Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 13 maja, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień bardzo mocno trzyma kciuki żebyście zostali w dwójkę na najbliższe 9 miesięcy❤️

Laurelli jaka duża pannica, cieszę się że u Was wszystko dobrze 🩷

Malinko, bardzo mi przykro że znowu przez to przechodzisz 😞 powiem ci co ja bym zrobiła.
    Moim zdaniem łapanie materiału i oddanie na badanie jest bardzo trudne na tym etapie. Będziesz w stresie zbierać materiał, potem oczekiwać wyników a na koniec jest duża szansa że okaże się że próbka się nie nadaje :( nie wiem jak Tobie czy innym, ale w przypadku drugiego i kolejnego poronienia, dla mnie nie ma znaczenia czy zarodek miał wadę czy nie. Jeżeli teraz tak to co było powodem wcześniej, raczej szansa, że w obu przypadkach była wada genetyczna jest dość niskie. A jeżeli tak to chyba lepiej zainwestować w badanie kariotypów.
    W przypadku nieprawidłowego kariotypu możesz właśnie pójść w kierunku ivf i badania zarodków albo tak jak jedna z nas na tym wątku (nadzieja?) próbować naturalnie do skutku bo jej nie po drodze z ivf. Możesz też pójść z ivf bez badania zarodków (jeżeli np nie macie takich finansów) i też jest duża szansa, że przynajmniej część chorych zarodków nie przeżyje hodowli.
    Ale jak każdy - patrzę na Twój przypadek przed pryzmat siebie - i u Ciebie obstawiam, że to nie wina chorego zarodka a czegoś innego. Ja bym poszła w immunologię i sprawdzenie stanu zapalnego endometrium. U mnie okazał się winny cross match i gdyby nie immunologia to pewnie nigdy by mi się nie udało utrzyma ciąży. Z obserwacji na forum widzę że drugim częstym winnym jest przewlekły stan zapalny endometrium bądź podwyższone komórki cd56.
    Bardzo mocno cię przytulam w tym trudnym czasie 🫂 wierzę z wyjdzie dla ciebie słoneczko i doczekasz się swojej tęczy 🌈

Laurelli, Cień, Malinka18, Mq1991, Daisy1, _Dysia_ lubią tę wiadomość

34👩🏽36👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔
    02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
    11.03 0.64cm🐞 + ❤️
    16.03 1.30cm 🐝
    26.03 2.36cm 🐌
    09.04 4.47cm 🦋
    22.04 6.74cm 🩵
    30.04 8.40cm 🐥
    11.05 130g 🦔

Ona
    ❗️ cross-match 36,6%
    ⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c&s, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
    ✅ B12, D3, ft4, żelazo, ferrytyna, kwas foliowy
    💊euthyrox 50, jod, modulator homocysteiny, wit C+Zn, omega3, wit D, probiotyki, desloratadyna, encorton, prograf, progesteron
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ✅Morfologia (4%), fDNA (13%), HBA (88%)
    ❗️ liczba, ruch, upłynnienie

preg.png
  • ms.paranoya Koleżanka

Wysłany: 13 maja, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Laurelli pięknie widoczki ❤️ i ta stópka 🥹🥹
    @Cień, mam nadzieję, że niedługo też u Ciebie taką zobaczymy i u wszystkich innych dziewczyn również ❤️

Laurelli, Cień lubią tę wiadomość

🧑'93, 🧒'92
    22.12.2025 ⏸️
    23.12.2025 gine: 6tc
    29.12.2025 7tc(🥚5tc), krwiak, poronienie chybione ❤️‍🩹
  • Milunia Autorytet

Wysłany: 13 maja, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czytam ten wątek cały czas, choć sama prawie się nie udzielam, bo często mam wrażenie, że nie mam nic wystarczająco „mądrego” do powiedzenia. Jestem tu jednak z Wami każdego dnia — cieszę się każdą dobrą wiadomością, każdą Waszą radością, a przy kolejnych stratach i niepowodzeniach serce pęka mi tak samo mocno.

