Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 🌱 Nowy początek 🌱
Odpowiedz

🌱 Nowy początek 🌱

Oceń ten wątek:
  • Malinka18 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ✨ wrote:
    Czy lekarz kazał Ci kontrolować tę torbiel? Wybacz, ale nie pamiętam czy jesteś pod stałą kontrolą lekarza (np. monitoring), ale jeśli nie, to warto udać się do lekarza i skontrolować czy nic się z nią nie dzieje. Po moich przygodach z torbielami dosyć ostrożnie do nich podchodzę i uważam, że nie warto ich bagatelizować „bo się wchłoną”, jak to niektórzy lekarze mówią.

Wiesz co, szczerze to moja Pani doktor wyszła z założenia że się wchłonie, wręcz była pewna, dostałam jedynie na 10 dni rano i wieczorem dupka chyba, że miesiączka przyjdzie wcześniej to wtedy mam odstawiać, ja pewnie i tak na początku cyklu polecę sprawdzić czy się wchłonęła, bo jestem taką hipochondryczka, że chyba większej nie znam 😂🙈

A jakie miałaś przygody z torbielami? I powiedz mi jeszcze jak się czujesz? Beta spada?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:46

👩 28l. 👦28l.
    Starania od października 2024r.
    07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
    07.02.2025 - Poronienie chybione
    7 tydzień 👼

Powrót do starań:
    wrzesień - cykl nieudany ❌
    (accofil, acard 75)

-tachykardia po accofilu, która trwa do nadal.. włączony beta-bloker

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 2/5 - brak najważniejszych
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Ale mi się ten Twój suwaczek podoba🥰
    Cień 🤗 myślałam ostatnio o Tobie, jak się czujesz po antybiotykach? Mam nadzieję, że to już naprawdę końcówka i że wracasz powoli do formy. Najbardziej trzymam kciuki za dobre wieści z kliniki 🥹🤍

Cień lubi tę wiadomość

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ⚠️ANXA5 M2/N, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS4, 2DS5, 3DS1, HLA-C on: C2C2
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, B9, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, maślan sodu, probiotyki, Prenacaps Ovi, NAC
    💉Accofil, Encorton, Estrofem na uparte endo, Duphaston
    Jeszcze będzie pięknie ✨️
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czekam wiec na Was w sobotę rano. U mnie to pewnie będzie ok 8. W najgorszym przypadku to będzie u mnie 10 dpo, a według moich odczuć 12dpo, więc już legitnie.

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2
    07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
    STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)

💔cb 01/26

Co przyniesie 2026?
  • Cień Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    Cień 🤗 myślałam ostatnio o Tobie, jak się czujesz po antybiotykach? Mam nadzieję, że to już naprawdę końcówka i że wracasz powoli do formy. Najbardziej trzymam kciuki za dobre wieści z kliniki 🥹🤍

Hej

Siedziałam ostatnio cicho, ale podglądałam, co u Was.
    Cieszę się z każdych dwóch kresek u koleżanek i z każdej ślicznie rosnącej bety 💛

Byłam dziś w Bocianie.
    Pani doktor z Bociana, tak samo jak lekarka z Łuckiej, zaleciła odstawić antybiotyki (w niedzielę wcisnęłam w siebie ostatnia Doxycykline).
    Czyli leczenie niby już zakończone.
    Teraz trzy tygodnie przerwy i biopsja kontrolna, ale tylko na CD138, bo w Bocianie nie wykonują CD56.
    Dziwne to wszystko.
    Jeśli biopsja będzie w porządku, to transfer planowany jest na marzec/kwiecień.
    Ale zobaczymy.
    Na razie skupiam się na suplementacji probiotyków, bo po tych antybiotykach jestem jałowa.
    Wracam też do treningów na orbitreku, bo mi dupsko urosło 🙈
    Apetyt niestety dopisuje i to głównie na słodkości. Ostatnio opyliłam talerz faworków od teściowej.
    Co za kobieta… tuczy mnie jak Baba Jaga Jasia i Małgosię 😅.

