🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do tematu poprawy komórki jajowej to ja musiałam mieć złej jakości bo się wadliwie podzieliła i potem wdrożyłam:
Witamina d 4000
NAC 500 codziennie poza miesiączka, w okolicach owulacji 1500
Ubiquinol 200
Wiesiołek do owlulacji
DHA 500
Mio inozytol 2000 (nie mam PCOS)
Pueria Uno Active
Actiferol (zwykla dawka) + dieta, ferrytyna w 3 msc podniosła sie o 25 jednostek
Witamina C 500
Partner:
UP Fertilmen+ (dosyć drogie ale z polecenia w klinice niepłodności)
DHA 1000
Witamina c 1000 ( uwaga trzeba wtedy dziennie pić co najmniej 2 litry płynu)
Daisy1, Dawdler34, Dudu13, Niecierpliwa_, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
A dziękuję, dobrze 🙂 To było tylko 10 dni i w zasadzie biorę już tylko probiotyki i jakieś suple. Urozmaicam sobie ten czas ruchem, czy gotowaniem w bardziej "zdrowym" stylu, tym na co mam wpływ. Jestem jednak w takim zawieszeniu czekając na kolejną wizytę, że czas mi się niemiłosiernie dłuży 😵💫 Niby mam teraz przestrzeń na inne rzeczy, ale wiecie jak jest, jedna myśl krąży w głowie i najchętniej przyspieszyłabym ten czas. Trzeba przyznać, że niepłodność uczy ogromnej pokory i cierpliwości. I z tego miejsca przytulam wszystkie, które też tak mają i czekają - na testowanie, zielone światło od lekarza, na koniec leczenia, czy datę transferu (Cień 😘).Dudu13 wrote:Daisy, jak idzie leczenie zapalenia? Dużo ci jeszcze zostalo? Dobrze lub chociaż znośnie czujesz się na antybiotykach?
Jusia92, yecikowa, _Dysia_, ms.paranoya lubią tę wiadomość
👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
💔 11tc 02.2025
💔 10tc 08.2025
📍04.2026 mini-histeroskopia | CD138+ 5/10 HPF | cechy adenomiozy | przerwa na leczenie
⏳️ 05.2026 mini-histeroskopia
⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
Jeszcze będzie pięknie ✨ -
🌿Yecikowa za piękny przyrost w środę. 😍 obyśmy się spotkały w grudniu. ✊
Ja spuściłam krew i ta beta ogromnie mnie stresuje, bo wtedy zaczęła zwalniać. Dobrze, że wyniki są raczej szybko.
yecikowa lubi tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
13.04 14 dpo - 263,11
15.04 16 dpo - 830,05
21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
27.04 jest Maluszek z ❤️ -
w sumie biorę to samo co Ty, jedynie bez NAC. Z czego polecasz NAC?Ninia wrote:Co do tematu poprawy komórki jajowej to ja musiałam mieć złej jakości bo się wadliwie podzieliła i potem wdrożyłam:
Witamina d 4000
NAC 500 codziennie poza miesiączka, w okolicach owulacji 1500
Ubiquinol 200
Wiesiołek do owlulacji
DHA 500
Mio inozytol 2000 (nie mam PCOS)
Pueria Uno Active
Actiferol (zwykla dawka) + dieta, ferrytyna w 3 msc podniosła sie o 25 jednostek
Witamina C 500
Partner:
UP Fertilmen+ (dosyć drogie ale z polecenia w klinice niepłodności)
DHA 1000
Witamina c 1000 ( uwaga trzeba wtedy dziennie pić co najmniej 2 litry płynu)
Partner też zażywa Fertilmen, nie mamy porównania do badania nasienia przed i po - robił jedynie po stosowaniu (ok 3 mies) i nasienie spoko:)👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia, 7/8w) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Czekamy na betki!! Cerva 🤞💖
Daisy, no właśnie to przeganianie czasu „do przodu” zabiera nasze tu i teraz
Jest dużą ciekawość ale i chęć wyrwania się z obecnego stanu. Mi pomaga rozpisanie sobie w kalendarzu co kiedy zbadać i zapisane to zmuszam się nie analizować już tego. Oczywiście, podejść do tego też racjonalnie i nie badać wszystkiego na raz tylko wg priorytetów 💁♀️ Zagadam też w Medi żeby mi przepisal kilka badań które mam w scope a chce dr J. a nie są związane z płodnością na pierwszy rzut oka - więc Medi powinien na to pójść :p
Potwierdzili mi po powtórzeniu w Allergen HP - mam nadzieję że jeden cykl wystarczy na przeleczenie. Szkoda że wynik byl kilka godzin po konsultacji z dr J.