Sama wciąż jestem w punkcie wyjścia. Do tej pory nie znalazłam nawet nowego lekarza. Dookoła wszędzie widzę ciężarne i mamy z niemowlętami. Codziennie zakładam na twarz maskę zwaną uśmiechem i po prostu idę dalej, choć w środku bywa bardzo ciężko.

Może kiedy minie ten maj — miesiąc, w którym był termin porodu naszego Aniołka — będzie choć odrobinę lżej. Bardzo na to liczę.

Niemniej jestem tutaj. Czytam, przeżywam, kibicuję każdej z Was z całego serca. Staram się wierzyć, że jeszcze przyjdzie dla nas lepszy czas.

sirengirl92, Malinka18, Ninia, Daisy1, Laurelli, _Dysia_, ms.paranoya, Rafiki lubią tę wiadomość

👩🏼‍💼’89 👨🏻‍💻’87
    Marzymy o pierwszym bobo ✨
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
    10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
    15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
    22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔

Suplementacja:
    - Prenacaps multi 1
    - Magnez
    - Biocardine Omega-3
    - Ubiquinol (CoQ10)
    - Witamina B12
    - Laktoferyna
    - Witamina D
    - Witamina A+E
    - Olej z wiesiołka
    - Regulator homocysteiny
    - sok z granata
    - sok z kiszonych buraków
  • Cień Autorytet

Wysłany: 13 maja, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Milunia
    Daj sobie tyle czasu, ile potrzebujesz. Żałoba nie ma terminarza.🫂❤️‍🩹

Milunia, Laurelli lubią tę wiadomość

🦋 Hashimoto | 🌺 endometrioza / adenomioza
    🧪 AMH: 0,34
    🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
    💉 IVF od 2019 r.
    → 8 procedur IVF/ICSI
    → bardzo niska odpowiedź (0–1 oocyt)
    🔹 Transfery: 5× ET/KET
    🔹 MZ 2024/2025: 2× CB 🤍
    🔹 VI 2025: ciąża AZ → poronienie (8 tc) 💔
    🧫Biopsja endometrium (II 2026):
    → CD138: 0–1 (ok)
    → CD56: 54 (↑)
    🧪 Immunologia:
    → Th1↑ (TNF↑, IL-10↓)
    → CD4+ lekko ↑
    🧬 KIR: Bx
    ➡️ Plan: transfer AZ (V 2026)
    →Encorton,Acard,Accofil,Atosiban,Decapeptyl Daily,Cyclogest,Duphaston,Estrofem
  • Malinka18 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Biochemiczko bardzo Ci dziękuję za tak obszerną odpowiedź i zarazem dużo rad, z tym badaniem zarodka pewnie będzie jak mówisz i tak nic z tego nie wyjdzie, sama średnio w to wierzę, że miałam takiego pecha, że tym razem bywa wada, a w poprzednich ciążach brakło leków, coś jest jeszcze nie tak, niemożliwe żeby wszystkie ciąże zatrzymywały się tak wcześnie.

Powiedz mi do jakiego lekarza chodzisz? I jakie miałaś zalecenia odnośnie nieprawidłowego crossa, jakie leki i do którego tygodnia? Myślę nad wybraniem się do dr Syndora na forum dużo razy jego nazwisko mi się przewinęło, ja jestem ze Śląska ciężko jest znaleźć dobrego i dociekliwego lekarza..

