🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozumiem. A bierzesz accofil? Moze objawy infekcji są przez niego? Ja mam po accofilu takie wlansie bole pleców, osłabienie i lekki stan podgorączkowy. Ja też mam takie lekkie skurcze okresowe. Mialam od rana może ze 3, ale są delikatne. W pierwszej ciąży która utrzymała się najdłużej też takie miałam także też staram się nie nakręcać i nie wybiegać w przyszłość ale samo jakoś tak do głowy przychodzi 🥺Cień wrote:Chcę, a raczej powinnam, poczekać do piątku i 9 dpt. Ale w środę rano robię morfologię, więc może się skuszę na betę. Tylko że wynik w 7 dpt pewnie jeszcze bardziej namiesza mi w głowie, bo i tak do piątku muszę brać leki i wtedy oficjalnie testować.
Brzuch pobolewa mnie jak na okres i chyba jeszcze jakaś infekcja się przyplątuje. Staram się nie nakręcać, bo może to być kolejna porażka… ale z drugiej strony już bardzo chciałabym wiedzieć.Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼
12.24 6+1, 04.25 cb, 05.25 cb, 10.25 cb
💁♀️98’, 🤵♂️93’
❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)
04.26 powrót do starań 🤞 ➡️ euthyrox, acard, encorton, cyclogest, heparyna, accofil
17.05 8dpo ⏸️
19.05 beta 17.1, prog 21.2
21.05 beta 46, prog 22.4
+ prolutex, metformina
23.05 beta 185, prog 36.4 🥺 -
Cień , nadzieja trzymam mocno kciuki za Wasze bety 🌸❤️
Cień lubi tę wiadomość
👩💼 33 👨💼 40
starania od 09.2025
12.25 : cb, beta max 185
04.26 poronienie zatrzymane 7/8tc💔
Suple: Ubichinol 300, d3 2000, NAC 600, inozytol 1300, selen 100, metylofolian 600, B12 500, omega3, magB6, endoover biotic
❓MTHFR665C homo, PAI/serpine 4g/5g hetero
On: fertilman plus, Ubichinol 100, NAC 600
🔜rozszerzone badanie nasienia
09.02 -> TSH 1,180
AMH: 4,11
ft3 3,74; ft4 18,70 ; ferrytyna 38,26; d3 59,90; homocysteina 6,32; glukoza 89 -
nadzieja09 wrote:Rozumiem. A bierzesz accofil? Moze objawy infekcji są przez niego? Ja mam po accofilu takie wlansie bole pleców, osłabienie i lekki stan podgorączkowy. Ja też mam takie lekkie skurcze okresowe. Mialam od rana może ze 3, ale są delikatne. W pierwszej ciąży która utrzymała się najdłużej też takie miałam także też staram się nie nakręcać i nie wybiegać w przyszłość ale samo jakoś tak do głowy przychodzi 🥺
Biorę Accofil, 1/3 dawki co 2 dni, więc zawsze trochę się gimnastykuję z podziałem tego leku 😅
Po Accofilu raczej nie mam takich objawów. Po nim to boli mnie kręgosłup. To, co teraz czuję, to bardziej pieczenie w gardle i takie ogólne rozbicie. Dziś mam nawet wrażenie, że bierze mnie gorączka. W sobotę na komunii trochę mnie owiało, no i siedziałam przy obiedzie obok jednej mocno kaszlącej osoby 🙈
No i teraz jeszcze mnie mdli… Sama już nie wiem, czy to stres, zgaga, czy po prostu objawy somatyczne 🤷♀️
Zostaje mi tylko cierpliwie czekać.
Gorączki nie mam. Jak na hipochondryka przystało zmierzyłam na dwóch termometrach.
Edit.