Co do jedzonka to ja dzis zrobiłam jajka na fecie ze szparagami. Szparagi to nasz sprzymierzeniec 🤭🔥
Dawdler34, Daisy1, Jusia92, Cerva lubią tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅
05.26 USG endom + 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
A teraz będziesz mieć powtarzaną biopsję żeby zobaczyć efekt leczenia czy jaki jest plan?Daisy1 wrote:A dziękuję, dobrze 🙂 To było tylko 10 dni i w zasadzie biorę już tylko probiotyki i jakieś suple. Urozmaicam sobie ten czas ruchem, czy gotowaniem w bardziej "zdrowym" stylu, tym na co mam wpływ. Jestem jednak w takim zawieszeniu czekając na kolejną wizytę, że czas mi się niemiłosiernie dłuży 😵💫 Niby mam teraz przestrzeń na inne rzeczy, ale wiecie jak jest, jedna myśl krąży w głowie i najchętniej przyspieszyłabym ten czas. Trzeba przyznać, że niepłodność uczy ogromnej pokory i cierpliwości. I z tego miejsca przytulam wszystkie, które też tak mają i czekają - na testowanie, zielone światło od lekarza, na koniec leczenia, czy datę transferu (Cień 😘).33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
13.04 14 dpo - 263,11
15.04 16 dpo - 830,05
21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
Dawdler34 wrote:
Partner też zażywa Fertilmen, nie mamy porównania do badania nasienia przed i po - robił jedynie po stosowaniu (ok 3 mies) i nasienie spoko:)
U mnie partner też na Fertilmanie & Wit D- w ubiegłym roku po suplementacji 3 msc, ale też zwiększeniu ruchu i całkowitym rzuceniu palenia, morfologia się poprawiła z 0% na 4%.
Teraz jeszcze dodatkowo bierze ubiquinol i dha.
Za 2-3 msc zrobi znów badania i zobaczymy jak sytuacja
Dawdler34, Dudu13 lubią tę wiadomość
🙎♀️ 36 👨34
⌛️ starania od 8.2024
IUI 8.2025 ❌
IUI 2.2026 (lametta +ovi) ✅
4.2026 💔 (9 tydz) -
Dawdler34 wrote:w sumie biorę to samo co Ty, jedynie bez NAC. Z czego polecasz NAC?
Partner też zażywa Fertilmen, nie mamy porównania do badania nasienia przed i po - robił jedynie po stosowaniu (ok 3 mies) i nasienie spoko:)
Brałam ze Swansona, teraz widzę, że tam jest 600 w jednej tabletce. Dla mnie liczyło się, że nie trzeba było rozpuszczać w wodzie bo wtedy często zapominałam brać.
Tyle tego było, że kupiłam sobie taki organizer na leki z 3 przegródkami i podzieliłam wszystko na 3 by nie brać na raz. Oczywiście jak zapomniałam to wieczorem szło kombo wszystkiego.
aaaa brałam jeszcze priobiotyk Sanprobi Super Formuła.
Teraz w ciąży też mam bardziej świadomą suplementację niż wcześniej i praktycznie od początku biorę dużo więcej niż w pierwszej. Odstawiłam w sumie tylko wiesiołka, NAC , żelazo (ale pewnie po następnej wizycie znowu wróci) i Ubiquinol. Dodałam za to cholinę. Te suple dla kobiet w ciąży "all in one" to wg mnie minimum potrzeb.
Dawdler34 lubi tę wiadomość
-
Daisy1 wrote:@nadzieja09 rozumiem, że testujesz w najbliższych dniach?
Tak, dziś jestem 8dpo. Robiłam już 2 testy tak jak mówiła dr Jarosz ale na razie oczywiście biel.
Mówiłam sobie że nie będę się nakręcać w tym cyklu i rzeczywiście długo mi się udawało 😅 ale już niestety mój plan legł w gruzach i wjechało przeczucie że się udało, ale na razie bez potwierdzenia w testach.