Myślę że zrobię kariotypy pakiet ANA cross i allo-mr jeszcze nie wiem jakie są normy tych badań i o co w nich dokładnie chodzi ale myślę że na forum znajdę odpowiedź, lepiej zrobić więcej niż za mało

Idę w piątek do szpitala po tabletki, nie chce tak czekać w nieskończoność, chciałabym mieć to za sobą, najszybszą opcją jest łyżeczkowanie i gdyby nie możliwe powikłania po, zrosty za bardzo wyskrobane Endo itd pewnie bym się zdecydowała. Chce zakończyć ta historię jak najszybciej 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 20:08

👩 28 👦 29 🐶 7
    Starania od października 2024r.
    07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
    07.02.2025 - Poronienie chybione
    7 tydzień 👼

06.04.2026 - ⏸️ 7cs
    (Accofil, neoparin, besins, duphaston, propranolol)
    12.05 - 💔 ciąża obumarła 7+1

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 1/5
    💗 tachykardia
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 13 maja, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    @Biochemiczko bardzo Ci dziękuję za tak obszerną odpowiedź i zarazem dużo rad, z tym badaniem zarodka pewnie będzie jak mówisz i tak nic z tego nie wyjdzie, sama średnio w to wierzę, że miałam takiego pecha, że tym razem bywa wada, a w poprzednich ciążach brakło leków, coś jest jeszcze nie tak, niemożliwe żeby wszystkie ciąże zatrzymywały się tak wcześnie.

Powiedz mi do jakiego lekarza chodzisz? I jakie miałaś zalecenia odnośnie nieprawidłowego crossa, jakie leki i do którego tygodnia? Myślę nad wybraniem się do dr Syndora na forum dużo razy jego nazwisko mi się przewinęło, ja jestem ze Śląska ciężko jest znaleźć dobrego i dociekliwego lekarza..

Ja byłam u Jarosz (jestem z Trójmiasta, więc udało się szybko pójść, bo stacjonarnie). Po pełnej diagnostyce i wykluczeniu innych powodów, dostałam equoral na 30 dni przed staraniami a potem 2x5mg encortonu i po dwóch kreskach 2x0.5mg prografu. Prograf odstawiłam w 9 tygodniu a encorton zaczęłam odstawiać tydzień później i całkowicie odstawiłam w 12tc. U mnie akurat podejście i leczenie Jarosz zadziałało, ale wiem, że bywa różnie. Mam bliską koleżankę, której mimo kilku immunosupresji, nadal nie udało się utrzymać ciąży a cross spadł tylko do 30% 😞

Daisy1 lubi tę wiadomość

34👩🏽36👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔
    02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
    11.03 0.64cm🐞 + ❤️
    16.03 1.30cm 🐝
    26.03 2.36cm 🐌
    09.04 4.47cm 🦋
    22.04 6.74cm 🩵
    30.04 8.40cm 🐥
    11.05 130g 🦔

Ona
    ❗️ cross-match 36,6%
    ⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c&s, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
    ✅ B12, D3, ft4, żelazo, ferrytyna, kwas foliowy
    💊euthyrox 50, jod, modulator homocysteiny, wit C+Zn, omega3, wit D, probiotyki, desloratadyna, encorton, prograf, progesteron
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ✅Morfologia (4%), fDNA (13%), HBA (88%)
    ❗️ liczba, ruch, upłynnienie

preg.png
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:

Malinka to nie bylo pytanie do mnie, ale odpowiem Ci bo wiem, ze Biochemiczka leczyła sie u dr Jarosz.
    Ja też mialam najpierw zalecenia od dr Jarosz (niestyety u mnie nie zadzialaly), wiec teraz postanowiłam zapisać się do doktora Sydora. Niestety z immunologią pewne jest to, ze nic nie jest pewne. Każdy z lekarzy ma swoje metody i wytyczne i tak naprawde na każdego co innego dziala. U Biochemiczmi zalecenia dr J dały świetne rezultaty, u mnie niestety skończyły sie kolejnym poronieniem ;( w żadnym wypadku nie chcę przez to powiedziec, ze dr Jarosz jest złym lekarzem, wręcz przeciwnie - jest bardzo zaagnazowaną i ciepłą kobietą, poświęca pacjentom tyle czasu ile trzeba. Tylko zez immunologią niestety czasem trzeba dobrze trafic.
    Dr Sydor na pewno wymaga innych badan i w innych laboratoriach, dlatego zanim zaczniesz diagnostykę radziłabym Ci się zastanowić na jakiego lekarza się decydujesz ;)
    A co do tego co zaleciła Biochemiczka, to zgadzam się w 100%, zaczęłabym od stanu zapalnego endometrium (najlpiej z histeroskopią) i bym dodała właśnie cross-match do listy. Do tego ANA, cytokiny i może subpopulacje limfocytow.