Powinnam się na głowę leczyć a nie tu jojczyc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 16:45
🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
🧪 AMH: 0,34
🧬 MTHFR C677T (heterozygota) | PAI-1 4G/5G (heterozygota)
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
→ bardzo niska odpowiedź (0–1 oocyt)
🔹 Transfery: 6× ET/KET
🔹 2024/2025: 2× CB 🤍
🔹 VI 2025: ciąża po AZ → poronienie (8 tc) 💔
🧫 Biopsja endometrium (II 2026):
→ CD138: 0–1 (w normie)
→ CD56: 54 (↑)
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
🧬 KIR: Bx
➡️ V 2026: transfer AZ
→ Encorton, Acard, Neoparin, Accofil, Atosiban, Decapeptyl Daily, Cyclogest, Duphaston, Estrofem
β-hCG: 0
Zaczynamy od nowa… -
Daisy1 wrote:@ms.paranoya, jak ja Cię rozumiem.. U mnie takie obawy "czy sobie poradzę", "jak to będzie", były właściwie do 35 rż., a czasem jak sobie o tym myślę, to nadal mam z tyłu głowy lęk, czy udźwignę ten poziom odpowiedzialności i ilość zmian w życiu. Bo jednak dziecko wywraca cały świat do góry nogami i tego chyba nie da się w pełni przewidzieć ani przygotować się na 100%. Nie mówiąc o tym jak piekielnie boję się porodu 😆
My w większości jesteśmy zdani na siebie, mamy właściwie tylko jedną babcię, która coraz bardziej się wycofuje z pomocy z racji wieku. Nie mamy jeszcze swojego mieszkania, wynajmujemy kawalerkę i czekamy, aż ogarniemy budowę, a to pewnie jeszcze potrwa z rok. I też czasem myślę czy to już odpowiedni moment, ale później przychodzi mi do głowy, że chyba idealnego momentu po prostu nie będzie. Bo bycie dobrym rodzicem tak naprawdę nie polega na perfekcyjnym sprzątaniu, regularnym gotowaniu czy posiadaniu idealnie poukładanego życia. Bardziej na tym, czy potrafi się kochać, troszczyć, być obok i razem przez trudności przechodzić. No i często myślę sobie- jak nie my, to kto? 🙂
No tak, zgadzam się, że na to nigdy nie ma odpowiedniego momentu, bo zawsze może być lepiej - więcej pieniędzy, kolejny awans, jeszcze jeden wyjazd, ślub, większe mieszkanie, więcej supli, badań i diety.. można tak w nieskończoność się zafixować i w efekcie obudzić się na emeryturze.
I masz jak najbardziej rację, że to czy mamy posprzątane i ugotowane wcale nie definiuje nas jako dobrych czy złych rodziców. Zamiast sprzątać jak powalona wolę ten czas spędzić z dzieckiem/partnerem, bo bałagan - większy lub mniejszy - będzie zawsze a czasu nie cofnę. Tak to próbuje sobie wytłumaczyć 🙂 ja boję się porodu i tego, co będzie, jeśli dziecko będzie miało jakieś wady, to niesamowicie spędza mi sen z powiek, ale nie jestem w stanie w żaden sposób się przed tym ustrzec, więc staram się po prostu o tym nie myśleć (to też wypracowałam na terapii, bo bardzo lubiłam w overthinking) i staram się żyć na zasadzie małych kroczków - teraz staramy się w ogóle zajść w ciążę a co dalej to się okaże 🙂 muszę przyznać, że dzięki temu jestem dużo spokojniejsza, więc też staram się nie myśleć czy będę dobrą mamą, bo może się okazać, że na te pytanie jeszcze długo nie poznam odpowiedzi, więc skupiam się na tym co tu i teraz 🙂
Daisy1 lubi tę wiadomość
🧑'93, 🧒'92, 🐈⬛🐕
22.12.2025 ⏸️
23.12.2025 gine: 6tc
29.12.2025 7tc(🥚5tc), krwiak, poronienie chybione ❤️🩹
🌱
11.05.2026 ⏺️
21.05.2026 ⏸️
29.05.2026 🩺 -
Dziewczyny, przepraszam za te smęty.
