X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie okres po poronieniu
Odpowiedz

okres po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • ash Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz tylko czekać na odpowiedni dzień i zrobić badania.
    Najpierw prolaktyna i progesteron, później reszta.

Kasiula09 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najpierw czeka wizyta u gina. A u Ciebie bez problemu dał skierowanie na badania mówiłas mu czy sam z siebie ?

preg.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie w LUX MEDZIE i tam dostałam skierowanie na prolaktyne i progesteron. Umówiłam się do endokrynologa na 7 stycznia i wtedy wezmę skierowanie na te wszystkie TSH, fT3, fT4, anty TPO, anty TG, FSH i LH.
    Do swojego lekarza prowadzącego poza Lux Medem idę po @.
    Wzięłam sprawy w swoje ręce, poszłam z listą badań które chcę zrobić i mi się należą bo płacę co miesiąc abonament.

Zastanawiam się co mi powie mój lekarz prowadzący, jeśli mnie zbyje i stwierdzi że badania nie są potrzebne to więcej do niego nie pójdę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 11:46

aleksa.wawa, Kasiula09 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie trafilam na wątek na Bocianie i opinie o niejakiej prof Jerzak. No przeczytalam teraz chyba ze 30 stron komentarzy i wychodzi na to ze ta lekarka czyni cuda. Nawet sie nie zastanawiam tylko zapisuje do niej, bo nie oczekuje cudów od tej mojej pani gin niestety :/ Za wizyte u mojej pani gin place 150 zl, a jak raz pojechalam tylko po recepte to skasowala mnie 50 zl, nawet sie z kurtki nie rozebrałam :/ Ta prof Jerzak jest ginekologiem i immunologiem, wiec na pewno zleci konkretne badania i nie bede ich musiala robic na wlasną reke i na oślep... Licze sie niestety z duzymi kosztami :/ Ale czego sie nie robi dla zdrowia i fasolki!!!

• ash Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dr Jerzak przyjmowała też w Lux Medzie, ale niestety odeszła :(

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Frelka Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dostałam dziś pierwszy @ po zabiegu. "Chyba" bo jakiś taki słaby i brązowawy... nie mam też żadnych typowych u mnie dla @ objawów. Piersi nie bolą, brzuch trochę rano poćmił a teraz cisza. Tak powinno być?
    Mam nadzieję, że można to zaliczyć do @... czekałam na to jak na zbawienie ;) W piątek wizyta u gina i jeśli da zielone światło to od następnego cyklu ruszymy ze staraniami (chcę wcześniej zrobić trochę badań - zwłaszcza progesteron i tarczycę).
    Teraz czekam aż @ się skończy bo już ledwo jestem w stanie utrzymać ręce przy sobie :p - lekarz po zabiegu zabronił nam przytulanka do 1 okresu...

Aniołek [*] 21.11.2013, 5 tc
    Krupeczka <3 29.08.2015
    0e8cf70093.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelka ja po zabiegu pierwszego dnia @ miałam bardzo mało ale za to krew intensywnie czerwona drugiego dnia bardziej sie rozkreciła i mnie bardzo bolał dół brzucha ze siedzieć nie mogłam ale każda jest inna i inaczej może mieć. Rozumiem co to jest to czekanie bo ja czekalam równo 6 tygodni ale sie doczekałam. Co do tego że w nastepnym cyklu da zielone swiatło to ja bym nie była tego taka pewna wydaje mi sie ze bedzie mówił żeby odczekać przynajmniej ja tak miałam, no ale nie oznacza ze u Ciebie bedzie tak samo. Po wizycie daj znać jak tam

preg.png
  • Frelka Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, pewnie masz rację. Szczerze powiedziawszy psychicznie też chyba niezupełnie jestem gotowa na powrót do intensywnych starań. Myślę, że pierwszych kilka cykli (jeśli w ogóle lekarz na to pozwoli) raczej nie będziemy się szczególnie spinać, celować w owulację itp. Wrzucamy na luz ;)
    A zielone światło chciałabym dostać jak najszybciej po to, żeby móc zdecydować kiedy będę gotowa zacząć od nowa, a nie znowu czekać "na coś".
    Okres dostałam w 31 dniu po zabiegu i wydaje mi się, że moje ciało dosyć szybko wraca do normy.