Daisy1 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 34l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia (2023 i 2025)
    AMH 7,34, Cross-match: 01.2025: 30,2% -> 03.2026: 22,3%, ANA2 ❌️, CD56❌️

2025 I IVF
    -25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 I i II FET ❌️
    -08.05 III FET 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -08-12.2025 leczenie immunologiczne
    -20.12 V FET CB 💔
    2026 II IVF
    -10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -22.01 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    -12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf)- b-HCG 8dpt 95, 10dpt 195, 12dpt 394, 14dpt 938, 20dpt 💔
    -04-06.2026 Ryeqo
    ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
  • Malinka18 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @niecierpliwa
    Z tego co widzę jesteś po pierwszej stracie? Immunologia tak jak mówisz to temat rzeka, a druga sprawa trzeba trafić na dobrego lekarza, który ma o tym pojęcie i dobrze poprowadzi

@Laurelli
    Cieszę się że u Ciebie acard pomógł i mała rośnie jak na drożdżach ❤️ też liczyłam że winowajca będzie Pai oraz brakujące Kiry, niestety nadal muszę szukać brakującego puzzla, teraz jestem zmotywowana, rano wylałam morze łez i jakoś zrobiło mi się lżej, trzeba zamknąć rozdział i iść dalej mimo tego że cholernie to boli..

Laurelli lubi tę wiadomość

👩 28 👦 29 🐶 7
    7 tydzień 👼

06.04.2026 - ⏸️ 7cs

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 1/5
    💗 tachykardia
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 13 maja, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli, Cień jakie wspaniałe info ❤️

Ja po wizycie u lekarza, wszystko "w środku" w porządku i ładnie wraca do normy, jajniki pracują. U mnie duże zawirowania, bo równocześnie z poronieniem zakończyłam kp, ale lekarz powiedział, że za 3 miesiące od pierwszej miesiączki zaprasza na kontrolę i będzie można zacząć starania. Czekamy jeszcze na wyniki badań histopatologicznych, ale to już będzie do omówienia telefonicznie. Przykro mi bardzo, bo dziś miała być wizyta o innym charakterze, miałam poznać płeć:( ciężko mi z tym. Ale widzę światełko w tunelu, może w październiku kiedy miał być termin porodu uda się zobaczyć 2 kreski i jakoś to odczarować, tego się trzymam. Wracając do domu ujrzałam na niebie wielką, piękną tęczę 🥹 prawie się popłakałam, wierzę w znaki

Ninia, Cień, Anna_30, sirengirl92, Biochemiczka, Laurelli, _Dysia_, Daisy1 lubią tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
  • Malinka18 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Malinka to nie bylo pytanie do mnie, ale odpowiem Ci bo wiem, ze Biochemiczka leczyła sie u dr Jarosz.
    Ja też mialam najpierw zalecenia od dr Jarosz (niestyety u mnie nie zadzialaly), wiec teraz postanowiłam zapisać się do doktora Sydora. Niestety z immunologią pewne jest to, ze nic nie jest pewne. Każdy z lekarzy ma swoje metody i wytyczne i tak naprawde na każdego co innego dziala. U Biochemiczmi zalecenia dr J dały świetne rezultaty, u mnie niestety skończyły sie kolejnym poronieniem ;( w żadnym wypadku nie chcę przez to powiedziec, ze dr Jarosz jest złym lekarzem, wręcz przeciwnie - jest bardzo zaagnazowaną i ciepłą kobietą, poświęca pacjentom tyle czasu ile trzeba. Tylko zez immunologią niestety czasem trzeba dobrze trafic.
    Dr Sydor na pewno wymaga innych badan i w innych laboratoriach, dlatego zanim zaczniesz diagnostykę radziłabym Ci się zastanowić na jakiego lekarza się decydujesz ;)
    A co do tego co zaleciła Biochemiczka, to zgadzam się w 100%, zaczęłabym od stanu zapalnego endometrium (najlpiej z histeroskopią) i bym dodała właśnie cross-match do listy. Do tego ANA, cytokiny i może subpopulacje limfocytow.

