🌱 Nowy początek 🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Pomyślałam o tym samym pierwsze co😬Cerva wrote:Hm to jak na naturalnym to jest opcja ciąży z invitro + naturalnej?😛 i wtedy bliźniaki dwujajowe? Czy jest ban na zbliżenia w tym cyklu?
-
Dziewczyny doradźcie proszę bo ja mam mętlik w głowie mimo że nie chce się nakręcać.
Może pamiętacie jak pisałam, że po poronieniu mam plamienia. Pojawiały się w okolicach owulacji i trwały zazwyczaj do miesiączki z niewielkimi przerwami. Nie duże, śluzowe, różowe.
W tym cyklu już myślałam, że wreszcie jest bez plamień, ale dziś rano na papierze lepka, brązowa maź. Nie jakoś dużo, będę monitorować. I pewnie bym pomyślała że to znów zwykłe plamienia, ale brajan wszedł na pełnej i stres. Pik na teście wyszedł mi 19.01 w 13 dc. Dziś 22 dc czyli być może 7-8 dpo czas ewentualnej implantacji? Dodatkowo od 2 dni pobolewa mnie czasem brzuch jak na okres, nawet to nie jest ból tylko taki napadowy dyskomfort. Wczoraj wieczorem dopadły mnie mdłości, które odeszły po pół godziny ( wiem że na ciążowe za wcześnie). Nie łudzę się, że coś z tego wyszło. Jak zobaczyłam plamienia to się popłakałam, ale z drugiej strony wyglądają inaczej. Jest sens zacząć brać teraz duphaston?
Jest mi jakoś źle i smutno. Bez tych plamień byłoby łatwiej. Pewnie nic z tego, ale człowiek się łudził że może zatrybi tym razem.
Miłego dnia kochane.👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
12.12.2025 lecimy z nową suplementacją
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
- powoli kończymy żelazo -
🌿Milunia a masz zalecony progesteron od owulacji tylko z jakiegoś powodu go teraz nie brałaś ? Czy tak chcesz zapobiegawczo? Bo widzę, że w ciąży miałaś bardzo ładny progesteron. Jest jeszcze bardzo wcześnie, ja bym zatestowała jutro i wtedy ewentualnie skoczyła na betę i proga. Konsultowałaś z kimś te plamienia? Może jakaś niedomaga po poronieniu się wkradła? Trzymam kciuki ❤️
kleopatr4 lubi tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane -
Cerva wrote:🌿Milunia a masz zalecony progesteron od owulacji tylko z jakiegoś powodu go teraz nie brałaś ? Czy tak chcesz zapobiegawczo? Bo widzę, że w ciąży miałaś bardzo ładny progesteron. Jest jeszcze bardzo wcześnie, ja bym zatestowała jutro i wtedy ewentualnie skoczyła na betę i proga. Konsultowałaś z kimś te plamienia? Może jakaś niedomaga po poronieniu się wkradła? Trzymam kciuki ❤️
Niee nie mam zaleconego. Został mi po szpitalu. Nie konsultowałam też z nikim jeszcze tych plamień. U lekarza bylam na koniec listopada po pierwszej miesiaczce po poronieniu i wyglądało wszystko ładnie. Teraz jestem po 3 miesiaczce i będę się zapisywać na kontrolę. Wcześniej nie miałam takich problemów, po poronieniu wszytko się rozjechało…. Wyć mi się chce. Tracę już siły.👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
Milunia wrote:Niee nie mam zaleconego. Został mi po szpitalu. Nie konsultowałam też z nikim jeszcze tych plamień. U lekarza bylam na koniec listopada po pierwszej miesiaczce po poronieniu i wyglądało wszystko ładnie. Teraz jestem po 3 miesiaczce i będę się zapisywać na kontrolę. Wcześniej nie miałam takich problemów, po poronieniu wszytko się rozjechało…. Wyć mi się chce. Tracę już siły.
Spokojnie, takie plamienia Dziewczyny bardzo często mają. Zatestuj jutro/pojutrze. Jak będziesz na kontroli to wspomnij o tych plamieniach i pewnie lekarz da Ci progesteron po owulacji i się wszystko uspokoi. ❤️ Wy już oficjalnie wróciliście do starań po poronieniu?33 🙋🏼♀️
👶🏼 2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane -
Cerva wrote:Spokojnie, takie plamienia Dziewczyny bardzo często mają. Zatestuj jutro/pojutrze. Jak będziesz na kontroli to wspomnij o tych plamieniach i pewnie lekarz da Ci progesteron po owulacji i się wszystko uspokoi. ❤️ Wy już oficjalnie wróciliście do starań po poronieniu?