Nikt nie mówił, że będzie lekko i łatwo, ale ma być warto.
Biorę głęboki wdech i życie toczy się dalej.
Pozdrawiam Was serdecznie ❤️🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
→ Encorton, Acard, Neoparin, Accofil, Atosiban, Decapeptyl Daily, Cyclogest, Duphaston, Estrofem
Zaczynamy od nowa… -
Cień wrote:Biorę Accofil, 1/3 dawki co 2 dni, więc zawsze trochę się gimnastykuję z podziałem tego leku 😅
Po Accofilu raczej nie mam takich objawów. Po nim to boli mnie kręgosłup. To, co teraz czuję, to bardziej pieczenie w gardle i takie ogólne rozbicie. Dziś mam nawet wrażenie, że bierze mnie gorączka. W sobotę na komunii trochę mnie owiało, no i siedziałam przy obiedzie obok jednej mocno kaszlącej osoby 🙈
No i teraz jeszcze mnie mdli… Sama już nie wiem, czy to stres, zgaga, czy po prostu objawy somatyczne 🤷♀️
Gorączki nie mam. Jak na hipochondryka przystało zmierzyłam na dwóch termometrach.
Edit.
Powinnam się na głowę leczyć a nie tu jojczyc.
Jojcz ile potrzebujesz ❤️
Cień lubi tę wiadomość
🧑'93, 🧒'92, 🐈⬛🐕
22.12.2025 ⏸️
23.12.2025 gine: 6tc
29.12.2025 7tc(🥚5tc), krwiak, poronienie chybione ❤️🩹
🌱
11.05.2026 ⏺️
21.05.2026 ⏸️
29.05.2026 🩺 -
Właśnie 🙂 Teraz tym kolejnym krokiem milowym jest samo zajście w zdrową ciążę, a cała reszta przyjdzie później, krok po kroku. Mam nadzieję, że już niedługo spotkamy się wszystkie na fioletowej stronie i będziemy mogły dzielić kolejne rozterki, ale już te ciążowe 🤞🤍ms.paranoya wrote:staram się po prostu o tym nie myśleć (to też wypracowałam na terapii, bo bardzo lubiłam w overthinking) i staram się żyć na zasadzie małych kroczków - teraz staramy się w ogóle zajść w ciążę a co dalej to się okaże 🙂 muszę przyznać, że dzięki temu jestem dużo spokojniejsza, więc też staram się nie myśleć czy będę dobrą mamą, bo może się okazać, że na te pytanie jeszcze długo nie poznam odpowiedzi, więc skupiam się na tym co tu i teraz 🙂
Cień, ms.paranoya lubią tę wiadomość
👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
💔 11tc 02.2025
💔 10tc 08.2025
🩺 04.2026 mini-histeroskopia | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
📍 05.2026 mini-histeroskopia | ✅️ brak cech zapalnych | powrót do starań
⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
Jeszcze będzie pięknie ✨ -
Ja też wczoraj dzieliłam pierwszy raz i jakoś mi poszło, choć szczerze mówiąc w zaleceniach od doktor mam “ przed podaniem leku podskórnie w strzykawce powinno się znajdować dodatkowo ok. 50ul powietrza” i szczerze nie wiem co to znaczy 😅 ja przelałam ten lek wczoraj zgodnie z tym filmikiem co krąży tu po forum na grupach o invitro. Po prostu po 1,7ml do każdej insulinowki i zamykam igła i tyle. Nie wiem jak mam specjalnie wpuścić tam powietrze 😅 ciekawie jest z tym rozdzielaniem tego accofilu.Cień wrote:Biorę Accofil, 1/3 dawki co 2 dni, więc zawsze trochę się gimnastykuję z podziałem tego leku 😅
Edit.
Powinnam się na głowę leczyć a nie tu jojczyc.