Niestety każdy organizm jest inny i dany zestaw leków nie zawsze zadziała, myślę że dr Syndor będzie dobrym wyborem i sama sie do niego udam, wiesz już może jakich badań on oczekuje? Wolałabym być przygotowana na wizytę.
    O subpopulacji limfocytów pierwsze słyszę, matko dziewczyny macie ogromną wiedzę, jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem

👩 28 👦 29 🐶 7
    7 tydzień 👼

06.04.2026 - ⏸️ 7cs

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 1/5
    💗 tachykardia
  • Cień Autorytet

Wysłany: 13 maja, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee wrote:
    Laurelli, Cień jakie wspaniałe info ❤️

Ja po wizycie u lekarza, wszystko "w środku" w porządku i ładnie wraca do normy, jajniki pracują. U mnie duże zawirowania, bo równocześnie z poronieniem zakończyłam kp, ale lekarz powiedział, że za 3 miesiące od pierwszej miesiączki zaprasza na kontrolę i będzie można zacząć starania. Czekamy jeszcze na wyniki badań histopatologicznych, ale to już będzie do omówienia telefonicznie. Przykro mi bardzo, bo dziś miała być wizyta o innym charakterze, miałam poznać płeć:( ciężko mi z tym. Ale widzę światełko w tunelu, może w październiku kiedy miał być termin porodu uda się zobaczyć 2 kreski i jakoś to odczarować, tego się trzymam. Wracając do domu ujrzałam na niebie wielką, piękną tęczę 🥹 prawie się popłakałam, wierzę w znaki

Z całego serca życzę Ci, aby październik wynagrodził ten smutek i przyniósł upragnioną, zdrową ciążę. Ta tęcza to piękna symbolika 🌈