_Dysia_ lubi tę wiadomość

🌸 1982 | 🦋 Hashimoto | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
    🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
    💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ), niska odpowiedź (często 0 oocytów, max 1 pęcherzyk)
    🔹 Transfery: 5 ET/KET 2-dniowe → ✖
    🔹 MZ 2024/2025 → 2× CB
    🔹 AZ VI’25 → ciąża → poronienie 8 tc 🤍
    🧫 CD138: 44 / 1 d.p.w
    🧫 CD56: 192 / 1 d.p.w
    🏥 Obecnie: Bocian W-wa | Novum (2019–2024)
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ✨ wrote:
    Cześć dziewczyny, ja dalej walczę z krwawieniem (dziś już 15 dzień) i powiem Wam, że czuję się wyczerpana. Dodatkowo córka przyniosła ze szkoły grypę typu A. I oczywiście jej objawy minęły po dwóch dniach a mnie totalnie rozłożyło. I tu mam pytanie do Was. Czytałam, że paracetamol jest najbezpieczniejszym lekiem. Niestety od wczoraj mam ciągle gorączkę 38,4-38,9 i po paracetamolu nic nie schodzi. Dziś wzięłam raz ibuprom, bo już nie dawałam rady. Zeszło do 37,5, ale po kilku godzinach gorączka znowu wróciła. Wzięłam paracetamol i znowu - zero reakcji organizmu. Czytałam, że ibuprom jest dość szkodliwym lekiem, zwłaszcza przy staraniach, dlatego nie chciałam go brać. Z drugiej strony długotrwała gorączka może być jeszcze gorsza. Zastanawiam się co Wy stosujecie podczas grypy?
    Do gorączki 39,5 nie używam paracetamolu. Wcześniej kapiele w chłodniejszej wodzie, skarpetki octowe, inhalacja jodem, smaruje się całą smalcem z olejkami np. Tymiankowym i piję dużo rosołów. Z dzieckiem dokładnie tak samo działam. Wiem że jest się wtedy nie do życia, ale po to jest gorączka aby wyleczyć nasz organizm - o to w niej chodzi i nie przeszkadzam jej w tym procesie.
    Zagłębiłam się w biologię, a szczególnie jest to ujęte w weterynarii, że tak naprawdę do 41 stopni podchodzi temperatura, a później sama spada i jesteś zdrowy. Gorączkę naturalna poznajesz po tym że ona faluje. Jest raz 38,5 a po chwili 39 i znów ciut mniej. Jeśli ona nie występuje przez uszkodzenie OUN to nie jest groźna, nie ugotujesz się jeśli nie ingerujesz medycznie.
    Rozpisałam się, ale to tylko dlatego że z Twojej wypowiedzi zrozumiałam że obawiasz że brać jakichkolwiek leków, więc moja sugestia jest taka, że Twoje ciało leczy się samo. Zdrówka❤️

A no i łatwo poznacz czy temp jeszcze wzrośnie - masz wtedy zimne stopy. Jak są ciepłe to już po akcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:45

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2
    07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
    STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)

💔cb 01/26

Co przyniesie 2026?
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Hej

Siedziałam ostatnio cicho, ale podglądałam, co u Was.
    Cieszę się z każdych dwóch kresek u koleżanek i z każdej ślicznie rosnącej bety 💛

Byłam dziś w Bocianie.
    Pani doktor z Bociana, tak samo jak lekarka z Łuckiej, zaleciła odstawić antybiotyki (w niedzielę wcisnęłam w siebie ostatnia Doxycykline).
    Czyli leczenie niby już zakończone.
    Teraz trzy tygodnie przerwy i biopsja kontrolna, ale tylko na CD138, bo w Bocianie nie wykonują CD56.
    Dziwne to wszystko.
    Jeśli biopsja będzie w porządku, to transfer planowany jest na marzec/kwiecień.
    Ale zobaczymy.
    Na razie skupiam się na suplementacji probiotyków, bo po tych antybiotykach jestem jałowa.
    Wracam też do treningów na orbitreku, bo mi dupsko urosło 🙈
    Apetyt niestety dopisuje i to głównie na słodkości. Ostatnio opyliłam talerz faworków od teściowej.
    Co za kobieta… tuczy mnie jak Baba Jaga Jasia i Małgosię 😅.
    To wychodziłoby na to, ze masz szanse urodzić pod koniec 2026 roku;)

Starania o #2

💔cb 01/26

Co przyniesie 2026?
‹‹ 47 48 49 50 51
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