i owu zaczełam 7tydz, kalendarzowo od ostatniej miesiączki 8. Położną mam 27 sierpnia. Badanie krwi i takie tam. Na skan nie idę wcześniej niż na 'nfz' bo szkoda mi kasy na prywatny. Za te pieniądze wolę dziecku coś kupić. Wiem że na pewno jest wszystko dobrze. A co ma być to będzie. Jakby za darmo bylo wczesniej to bym skorzystała ale prawiei 500zl mnie nie zwedzi/ niestety takie ceny za prywatne skany w tym jUKej...

Mam przeczucie że dziewczynka będzie - tak jak chciałam, bo objawy wszystko to samo co z moją Majeczką :)

ilonia1984, Renia7910 lubią tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    a usg ci zrobił czy tez nie ?
    A co ty....mowie,ze luteina przepisal i spier...bo on jedna noga na majorce,kochana ja na to nie liczylam,na usg jestem zapisana prywatnie na srode do mojego,ale bez jaj zeby lekarz nie zapytal jak sie pacjiet czuje i jeszcze z morda skakal,na takie rzeczy to ja sobie nie pozwole,zle trafil...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 14:10

s1985 lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys słuchałam wypowiedzi takiego ginekologa ze w 9 tyg jest apogeum objawów, pewnie stad tyle pryszczy ;/ bo 8t4d to 9 tydzień?

s1985, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia ja chodzę do Luxmedu, wizyty u ginekolog prowadzącej mam w pakiecie, usg tez ale najlepszy w Lublinie co robi usg byl poza abonamentem wiec płacimy 100zl, ale USG nie robi sie co miesiąc.
    U nas na NFZ sa dwie panie ginekolog. U kazdej z nich przed wizytą trzeba stać ze 4 godziny zeby przyjela. Jedna pacjentka schodzi z fotela i druga juz wchodzi nawet nie ma czasu się ubrac a o zapytaniu o cos nie ma mowy.

ilonia1984 lubi tę wiadomość

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