Mimblanee lubi tę wiadomość

🦋 Hashimoto | 🌺 endometrioza / adenomioza
    🧪 AMH: 0,34
    🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
    💉 IVF od 2019 r.
    → 8 procedur IVF/ICSI
    → bardzo niska odpowiedź (0–1 oocyt)
    🔹 Transfery: 5× ET/KET
    🔹 MZ 2024/2025: 2× CB 🤍
    🔹 VI 2025: ciąża AZ → poronienie (8 tc) 💔
    🧫Biopsja endometrium (II 2026):
    → CD138: 0–1 (ok)
    → CD56: 54 (↑)
    🧪 Immunologia:
    → Th1↑ (TNF↑, IL-10↓)
    → CD4+ lekko ↑
    🧬 KIR: Bx
    ➡️ Plan: transfer AZ (V 2026)
    →Encorton,Acard,Accofil,Atosiban,Decapeptyl Daily,Cyclogest,Duphaston,Estrofem
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    Niestety każdy organizm jest inny i dany zestaw leków nie zawsze zadziała, myślę że dr Syndor będzie dobrym wyborem i sama sie do niego udam, wiesz już może jakich badań on oczekuje? Wolałabym być przygotowana na wizytę.
    O subpopulacji limfocytów pierwsze słyszę, matko dziewczyny macie ogromną wiedzę, jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem
    Dr Sydor ma na pewno zupełnie inne podejście niż dr Jarosz - z tego co zauważyłam jest bardziej "oszczędny" w przepisywaniu lekow. U dr Jarosz mialam zapisany Accofil, immunosupresję Equoralem, Encorton, Hydroxychloroquine, Acard, Prograf. Dr Sydor powiedzial mi, że na podstawie wynikow moich badańz krwi on nie widzi wskazan do jakichkolwiek leków (poza Accofilem, bo pomimo ze stwierdził, że KIRy mam prawidłowe, to jednak Accofil mocno wspiera implantację).
    Ja na wizytę przyjechałam juz z całym segregatorem badan, ale wiem ze dr najczęściej zleca cross-match, allo-MLR, cytokiny, subpopulację, badanie na celiakię (IgA calkowite i przeciwciala przeciw transglutaminazie tkankowej), ANA, trombofilię, APS, KIRy.
    Ja akurat allo-MLR nie mialam wcześniej zrobionego (bo dr Jarosz nie uznaje tego badania), ale dr Sydor nie kazał mi go dorabiać.
    Dr najbardziej poleca robic badania w Prokocimiu w Krakowie (tam też wychodzą najtaniej np. Allo-mlr w Diagnostyce ponad 900zl, w Prokocimiu ok. 400; tak samo cross- Diagnostyka ponad 400, Prokocim ok 200). Jeśli nie masz możliwości, to wlaśnie Diagnostyka jest też ok dla dra. Tylko w Prokocimiu trzeba się wcześniej umawiac (jak będziesz chciała podeślę Ci kontakt).
    U dra bardzo ważnym badaniem jest test IPLE (jest to badanie immunohistochemiczne chyba 8 markerów cd), niestety dosc drogie. Wg niego to największa skarbnica wiedzy tego co dzieje się w macicy. Ale z tym wytrzymałabym się na pewno do wizyty i jego ewentualnych zalecen. Ja planuję je zrobić w przypadku kolejnego nieudanego transferu.
    Na wizytę możecie też zabrać badania partnera.
    Ja akurat byłam na wizycie w Tarnowie (tam jest najkrótszy czas oczekiwania).

👱‍♀️ 34l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia (2023 i 2025)

2025 I IVF
    -08.05 III FET 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -20.12 V FET CB 💔
    2026 II IVF
    -12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf)- b-HCG 8dpt 95, 10dpt 195, 12dpt 394, 14dpt 938, 20dpt 💔
    -04-06.2026 Ryeqo
    ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
  • Malinka18 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Dr Sydor ma na pewno zupełnie inne podejście niż dr Jarosz - z tego co zauważyłam jest bardziej "oszczędny" w przepisywaniu lekow. U dr Jarosz mialam zapisany Accofil, immunosupresję Equoralem, Encorton, Hydroxychloroquine, Acard, Prograf. Dr Sydor powiedzial mi, że na podstawie wynikow moich badańz krwi on nie widzi wskazan do jakichkolwiek leków (poza Accofilem, bo pomimo ze stwierdził, że KIRy mam prawidłowe, to jednak Accofil mocno wspiera implantację).
    Ja na wizytę przyjechałam juz z całym segregatorem badan, ale wiem ze dr najczęściej zleca cross-match, allo-MLR, cytokiny, subpopulację, badanie na celiakię (IgA calkowite i przeciwciala przeciw transglutaminazie tkankowej), ANA, trombofilię, APS, KIRy.
    Ja akurat allo-MLR nie mialam wcześniej zrobionego (bo dr Jarosz nie uznaje tego badania), ale dr Sydor nie kazał mi go dorabiać.
    Dr najbardziej poleca robic badania w Prokocimiu w Krakowie (tam też wychodzą najtaniej np. Allo-mlr w Diagnostyce ponad 900zl, w Prokocimiu ok. 400; tak samo cross- Diagnostyka ponad 400, Prokocim ok 200). Jeśli nie masz możliwości, to wlaśnie Diagnostyka jest też ok dla dra. Tylko w Prokocimiu trzeba się wcześniej umawiac (jak będziesz chciała podeślę Ci kontakt).
    U dra bardzo ważnym badaniem jest test IPLE (jest to badanie immunohistochemiczne chyba 8 markerów cd), niestety dosc drogie. Wg niego to największa skarbnica wiedzy tego co dzieje się w macicy. Ale z tym wytrzymałabym się na pewno do wizyty i jego ewentualnych zalecen. Ja planuję je zrobić w przypadku kolejnego nieudanego transferu.
    Na wizytę możecie też zabrać badania partnera.
    Ja akurat byłam na wizycie w Tarnowie (tam jest najkrótszy czas oczekiwania).