Nie wiem jak was, ale mnie w ciążach poprzednich cycki bolały w trochę inny sposób niż przed okresem. To bardziej ból sutków. Takie kłucia jakby ktoś mi szpilkę wsadzał. Teraz znowu je mam, ale staram się mówić że może to jednak kwestia leków których biorę jednak sporo, żeby się negatywnie nie zaskoczyć. W każdym razie najbliższe 4 dni będą decydujące 😅Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼
12.24 6+1, 04.25 cb, 05.25 cb, 10.25 cb
💁♀️98’, 🤵♂️93’
❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)
04.26 powrót do starań 🤞 ➡️ euthyrox, acard, encorton, cyclogest, heparyna, accofil -
U mnie pierwszym objawem był taki ból sutków/brodawek jakby ktoś mocno ścisnął i ten ból nie mijał. I to dość szybko miałam. To był inny ból niż przy miesiączce. Potem doszły straszne pryszcze, szczególnie na czole - gdzie na czole nigdy nie miałam.
Pewnie jak już mi miesiączka wróci, to będę się tymi objawami właśnie nakręcać 🤦♀️👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
nadzieja09 wrote:Tak, dziś jestem 8dpo. Robiłam już 2 testy tak jak mówiła dr Jarosz ale na razie oczywiście biel.
Mówiłam sobie że nie będę się nakręcać w tym cyklu i rzeczywiście długo mi się udawało 😅 ale już niestety mój plan legł w gruzach i wjechało przeczucie że się udało, ale na razie bez potwierdzenia w testach.
Nie wiem jak was, ale mnie w ciążach poprzednich cycki bolały w trochę inny sposób niż przed okresem. To bardziej ból sutków. Takie kłucia jakby ktoś mi szpilkę wsadzał. Teraz znowu je mam, ale staram się mówić że może to jednak kwestia leków których biorę jednak sporo, żeby się negatywnie nie zaskoczyć. W każdym razie najbliższe 4 dni będą decydujące 😅
U mnie w każdej ciąży było swędzenie sutków. 🫣
Nie wiem jakie testy robiłaś ale polecam tak wcześnie pink strumieniowy albo apteo płytkowy. Pokazały tak wcześnie kreseczki gdzie na innych było biało. Nie puszczam kciuków. ✊33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
13.04 14 dpo - 263,11
15.04 16 dpo - 830,05
21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
No to bardzo podobne odczucia opisujecie! U mnie jest tak samo, a dodatkowo mam takie kłucia przez całą powierzchnię piersi jakby ktoś mi szpileczki wbijał. No i te sutki… no ale próbuje się nie nakręcać, choć podświadomie to ten test już mam pozytywny 🤣🤣🤣 mogę się nieźle zawieść 😅
Na ten moment robiłam dwa razy pinka płytkowego. W sumie mogę jutro zrobić strumieniowy, bo też mam w zapasie 😅 ja ogólnie lubię testy z pink. Prawie za każdym razem to one pokazywały mi ⏸️ ostatnia ciąża gdzie betę zrobiłam w 15dpo (idąc na nią wiedziałam że już nic z tego nie będzie, bo testy stawały się coraz jaśniejsze) i
beta z krwi wtedy wyszła mi 3 to dzień wcześniej pink strumieniowy pokazywał wciąż dość wyraźną kreskę. Więc wydaje mi się że one pokazują nawet przy becie poniżej 10. No chyba że beta wtedy tak szybko spadła 🤷♀️Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼
💁♀️98’, 🤵♂️93’
❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)
04.26 powrót do starań 🤞 ➡️ euthyrox, acard, encorton, cyclogest, heparyna, accofil -
Dzięki za polecajki supli, i ja skorzystam:)
W maju muszę zamówić: NAC, magnez (my lubimy z norsa complemag), cynk, Q10 😅 Q10 super wpływa na jakość 🫧 Choć to droga suplementacja i myślę czy nie zrobić przerwy bo od końca roku cisnę 1x200🤑
NAC przez gin w IR mia rozpisane 3-8DC i tak biorę.
Natomiast wczoraj dr zalecila mi 2x3 wiesiołka przez cały cykl 😮i że to ma działanie na podwyższenie moich androgenów - muszę dziś o tym poczytać 😵
Oeparol jest tani ale jedno opakowanie na 10 dni… No myślę że do owu a po owu będę zmniejszać
mi się w formie oleju nie sprawdził bo zapominałam, gdzie trzymam się supli sztywno i pudełeczka w domu/pracy
najbliższy tydzień na urlop biorę tylko leki (euthyrox, acard,metfo, prg) i jakiś probiotyk ze sobą a po powrocie sprawdzę onkopakiet. Mam nadzieję że 1.5 tyg przerwy będzie ok. Ekspert kosmetyczny z IG (trycholog) która poleca ten pakiet i napisała mi że 5 dni od supli jest ok.