Aniołek [*] 21.11.2013, 5 tc
    Krupeczka <3 29.08.2015
    0e8cf70093.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze miałam cykle 30 dniowe. Jednak po poronieniu i łyżeczkowaniu w 36 dniu cyklu zaczęłam plamić, a w 37 dniu przyszedł okres.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja @ dostałam po 31 dniach od poronienia ( cykle mam 30-39 dni ). Pierwszy cykl po poronieniu i pierwszej @ mam właśnie udostępniony na tablicy. Normalnie owulkę powinnam mieć 17-18 dzień a tu chyba dziś jest.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a powiedzcie mi czy obserwowałyście pierwszy cykl po poronieniu? albo czy wiecie, że miałyście owulację? mi testy owulacyjne wyszły bardzo pozytywnie ale nie mam skoku temp i zastanawiam się czy owulacja będzie później czy w ogóle? i powiedzcie mi czy brak owulacji musi oznaczać torbiel? czy jajeczko się po prostu nie wykształca?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    dziewczyny a powiedzcie mi czy obserwowałyście pierwszy cykl po poronieniu? albo czy wiecie, że miałyście owulację? mi testy owulacyjne wyszły bardzo pozytywnie ale nie mam skoku temp i zastanawiam się czy owulacja będzie później czy w ogóle? i powiedzcie mi czy brak owulacji musi oznaczać torbiel? czy jajeczko się po prostu nie wykształca?

Ja jestem teraz w cyklu po poronieniu i obserwuje wszystko. Mozesz zerknąć na moj wykres. Wczesniej mialam cykle 30-32 dni i owu w 17 dc, a ten cykl zapowiada sie dluzszy no i owu pojawila sie dopiero teraz. Jutro ide do lekarza wiec moze mi zrobi USG i potwierdzi ze owu byla.

• eforts Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może ja też mam jeszcze szansę na owulkę:) życzę powodzenia!!!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam owulkę po poronieniu, testy owulacyjne plus temperatura. ale nie udało się zajść w ciążę.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy okres po poronieniu dostałam po 42 dniach, cykl był prawdopodobnie owulacyjna (był wzrost temperatury, niewielki, ale ja tak mam)raczej skąpy i praktycznie niebolesny, normalnie cykle mam nieregularne (22-45) a okres o różnym nasileniu krwawienia i bólu od dni wyciętych z życiorysu po właściwie nieodczuwalne dolegliwości i wreszcie po pół roku pojawił się rozciągliwy śluz :)oczywiście gdy się nie staramy
    pozdrawiam

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Mag-ko Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś @ - w 29 dniu, czyli przepisowe 28 dni po :)
    póki co bardzo skąpo, czerwono ze śluzem, jutro zobaczymy jak to będzie wyglądać.
    Od paru dni jadłam co tylko zobaczyłam i piersi się powiększyły - czyli jak zawsze przed @
    Temperatura nie wzrosła w tym czasie, za to był ostry ból w okolicy prawego jajnika dzień lub 2 przed.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 12:39

Synek: 25/10/2010
    [*]: 18/12/2014 (11tc)
  • zazu23l Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do aleksa.wawa

Poronilam w tym samym czasie,tzn.05.12.2013 (8tc).Sluchaj,jak u ciebie jest z cyklem po poronieniu.Ja mialam 2 zabiegi,2gi 23.12.mam dziwne objawy sluzu,teraz od kilku dni sluzu juz nie mam,jest kremowa wydzielina (niewiele).Nie wiem czy bedzie owulka (mam cykle 30-34 dni).Do tego 07.01-mialam jeszcze bhcg dodatnie.

zazu23l
    ISKIERKA 05.12.2013 [*] 8tc
  • zazu23l Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam,czy pytalam na ktoryms watku,czy temp.zaczyna rosnac bezposrednio po owulce i trzyma do okresu?czy przed owulka jest spadek temp?czy w razie zaplodnienia temp -po- utrzymuje sie na takim samym poziomie,jak po owulacji bez zaplodnienia?Bo zanic nie kumam z wahaniami temp.w cyklu :(

zazu23l
  • zazu23l Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno,czy może być owulacja bez obecnosci sluzu plodnego?

zazu23l
  • zazu23l Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki,dalej pytam.Czy podwyzszona temp. po owulacji utrzymuje sie "calodobowo",tzn bez wzgledu na pore dnia?Czy ktoras z Was po poronieniu (przed 1wsza miesiaczka) miala dluzszy okres z podwyzszona temp?

zazu23l
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