Kurcze faktycznie miałaś niezły zestaw leków, ciekawi mnie jego odmienne zdanie, bo jednak byłaś bardzo obstawiona, ale nie zawsze więcej znaczy lepiej ;) do Prokocimia mam półtorej godzinki więc nie ma źle, jeśli mogłabyś podać mi namiary to będę wdzięczna, długo czekałaś na wizytę?
    Widziałam że też przyjmuje w gyncentrum w Katowicach i tam też można wykonać badania w nawet przystępnych cenach, podobnych do tych w Prokocimiu

A powiedz mi jaki masz dalszy plan? Jakie leki do kolejnego transferu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 21:04

👩 28 👦 29 🐶 7
    7 tydzień 👼

06.04.2026 - ⏸️ 7cs

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 1/5
    💗 tachykardia
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    Kurcze faktycznie miałaś niezły zestaw leków, ciekawi mnie jego odmienne zdanie, bo jednak byłaś bardzo obstawiona, ale nie zawsze więcej znaczy lepiej ;) do Prokocimia mam półtorej godzinki więc nie ma źle, jeśli mogłabyś podać mi namiary to będę wdzięczna, długo czekałaś na wizytę?
    Widziałam że też przyjmuje w gyncentrum w Katowicach i tam też można wykonać badania w nawet przystępnych cenach, podobnych do tych w Prokocimiu
    Gyncentrum akurat wysyla próbki do Prokocimia, wiec tam też można zrobić śmiało badania 😉
    A dr Sydor tam przyjmuje, ale niestety trzeba byc pacjentką GC, żeby zapisać się na wizytę...
    W Tarnowie czekałam ok. miesiaca- tam jest jeden dzien, w którym zapisują na cały miesiac, ale mozna dzwonić i pytac czy cos sie zwolnilo.
    A co do tego, ze więcej nie znaczy lepiej- to dokladnie powiedzial doktor na wizycie... ogólnie podobno czasem w IPLE wychodzi, ze np Encorton i Prograf zmniejszają receptywnosc endometrium.
    Tak samo odnośnie heparyny i acardu- mialam je przepisane profilaktycznie, bez żadnych wskazan i wg doktora mogła to byc niestety u mnie przyczyna poronienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 21:10

👱‍♀️ 34l👦🏻36l

2025 I IVF
    -08.05 III FET 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -20.12 V FET CB 💔
    2026 II IVF
    -04-06.2026 Ryeqo
    ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0d590531b8f00.jpghttps://zapodaj.net/plik-2GAo4JysiG

👱‍♀️ 34l👦🏻36l

2025 I IVF
    -08.05 III FET 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -20.12 V FET CB 💔
    2026 II IVF
    -04-06.2026 Ryeqo
    ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa1aa8853798d.jpghttps://zapodaj.net/plik-6O9PYKRf50

👱‍♀️ 34l👦🏻36l

2025 I IVF
    -08.05 III FET 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -20.12 V FET CB 💔
    2026 II IVF
    -04-06.2026 Ryeqo
    ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    A powiedz mi jaki masz dalszy plan? Jakie leki do kolejnego transferu?
    Na razie jestem na wyciszeniu macicy tabletkami (i już na wizycie u dra Sydora bylam), więc nie mogę zrobić IPLE.
    Po wyciszeniu podchodzę do transferu (już na zmniejszonym zestawie leków). Jeśli się uda to super, a jeśli nie to "resetujemy" organizm przez 1-2 cykle (0 lekow), później IPLE i jeśli coś wyjdzie w badaniach to wtedy ewentualnie wprowadzimy immunoglobuliny.

