Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, przychodzę dzisiaj do Was tak symbolicznie. Rok temu, 1.06 straciłam swoją nadzieję, marzenia, radość. I pamiętam jak bardzo wtedy potrzebowałam zrozumienia, przytulenia i wsparcia od osób, które przeżyły podobny ból. Jak głupia zaczęłam czytać wątek, na którym większość z nas się poznała i tylko szukałam wpisów, że udało się zajść w kolejną ciążę. Potem zaczęłam się udzielać, przywiązywać do Was i wspierać osoby, które przechodziły przez piekło.

Dzisiaj chcę Wam bardzo mocno podziękować, że mogłam się z Wami dzielić moimi emocjami. Kibicuję niezmiennie, wierzę, że każda doświadczy tej ogromnej radości i ulgi. I mimo tego strachu, który będzie nieodłączną częścią tęczowej ciąży będziecie się cieszyć na 100% możliwości 🫶🌈✨
    Mam nadzieję, że za trochę ponad miesiąc wpadnę z kolejnymi dobrymi newsami 🥰

Jusia92, szczególnie wzruszyłam się jak zobaczyłam Twój wpis - baaardzo się cieszę 😍

Powodzenia dziewczyny!!!

Jusia92, Daisy1, Dudu13, bluebell, yecikowa, _Dysia_, Dawdler34 lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
    12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
    23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
    15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g
    29.04 III prenatalne 🌸 1431g
    14.05 Kontrola 🌸 1809g

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Cześć, przychodzę dzisiaj do Was tak symbolicznie. Rok temu, 1.06 straciłam swoją nadzieję, marzenia, radość. I pamiętam jak bardzo wtedy potrzebowałam zrozumienia, przytulenia i wsparcia od osób, które przeżyły podobny ból. Jak głupia zaczęłam czytać wątek, na którym większość z nas się poznała i tylko szukałam wpisów, że udało się zajść w kolejną ciążę. Potem zaczęłam się udzielać, przywiązywać do Was i wspierać osoby, które przechodziły przez piekło.

Dzisiaj chcę Wam bardzo mocno podziękować, że mogłam się z Wami dzielić moimi emocjami. Kibicuję niezmiennie, wierzę, że każda doświadczy tej ogromnej radości i ulgi. I mimo tego strachu, który będzie nieodłączną częścią tęczowej ciąży będziecie się cieszyć na 100% możliwości 🫶🌈✨
    Mam nadzieję, że za trochę ponad miesiąc wpadnę z kolejnymi dobrymi newsami 🥰

Jusia92, szczególnie wzruszyłam się jak zobaczyłam Twój wpis - baaardzo się cieszę 😍

Powodzenia dziewczyny!!!

Ojej dziękuję kochana!! ❤️

To prawda, wspaniała jest tu społeczność, bez was dziewczyny, byłoby naprawdę ciężko! Każda jest takim promyczkiem 😍

Emciak, a jak Ty się w ogóle czujesz? Już niedługo spotkanie z córeczką! 🤩 kiedy to zleciało 🙈

emciak lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26/05/26 ⏸️
    27/05/26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29/05/26 bhcg 448 mIU/ml
    Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
  • emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 wrote:
    Emciak, a jak Ty się w ogóle czujesz? Już niedługo spotkanie z córeczką! 🤩 kiedy to zleciało 🙈

Jest dobrze. Trochę stękam, że niewygodnie, średnio ze snem i zaraz się będę toczyć jak kulka ale w obliczu tego, że za jakieś 3 tygodnie będę mogła już zacząć zwalniać brzuszek i witać się z córeczką to czuję ogromne wzruszenie 🥹

Jusia92 lubi tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
    12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
    23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
    15.04 Podgląd Dziewuszki 🌸 1149g
    29.04 III prenatalne 🌸 1431g
    14.05 Kontrola 🌸 1809g

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • bluebell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    @bluebell
    Widzę, że mamy bardzo podobny czas zatrzymania ciąży, również jestem na skróconym urlopie do lipca i w lipcu liczę na powrót do starań ,o ile nie będę musiała robić szerszej diagnostyki🤞szybko Ci przyszła owulacja, organizm się dobrze regeneruje, ciekawe jak to będzie u mnie, chciałabym wiedzieć kiedy przyjdzie 🩸 bo planuje wyjazd w czerwcu, a z miesiączka to wiadomo żadna przyjemność
    Myślałaś o usg w kierunku endometriozy by się zdiagnozować?

Myślałam, póki co chcemy przez wakacje próbować naturalnie, zapisać się do naszej kliniki jakoś na jesień bo się czeka na termin, i najwyżej na jesieni spróbować jeszcze iui bo udało się z poprzednią ciążą :) a jak nie wyjdzie to diagnostyka dalej. Jak mam już praktycznie potwierdzenie endometriozy to nie chce zwlekać. Mąż ma obniżone parametry nasienia i z poprzednia ciążą chodziliśmy do kliniki, był czynnik męski, u mnie wszystko ok nie było mowy wtedy i endo. Póki co teraz owulacje mam więc nie chce zwlekać bo nie wiem co będzie.

Starania od 06.2022

👩🏼 34

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
    Luty 2025 🍼👶❤️ synek

21.04.2026 II
    13.05.2026 6+3 puste jajo
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Jest dobrze. Trochę stękam, że niewygodnie, średnio ze snem i zaraz się będę toczyć jak kulka ale w obliczu tego, że za jakieś 3 tygodnie będę mogła już zacząć zwalniać brzuszek i witać się z córeczką to czuję ogromne wzruszenie 🥹
    @Emciak, to było jakby wczoraj, a na suwaczku widzę, że zostały tylko 43 dni do powitania z maluszkiem 🥹 Edit: 3 tygodnie. WOW. Trzymajcie się ciepło na końcówce i powodzenia 🤞🤞

👧🏼 37 🧑🏼 | starania od 02.2024
    💔 11tc 02.2025
    💔 10tc 08.2025
    🩺 04.2026 mini-histeroskopia | CD138+ 5/10 HPF | ✂️mięśniaki + zrosty | 💊 leczenie
    📍 05.2026 mini-histeroskopia | ✅️ brak cech zapalnych | powrót do starań
    ⚠️ ANXA5 M2/N | KIR Bx (2DS2+) | HLA-C C2C2 | Allo-MLR 0% | cross-match 26.5%
    Jeszcze będzie pięknie ✨
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:

Cudownie! ☺️ Będę mocno trzymać kciuki za jak najłagodniejszy i bezproblemowy poród! Wszystkiego dobrego ❤️

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26/05/26 ⏸️
    27/05/26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29/05/26 bhcg 448 mIU/ml
    Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
‹‹ 248 249 250 251 252
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