okres po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam na wizycie w LUX MEDZIE i tam dostałam skierowanie na prolaktyne i progesteron. Umówiłam się do endokrynologa na 7 stycznia i wtedy wezmę skierowanie na te wszystkie TSH, fT3, fT4, anty TPO, anty TG, FSH i LH.
Do swojego lekarza prowadzącego poza Lux Medem idę po @.
Wzięłam sprawy w swoje ręce, poszłam z listą badań które chcę zrobić i mi się należą bo płacę co miesiąc abonament.
Zastanawiam się co mi powie mój lekarz prowadzący, jeśli mnie zbyje i stwierdzi że badania nie są potrzebne to więcej do niego nie pójdę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 11:46
aleksa.wawa, Kasiula09 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny wlasnie trafilam na wątek na Bocianie i opinie o niejakiej prof Jerzak. No przeczytalam teraz chyba ze 30 stron komentarzy i wychodzi na to ze ta lekarka czyni cuda. Nawet sie nie zastanawiam tylko zapisuje do niej, bo nie oczekuje cudów od tej mojej pani gin niestety Za wizyte u mojej pani gin place 150 zl, a jak raz pojechalam tylko po recepte to skasowala mnie 50 zl, nawet sie z kurtki nie rozebrałam Ta prof Jerzak jest ginekologiem i immunologiem, wiec na pewno zleci konkretne badania i nie bede ich musiala robic na wlasną reke i na oślep... Licze sie niestety z duzymi kosztami Ale czego sie nie robi dla zdrowia i fasolki!!!
-
Chyba dostałam dziś pierwszy @ po zabiegu. "Chyba" bo jakiś taki słaby i brązowawy... nie mam też żadnych typowych u mnie dla @ objawów. Piersi nie bolą, brzuch trochę rano poćmił a teraz cisza. Tak powinno być?
Mam nadzieję, że można to zaliczyć do @... czekałam na to jak na zbawienie W piątek wizyta u gina i jeśli da zielone światło to od następnego cyklu ruszymy ze staraniami (chcę wcześniej zrobić trochę badań - zwłaszcza progesteron i tarczycę).
Teraz czekam aż @ się skończy bo już ledwo jestem w stanie utrzymać ręce przy sobie :p - lekarz po zabiegu zabronił nam przytulanka do 1 okresu... -
Frelka ja po zabiegu pierwszego dnia @ miałam bardzo mało ale za to krew intensywnie czerwona drugiego dnia bardziej sie rozkreciła i mnie bardzo bolał dół brzucha ze siedzieć nie mogłam ale każda jest inna i inaczej może mieć. Rozumiem co to jest to czekanie bo ja czekalam równo 6 tygodni ale sie doczekałam. Co do tego że w nastepnym cyklu da zielone swiatło to ja bym nie była tego taka pewna wydaje mi sie ze bedzie mówił żeby odczekać przynajmniej ja tak miałam, no ale nie oznacza ze u Ciebie bedzie tak samo. Po wizycie daj znać jak tam
-
Kasiula, pewnie masz rację. Szczerze powiedziawszy psychicznie też chyba niezupełnie jestem gotowa na powrót do intensywnych starań. Myślę, że pierwszych kilka cykli (jeśli w ogóle lekarz na to pozwoli) raczej nie będziemy się szczególnie spinać, celować w owulację itp. Wrzucamy na luz
A zielone światło chciałabym dostać jak najszybciej po to, żeby móc zdecydować kiedy będę gotowa zacząć od nowa, a nie znowu czekać "na coś".
Okres dostałam w 31 dniu po zabiegu i wydaje mi się, że moje ciało dosyć szybko wraca do normy. -
dziewczyny a powiedzcie mi czy obserwowałyście pierwszy cykl po poronieniu? albo czy wiecie, że miałyście owulację? mi testy owulacyjne wyszły bardzo pozytywnie ale nie mam skoku temp i zastanawiam się czy owulacja będzie później czy w ogóle? i powiedzcie mi czy brak owulacji musi oznaczać torbiel? czy jajeczko się po prostu nie wykształca?
-
nick nieaktualnyeforts wrote:dziewczyny a powiedzcie mi czy obserwowałyście pierwszy cykl po poronieniu? albo czy wiecie, że miałyście owulację? mi testy owulacyjne wyszły bardzo pozytywnie ale nie mam skoku temp i zastanawiam się czy owulacja będzie później czy w ogóle? i powiedzcie mi czy brak owulacji musi oznaczać torbiel? czy jajeczko się po prostu nie wykształca?
Ja jestem teraz w cyklu po poronieniu i obserwuje wszystko. Mozesz zerknąć na moj wykres. Wczesniej mialam cykle 30-32 dni i owu w 17 dc, a ten cykl zapowiada sie dluzszy no i owu pojawila sie dopiero teraz. Jutro ide do lekarza wiec moze mi zrobi USG i potwierdzi ze owu byla. -
pierwszy okres po poronieniu dostałam po 42 dniach, cykl był prawdopodobnie owulacyjna (był wzrost temperatury, niewielki, ale ja tak mam)raczej skąpy i praktycznie niebolesny, normalnie cykle mam nieregularne (22-45) a okres o różnym nasileniu krwawienia i bólu od dni wyciętych z życiorysu po właściwie nieodczuwalne dolegliwości i wreszcie po pół roku pojawił się rozciągliwy śluz :)oczywiście gdy się nie staramy
pozdrawiam -
U mnie dziś @ - w 29 dniu, czyli przepisowe 28 dni po
póki co bardzo skąpo, czerwono ze śluzem, jutro zobaczymy jak to będzie wyglądać.
Od paru dni jadłam co tylko zobaczyłam i piersi się powiększyły - czyli jak zawsze przed @
Temperatura nie wzrosła w tym czasie, za to był ostry ból w okolicy prawego jajnika dzień lub 2 przed.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 12:39
Synek: 25/10/2010
[*]: 18/12/2014 (11tc) -
Do aleksa.wawa
Poronilam w tym samym czasie,tzn.05.12.2013 (8tc).Sluchaj,jak u ciebie jest z cyklem po poronieniu.Ja mialam 2 zabiegi,2gi 23.12.mam dziwne objawy sluzu,teraz od kilku dni sluzu juz nie mam,jest kremowa wydzielina (niewiele).Nie wiem czy bedzie owulka (mam cykle 30-34 dni).Do tego 07.01-mialam jeszcze bhcg dodatnie.zazu23l
ISKIERKA 05.12.2013 [*] 8tc -
Nie pamietam,czy pytalam na ktoryms watku,czy temp.zaczyna rosnac bezposrednio po owulce i trzyma do okresu?czy przed owulka jest spadek temp?czy w razie zaplodnienia temp -po- utrzymuje sie na takim samym poziomie,jak po owulacji bez zaplodnienia?Bo zanic nie kumam z wahaniami temp.w cykluzazu23l
ISKIERKA 05.12.2013 [*] 8tc