Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciżemka mój mąż został przebadany. Badanie ogólne wykazało aglutynację, a posiew jej przyczynę czyli bakterię. Antybiotyk dał radę i aktualnie jest czysty, badania ok, a ilość plemników tak u 10 mężczyzn. To badanie to jakiś trop. Zapisałam i będę drążyć.
Karolcia89 w Genetics w Białymstoku też ci zrobią konsultację telefoniczną i to taniej niż w testdna, a to ten sam lekarz konsultuje. Proś o konsultację z dr Renatą Posmyk.
Jeśli chodzi o pragnienie dziecka, to uwierz, ale mieliśmy rożne etapy i najwięcej było tego luzu. Aktualnie trudno o luz skoro moje AMH jest dramatycznie niskie. Zjadła je prawdopodobnie endometrioza i 2 laparoskopie. W kwietniu mam trzecią i ostatnią laparo.
Ja oprócz endometriozy mam również celiakię i wiem o niej od ponad 5 lat, jestem na diecie i nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 07:47
starania od 2007 r i ani jednej ciąży -
Paula_071 wrote:Ja mam wynik homocysteiny 12,2 ale czekam na wyniki wymazu.05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Karolcia89 wrote:No właśnie ja mam podobnie, bo 11,46 i jeden lekarz stwierdził że to niepokojący wynik, a inny że 50 to dopiero problem.
Moja hematolog przed zleceniem mi badania też mówiła, że większe wartości są niepokojące, ale nie byłam u niej jeszcze z moim wynikiem. Dzisiaj przyszedł wynik powtórnego białka S i dalej jest niski, 56. W poniedziałek wybieram się na wizytę do hematologa, a za 2 tygodnie do ginekologa (będę po pierwszej miesiączce), zobaczę co powiedzą. Dzisiaj mija tydzień od wysłania badania MTHFR, za 1,5 tygodnia najpóźniej powinien być wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 09:50
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
admiralka wrote:Słyszałam, że warto przy staraniach pilnować, by była 6-8 max. Ja jeszcze nie badałam, chcę iść sprawdzić w przyszłym tygodniu.
Dokładnie na takim poziomie powinna być homocysteina. Jeśli jest dużo wyższa, to warto kupić Folian 0,4 Solgar lub Swanson i zacząć brać 1 tabletkę lub 2 dziennie. U mnie homocysteina spadła bardzo szybko. Wyniki robiłam po ok 1.5-2 miesiącach i była już w normie.
Zastanawiam się gdzie mogę zrobić badanie allo MLR i test cytotoksyczny.starania od 2007 r i ani jednej ciąży -
Katarina1 wrote:
Zastanawiam się gdzie mogę zrobić badanie allo MLR i test cytotoksyczny.
czym one się różnią miedzy sobą? bo jestem w trackie oczekiwania na wynik testu cytotoksycznego. A robię go w laboratorium Synevo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 14:23
2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
2019- transfer 2 zarodków UDANY
E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
+ 1 ❄️ w banku
Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
🔜🤰🏼❓ -
Dokladnie tak jak piszecie. Homocysteina powinna oscylowac wokol 6-7 dla staraczek. Ja mam 7. Hematolog jednak powiedziala, ze przy stalej suplementacji folianami i witaminami z grupy B dla niej badanie homocysteiny nic nie wnosi. Najlepiej byloby zbadac przed jakakolwiek suplementacja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 20:41
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Paula_071 wrote:Moja hematolog przed zleceniem mi badania też mówiła, że większe wartości są niepokojące, ale nie byłam u niej jeszcze z moim wynikiem. Dzisiaj przyszedł wynik powtórnego białka S i dalej jest niski, 56. W poniedziałek wybieram się na wizytę do hematologa, a za 2 tygodnie do ginekologa (będę po pierwszej miesiączce), zobaczę co powiedzą. Dzisiaj mija tydzień od wysłania badania MTHFR, za 1,5 tygodnia najpóźniej powinien być wynik.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ja dziś byłam u hematologa i ten po zobaczeniu wyników zalecił heparynę po zajściu w ciąże wiec jestem zadowolona z wizyty bo trochę nadzieja mi wróciła że ten cały koszmar zakończy się szczęśliwie. Czekam jeszcze na wizytę w klinice, którą mam 5 lutego i mam nadzieje, że lekarz nie będzie kwestionował tych zaleceń2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
2019- transfer 2 zarodków UDANY
E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
+ 1 ❄️ w banku
Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
🔜🤰🏼❓ -
Ojkaojka wrote:Dziewczyny, po co badacie poziomy białka, skoro i tak dostaje się heparynę profilaktycznie przy mutacjach? Pytam poważnie, to ma wpływ na wysokość dawki heparyny?
Mi hematolog powiedziała, że nie ma sensu robić MTHFR, lepiej zrobić białka i homocysteinę. Dopiero jak homocysteina będzie wysoka wtedy można MTHFR, bo jak homocysteina jest niska to wiadomo, że mutacji nie ma.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Mi hematolog powiedziała, że nie ma sensu robić MTHFR, lepiej zrobić białka i homocysteinę. Dopiero jak homocysteina będzie wysoka wtedy można MTHFR, bo jak homocysteina jest niska to wiadomo, że mutacji nie ma.
Jestem przykładem na to że można mieć niską homocysteinę (5,6) i mieć mutacje.
Także hematolog chyba nie do końca ma rację.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 13:51
-
agulineczka wrote:Dokladnie tak jak piszecie. Homocysteina powinna oscylowac wokol 6-7 dla staraczek. Ja mam 7. Hematolog jednak powiedziala, ze przy stalej suplementacji folianami i witaminami z grupy B dla niej badanie homocysteiny nic nie wnosi. Najlepiej byloby zbadac przed jakakolwiek suplementacja.
Czyli jak kończę już drugie opakowanie femibion 0 który zawiera foliany, nie ma sensu robić badań homocysteiny i kwasu foliowego ponieważ przez suplementację mogło już dojść do ewentualnego obniżenia wartości? -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny czy znacie kogoś w stolicy kogo możecie polecić żeby skonsultować sprawę mutacji mi wyszłam mutacja MTHFR 677C>T w układzie HOMOZYGOTYCZNYM, z homocysteiny 12,3 zeszłam na 9, ta pierwsza wartość zrobiona po stracie ciąży i przyjmowaniu kwasu foliowego, druga 4 miesiące od straty po przyjmowaniu metylowanej B12, kwasu foliowego 0,4 mcg oraz B 6 i magnezu