Zobaczę jak to wszystko się rozwinie i ewentualnie zatestuje w sobotę lub niedzielę. Na ostatniej kontroli dostaliśmy zielone światło w kolejnym cyklu czyli 2 po poronieniu ale ja nie chciałam jeszcze. Oficjalnie zaczęliśmy starania w tym miesiącu - 3 cykl po stracie.
Dziękuję za wsparcie ♥️
Cerva lubi tę wiadomość
👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
09.10 - 💔
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
@Milunia może to właśnie plamienia implantacyjne? 😉 też bym spróbowała zrobić test ok 10dpo 😉
Milunia, Olcykowa, kleopatr4 lubią tę wiadomość
👱♀️ 34l👦🏻36l
Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia (2023 i 2025)
AMH 7,34, Cross-match 30,2%, ANA2 ❌️, CD56❌️
2025 I IVF
-25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-10.02 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
-08.03/08.04 I i II FET ❌️
-08.05 III FET 21dpt 💔
-17.07 IV FET ❌️
-08-12.2025 leczenie immunologiczne
-20.12 V FET CB 💔
2026 II IVF
-10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-22.01 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
-12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf)- b-HCG 8dpt 95, 10dpt 195, 12dpt 394, 14dpt 938, 20dpt 💔
❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku -
Milunia obserwuj czy plamienia wrócą, ale tak jak Mq napisała, mogło być to implantacyjne 🙂 Z tymi plamieniami to różnie jest.
Ja dzisiaj 10 dpo i nawet cienia cienia. To jest 2cs, kiedy mamy zielone światło od gin. Miałam super objawy okołoowulacyjne (super, ponieważ ogólnie to z nimi różnie), na testach piękny pik. W 9dc na USG pęcherzyk już się szykował. Ból owulacyjny 12dc i co? I nic. Wcześniej ogólnie nie miałam problemów z zachodzeniem w ciąże, a z jej utrzymaniem. Teraz jestem na acardzie i na duphastonie i nie rozumiem co się dzieje.
Podziwiam wszystkie z Was, które tak długo walczą. To chyba nie na moje nerwy 😞
👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
💉 Acard, Duphaston
2026r. ⏳
👦🏻 badanie nasienia ✅ chromatyna ✅
👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
07.2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
Olcykowa wrote:Milunia obserwuj czy plamienia wrócą, ale tak jak Mq napisała, mogło być to implantacyjne 🙂 Z tymi plamieniami to różnie jest.
Ja dzisiaj 10 dpo i nawet cienia cienia. To jest 2cs, kiedy mamy zielone światło od gin. Miałam super objawy okołoowulacyjne (super, ponieważ ogólnie to z nimi różnie), na testach piękny pik. W 9dc na USG pęcherzyk już się szykował. Ból owulacyjny 12dc i co? I nic. Wcześniej ogólnie nie miałam problemów z zachodzeniem w ciąże, a z jej utrzymaniem. Teraz jestem na acardzie i na duphastonie i nie rozumiem co się dzieje.
Może, ale się nie łudzę. Na moje nerwy też to wszystko nie jest, ale przecież i tak będziemy walczyć dalej. Przytulam 🫂👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
09.10 - 💔
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
Dziewczyny, kiedyś zrobiłam PrtSc i nie pamiętam gdzie i kto polecał dr Monikę Szymańską w Starej Iwicznej. Mam tam ze 100 km, ale zastanawiam się czy nie pojechać. Kojarzycie może? Byłaby dobra przy staraniach czy do prowadzenia ciąży? Już nie wiem gdzie szukać lekarza….👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
09.10 - 💔
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
Olcykowa wrote:Milunia obserwuj czy plamienia wrócą, ale tak jak Mq napisała, mogło być to implantacyjne 🙂 Z tymi plamieniami to różnie jest.
Jeszcze nie wszystko stracone ja 10 dpo też miałam biel wizira a 12 dpo była lekka kreska
-
Milunia ja do niej chodzę z polecenia koleżanki. Miałam jak ty plamienia po poprzedniej ciąży. Dała duphaston i jest ciąża. Koleżanka będzie u niej robić IVF bo pani doktor sama jak coś kieruje do OviKliniki i tam już się ma ogarnięte dofinansowanie.Milunia wrote:Dziewczyny, kiedyś zrobiłam PrtSc i nie pamiętam gdzie i kto polecał dr Monikę Szymańską w Starej Iwicznej. Mam tam ze 100 km, ale zastanawiam się czy nie pojechać. Kojarzycie może? Byłaby dobra przy staraniach czy do prowadzenia ciąży? Już nie wiem gdzie szukać lekarza….
