Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo i u nas byly wady cewy w rodzinie wiec musi być dobry specjalista od USG zeby wypatrzeć czy wszystko dobrze.
7 wrzesnia mam usg genetyczne i przywiozę wam zdjęcie mojego bobo juz w postaci "ludzkiej"ilonia1984, Renia7910, s1985, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
Majoweczko i wlasnie tak to wygladac nie powinno...no ale,zyjemy w polsce,ja place prywatnie 150 zl z usg za wizyte,lekarz robi mi usg co wizyte czyli raz w miesiacu,a teraz bede chodzic co 2 tygodnie bo jestem pod szczegulna opieka po poronieniu,u niego nikt mnie nie pogania,mozna o wszystko zapytac,lekarz zna swoje pacjienki i zna ich historie...i tak to powinno wygladac,szkoda,ze trzeba za to placic,ale wole to niz czekac w kolejce 4 godziny i pan ma Cie globoko w powazaniu...co to ma wogole byc.Kurcze z tymi syfami to faktycznie masz masakre,ale nysle ,ze niebawem Ci przejdzie jak sie moze tr hormony uspokoja troszke...budulko,moze dermatolog cos poradzicykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Majówka90 wrote:No i u nas byly wady cewy w rodzinie wiec musi być dobry specjalista od USG zeby wypatrzeć czy wszystko dobrze.
7 wrzesnia mam usg genetyczne i przywiozę wam zdjęcie mojego bobo juz w postaci "ludzkiej"cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Justine M wrote:Moje sierpnióweczki tulę Was bardzo mocno
Sylwia, Renia, Niezapominajka - ślemy Wam wiruski na nowy cykl.
Ja zawalona robotą jestem, do tego nudności dają mi popalić. Wszystko mi śmierdzi. Dziś założyłam bluzkę upraną, musiałam zmienić za intensywny zapach płynu do płukania aż mi podnosiło żołądek. Musiałam wygrzebać coś z kosza do prania ;/
Całe szczęście gazowane picie, szczególnie cola trochę pomaga, kilka łyków i od razu lżej. Inaczej nie wyobrażam sobie funkcjonować.
Cycki zaczęły boleć, szczególnie sutki. Pryszcze mam tyle i wszędzie, nie tylko na twarzy, ramie i brzuch w krostach też.
Nerwowa jestem momentami płaczliwa, wychodzę na spacery z psem żeby rodzinka odetchnęła trochę hehhe.
Wg mojego wykresu i owu zaczełam 7tydz, kalendarzowo od ostatniej miesiączki 8. Położną mam 27 sierpnia. Badanie krwi i takie tam. Na skan nie idę wcześniej niż na 'nfz' bo szkoda mi kasy na prywatny. Za te pieniądze wolę dziecku coś kupić. Wiem że na pewno jest wszystko dobrze. A co ma być to będzie. Jakby za darmo bylo wczesniej to bym skorzystała ale prawiei 500zl mnie nie zwedzi/ niestety takie ceny za prywatne skany w tym jUKej...
Mam przeczucie że dziewczynka będzie - tak jak chciałam, bo objawy wszystko to samo co z moją MajeczkąWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 14:36
Justine M lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Justine zbijam pione. Ja czasami nie wiem czy z glodu mnie mdli czy mdli bo mdli. Staram sie jesc, ale jak jak nic mi nie podchodzi! pizze chyba sobie kupie w staniku juz 24/24 chodze.
Doszlo mi pokluwanie w dole brzucha. X
Starsze kolezanki, czy to normalne?Justine M lubi tę wiadomość
-
Alus mowia ,ze normalne bo macica sie rozciaga,a wiecir co ostatnio wyczytalam,ze czesto.sa moce bole w dniach okresu,albo Ovulki,w tych dniach co miala wystapic,bo organizm byl przestosowany przez tyle lat,ze w te dni boli i kluje mnie najmicniej bolal wlasnie brzuch jak @ miala byc,teraz juz coraz mniej mnie kluje,pare razy dziennie go czuje tylko i to tak leciutko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 14:51
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
nick nieaktualnyMajóweczko ja przy zastrzykach z gonadotropinami dostałam cos ala trądzik na rękach (miałam taki w czasie nastoletnim i później długie lata nic) a jak zaszłam, to to na rękach troszke zaczęło zanikać ale na twarzy powychodziły wielkie czerwone wulkany które przy dotyku czuje się, że są olbrzymie i niewiarygodnie bolą, ale nie ma szans na wyciśnięcie itp no i do kolekcji małe ropniaki do powyciskania na twarzy, dekolcie, szyi, ramionach no są wszędzie... I nie są jakieś skore do znikniecia mimo, że jestem już 3 tyg po zabiegu... A no i na twarzy robią mi się one na policzkachi wzdłuż kosci szczękowej... do tego mam pełno takiej białek kaszki cos jak zaskórniki, ale nie te czarne...
Jak przed ciążą robiły mi sie sporadycznie i miałam tą kaszkę ale w małej ilosci tak teraz katastrofa, ze wczoraj bylismy zoo i robili tam na wejsciu zdjęcia do kupienia przy wyjsciu to nawet nie bralismy bo wyglądałam jak jeden wielki pryszcz na tej fotce... -
nick nieaktualnyroxa wrote:Majóweczko ja przy zastrzykach z gonadotropinami dostałam cos ala trądzik na rękach (miałam taki w czasie nastoletnim i później długie lata nic) a jak zaszłam, to to na rękach troszke zaczęło zanikać ale na twarzy powychodziły wielkie czerwone wulkany które przy dotyku czuje się, że są olbrzymie i niewiarygodnie bolą, ale nie ma szans na wyciśnięcie itp no i do kolekcji małe ropniaki do powyciskania na twarzy, dekolcie, szyi, ramionach no są wszędzie... I nie są jakieś skore do znikniecia mimo, że jestem już 3 tyg po zabiegu... A no i na twarzy robią mi się one na policzkachi wzdłuż kosci szczękowej... do tego mam pełno takiej białek kaszki cos jak zaskórniki, ale nie te czarne...
