okres po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
W końcu dostałam okresu!!!!! Ach jak ja się cieszę, nigdy tak nie wyczekiwałam na @ , w końcu będziemy mogli zacząć starania. Dostałam trzeciego dnia 6 tygodnia po zabiegu. Jak obserwowałam swój organizm to po krwawieniu po zabiegowym, który trwał ok. 2 tygodni po, tygodniu jakoś kuł mnie bardzo lewy jajnik, miałam baaardzo dużo śluzu płodnego (jak nigdy dotąd) i dopiero teraz dostałam @. Więc mam nadzieję, że wszystko jest ok. Po miesiączce idę do ginekologa, żeby zbadał moje endometrium i jak będzie wystarczające będziemy płodzić potomka rodziny
moremi lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Ewelcia.
Ja też strasznie się boje przed następną ciążą. Z Gabrysią ciąża przebiegała prawidłowo i czułam się świetnie. Nie wyobrażam sobie jak mam przetrwać teraz 9 miesięcy w kolejnej... I ten czas starań. Przed naszym Aniołkiem staraliśmy się dwa lata,a teraz... Choć najwięcej siły dodaje mi mąż, gdyby nie on to chyba bym się załamała, a on pociesza cały czas, że teraz on już jest pewien że będzie dobrze i tak mamy myśleć...Nasz Aniołek Gabrysia - (07.02.2014)- 32 tyg. "cudu"
Gdyby Nasza miłość i łzy mogłyby wskrzeszać - dziś byłabyś z Nami [*] -
nick nieaktualnyHej kochane powiedzcie mi wiem,że to nie przyjemny temat ale dziś beta spadła mi do 7 więc na dniach powinno się zacząć poronienie nie chcę poraz kolejny przechodzić zabiegu dlatego chcę to sama z siebie wyrzucić tylko tu moje pytanie jak się zacznie krwawienie to mam to liczyć jako pierwszy dzień nowego cyklu? czy czekać do ponownego?
pytam też z racji tej bo chcę porobić hormony a wiem,że robi je się w danych dniach cyklu. -
Madziaaaa87 - ja mialam tez robione badania w cyklu po poronieniu i lekarka liczyla od pierwszego dnia krwawienia, (dwa dni wczesniej byly to plamienia). Chociaz czytalam tu na forum ze po poronieniu te wyniki moga wychodzoc troche pomniejszone. Dla pewnosci czeka sie do pierwszej @ i wtedy w tym cyklu badania.Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Staramy sie o kolejnego... -
Witajcie - poroniłam samoistnie obumarłą ciążę 18 marca. Widok okrutny, ból psychiczny olbrzymi, ból fizyczny też Oczyściłam się sama - wczoraj było USG. Możemy zacząć się starać po pierwszej @. Czekam na nią zatem...
Czy jest jakieś forum o poronieniu i staraniu się dalej? Nie mogę znaleźćAnette lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Malinowa Panienka... jest mi bardzo, ale to bardzo przykro. Miałam nadzieję, że żadnej z Was nie zobaczę tutaj Jest forum o poronieniu, zaraz znajdę link.
http://www.poronienie.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 20:29
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Kobietki jaki miałyście pierwszy okres po poronieniu i ile trwał? Ja juz mam 7 dzień.Najpierw troche plamiłam na ciemno brązowo ze skrzepami a dzisiaj ze mnie leci dosc mocno na czerwono.Zawsze miałam okres 5 dni.
-
dziewczyny mam pytanie:
dziś jeszcze ciutkę plamię i pojawiły się w tym plamieniu takie fragmentu śluzu - nitki - ni to lepkie ni to rozciągliwe... jak mam to interpretować?[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Dzisiaj mój 8 dzień cyklu i leci ze mnie jak z kranu i pierwszy raz w życiu mnie tak zalało jak dzisiaj,że aż w szoku byłam.
Kurde jak jutro dalej tak będzie,to chyba pójde do lekarza.Już mnie tyłek boli od tych podpasek -
Malinowa Panienka wrote:Witajcie - poroniłam samoistnie obumarłą ciążę 18 marca. Widok okrutny, ból psychiczny olbrzymi, ból fizyczny też Oczyściłam się sama - wczoraj było USG. Możemy zacząć się starać po pierwszej @. Czekam na nią zatem...
Czy jest jakieś forum o poronieniu i staraniu się dalej? Nie mogę znaleźć
Dostałaś już okresu??? Też mam zielone światło na starania. -
Ja po poronieniu (bez zabiegu) krwawilam 10 dni a potem jeszcze 4 to byly takie wlasnie brązowe plamienia. Juz myslalam ze to sie nigdy nie skonczy i w końcu trafie na zabieg...ale potem ustalo...kolejna @ tez byla bardziej obfita i bardziej bolesna od tych normalnych i tez trwala znacznie dluzej...oby ta sie tak nie przeciagala bo mam wrażenie ze non stop mam okres[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
[*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
[*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip -
Ja po zabiegu krwawilam jakies 4 dni jak dobrze pamietam a potem ze 3 dni plamien i tyle. @ dostalam po 28 dniach (plamienia )i w 29 sie rozkręcila.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Malinowa czy Ty nie przypadkiem byłaś na Belly??? Bo chyba z tamtad Cie kojarze....tak mi przykro, źe rak sie stalo mi tez ciaza obumarla. Mi lekarz tlumaczyl ze obumarla ciaza to wynik polaczenia wadliwego plemnika z jajeczkiem.. czyli zly podzial-genetyka. I to sie czesto zdarza, gorzej jest jak maluch sie rozwija i nagle jest krwawienie to wtedy jest sprawa hormonow. Ja dosc czesto biegag do roznych lekarzy bo spojrzenie kazdego na takue sprawy jest inna. Takze iwiedza plus opinia sie rozni... polecam sprawdzenie i kilku.Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny