X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
Odpowiedz

Magiczny Wątek - Czarowna Jesień

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo ile nadrabiania,ile dziewczynek...super :) Juz do was wracam,wczoraj caly dzien w lozku spedzilam,caly dzien przespalam ale juz troszke lepiej choc gardlo boli dalej i glowa.Juz z rana mnie pokorcilo o test ale pobieglam szybko siusiu i z glowy chyba jutro go zrobie,bo juz nie wytrzymam tylko ze....boje sie.Ale jaja,cykam jak nic ze zobacze 1 kreche i sie zawiode a potem bede w stresie czekac 2 dni zeby 2 zrobic,wolala bym do srody,czwartku poczekac,no zobaczymy.Przegladnelam duzo wykresow i najlepiej by bylo w 12 nawet 14 zrobic bo w 10 czesto nie wychodza.Nie przypuszczalam,ze tyle emocji bedzie mnie kosztowalo oczekiwanie na testowanie,ale trzeba bedzie przyjac na klate co by nie bylo :) moze jak nawet nie wyjdzie to was jeszcze dogonie w lipcowkach jak dobrze pojdzie,bo chyba mnie tak nie zostawicie :* cos mnie zaczynaja dobre przeczucia opuszczac,zle mysli nachodza,ze sie nie udalo 2wow2.gif

Agnieszka0812, s1985, Justine M lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    oooo ile nadrabiania,ile dziewczynek...super :) Juz do was wracam,wczoraj caly dzien w lozku spedzilam,caly dzien przespalam ale juz troszke lepiej choc gardlo boli dalej i glowa.Juz z rana mnie pokorcilo o test ale pobieglam szybko siusiu i z glowy chyba jutro go zrobie,bo juz nie wytrzymam tylko ze....boje sie.Ale jaja,cykam jak nic ze zobacze 1 kreche i sie zawiode a potem bede w stresie czekac 2 dni zeby 2 zrobic,wolala bym do srody,czwartku poczekac,no zobaczymy.Przegladnelam duzo wykresow i najlepiej by bylo w 12 nawet 14 zrobic bo w 10 czesto nie wychodza.Nie przypuszczalam,ze tyle emocji bedzie mnie kosztowalo oczekiwanie na testowanie,ale trzeba bedzie przyjac na klate co by nie bylo :) moze jak nawet nie wyjdzie to was jeszcze dogonie w lipcowkach jak dobrze pojdzie,bo chyba mnie tak nie zostawicie :* cos mnie zaczynaja dobre przeczucia opuszczac,zle mysli nachodza,ze sie nie udalo 2wow2.gif
    Ilonia, też mam takie myśli, jednak z drugiej strony co ma być to będzie, to dopiero pierwszy cykl, z resztą w drugim też na lipiec byśmy się załapały :P
    Mnie martwi to cholerstwo co się do nas przypałętało, działa na niekorzyć...

ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś spałam do 8.20, chyba w życiu nie spałam tak długo, położyłam się po 22, a rano ledwie oczy otworzyłam...
    Z drugiej strony chłopaki nadal u teściów, więc nie miał mnie kto budzić...
    Ale żebym spała tak długo, masakra, w głowie się nie mieści, a w dodatku to najchętniej jeszcze bym poszła spać :P

Justine M lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym spaniem mam to samo,przez tego wirusa piepszonego,zla jestem bo nie mial kiedy sie przypaletac.Ale mi juz lepiej mleko z miodem i czosnkiem chyba zadzialalo,herbatka z soczkiem.Wiem co ma byc to bedzie ale mimo wszystko kuzwa czlowiek by chcial zeby juz bylo dobrze :) doszukuje sie symptonow oczywiscie,bo inaczej byc nie moze :) sluzu duzo bialego i czasem wodnistego....choc czesto przed okresem tez tak miewam chyba hehe cyki bola,ale to tez raczej przed @ norma wiec dupa trzeba czekac do jakiejs srody.Agus a ty na kiedy sie nastawiasz na test ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 08:45

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u mnie minelo pol roku. Mierze codziennie rano przed wstaniem o tej samej porze dowcipie. Chyba ze ma znaczenie fakt ze ostatnio budze sie wczesniej i krece sie na luzku, czekam na 8 zeby zmierzyc temp i dopiero wstaje. Od trzech dni temp idzie w gore ale tak delikatnie. Nie jest to skok z dnia na dzien. Tylko ze ovu wg testow owulacyjnych mialam 5 dni temu. I dopiero po 2 dniach temp by poszla do gory? Ja myslalam ze owulacja jest w 1 dzien skoku. W dniu kiedy temp zaczyla mi sie podnosic test owu byl negatywny. 2 dni testy owulacyjne pozytywne temp skacze, testy owulacyjne negatywne, temp sie podnosci co dzien o 0,1. Za skomplikowanw to jak dla mnie. Ja myslalm ze pozytywny test owulacyjny powienien sie pokryc ze skokiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 08:46

ilonia1984, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Ja z tym spaniem mam to samo,przez tego wirusa piepszonego,zla jestem bo nie mial kiedy sie przypaletac.Ale mi juz lepiej mleko z miodem i czosnkiem chyba zadzialalo,herbatka z soczkiem.Wiem co ma byc to bedzie ale mimo wszystko kuzwa czlowiek by chcial zeby juz bylo dobrze :) doszukuje sie symptonow oczywiscie,bo inaczej byc nie moze :) sluzu duzo bialego i czasem wodnistego....choc czesto przed okresem tez tak miewam chyba hehe cyki bola,ale to tez raczej przed @ norma wiec dupa trzeba czekac do jakiejs srody.Agus a ty na kiedy sie nastawiasz na test ?:)
    No nie wiem, na razie się nie nastawiam na testowanie, choć wczoraj bardzo się nastawiłam i po testy nawet pojechałam do sklepu 10 minut przed zamknięciem. Dziś lekko ochłonęłam.

A czy miałyście tak, że ovu przesunęło Wam kreskę na wykresie z wyznaczeniem dnia owulacji? Mnie dziś po wpisaniu temp przesunęło z 15 na 19 dc

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Tak u mnie minelo pol roku. Mierze codziennie rano przed wstaniem o tej samej porze dowcipie. Chyba ze ma znaczenie fakt ze ostatnio budze sie wczesniej i krece sie na luzku, czekam na 8 zeby zmierzyc temp i dopiero wstaje. Od trzech dni temp idzie w gore ale tak delikatnie. Nie jest to skok z dnia na dzien. Tylko ze ovu wg testow owulacyjnych mialam 5 dni temu. I dopiero po 2 dniach temp by poszla do gory? Ja myslalam ze owulacja jest w 1 dzien skoku. W dniu kiedy temp zaczyla mi sie podnosic test owu byl negatywny. 2 dni testy owulacyjne pozytywne temp skacze, testy owulacyjne negatywne, temp sie podnosci co dzien o 0,1. Za skomplikowanw to jak dla mnie. Ja myslalm ze pozytywny test owulacyjny powienien sie pokryc ze skokiem?
    Ja to sie tak nie znam 1 raz tak mierze temperature,ale mysle ze powinien,u mnie sie pokryl.Gdybys mogla udostepnic kochana wykresik,bo chcialam zajzec a nie moge,wtedy lepiej by nam bylo cos na temat niego powiedziec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:

Test owulacyjny wychodzi pozytywny kiedy jest najwyższy wyrzut LH czyli 24-36h przed owulacją;-) czyli jezeli masz pozytywny test a za dwa dni się podnosi temperatura to wszystko jest w najlepszym porządku;-)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    No nie wiem, na razie się nie nastawiam na testowanie, choć wczoraj bardzo się nastawiłam i po testy nawet pojechałam do sklepu 10 minut przed zamknięciem. Dziś lekko ochłonęłam.

