Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Domi1002 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia gratulacje ♥️ mam nadzieję, że tym razem obie będziemy w tych szczęśliwych ciążach. Moja apka pokazuje termin na 02.10.2026.
    Daisy1 wrote:
    @Mq1991, to jest po prostu niesamowite, jak to wszystko działa 😍 Już przebieram nogami na Twoją 🐒 i nie mogę się doczekać transferu.

@Domi1002, jak się teraz czujesz? Udało się opanować te plamienia? Mam nadzieję, że wszystko się uspokoiło 🍀

Plamienie miałam tylko w dniu spodziewanej miesiączki i to takie bardzo, bardzo skąpe. Moja ginekolog zaleciła mi wdrożenie progesteronu 2x dziennie. Następnego dnia plamienie było już takie bardziej brązowo-beżowe, a później już spokój. Jeśli chodzi o objawy to mam takie skokowe, raz jestem senna, później kilka dni jest ok. Żadnych mdłości nie mam, ale w pierwszej ciąży też nie miałam, moja mama również obie ciążę przeszła bezobjawowo 😄 trochę mnie pobolewają piersi, ale bardziej przy dotyku.

Wczoraj poszłam na wizytę, dosyć wcześnie bo dziś jest 4t5d, więc na razie był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy 0,50cm i mały krwiaczek, prawdopodobnie po implantacji. Moja gin szukała drugiego, bo moja beta w dniu spodziewanej miesiączki wyniosła 256, a 48h później 721,60🙈 wzrost o 180%, chociaż podobno to nie jest wyznacznik ciąży mnogiej. Teraz czekamy na lokatora. Kolejna wizytę mam 09.02.

Ogólnie jestem jakaś taka spokojna, wiadomo, czasem najdzie mnie myśl, czy aby na pewno będzie ok, ale pamiętam, że w tej pierwszej ciąży od samego początku miałam takie przeczucie i myśli, że coś jest nie tak. Nie umiem tego wytłumaczyc, więc mam nadzieję, że teraz moja intuicja mnie nie zawiedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:00

Mq1991, Ninia, Daisy1 lubią tę wiadomość

• Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dzięki, mi apka pokazuje 6.10 więc podobnie, wizytę mam 10.02, mam nadzieję że wtedy już zobaczę zarodek. Na betę muszę poczekać aż wrócę do PL. Na razie walczę z przeziębieniem, dzisiaj zaliczyłam włoski SOR bo w nocy dostałam ponad 38 stopni gorączki, wykluczyli grypę mam brać doraźnie paracetamol i czekać aż przejdzie. Pojechaliśmy bo miałam straszny atak kaszlu i nie ukrywam trochę się zmartwiłam.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹

Suple: NAC 1200 codziennie, INOZYTOL 2000, Pueria Uno, DHA 500, Ubiquinol 200, Wit C 1000, B12 500, Wit D 2000, do owulacji wiesiołek 2000.
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    No to chyba się umówię. Trudno, będę dojeżdżać ile trzeba. Pozwala wchodzić z mężem? Akurat na tym bardzo mi zależy. Jak się szykować mniej więcej cenowo?
    Ja zawsze byłam sama ale widziała, że kobitki wchodzą z osobami towarzyszącymi. Pani doktor jest bardzo spokojna i wyważona co dla mnie jako choleryka jest na plus. Wskazuje też badania, które partner powinien zrobić.Pierwsza wizyta pamiętam coś około 400 zł, za drugą zapłaciłam już poniżej 300 a monitoringi to 140 albo 150 zł. Najdroższa jest pierwsza wizyta. Dla mnie plusem jest to, że ona pracuje też w OviKlinice(tam jest o wiele drożej więc polecam wizyty pod Piasecznem) ale że właśnie potem kieruje tam na dalsze procedury i ogarnia dofinansowanie, koleżanka musiała tylko podpisać papiery i pani doktor sam ruszyła cały proces i zarezerwowała dla niej środki na 2026 a jednocześnie, nie jest tak że od razu wysyła na IVF, próbuje pomóc mniej inwazyjnie. Koleżanka leczy się u niej od kwietnia (PCOS i adenomioza) w międzyczasie zaliczyła jedną CB a w marcu ma nieć już stymulację do IVF, oczywiście do tego czasu pani doktor cały czas próbuje pomóc cyklami stymulowanymi. Powiem tak to jest moja szczęśliwa doktor bo pierwszy raz byłam u niej w lipcu, po USG wyliczyła mi kiedy mam się starać i zaraz byłam w ciąży ( wcześniej 4 cykle staraliśmy się zapewne za wcześnie bo nie wiedziałam, że mam późne owulacje). Teraz do niej wróciłam z problemem plamien i monitoring powiedziała, że pęcherzyk jest za mały, kazała wrócić za tydzień, po kolejnej wizycie wskazała by się starać za 5 dni i przyjść sprawdzić czy pękł pęcherzyk. Po potwierdzeniu pęknięcia dała duphaston i jest ciąża 🙂

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹

Suple: NAC 1200 codziennie, INOZYTOL 2000, Pueria Uno, DHA 500, Ubiquinol 200, Wit C 1000, B12 500, Wit D 2000, do owulacji wiesiołek 2000.
‹‹ 46 47 48 49 50
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