08.24 histeroskopia✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
05.26 USG endom + 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
A powiedzcie czy u was też była taka hormonalna masakra po poronieniu? I ile trwała?
Co mam na myśli - po CP miałam wrażenie że moje trzymane wcześniej w ryzach PCOS wywaliło w kosmos. Syfy na twarzy, koszmarny łojotok, wydłużone cykle, słaba reakcja na stymulację (cykle po stymulacji jak naturalne cykle przed CP). I po 5 miesiącach w marcu nagle klik, wszystko wróciło na miejsce. Problemy skórne jak ręką odjął, nagle LH/FSH najlepsze ever, po letrozolu pęcherzyków aż za dużo i natychmiast zaszłam w ciążę. Z jednej strony byłam już zdołowana że to tak długo trwało (wiedziałam że to coś nad czym nie mam kontroli, bo nic nie zmieniałam w diecie), a z drugiej byłam w szoku jak po prostu z dnia na dzień się ustawiło.
Ciekawe jak będzie tym razem.👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
MTHFR c.665C>T Układ homozygotyczny
SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny
👨 morfologia 0-3%
kariotypy 🆗
2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód
2026 - stymulacja letrozolem
2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
6+3 💔 puste jajo, farmakologia -
nadzieja09 wrote:No to bardzo podobne odczucia opisujecie! U mnie jest tak samo, a dodatkowo mam takie kłucia przez całą powierzchnię piersi jakby ktoś mi szpileczki wbijał. No i te sutki… no ale próbuje się nie nakręcać, choć podświadomie to ten test już mam pozytywny 🤣🤣🤣 mogę się nieźle zawieść 😅
Na ten moment robiłam dwa razy pinka płytkowego. W sumie mogę jutro zrobić strumieniowy, bo też mam w zapasie 😅 ja ogólnie lubię testy z pink. Prawie za każdym razem to one pokazywały mi ⏸️ ostatnia ciąża gdzie betę zrobiłam w 15dpo (idąc na nią wiedziałam że już nic z tego nie będzie, bo testy stawały się coraz jaśniejsze) i
beta z krwi wtedy wyszła mi 3 to dzień wcześniej pink strumieniowy pokazywał wciąż dość wyraźną kreskę. Więc wydaje mi się że one pokazują nawet przy becie poniżej 10. No chyba że beta wtedy tak szybko spadła 🤷♀️
No mi właśnie pink płytkowy nie pokazywał z porannego moczu nawet, a strumieniowy już tak i to dość wyraźnie. I to z popołudniowego moczu tak 8/9dpo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 10:58
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
13.04 14 dpo - 263,11
15.04 16 dpo - 830,05
21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
w czasie ciąży miałam straszny wysyp trądziku - ale takie wulkanyPeachy wrote:A powiedzcie czy u was też była taka hormonalna masakra po poronieniu? I ile trwała?
Co mam na myśli - po CP miałam wrażenie że moje trzymane wcześniej w ryzach PCOS wywaliło w kosmos. Syfy na twarzy, koszmarny łojotok, wydłużone cykle, słaba reakcja na stymulację (cykle po stymulacji jak naturalne cykle przed CP). I po 5 miesiącach w marcu nagle klik, wszystko wróciło na miejsce. Problemy skórne jak ręką odjął, nagle LH/FSH najlepsze ever, po letrozolu pęcherzyków aż za dużo i natychmiast zaszłam w ciążę. Z jednej strony byłam już zdołowana że to tak długo trwało (wiedziałam że to coś nad czym nie mam kontroli, bo nic nie zmieniałam w diecie), a z drugiej byłam w szoku jak po prostu z dnia na dzień się ustawiło.
Ciekawe jak będzie tym razem.
, wzdęty brzuch, zaparcia.
Jestem 11 dni pp farmakologicznym - cera prawie doszła do siebie (zostały jakieś pojedyncze pryszcze) ale mam trochę przebarwień, wzdęcia i zaparcia poszły w niepamięć. Cycki już też wracają do normalnego rozmiaru. Przytyłam 2-3kg (pewnie przez wodę), to 2kg już zrzuciłam.👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
Dziewczyny, ja powinnam zacząć przygotowywać się do kolejnej procedury, ale nie mam ani fizycznie ani psychicznie na to siły.