Jak przed ciążą robiły mi sie sporadycznie i miałam tą kaszkę ale w małej ilosci tak teraz katastrofa, ze wczoraj bylismy zoo i robili tam na wejsciu zdjęcia do kupienia przy wyjsciu to nawet nie bralismy bo wyglądałam jak jeden wielki pryszcz na tej fotce...
A Ty leczysz go jakos? Myślałam ze w ciąży cera sie uspokoi a tu jeden wielki syf. -
nick nieaktualnyilonia1984 wrote:Majoweczko i wlasnie tak to wygladac nie powinno...no ale,zyjemy w polsce,ja place prywatnie 150 zl z usg za wizyte,lekarz robi mi usg co wizyte czyli raz w miesiacu,a teraz bede chodzic co 2 tygodnie bo jestem pod szczegulna opieka po poronieniu,u niego nikt mnie nie pogania,mozna o wszystko zapytac,lekarz zna swoje pacjienki i zna ich historie...i tak to powinno wygladac,szkoda,ze trzeba za to placic,ale wole to niz czekac w kolejce 4 godziny i pan ma Cie globoko w powazaniu...co to ma wogole byc.Kurcze z tymi syfami to faktycznie masz masakre,ale nysle ,ze niebawem Ci przejdzie jak sie moze tr hormony uspokoja troszke...budulko,moze dermatolog cos poradzi
Mówi sie ze cera się psuje na dziewczynkę ale moje dwie znajome w ciąży z dziewuszkami i cera jak pupa niemowlaka!
Mam taka książkę "w oczekiwaniu na dziecko" w której jest napisane ze jak się duuuzo je to najprawdopodobniej chłopiec bo maja wieksza masę urodzeniową moj ginekolog od usg mi obiecał ze w 12 tyg spróbuje cos wypatrzyć powiedzial ze może się pomylić bo to wczesno ale co tam, najwyżej, ciuszków i tak jeszcze kupować nie będę -
nick nieaktualny
-
pucek wrote:Ja dzis dalej mam bolące cycki i rwący brzuch... Myślicie ze w 8 dobie po owu wyszloby cos na becie?
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Ja jak czasem czytam o tych lekarzach to jakaś masakra, ja dzisiaj byłam u swojego normalnie zapłaciłam 100 zł, jak na każdej wizycie z usg, dziś mi nie zrobił bo jeszcze @,ale mam przyjść w sobotę do szpitala, zrobi mi usg, zobaczymy czy jakieś jajka są gość spoko, jedynie wizyta z usg 3d kosztuje 180 zł, jak kogoś nie stać to w szpitalu robi na razie żadnych badań nie robimy, przepisał dupka i zaśmiał się że pewnie za bardzo chcę i dlatego nie zaszłam jeszcze
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualnyCzesc Dziewczyny, ja z watku ivf ale poporonieniu, potrzebuje Waszej rady.
28.07 po cyteteku poronilam ale nie do konca i 31.07 mialam lyzeczkowanie. Kilka dni po niewielkie plamienia, sporadyucznie krawiwienie niewielkie.
Od piatku krawiewienie sie utrzymuje, nie jest duze ale jest. Bol brzucha okresowy. Dzis nawet pojawil sie ok 3cm skrzep. Czy to tak moze wygladac, ktoras tak miala, czy jechac do szpitala na usg i kontrole macicy? -
nick nieaktualny
-
Justine M wrote:Moje sierpnióweczki tulę Was bardzo mocno
Sylwia, Renia, Niezapominajka - ślemy Wam wiruski na nowy cykl.
Majówka a maści cykowej próbowałaś albo maseczek z zielonej glinki? Fajny jeszcze jest tonik clear&clear taki zielony.Justine M lubi tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Ja mialam 4 dniowe plamienie i tyle,ale brzuch bolal mnie dlugo,czulam go nawet jeszcze po miesiacu,a na poczatku przez 3 tygodnie calczas jak na @,co do skrzepow to pp mialam je przy 2 okresach zanim zaszlam w ciaze,niby sie wszystko oczyszcza,ale czytalam tez o dziewczynach ktore plamily i krwawily dlugo...ale wiesz co jesli cos Cie niepokoi,to ja bym Ci radzila isc do lekarza na katrole,moze tam nie do konca sie oczyscilo,czasem sie tak zdaza,lepiej byc spokojna i to sprawdzic
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
shooa wrote:Narazie bylam spokojna bo podobno do dwoch tyg mozna krawawic, ale czy powinny sie pojawiac bole brzucha jak na okres i ten skrzep?
Shooa, przykro mi, że musiałaś przez to przejść. Przytulam mocno.
Miałam tak samo jak Ty, zaraz po zabiegu niewielkie krwawienie, potem nic, a po paru dniach rozkręciło się na dobre, z wielkimi skrzepami. Moja ginka powiedziała mi, że to normalne, ból brzucha też, i mam się zgłosić jeżeli dostanę krwotoku (krwi znacznie więcej niż podczas @, zmiana podpaski bardzo często), ból będzie bardzo silny, albo dostanę gorączki lub dreszczy (może świadczyć o zakażeniu). Kiedy masz się zgłosić na kontrolę? Ja miałam wizytę z USG tydzień po zabiegu i kolejną po pierwszej @.Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015