X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
Odpowiedz

Magiczny Wątek - Czarowna Jesień

Oceń ten wątek:
  • pucek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Hej dziewczynki moje,podczytuje was dzis,ale weny nie mam nawet cos naskrobac,zle sie dzis czuje jakas jestem niespokojna i poddenerwowana,brzuch mnie pobolewa caly dzien, miejsca sobie znalesc nie moge.Bylam dzis na tych wynikach i jak wracalam z miasta to myslam,ze padne zapachy mnie dzis zabijaja,kosze na smieci omijalam szerokim lukiem,ludzi na ulicy nawet z jakimis fajami,a nawet ich zapachy,przyszlam do domu i weszlam do kuchni i myslalam,ze zdechne ze zlewu tak jechalo i lodowki,jesc dzis nie moge,usmazylam sobie rybke ktora kocham i tez nie da rady...dzis jest jakas tragedia,duchota straszna,grzmi a ja sie chyba zaczynam stresowac jutrzejszym usg i moze dlatego dzis jestem taka strasznie nie spokojna,hormony tez buzuja dzis wyjatkowo zawziecie;) a co tam u was kochane,burza do was tez doszla?
    Nie sresuj sie tym usg :) będzie dobrze! Musi!

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Nie sresuj sie tym usg :) będzie dobrze! Musi!
    Dziekuje,no musi wiem,ze musis,ale to tak chyba podswiadomie sie czlowiek stresuje ;) Pucus my wszystkie wiemy,co to znaczy stracic cos najcenniejszego w zyciu,dlatego sie tu tak dobrze rozumiemy,rozumiem Cie,tez nie moglam sie doczekac w 1 cyklu nie wyszlo,a myslalam,ze sie udalo,w 2 tez tak myslalam,ale jak testy wychodzily negatywne,stwierdzilam trudno to dopiero 2 cykl,a tu pach i w koncu kreseczka sie pojawila,wiem,ze brak nam tej cierpliwosci,wiem to po sobie,bo chcemy odzyskac to co utracilysmy jak najszybciej i jestem w stanie Cie zrozumiec ;) tylko,ze teraz po swoim doswiadczeniu w tym miesiacu,mysle zebys poczekala z beta do 10 dpo jak juz nie wytrzymasz,nie rob tych testow bo tylko zabijaja nadzieje,a wiadomo,ze robione tak wczesniej i tak nie wyjda,bo malec sie zagniezdzic musi...spokojnie,bedzie dobrze zobaczysz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 16:29

pucek lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • pucek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Dziekuje,no musi wiem,ze musis,ale to tak chyba podswiadomie sie czlowiek stresuje ;) Pucus my wszystkie wiemy,co to znaczy stracic cos najcenniejszego w zyciu,dlatego sie tu tak dobrze rozumiemy,rozumiem Cie,tez nie moglam sie doczekac w 1 cyklu nie wyszlo,a myslalam,ze sie udalo,w 2 tez tak myslalam,ale jak testy wychodzily negatywne,stwierdzilam trudno to dopiero 2 cykl,a tu pach i w koncu kreseczka sie pojawila,wiem,ze brak nam tej cierpliwosci,wiem to po sobie,bo chcemy odzyskac to co utracilysmy jak najszybciej i jestem w stanie Cie zrozumiec ;) tylko,ze teraz po swoim doswiadczeniu w tym miesiacu,mysle zebys poczekala z beta do 10 dpo jak juz nie wytrzymasz,nie rob tych testow bo tylko zabijaja nadzieje,a wiadomo,ze robione tak wczesniej i tak nie wyjda,bo malec sie zagniezdzic musi...spokojnie,bedzie dobrze zobaczysz :)
    Dzieki Ilonka za cieple słowa

ilonia1984 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę w czwartek na betę chyba jak nie wytrzymam do piątku

ilonia1984, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wariatuncia :) a ja dzis nic nie moge jesc,a teraz mnie zachcianka walnela,smaze placki ziemnaczane,1 mnioka starlam wielkiego :)z cebulka i serem zoltym,oczami mam chec je zjesc a wyjdzie w praktyce,na rybke tez mialam ;)i lezy...czeka na meza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 17:46

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Hehe wariatuncia :) a ja dzis nic nie moge jesc,a teraz mnie zachcianka walnela,smaze placki ziemnaczane,1 mnioka starlam wielkiego :)z cebulka i serem zoltym,oczami mam chec je zjesc a wyjdzie w praktyce,na rybke tez mialam ;)i lezy...czeka na meza :)
    Dziwne jakbyś sie nie stresowala. Ten dzien musisz po prostu przetrwać :) nie będę Cie katować ze masz sie uspokoić bo emocji nie da się opanować ;* powiem tylko jedno, Twój maluch jest zdrowy i poradzi sobie! A jutro zobaczysz jak mu pięknie serduszko bije i od razu Ci ciśnienie zejdzie ;-)
    Ostatnio przeczytałam w poradniku ze zdrowej ciąży nic nie ruszy, ani nagle stres ani żadne wygibasy:) dziecko ma swoja macicę i jest zadowolone :)
    Mi to co przeczytałam bardzo pomoglo bo jak wiecie mi czasem lęki dokuczają albo smutki. Moje dzidzia zbiornik krwi i 2tyg plamienie przeżyła i wierze ze nic jej nie ruszy :) jutro będę sciskac kciuki!!
    A mi ODPUKAC chyba ten plyn na twarz pomagać zaczyna bo jakby bledsze te syfy są;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 18:17

