X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
Odpowiedz

Magiczny Wątek - Czarowna Jesień

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Sysia to ciśnij go tam niech coś załatwia i się bierze za coś... Tym bardziej, że dzieci macie jeszcze na tyle małe, że szybciej się zaaklimatyzują i wiadomo im młodsze dziecko tym łatwiej z językiem...
    mi by powiedział pakuj sie i przyjeżdzaj to chyba godzina i juz bym na dworcu stała z walizami,

moje zycie pojega na tym ze syna prowadze do przedszkola pozniej córka szkoła, ja do pracy , po pracy lece podzieci do domu szybko bo zaraz maz dzwoni ogarne chałupe dzieci spac i ja lulu i tak codzien tydzien w tydzien miesiac w miesiac :(

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paznokietek wrote:
    Roxa to mnie dobija właśnie. Tylko mój żadnego języka nie zna i w tym głównie problem :/ gdybyśmy mieli być normalnie razem i szczęśliwi to mogłabym się wyprowadzić. Poza tym boje się ze tutaj w tym moim małym miasteczku zostane taka typowa matka polka bez żadnych ambicji itp. A chciałabym być taka fajna i szczęśliwa mama spełniająca siebie.
    a twój gdzie pracuje?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest budowlancem drogowym - operatorem sprzętu do budowy dróg. Tutaj fucha dobra tylko ze w delegacji:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 21:58

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynka cale malzenstwo (czyli od 2006) tak zyje z mezem. Ten za granica, ta do niego czasami lata. Mial takie 2-3 lata ze byl w polsce bo wlasnie rozlaka z rodziana ale gdzies za cholere sie zaklimtyzowac nie mogl, robota mu nie pasowala, bo jak to w polsce slabo platna, wlasna firma mu nie wypalila i od roku znowu robi za granica. Wiem wiem ze to nie takie proste z tamtad wrocic. W druga strone tez nie latwiej. Dla dzieci to duzy szok, nowy jezyk, okolica, koledzy. Ciezko sylwia masz. Nie zazdroszcze sytyacji :(

Justine M lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paznokietek wrote:
    Jest budowlancem drogowym - operatorem sprzętu do budowy dróg. Tutaj fucha dobra tylko ze w delegacji:/
    jak ma taka fuchę to nie musi jezyka znac choc każdy co innego wymaga, mój angielski zna ale tam wymagaja holenderskiego ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    mi by powiedział pakuj sie i przyjeżdzaj to chyba godzina i juz bym na dworcu stała z walizami,

moje zycie pojega na tym ze syna prowadze do przedszkola pozniej córka szkoła, ja do pracy , po pracy lece podzieci do domu szybko bo zaraz maz dzwoni ogarne chałupe dzieci spac i ja lulu i tak codzien tydzien w tydzien miesiac w miesiac :(
    Dziadkowie chociaz na miesiac nie mogli by sie dziecmi zajac? W wielu rodzinach tak jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak skończę magisterke której został mi ostatni rok to chyba zaczniemy się za czymś oglądać bo znajomi wyjechali i na dom zarobili i wrócili do pl po kilku latach a tutaj jak kredytu nie weźmiesz albo bogatych rodziców mię masz to się nie do robisz :/

• s1985 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Dziadkowie chociaz na miesiac nie mogli by sie dziecmi zajac? W wielu rodzinach tak jest
    to nie takie proste, moja mama może i sama by się tego podjeła ale mój ojciec jakos nie potrafii zaakceptować mojego syna, a jesli chodzi o rodziców męża to teściowa schorowana jest a tesciu pracuje jeszcze ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paznokietek wrote:
    Jak skończę magisterke której został mi ostatni rok to chyba zaczniemy się za czymś oglądać bo znajomi wyjechali i na dom zarobili i wrócili do pl po kilku latach a tutaj jak kredytu nie weźmiesz albo bogatych rodziców mię masz to się nie do robisz :/
    pewnie nie ma co tu siedziec , nie ma perspektyw ;/ predzej człowiek się zacharuje niż czegoś się dorobi

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde odwazne jestescie. Ja mam mgr ale jezyk nigdy nie byl moja mocna strona :( za chilere nie idzie mi nauka jezykow. Na studiach 3 lata poprawialam angielski! Jako chemik za granica zarabialabym za przeproszeniem " w kurwe" :(

• s1985 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Kurde odwazne jestescie. Ja mam mgr ale jezyk nigdy nie byl moja mocna strona :( za chilere nie idzie mi nauka jezykow. Na studiach 3 lata poprawialam angielski! Jako chemik za granica zarabialabym za przeproszeniem " w kurwe" :(
    inna jest nauka w szkole a zwłaszcza w polsce niż nauka za granica ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    to nie takie proste, moja mama może i sama by się tego podjeła ale mój ojciec jakos nie potrafii zaakceptować mojego syna, a jesli chodzi o rodziców męża to teściowa schorowana jest a tesciu pracuje jeszcze ;/
    Nieciekawie :( jako kto twoj maz pracuje? W polsce mial problem z dobra praca? Dodaje slowo 'dobra' bo za characz to uwlaczajace pracowac majac rodzine na utrzymaniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Sylwia a dlugo juz tak w rozlonce zyjecie? Ja podziwiam takie malzenstwa bo ja jak mojego jedna dobe nie widze bo np. Mijamy sie z praca to tesknie jak cholera. Jak pojechal kiedys na tydzien za granice to po scianach chodzilam.