Oj prawie każdy tutaj jest w podobnej sytuacji, wszystkie wiemy jak to jest i że czasem ma się gorszy, a czasem lepszy dzień. Ponarzekać czasem też trzeba żeby było lżej 😊
Cień lubi tę wiadomość
Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼
💁♀️98’, 🤵♂️93’
❌kariotyp żeński zrównoważony z translokacją wzajemną (6;12), KIR Bx (2DS2) + mąż c2c2, podwyższone CD3/CD56 w endometrium, dodatnie CD138 (wyleczone), podejrzenie APS (dodatnie przeciwciała IgM p. beta-2-glikoproteinie), hashimoto (hormony w normie), morfologia nasienia 1% (poprawiona na 4%)
04.26 powrót do starań 🤞 ➡️ euthyrox, acard, encorton, cyclogest, heparyna, accofil
17.05 8dpo ⏸️
21.05 beta 46, prog 22.4
+ prolutex, metformina
Ostatnio nie udzialam się na forum, bo mam troszkę gorszy czas... jednak podczytuje regularnie!
@Cień śledzę Twoją historię i trzymam kciuki żeby się udało! Z niecierpliwością czekam na piątkowy wynik bety 💕
@nadzieja09 za Ciebie również trzymam kciuki i czekam na betę, wierzę, że będzie pozytywna! 🥰
Cień, nadzieja09 lubią tę wiadomość
🙋♀97
Hashimoto
🙋♂ 92
Starania od 2023
05.2025 operacja żylaków powrózka nasiennego III stopnia
25.11.2025 upragnione II kreski
04.12.2025 ❤️️
29.12.2025 💔poronienie samoistne 9+3 (zatrzymane serduszko 8+5) -
nadzieja09 wrote:Ja też wczoraj dzieliłam pierwszy raz i jakoś mi poszło, choć szczerze mówiąc w zaleceniach od doktor mam “ przed podaniem leku podskórnie w strzykawce powinno się znajdować dodatkowo ok. 50ul powietrza” i szczerze nie wiem co to znaczy 😅 ja przelałam ten lek wczoraj zgodnie z tym filmikiem co krąży tu po forum na grupach o invitro. Po prostu po 1,7ml do każdej insulinowki i zamykam igła i tyle. Nie wiem jak mam specjalnie wpuścić tam powietrze 😅 ciekawie jest z tym rozdzielaniem tego accofilu.
Oj prawie każdy tutaj jest w podobnej sytuacji, wszystkie wiemy jak to jest i że czasem ma się gorszy, a czasem lepszy dzień. Ponarzekać czasem też trzeba żeby było lżej 😊
Ja jestem totalnie tępa, jeśli chodzi o dzielenie leków 😅
Pamiętam, że w Novum położna wszystko tłumaczyła po dwa razy, jak chłop krowie na rowie 😂 i zawsze dostawałam odpowiednie igły oraz strzykawki do podziału leku z ampułki.
W Bocianie to raczej „radź sobie sama” 🙈
Ja dzielę z ampułkostrzykawki i serio nie rozumiem, czemu tego leku nie robią w zwykłych ampułkach, jak np. Menopur.
Najgorsze dla mnie jest odmierzenie odpowiedniej ilości na strzykawce. Problemem są jeszcze te wszystkie różne insulinówki — U-40, U-100, podziałki co 5 itd. 😵💫 A w aptekach często akurat tych potrzebnych brakuje.