-
Mam podobne objawy, u mnie w obu ciążach mdłości były właśnie w czasie implantacji, tak gdzieś w 5-8dpo. Teraz za to doskwierała mi zgaga… Ja nie wiem który dziś mam dokładnie dzień bo apka mi co chwila zmienia, natomiast podbrzusze raz kuje a raz nie. Nie czuję jakby się”udało”. W 1 ciąży miałam plamienie implantacyjne dość szybko, a w drugiej nic takiego nie zauważyłam.Milunia wrote:Dziewczyny doradźcie proszę bo ja mam mętlik w głowie mimo że nie chce się nakręcać.
Może pamiętacie jak pisałam, że po poronieniu mam plamienia. Pojawiały się w okolicach owulacji i trwały zazwyczaj do miesiączki z niewielkimi przerwami. Nie duże, śluzowe, różowe.
W tym cyklu już myślałam, że wreszcie jest bez plamień, ale dziś rano na papierze lepka, brązowa maź. Nie jakoś dużo, będę monitorować. I pewnie bym pomyślała że to znów zwykłe plamienia, ale brajan wszedł na pełnej i stres. Pik na teście wyszedł mi 19.01 w 13 dc. Dziś 22 dc czyli być może 7-8 dpo czas ewentualnej implantacji? Dodatkowo od 2 dni pobolewa mnie czasem brzuch jak na okres, nawet to nie jest ból tylko taki napadowy dyskomfort. Wczoraj wieczorem dopadły mnie mdłości, które odeszły po pół godziny ( wiem że na ciążowe za wcześnie). Nie łudzę się, że coś z tego wyszło. Jak zobaczyłam plamienia to się popłakałam, ale z drugiej strony wyglądają inaczej. Jest sens zacząć brać teraz duphaston?
Jest mi jakoś źle i smutno. Bez tych plamień byłoby łatwiej. Pewnie nic z tego, ale człowiek się łudził że może zatrybi tym razem.
Miłego dnia kochane.
Dla pewności poszłabym zbadać betę i proga juz teraz. Bo jak prog jest nisko to nie zaszkodzi brać, a może jakąś betę wyłapiesz;) masz możliwość iść do lab? -
To jest bardzo demotywujące kiedy te objawy okoloovu mają sens, a później się nie spina.Olcykowa wrote:Milunia obserwuj czy plamienia wrócą, ale tak jak Mq napisała, mogło być to implantacyjne 🙂 Z tymi plamieniami to różnie jest.
Dziewczyny skoro jesteśmy w podobnym czasie po owulacji to proponuję wspólne testowanie, np piątek czy sobota. Co wy na to? Nie będzie kusić grzeszyć wcześniej😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 11:30
Olcykowa lubi tę wiadomość
-
Kleopatr4 no ja ostatecznie testuję w sobotę rano (13dpo), bo muszę wiedzieć czy odstawiać leki, także możemy się umówić 🙂 Wiem, że i tak nic z tego nie wyjdzie, ale muszę mieć pewność
👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
💉 Acard, Duphaston
2026r. ⏳
👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
Ninia wrote:Jeszcze nie wszystko stracone ja 10 dpo też miałam biel wizira a 12 dpo była lekka kreska
Będę jeszcze testować, bo muszę mieć pewność co do odstawienia leków, ale jakoś trudno mi uwierzyć, że mogłoby się coś zmienić 😞 w porównaniu do poprzedniego cyklu na dupku, teraz odczuwam delikatniej piersi i nic poza tym. Równie dobrze to może być poprostu progesteron. A ze skutków ubocznych to mam krwawienia z nosa najprawdopodobniej po Acardzie 😵💫👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
💉 Acard, Duphaston
2026r. ⏳
👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
Ninia wrote:Milunia ja do niej chodzę z polecenia koleżanki. Miałam jak ty plamienia po poprzedniej ciąży. Dała duphaston i jest ciąża. Koleżanka będzie u niej robić IVF bo pani doktor sama jak coś kieruje do OviKliniki i tam już się ma ogarnięte dofinansowanie.
No to chyba się umówię. Trudno, będę dojeżdżać ile trzeba. Pozwala wchodzić z mężem? Akurat na tym bardzo mi zależy. Jak się szykować mniej więcej cenowo?👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
09.10 - 💔
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
kleopatr4 wrote:To jest bardzo demotywujące kiedy te objawy okoloovu mają sens, a później się nie spina.
Dziewczyny skoro jesteśmy w podobnym czasie po owulacji to proponuję wspólne testowanie, np piątek czy sobota. Co wy na to? Nie będzie kusić grzeszyć wcześniej😬
Ja chyba zatestuje w sobotę jeśli nic się nie wydarzy. Będzie to 11 dpo. Ostatnim razem chyba 9 czy 10 dpo był cień.
👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
09.10 - 💔
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
- powoli kończymy żelazo