👱‍♀️ 34l👦🏻36l

2025 I IVF
    -08.05 III FET 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -20.12 V FET CB 💔
    2026 II IVF
    -04-06.2026 Ryeqo
    ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
  • Malinka18 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mg1991
    Dziękuję Ci za wstawione zdjęcia, ja jestem pacjentką gyncentrum tzn byłam raz na wizycie, ale bez problemu mogę się dostać do dr Syndora, nie wiem tylko jak z terminami, z ciekawości orientowałaś się już ile takie badanie IPLE kosztuje?

Masz naprawdę dużą wiedzę, widać że przeszłaś długą i ciężką drogę, mam nadzieję że zostanie Ci to wynagrodzone i bardzo życzę Ci tego by kolejny transfer się udał

Mq1991 lubi tę wiadomość

👩 28 👦 29 🐶 7
    7 tydzień 👼

06.04.2026 - ⏸️ 7cs

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 1/5
    💗 tachykardia
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 maja, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia, wstępne plany są i to w niedalekiej przyszłości, ale nie będę na razie rzucać datami, chce to chyba przeżyć tym razem po cichu 🙈

Ja w obu ciążach miałam termin na październik. 🫠

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    03.2024 💔💔 8tc (6+4)

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ostatnio mnie tutaj znacznie mniej, bo mam kocioł w pracy i wrażenie, że doba się magicznie skróciła. Staram się was regularnie podczytywać, ale czasami mam spore zaległości. Jak już mi się udało dzisiaj dotrzeć do końca, to stwierdziłam, że się przywitam, żebym nie została zapomniana! 🤭
    Malinka, zrobiło mi się bardzo bardzo przykro jak przeczytałam Twój wpis i jeszcze ta symboliczna 7 w Twojej stopce 😔 bardzo mocno Cię przytulam i wiem, że jeszcze wyjdzie tęcza! 🫂

Cień, myślałam o Tobie ostatnio, bo zapamiętałam, że dzisiaj transfer. Trzymałam mocno kciuki i nie puszczam. Niech się kropek tam mocno udomawia na najbliższe 9 miesięcy 😊🤞🏻

Laurelli, ale ze to już połówka?! Kiedy ten czas zleciał? Bardzo się cieszę, że rośnie zdrowa siatkareczka. Albo modeleczka! Wszystkiego dobrego dla was! ☺️💖

A ja mam wrażenie, że się psuje. Od lutego trochę mi cykl wariuje, myślałam, że to przez podróż i złamanie, ale karuzela nadal się kręci. W zeszłym cyklu owulacja w 15 dc. W tym cyklu byłam na monitoringu w 13 dc i brak pęcherzyka dominującego. Wróciłam w 20 dc i nagle się pojawił. Działaliśmy wg zaleceń lekarza i jutro mam kolejną wizytę, ale jestem jakoś negatywnie nastawiona. Jeszcze nigdy nie miałam tak późnej owulacji. Wydaje mi się, że ten pęcherzyk nie pęknie, choć tylko raz miałam taką sytuację, w pierwszym cyklu po poronieniu. Powiem wam, że w każdym cyklu tracę odrobinę nadziei, bo nawet nie wiem jaka jest przyczyna niepowodzeń naszych niepowodzeń, wszystkie badania wychodzą dobrze. Lekarz coś mówi o letrozolu, w kolejnym cyklu ale zobaczymy co ostatecznie wymyśli. Naprawdę się czuję jakaś zepsuta, chociaż mąż mi nie pozwala tak mówić. Mój kocioł w pracy nie daje mi aż tyle czasu, żeby to roztrząsać, ale dojeżdża mnie to zawsze w drugiej połowie cyklu.

Laurelli, Malinka18 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