Ilonia nie nerwowo :-) zalatw fote my tez chcemy popatrzec :-) a tak wogole majowka sie chwalila fota?! Popraw sie kobieto!

Dzisiaj chociaz troszke chlodniej bylo. Niby jestem stworzenie cieplolubne ale takie upaly to przesada i to jeszcze tyle czasu
    http://zapodaj.net/1648be94dec7a.jpg.html oczywiście ze die chwalilam! Ale specjalnie dla Ciebie proszę jeszcze raz :) tak wygladal moj fasol bodajże w 7t4d ;-)

s1985, pucek lubią tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W polsce tez sa firmy gdzie bez jezyka nawet rozmawiac z czlowiekiem nie chca. Moj brat do jednej firmy chcial chodzic za darmo tylko popatrzec, to go wysmiali. A angielski to on zna bo jako programista to on ma wszystko po angielsku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 22:10

• s1985 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w polsce miał prace na 7/8 etatu na rękę miał około 900-1000 zł , normalnie pracuje na słuchawkach w magazynie zbiera zamówienia i zawozi gdzies tam ale traz go przenieśli i jeżdzi taka maszyna duża i szczyscie nią jak coś sie rozleje zbije itp itd, jest na zastepstwo za jakiegos chlopaka co pojechał na pół roku do polski

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    http://zapodaj.net/1648be94dec7a.jpg.html oczywiście ze die chwalilam! Ale specjalnie dla Ciebie proszę jeszcze raz :) tak wygladal moj fasol bodajże w 7t4d ;-)
    Cos slabo sie chwalilas ze nie kojarze tego zdjecia:-) z racji mojego wyroznienia, ze zdjecie specjalnie dla mnie to czuje sie zarazona :-)

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    w polsce miał prace na 7/8 etatu na rękę miał około 900-1000 zł , normalnie pracuje na słuchawkach w magazynie zbiera zamówienia i zawozi gdzies tam ale traz go przenieśli i jeżdzi taka maszyna duża i szczyscie nią jak coś sie rozleje zbije itp itd, jest na zastepstwo za jakiegos chlopaka co pojechał na pół roku do polski
    Acha czyli taki przyslowiowy ''zmywak'' :( moj maz tez sie w obecnej pracy niesamowicie meczy za minimum krajowe, ale ciezko jest znalesc cos dobrego tu w polsce :( moze byla by robota dla mnie w niemczech tylko ta rozlaka :( dziecko musialo by isc w zapomnienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy na Lubelszczyźnie, moj mąż pracuje jako górnik i ostatnio 4000 zarobil a jak pójdzie 2-3soboty to jeszcze okolo 1000 wyciągnie wiec można powiedzieć ze mamy farta... Tylko sobot jak na razie nie ma bo niby jakiś kryzys jest ale ostatnio byla pikieta i juz soboty wracają. Po urlopie juz pewnie zacznie chodzić w weekendy.
    U nas to chyba najlepsze miejsce pracy bo poza tym to tez beznadzieja z robotą albo za grosze.

Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paznokietek wrote:
    Roxa to mnie dobija właśnie. Tylko mój żadnego języka nie zna i w tym głównie problem :/ gdybyśmy mieli być normalnie razem i szczęśliwi to mogłabym się wyprowadzić. Poza tym boje się ze tutaj w tym moim małym miasteczku zostane taka typowa matka polka bez żadnych ambicji itp. A chciałabym być taka fajna i szczęśliwa mama spełniająca siebie.
    No mnie też a czara się przelała jak mąż spędzał 3 czy 4 raz pod rząd moje urodziny w pracy... I jemu też powoli to ciążyć zaczynało... Działaliśmy po slubie błyskawicznie... Kolega jechał zmienić mojego męża w pracy więc zabrałam się z nim do de tam pojechaliśmy z mężem do rodziny w odwiedziny i na miejscu rozejrzeć się za inną pracą dla męża (inną firmą bo ta poprzednia średnia była i mąż by i tak częściej w domu nie był przy ich systemie pracy) bylismy tam we czwartek rano, a w piatek późnym południem mąż był na poniedziałek na dzień próbny zaproszony... W poniedziałek jemu się spodobało, jego szefowi tez on się spodobał, mąż napisał wypowiedzenie do starej firmy, zaczęliśmy szukać mieszkania i w czwartek już mielismy podpisana umowę... Tak więc w ciągu tygodnia wszystko załatwione... Potem miał jeszcze 2 tyg w starej pracy, potem pojechalismy do pl spakować nasze rzeczy i zamieszkalismy tutaj... I to była najlepsza decyzja ever... Mąż ma cudowne szefostwo do rany przyłóż na które mozna liczyć w każdej sytuacji i prace którą kocha... ja podszkoliłam język i też mam teraz pracę którą kocham i szefową też do dogadania i wogóle... A do tego mam męża dla siebie i w tygodniu (czasem codziennie a czasem tylko np 2-3 noce w tygodniu) no i od piatku do niedzieli całe weekendy mamy dla siebie, chyba że ja jestem w pracy, ale to ja tylko 6h...

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Cos slabo sie chwalilas ze nie kojarze tego zdjecia:-) z racji mojego wyroznienia, ze zdjecie specjalnie dla mnie to czuje sie zarazona :-)
    Chwalilam sie juz dawno chyba z tydzień temu zaraz po usg :-) teraz 7 wrzesnia jedziemy juz na to w 12tc. Juz będzie miniaturka czlowieczka ;-)

s1985, Agnieszka0812, pucek lubią tę wiadomość

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