Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
roxa wrote:No mnie też a czara się przelała jak mąż spędzał 3 czy 4 raz pod rząd moje urodziny w pracy... I jemu też powoli to ciążyć zaczynało... Działaliśmy po slubie błyskawicznie... Kolega jechał zmienić mojego męża w pracy więc zabrałam się z nim do de tam pojechaliśmy z mężem do rodziny w odwiedziny i na miejscu rozejrzeć się za inną pracą dla męża (inną firmą bo ta poprzednia średnia była i mąż by i tak częściej w domu nie był przy ich systemie pracy) bylismy tam we czwartek rano, a w piatek późnym południem mąż był na poniedziałek na dzień próbny zaproszony... W poniedziałek jemu się spodobało, jego szefowi tez on się spodobał, mąż napisał wypowiedzenie do starej firmy, zaczęliśmy szukać mieszkania i w czwartek już mielismy podpisana umowę... Tak więc w ciągu tygodnia wszystko załatwione... Potem miał jeszcze 2 tyg w starej pracy, potem pojechalismy do pl spakować nasze rzeczy i zamieszkalismy tutaj... I to była najlepsza decyzja ever... Mąż ma cudowne szefostwo do rany przyłóż na które mozna liczyć w każdej sytuacji i prace którą kocha... ja podszkoliłam język i też mam teraz pracę którą kocham i szefową też do dogadania i wogóle... A do tego mam męża dla siebie i w tygodniu (czasem codziennie a czasem tylko np 2-3 noce w tygodniu) no i od piatku do niedzieli całe weekendy mamy dla siebie, chyba że ja jestem w pracy, ale to ja tylko 6h...2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
paznokietek wrote:I jak tu żyć i mieć więcej niż dwoje dzieci jak się marne grosze zarabia? Masakra... ja po filologii angielskiej to język problemem dla mnie nie jest ale do tej pory brak odwagi na wyjazd
pucek lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
nick nieaktualny
-
Majówka90 wrote:My mieszkamy na Lubelszczyźnie, moj mąż pracuje jako górnik i ostatnio 4000 zarobil a jak pójdzie 2-3soboty to jeszcze okolo 1000 wyciągnie wiec można powiedzieć ze mamy farta... Tylko sobot jak na razie nie ma bo niby jakiś kryzys jest ale ostatnio byla pikieta i juz soboty wracają. Po urlopie juz pewnie zacznie chodzić w weekendy.
U nas to chyba najlepsze miejsce pracy bo poza tym to tez beznadzieja z robotą albo za grosze.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualnys1985 wrote:tu nie da sie zyc, kazdy mówi idz zrób studia bedziesz miec lepsza bracę , to nie prawda ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 22:24
pucek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarzusiax wrote:Kurde odwazne jestescie. Ja mam mgr ale jezyk nigdy nie byl moja mocna strona za chilere nie idzie mi nauka jezykow. Na studiach 3 lata poprawialam angielski! Jako chemik za granica zarabialabym za przeproszeniem " w kurwe"
-
nick nieaktualnypaznokietek wrote:Majowka90 ja się śmiałam bo u mnie w 12 tyg taki balwanek wyszedł każde usg to nowe emocje ostatnio widzialam jak moje maleństwo sobie pływalo takie fajne ruchy wykonywalo; )
-
s1985 wrote:tu nie da sie zyc, kazdy mówi idz zrób studia bedziesz miec lepsza bracę , to nie prawda ;/
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarzusiax wrote:My mamy niedaleko na slask, ale pokolei wszystkie kopalnie zamykaja. Z jednej na druga gornikow przenosza, dla nowych nie ma roboty. A jak juz to nowi nie zarabiaja wiecej jak 2000. Nie daleko buduja nowa kopalnie ale ona powstanie dopiero za pare lat. Sprzedaja wegiel do elektrowni za psie pieniadze a potem kopalnie nie rentowne. Tez te przywileje dla gornikow, gornicy emeryci tez chca wegiel dostawac- a z jakiej racji. Emerytowany piekarz nie dostaje darmowego chleba. Szkoda gadac. Moj tesc jest biednym emerytowanym gornikiem, ktory musi dorobic, bo mu 3,5tys emerytury do 1 nie starcza...
-
nick nieaktualnys1985 wrote:tu nie da sie zyc, kazdy mówi idz zrób studia bedziesz miec lepsza bracę , to nie prawda ;/
-
nick nieaktualnyMajówka90 wrote:Hehehe ciekawe jak moj brzdąc będzie wygladal znasz już płeć?
-
nick nieaktualnymarzusiax wrote:Moi rodzice zaplacili za moje studia zebym miala przyszlosc lepsza od nich. Mogli by za te pieniadze doooooobry samochod kupic. A ja co? Zamiast szukac pracy na etacie kobinuje jak dziecko sobie zrobic
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypaznokietek wrote:Teraz byłam w 15 tyg na wizycie i liczyłam ze się dowiem a tu lipa. Po pierwsze moja gin nie jest skłonna tak szybko mówić o plci a po drugie dziecko skrzyzowalo nóżki i nic nie pokazało. Mam nadzieje ze teraz coś więcej powie.
-
roxa wrote:nauka w szkole/na studiach a za granica to zupełnie inna bajka... Ja angielski zawsze lubiłam nawet maturę zdawałam z angielskiego... Ale niemiecki to była dla mnie zyciowa katastrofa i zawsze mialam oceny tragedia i do poprawy... jedyne co u mnie funkcjonowalo w tym jezyku to rozumienie (tłumaczenie sobie na polski to co słyszę lub czytam) ale rozmawianie czy przekładanie z polskiego na niemiecki itp no tragedia! A tutaj nauczyłam się bardzo szybko, zrobiłam kurs językowy i certyfikat, pracuję, mamy dużo znajomych niemców itp... Nie umiem jeszcze perfekt ale na tyle żeby spokojnie tu życ i pracować...2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
roxa wrote:nauka w szkole/na studiach a za granica to zupełnie inna bajka... Ja angielski zawsze lubiłam nawet maturę zdawałam z angielskiego... Ale niemiecki to była dla mnie zyciowa katastrofa i zawsze mialam oceny tragedia i do poprawy... jedyne co u mnie funkcjonowalo w tym jezyku to rozumienie (tłumaczenie sobie na polski to co słyszę lub czytam) ale rozmawianie czy przekładanie z polskiego na niemiecki itp no tragedia! A tutaj nauczyłam się bardzo szybko, zrobiłam kurs językowy i certyfikat, pracuję, mamy dużo znajomych niemców itp... Nie umiem jeszcze perfekt ale na tyle żeby spokojnie tu życ i pracować...
nick nieaktualnypaznokietek wrote:Roxa ja tak samo z niemieckim, wręcz go nienawidzę wiec nie wiem czy umiałabym polubić i si zaaklimatyzowac tam
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
paznokietek wrote:Marzusia a jakie studia skończyłas?
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...