Ostatnio zamówiłam strzykawki na Allegro i mam nadzieję, że nie przyjdą przeterminowane albo bez atestu 😅 Takie zakupy jednak wolę robić w aptece.🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
Zaczynamy od nowa… -
Czuję sie podobnie. Ja kupiłam w aptece ale mąż mi pomagał odmierzać ten 1,7ml, bo nawet nie wiedziałam która kreska wyznacza ten poziom 😅 kompletnie jestem zielona w takich rzeczach, ale udało się bez strat w leku. Choc do jednej wlałam prawie 2 bo mi tyle zostało 😅 mam jeszcze jedna rozkmine co jeśli w weekend chce jechać do rodziców, a mam w sobotę podanie accofilu, bo o ile kwestie lodówki ogarnę, to z tych insulinowek chyba się wylewa i one powinny stać “na sztorc” 😅nie wiem czy po prostu nie wezmę całej ampułki accofilu i wyleje sobie tylko 1,7 do jednej insulinowki a resztę zostawię w oryginalnej strzykawce i podzielę jak wrócę do domu. No ale do tego to musi najpierw beta się dobrze rozwijać… nie wybiegam w przyszłość 😅Cień wrote:Ja jestem totalnie tępa, jeśli chodzi o dzielenie leków 😅
Pamiętam, że w Novum położna wszystko tłumaczyła po dwa razy, jak chłop krowie na rowie 😂 i zawsze dostawałam odpowiednie igły oraz strzykawki do podziału leku z ampułki.
W Bocianie to raczej „radź sobie sama” 🙈
Ja dzielę z ampułkostrzykawki i serio nie rozumiem, czemu tego leku nie robią w zwykłych ampułkach, jak np. Menopur.
Najgorsze dla mnie jest odmierzenie odpowiedniej ilości na strzykawce. Problemem są jeszcze te wszystkie różne insulinówki — U-40, U-100, podziałki co 5 itd. 😵💫 A w aptekach często akurat tych potrzebnych brakuje.
Ostatnio zamówiłam strzykawki na Allegro i mam nadzieję, że nie przyjdą przeterminowane albo bez atestu 😅 Takie zakupy jednak wolę robić w aptece.Starania od 09.2024
👼🏼👼🏼👼🏼👼🏼
💁♀️98’, 🤵♂️93’
17.05 8dpo ⏸️
21.05 beta 46, prog 22.4
+ prolutex, metformina
Daisy1 wrote:@_Dysia_, jak się czujesz? będziesz sprawdzała betę? 🤞
W sumie sama nie wiem jak się czuję 😅 Fizycznie niby dobrze, ale jednak zmęczenie daje się we znaki. U mnie też w sumie zależy od dnia, bo objawy losują mi się jak chcą 🤣
Psychicznie jednak mam trochę gorzej, są dni super spokoju psychicznego, a są też takie gdzie jestem super zestresowana i bardzo się boję, że sytuacja się znów powtórzy 😥 Ja ogólnie mam nerwicę i ona mi nie pomaga, czasem doszukuję się nie wiadomo czego, ale próbuję z tym walczyć. Póki co nie traktuję siebie jakbym była w ciąży, żyję normalnie i bardzo staram się nie myśleć i dotrwać do wizyty 🙄 Nad betą niby się zastanawiam, bo mogłabym skoczyć w tym tygodniu ale nie wiem czy chcę się stresować jeszcze bardziej. Robiłam testy, ładnie ciemniały i 18dpo obie kreski były już tak samo ciemne, więc chyba to mi starczy.