Jestem ponad tydzień po aspiracji i nie mogę się zebrać zamówić suplementów 😔
Nie mam jakieś żałoby, ale jestem wszystkim przytłoczona i zmęczona. Nie wiem jak się zebrać do tego wszystkiego 😔Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
07.25 FET 5.2.1. ❌
02.2026 FET 4.3.1.
7dpt 29.7
9dpt 93.4
11dpt 185.8
14dpt 997.5

-
O kurcze! Dobrze wiedzieć. To jutro wjeżdża strumieniowy 🤣🤣Cerva wrote:No mi właśnie pink płytkowy nie pokazywał z porannego moczu nawet, a strumieniowy już tak i to dość wyraźnie. I to z popołudniowego moczu tak 8/9dpo.
Cerva lubi tę wiadomość
Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼
💁♀️98’, 🤵♂️93’
Jeśli chodzi o trądzik i wysyp hormonalny, to u mnie zaczął się przed ciążą (cykl wcześniej brałam progesteron i od tego), a przy ciąży to się nasiliło. U mnie tylko na policzkach - dla mnie to nowość bo zazwyczaj hormonalnie wywalało mi brodę (mam wysokie dheas i to od tego), w ciąży broda idealna.
Myślałam że po poronieniu to zejdzie, ale nie… jest ciut lepiej, kwas azelainowy trochę pomaga ale jeszcze daleko do gładkiej skory. Nie wiem jak to wyprowadzić teraz na prostą.
A co do bólu piersi to ja w ogóle nie odczuwałam bólu / swędzenia sutkow. Tylko taki właśnie typowy ból i ciężkie piersi jak przy okresie tylko z dużo wiekszym natężeniem bólu
ABK wrote:Dziewczyny, ja powinnam zacząć przygotowywać się do kolejnej procedury, ale nie mam ani fizycznie ani psychicznie na to siły.
Jestem ponad tydzień po aspiracji i nie mogę się zebrać zamówić suplementów 😔
Nie mam jakieś żałoby, ale jestem wszystkim przytłoczona i zmęczona. Nie wiem jak się zebrać do tego wszystkiego 😔
Daj sobie czas. Po takim rollercoasterze emocjonalnym i fizycznym to nic dziwnego że jesteś przytłoczona. Może potrzebujesz jeszcze chwili na oddech. A potem może próbuj małymi krokami - co jakiś czas jedna rzecz do zrobienia.
Każdy sobie chyba radzi inaczej. Ja mam zupełnie odwrotnie - jeszcze przed szpitalem już się zabrałam za planowanie wszystkiego od nowa, badania, suplementy itp. Fizycznie dawałam sobie czas na odpoczynek, ale moja głowa była non stop obciążona na maksa i to też nie jest dobre, przeginałam. Dopiero teraz powoli wychodzę z tego trybu planowania kolejnych kroków i próbuję sobie dać czas na oddech, który jest moim zdaniem bardzo potrzebny po takich przeżyciach.🙎♀️ 36 👨34
⌛️ starania od 8.2024
IUI 8.2025 ❌
IUI 2.2026 (lametta +ovi) ✅
4.2026 💔 (9 tydz) -
Przybijam piątkę za to specyficzne uczucie w 🍒. Chyba za 4 razem będę szybsza niż pink o czułości 10 🤭
Nigdy nie testowałam rano 😋
Mi w marcu wyszedł wieczorem bledszy pink 10 a za 12h beta 7. I tak mam sentyment jakiś do nich i zostaje przy nich bo co cykl testuje by odstawić prg. W ross jest za 24 zł zestaw dla cierpliwych i nie haha: pink strumieniowy o czułości 10 i płytkowy o czułości 20 😅
Myślę że to jest jak z łapaniem powietrza, czasem potrzeba tylko kilku chwil nad powierzchnią wody, a czasem wyjścia na brzeg i uzupełnienie duuuzej butli z tlenem na dłuższą przeprawę. Kombinowanie też i podejście jak zrobić tyle na ile nas stać w tym momencie i finansowo ale i psychicznie przede wszystkim. Pozwalanie sobie na „okna aktywności” dzięki czemu unikamy ruminacji.
Udało mi się część badań zleconych wczoraj z krwi załatwić przez internistę z Medi na czacie !🥳 wylosowało mi porządną panią doktor 🧑⚕️
nadzieja09, Dawdler34, yecikowa, Paola2604, _Dysia_, Jusia92 lubią tę wiadomość
08.24 histeroskopia✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
05.26 USG endom + 🔍🩸📋 + HP🔜🥊