A czy miałyście tak, że ovu przesunęło Wam kreskę na wykresie z wyznaczeniem dnia owulacji? Mnie dziś po wpisaniu temp przesunęło z 15 na 19 dc
    mi tez przesunelo ale o 1 dzien...mialam na piatek a teraz jest na sobote,tez sie zastanawialam dlaczego i od czego to jest zalezne.4 dni to duzo...hm....

Wysłany: 29 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Jeżeli o to chodzi to całkiem zielona jestem, mnie z obserwacji i początkowo z wykresu wychodziło, że owulka powinna być 15dc, dziś po wpisaniu temp na wykresie ovu przesunęło mi linię na 19dc

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    mi tez przesunelo ale o 1 dzien...mialam na piatek a teraz jest na sobote,tez sie zastanawialam dlaczego i od czego to jest zalezne.4 dni to duzo...hm....
    Jak dla mnie owulacje miałaś w sobotę bo wtedy byl pierwszy dzien wyższych temperatur (ewentualnie dzień wczesniej) ;-)
    Masz jeszcze tzw. trzeci skok wiec ja widzę duże szanse na ciążę ;-)

U nas dzis 2 rocznica ślubu;-)

Agnieszka0812, ilonia1984, missbum, s1985 lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    Jak dla mnie owulacje miałaś w sobotę bo wtedy byl pierwszy dzien wyższych temperatur (ewentualnie dzień wczesniej) ;-)

Gratulacje!
    Wszystkiego Najlepszego! :):*

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:

gratuluje....:* 3 skok?a ktory to 3 skok?Dobrze ze sa tu dziewczyny ktore sie na tym znaja,bo dla mnie to czarna magia,wpisuje to co kaza ale szczerze to nie wiem co i jak :)naprawde myslisz ze sa jakies szanse? :) dzieki,zawsze to jakies pocieszenie bo ja mam jakies zle mysli od wczoraj,niewiem co mi sie stalo,calczas myslalam pozytywnie a teraz cos mnie pesymizm zlapal ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny;*

Ilonia jak Ci skoczyla temperatura w sobotę to potem po trzech dniach podniosła sie znowu ;-) wykres to takie schody są i to dobry znak ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest taki trzeci poziom temperatur, trzecie "piętro" ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze są duże szanse i tego sie trzymamy! ;*

Agnieszka0812, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• missbum Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka - gratuluję rocznicy! życzę w każdym kątku po dzieciątku ;)

Ja mam tak nieregularny tryb życia, że mierzenie temperatury odpada, poza tym boję się, że to byłby tylko dodatkowy stres. Dochodzimy z mężem do wniosku że może pójdziemy trochę na żywioł w tym miesiącu, plus jakiś wypad wakacyjny.

ilonia1984, Agnieszka0812, s1985 lubią tę wiadomość

Kropek [*] 21.01.2015 (8 tc)
    niedoczynność tarczycy
    vfrxd36.png

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś drinki...syrop z cebuli...
    A Wy jak się leczycie?

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missbum wrote:

Ja mam tak nieregularny tryb życia, że mierzenie temperatury odpada, poza tym boję się, że to byłby tylko dodatkowy stres. Dochodzimy z mężem do wniosku że może pójdziemy trochę na żywioł w tym miesiącu, plus jakiś wypad wakacyjny.
    Bardzo dobre podejście :)

"Cztery razy po dwa razy, osiem razy raz po raz
    O północy ze dwa razy i nad ranem jeszcze raz"

ilonia1984, s1985 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    Myślę ze są duże szanse i tego sie trzymamy! ;*
    ok trzymajmy sie tego,bo czegos trzeba :) niebawem sie okarze ;)
    missbum wrote:

Podejscie super,ponoc takie odpuszczenie przewaznie konczy sie wlasnie sukcesem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 09:43

Agnieszka0812, coffee lubią tę wiadomość

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