Cień, Nadzieja trzymam kciuki za Wasze bety 🥰
Cień, nadzieja09, Daisy1, Cerva, Rafiki, Jusia92 lubią tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
nadzieja09 wrote:Czuję sie podobnie. Ja kupiłam w aptece ale mąż mi pomagał odmierzać ten 1,7ml, bo nawet nie wiedziałam która kreska wyznacza ten poziom 😅 kompletnie jestem zielona w takich rzeczach, ale udało się bez strat w leku. Choc do jednej wlałam prawie 2 bo mi tyle zostało 😅 mam jeszcze jedna rozkmine co jeśli w weekend chce jechać do rodziców, a mam w sobotę podanie accofilu, bo o ile kwestie lodówki ogarnę, to z tych insulinowek chyba się wylewa i one powinny stać “na sztorc” 😅nie wiem czy po prostu nie wezmę całej ampułki accofilu i wyleje sobie tylko 1,7 do jednej insulinowki a resztę zostawię w oryginalnej strzykawce i podzielę jak wrócę do domu. No ale do tego to musi najpierw beta się dobrze rozwijać… nie wybiegam w przyszłość 😅
Ok to nie jestem jedyna. Nie żebym się cieszyła, ale lżej mi trochę 😘
nadzieja09 lubi tę wiadomość
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
Zaczynamy od nowa… -
@Dysia
Dziękuję i wzajemnie, niech krecha ciemnieje dalej😘🍀🌼
_Dysia_ lubi tę wiadomość
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
Zaczynamy od nowa… -
Nadzieja i Cień trzymam tak mocno kciuki za Was 🥰🥰🥰🥰🍀🤗🫶✨🩷
Cień jojocz ile tylko potrzebujesz 🫂
Dziewczyny wyżej co pisałyście o tym że nie ma nigdy właściwego momentu i dużo dużo więcej w waszych postach było. A nie chce cytować postu każdej z Was. Poprostu powiem tak pięknie napisane i mądrze 🥹
I o tym wsparciu tu ze nie znamy się w realu a może i mijamy. Kurczę ja się cieszę że tu jestem i czuję się bliska z Wami 🤗 jesteście super babeczki !! 💎 diamenciki takie 🫶
Cień, Daisy1, ms.paranoya, Rafiki, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
Laurelli, uwielbiam czytać Twoje posty ❤️ jesteś taka kochaną duszyczką 🥰
Cień, nadzieja09 a nie byłoby Wam prościej przelać całość Accofil do jednej insulinowki, policzyć kreseczki i później sobie to podzielić ?
Co myślenia „czy sobie poradzimy?” to jakoś w pierwszym roku może dwóch też jeszcze się nad tym zastanawiałam, ale teraz staramy się tak długo, że to myślenie zmieniło się na „czy w ogóle kiedyś będziemy mogli tego doświadczyć?”. Chociaż ja wierzę, że jednak mamy już przyszłość napisaną i jeśli nie będzie nam dane mieć biologicznych dzieci to nic tego nie zmieni i trzeba będzie taką przyszłość przyjąć. Może wtedy na naszej drodze spotkamy dziecko adopcyjne i takie rodzicielstwo będzie na pisane?
Ja myślę tak jak Wy, że dziecko potrzebuje miłości i uwagi a nie posprzątanej chaty i idealnych posiłków 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 10:39
Cień, Laurelli, Jusia92, ms.paranoya lubią tę wiadomość
✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny
03.2023 HSG niedrożne jajowody
10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
12.2023 FET cb 💔
05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st
02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb -
Rafiki wrote:Laurelli, uwielbiam czytać Twoje posty ❤️ jesteś taka kochaną duszyczką 🥰
Cień, nadzieja09 a nie byłoby Wam prościej przelać całość Accofil do jednej insulinowki, policzyć kreseczki i później sobie to podzielić ?
Co myślenia „czy sobie poradzimy?” to jakoś w pierwszym roku może dwóch też jeszcze się nad tym zastanawiałam, ale teraz staramy się tak długo, że to myślenie zmieniło się na „czy w ogóle kiedyś będziemy mogli tego doświadczyć?”. Chociaż ja wierzę, że jednak mamy już przyszłość napisaną i jeśli nie będzie nam dane mieć biologicznych dzieci to nic tego nie zmieni i trzeba będzie taką przyszłość przyjąć. Może wtedy na naszej drodze spotkamy dziecko adopcyjne i takie rodzicielstwo będzie na pisane?