ilonia1984, Renia7910, Justine M lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki wróciłam z roboty, łeb to mi zaraz odpadnie ;/ masakra jakas wziełam drugi raz przeciw bólowe, ide do wanny sie ochłodzić bo nie wyrabiam ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu co sie ze mna dzieje,przeczytalam majoweczki wpis i juz lzy mam w oczach...juz rycze :) dziekuje !!!!! No sama sobie mowie calczas,ze bedzie dobrze,powiem nawet wiecej ja prawie jestem tego pewna,wiem to...ale czlowiek sie denerwuje podswiadomie.Ale faktycznie jak zobacze serduszko to zejdzie cisnienie,tylko ze ja sie martwie,ze za wczesniej na to serduszko,ze jeszcze go nie zobacze,ze sie bede tydzien martwic czy jest ok,mam takie jazdy ale to dlatego,ze w tamtej ciazy tak to wygladalo wlasnie i gdzies mi to.siedzi w glowie. to bedzie 5 t i 6 dzien wiec powinno juz byc,jutro usg dopiero o 16 wiec jakos trzeba przezyc,zaraz 7 tydzien,ale ten czas leci a ty juz Majoweczko 9 :)No to dobrze,ze cos zaczyna pomagac,jak kobiecie cos nie odpowiada w swoim wygladzie,to zle sie czuje i psychicznie i fizycznie a maluch to czuje,teraz Ci ladnie buzka sie wygoi i bedziesz lalunia :) zadowolona lalunia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 18:32

pucek, Justine M lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    dziewczynki wróciłam z roboty, łeb to mi zaraz odpadnie ;/ masakra jakas wziełam drugi raz przeciw bólowe, ide do wanny sie ochłodzić bo nie wyrabiam ;/
    Mnie tez glowa pobolewa dzis,cisnienie do dupy chyba,pogoda do dupy,1 raz w zyciu nie chce juz tych upalow,mam dosc tej patelni,swieta Bozego narodzenia mi sie widza hehe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moj ginekolog powiedzial ze nie mam wpływu na swoje samopoczucie jak jest kiepskie to jest i trzeba to akceptować. Powiedziała mi ze ona więcej w ciąży plakala niż w całym swoim zyciu. Teraz taki panuje stereotyp ze kobieta w ciąży jest zawsze uśmiechnięta a tak się nie da niestety bo życie toczy sie swoim torem a hormony 5 groszy wsadzą!
    Ilonia jak masz 5t6d to tak jakbyś juz w 6 byla :) u mnie pikawa juz byla w 6t1d :) wiec u mnie to juz 9 tydzień :) przynajmniej tak gdzies czytałam o tych przelicznikach:)

ilonia1984, pucek lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dla mnie to dziwne na belli mam ze to 6 tydzien ale pisze pod spodem 5 i 6 np a dzidzia ze ma 4tygodnie a dupa ja nie rozumiem,zaraz wchodze w 7 tydzien ale bedzie ze jestem w 6 i 0 dni hehe zawile to dla mnie i wcale nie chce sie nad tym zastanawiac;) ja mowi ze w 6 a pojutrze ppwiem,ze w 7 przeciesz nie bede dni wyliczac :)taaa usmiechniata kobieta w ciazy...powinna byc pokazana z jakas siekiera,rozmazanym tuszem.do rzes,rozczochranymi wlosami hehe jestem przeszczesliwa tym,ze jestem.w ciazy,ale moje hormony maja to w dupci i robia ze mna co chca,to one teraz rzadza nie ma co sie oszukiwac ;)akurat ich nie da sie trzymac w ryzach,i nad nimi zapanowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 18:55

pucek lubi tę wiadomość

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo kochane to tak jak z urodzinkami. Dziecko jak sie rodzi to zqaczyna pierwszy rok swojego zycia. Ja serduszko widzialam w 5t6d :) <3

ilonia1984, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mowie ze jestem w 9, zawsze to ladniej brzmi i bliżej do porodu :-)

ilonia1984, pucek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony to pały wredne są tak potrafią sponiewierać.

ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Bo kochane to tak jak z urodzinkami. Dziecko jak sie rodzi to zqaczyna pierwszy rok swojego zycia. Ja serduszko widzialam w 5t6d :) <3
    to jutro tak wlasnie bede miec...wiec mam nadzieje :) Majoweczko masz racjie potrafia sponiewierac,a moj chlop to chyba czasem zapomina ,ze ja w ciazy i patrzy na mnie z niedowierzaniem co ja wyprawiam hehe i tez juz zaczynam mowic,ze w 7 zawsze to 7 a nie 6 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 19:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    No wlasnie dla mnie to dziwne na belli mam ze to 6 tydzien ale pisze pod spodem 5 i 6 np a dzidzia ze ma 4tygodnie a dupa ja nie rozumiem,zaraz wchodze w 7 tydzien ale bedzie ze jestem w 6 i 0 dni hehe zawile to dla mnie i wcale nie chce sie nad tym zastanawiac;) ja mowi ze w 6 a pojutrze ppwiem,ze w 7 przeciesz nie bede dni wyliczac :)taaa usmiechniata kobieta w ciazy...powinna byc pokazana z jakas siekiera,rozmazanym tuszem.do rzes,rozczochranymi wlosami hehe jestem przeszczesliwa tym,ze jestem.w ciazy,ale moje hormony maja to w dupci i robia ze mna co chca,to one teraz rzadza nie ma co sie oszukiwac ;)akurat ich nie da sie trzymac w ryzach,i nad nimi zapanowac :)
    Trochę Was podczytuję i się znów wtrącę, bo mnie te tygodnie też nurtowały i nie wiedziałam czy jak jestem w 15tyg +2 to jestem w 15stym tygodniu ciąży czy w 16. W każdą środę kończy mi się tydzień. Tzn: dzisiaj mam 16 tyd+6, czyli jestem w 17 tygodniu, który się jutro kończy. W czwartek będzie 17 tyd + 1 czyli będę w 18 tygodniu. Wiem, bo nie kumałam o co chodzi i wypytałam moją gin. A w karcie piszą tak dokładnie, bo jak jest noworodek to wtedy już ważne jest co do dnia i jak dziecko urodzi się np w 36 tyd +2 to lekarze wpisują, że urodziło się w 36 tygodniu. A co do wieku płodu to wiadomo że płód jest teoretycznie o 2 tygodnie młodszy od ciąży, bo ciąża jest liczona od dnia ostatniej miesiączki, a owu przecież jest jakieś 2 tyg później.Mam nadzieję, że wyraźnie wytlumaczyłam ;)

Renia7910 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzis lenia... Chyba przed pierwszym dniem pracy...

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka z twoją kruszynką wszystko będzie ok. Wiem, że po przejściach ciążą jest już zupełnie inna, ale musisz być pozytywnie nastawiona. Twój robaczek jest silny jak mamusia i sobie poradzi <3

Trzymam kciuki za wizytę :)

Sysia mnie też napier... głowa dzisiaj, a teraz czuje że czeka mnie bezsenna noc bo oczy mi się nawet nie myślą przymknąć a o 4:30 trzeba wstać. Mój R poszedł spać nie chce go męczyć dzisiaj bo <3 było wczoraj to jutro go wykorzystam, niech zbiera siły. Testy ovu negatywne mi wychodzą czyli jeszcze daleko do ovu, pewnie koło 18 będzie czyli za ok tydzień.

Roxa ja też mam dzisiaj dzień nic nie robienia. Po pracy wróciłam i na działce coś pogrzebałam ale za bardzo mi nie wyszło i wróciliśmy do domu a o 20 wzięło mnie na pieczenie ciasta, bo porzeczki w lodówce stały i szkoda mi ich było a tak coś się wciągnie :)

Agnieszka0812, pucek lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Ilonka z twoją kruszynką wszystko będzie ok. Wiem, że po przejściach ciążą jest już zupełnie inna, ale musisz być pozytywnie nastawiona. Twój robaczek jest silny jak mamusia i sobie poradzi <3

Trzymam kciuki za wizytę :)

Sysia mnie też napier... głowa dzisiaj, a teraz czuje że czeka mnie bezsenna noc bo oczy mi się nawet nie myślą przymknąć a o 4:30 trzeba wstać. Mój R poszedł spać nie chce go męczyć dzisiaj bo <3 było wczoraj to jutro go wykorzystam, niech zbiera siły. Testy ovu negatywne mi wychodzą czyli jeszcze daleko do ovu, pewnie koło 18 będzie czyli za ok tydzień.

Roxa ja też mam dzisiaj dzień nic nie robienia. Po pracy wróciłam i na działce coś pogrzebałam ale za bardzo mi nie wyszło i wróciliśmy do domu a o 20 wzięło mnie na pieczenie ciasta, bo porzeczki w lodówce stały i szkoda mi ich było a tak coś się wciągnie :)
    no mi też oczy się nie chca zamknąć jeszcze na dobranoc mąż mnie wqrwił i chyba szybko nie zasnę ;/, normalnie wyć mi się chce ze złości ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj niedobrze gdybyśmy bliżej mieszkały to wypiłabym z tobą kielicha żeby ukoić złość :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