Ja myślę tak jak Wy, że dziecko potrzebuje miłości i uwagi a nie posprzątanej chaty i idealnych posiłków 🥰
To jest myśl z tym Accofilem. Tylko za każdym razem trzeba brać nową igłę, bo w ulotce jest napisane, żeby używać igieł tylko jednorazowo.🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
Zaczynamy od nowa… -
Cień wrote:To jest myśl z tym Accofilem. Tylko za każdym razem trzeba brać nową igłę, bo w ulotce jest napisane, żeby używać igieł tylko jednorazowo.
Tak tak, igiełka za każdym razem nowa
jak tam dajesz radę? Dzisiaj 6dpt czyli już ten moment, że testy i beta kuszą bardzo - przynajmniej ja nigdy nie umiałam się im oprzeć.. Ale trzymam kciuki, że będziesz dzielna i beta w piątek pokaże najwspanialszy start 🤞❤️
Cień lubi tę wiadomość
✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny
03.2023 HSG niedrożne jajowody
10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
12.2023 FET cb 💔
05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st
02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb -
Rafiki wrote:Tak tak, igiełka za każdym razem nowa
jak tam dajesz radę? Dzisiaj 6dpt czyli już ten moment, że testy i beta kuszą bardzo - przynajmniej ja nigdy nie umiałam się im oprzeć.. Ale trzymam kciuki, że będziesz dzielna i beta w piątek pokaże najwspanialszy start 🤞❤️
Sikany dziś rano — biel vizira. Plus taki, że wiem, iż Ovitrelle już się wypłukało. Więc jeśli za kilka dni coś ruszy z betą albo jeśli jutro przy okazji morfologii skuszę się na betę i coś drgnie, to będzie już beta z implantacji 😊
Jestem świadoma, że 6 dpt to jeszcze wcześnie. Zresztą podali mi zarodek z 6 doby, więc też potrzebuje czasu na start 🤍🦋 Hashimoto 🌺 endo/ adeno
💉 IVF od 2019 r.
→ 9 procedur IVF/ICSI
🧪 Immunologia:
→ Th1 ↑ (TNF ↑, IL-10 ↓)
→ CD4+ lekko ↑
Zaczynamy od nowa… -
Hej, przed chwilą miałam transfer na cyklu naturalnym z Ovitrelle. Od piątku biorę prolutex i cyclogest. Od dzisiaj jeszcze Clexane. 11 dnia cyklu miałam 6 mm endometrium i 10 mm pęcherzyk na lewym jajniku. 16 dnia cyklu 9 mm endometrium i 17 mm pęcherzyk. 17 dnia cyklu na wieczór Ovitrelle (13 maja).
Zobaczymy tym razem czy będzie lepiej 🌈
Beta 25 maja 🍀
Cień, Daisy1, Biochemiczka, _Dysia_, yecikowa, Jusia92, Paola2604, Dawdler34, Cerva, Laurelli, Ninia, ms.paranoya lubią tę wiadomość
♀️'89 | AMH: 4 - kariotyp ok
♂️ '89 - kariotyp ok
10.24 punkcja - 5❄️ (4x4.1.1, 1x4.1.2) nie przebadane
12.11.2024 r - transfer❄️ 4.1.1
🍀 7dpt- ⏸
20.11 -8dpt beta - 173,20 mIU/ml
23.11 -11dpt beta - 781,76 mIU/ml
03.12 - 5w5d - GS 1,56 YS 0,39
18.12 brak 💔 21.12 poronienie 6/8 tyg
24.06.2025 r - transfer❄️ 4.1.1
5 dpt ⏸ 6 dpt-35 8 dpt-121 10 dpt - 241 16 dpt - 1677 23 dpt - 3039 GS 0.94 27 dpt - 5613 🤔 30 dpt puste jajo 😔 GS 1.5
Ferrytyna 37,17 ng/ml
TSH 2,064
MTHFR i PAI-1/SERPINE1 - hetero
NK w krwi - 15%
Zespół antyfosfolipidowy i ANA - ujemne
Genotyp Bx mąż C1
✅ 2DL1, 2DL3, 2DL4 del, 2DS1, 2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
⛔ 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 var