Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pierwszy cykl po poronieniu.
Odpowiedz

Pierwszy cykl po poronieniu.

Oceń ten wątek:
  • zazu23l Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko,ze te moje cialko zaczelo szwankowac od 1ej@ po poronieniu.Biore pod uwage jeszcze tarczyce,chociaz jak robilam tsh na poczatku ciazy,to bylo w normie.mam jakis wiekszy guzek,ale lekarz pow,ze nie kwalifikuje sie moja tarczyca nawet do leczenia.Kontrolne badania mam w maju.Co o tym wszystkim myslec.Przeciez skoro dostalam okres,to chyba organizm chyba wrocil do normy?Beta w 2gim dniu krwawienia wynosila 0,7,czyli ok .

zazu23l
    ISKIERKA 05.12.2013 [*] 8tc
  • voda Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu co do cwiczen, ja od poprzedniej ciazy nie przestalam rosnac w ogole mimo ze cwiczylam ostro, co prawda tylko 5 tyg, bo dowiedzialam sie od ciazy q ktorej teraz jestem, ale ani dieta, ani cwiczenia nic nie daly. To chyba burza hormonow, dlatego reraz mam spora nadwyzke, z ktora bede walczyc pewnie dopiero za rok:/

relgqtkfgezfawn9.png

............Nasza fosolka [*] 16.11.2013r................
  • benitka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się musze pochwalić ...bo zrzuciłam już 9 kilo...po ostatnim poronieniu wziełam się za siebie ,zmieniłam nawyki żywieniowe ,troche wiecej ruchu i jest dobrze...w marcu ide na pare dni do szpitala na kompleksowe badania ,a jak wszystko bedzie ok to od kwietnia staranka...

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • voda Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benitka 9 kg to piekny wynik! Zazdroszcze :) ja boje sie zwazyc, w przyszly piatek wizyta u lekarza, pewnie zaloza mi karte ciazy i zwaza, dowiem sie ile tam wyskoczy, ale z gory wiem, ze duzo wiecej niz bym chciala, a to dopiero poczatek.

benitka lubi tę wiadomość

relgqtkfgezfawn9.png

• benitka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ci zazdroszcze dzidziusia ...wtedy kilogramy nie ważne...najważniejsze dzieciątko i mamusia.trzymam kciuki za bezproblemową ciąze i szcęśliwe rozwiązanie...

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • voda Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 :-*

relgqtkfgezfawn9.png

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Voda w ciąży tzrbe troszkę na wadze przybierać :-) kochana nie masz się czym martwić

Benitko, WOW!!! co za wynik :-), ja schudłam 4 kg i stoi waga :-( Czekam na wiosnę i zacznę biegać i chodzić do pracy spacerkiem.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • zazu23l Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Voda,jaw 1ej ciazy przytylam 18kg,zreszta w kazdej podobna waga,przy moim wzroscie 171cm,gina mowila,ze b.ladnie :),fakt w 2iej i 3iej musialam odpuscic cukier,dlatego chyba nie przekroczylam tych 18kg ;).Ginka mowila,ze ona przytyla w 1ej 20kg a w 2iej 30,a jest szczupla.U Ciebie kazdy kg to taki "słodziak",ale zapewniam,ze po porodzie,jesli jeszcze bedziesz karmic,to poleca kg :)
    A wracajac do mojego problemu,to wlasnie tez biore pod uwage burze hormonow,mam nadzieje,ze nie jest to na tle chorobowym.W ubieglym roku po mcu cwiczen z chodakowska stracilam ok 10 cm w sumie,a teraz doszly :(
    Benitka...no piekny wynik :)
    Kasika,a My to moze bedziemy siebie nawzajem dopingowac?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 23:54

zazu23l
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:00

• zazu23l Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia...zazwyczaj na poczatku,tzn w 1ym trymestrze waga spada nieznacznie.Ja tylam w tym czasie ok 1-1,5kg,najgorzej w 2gim trym,jak apetyt i samopoczucie dopisuje.Zreszta same sie przekonacie ;)

Sluchajcie,jesli mam doszukiwac sie w zaburzeniach hormon.problemow z waga,to jakie hormony powinnam zbadac?

zazu23l
  • zazu23l Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s.Ewelcia,ja zanim dowiedzialam sie o ciazy,tej poronionej,to wagi nie sprawdzalam,ale mama powiedziala,ze chyba schudlam....podobnie jak Ty.

zazu23l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was wszystkich.
    chciałam się kumoś wyżalic :(.

19 stycznia sraciłam maleństwo w 7 tyg. ( tak naprawdę był pusty pęcherzyk więc maleństwa nie było), ale ja czułam że wszystko jest w jak najlepszym porządku, aż do wizytu u gina. :( (wszelkie wyniki badan w jak najlepszym porzadku)
    mija już 5 tydzień a ja nie mam miesiączki;/
    nie wiem czy sie bac, czy jeszcze poczekac...
    w sumie nie zabezpieczalismy sie z mezem, (co ma byc to bedzie).
    poronienie bylo samoistne i lekarz dal zielone swiatlo... oczyscilam sie sama w ciagu okolo 5-6 dni.

mam taka nadzieje a boje sie znowu rozczarowania ;(

Anette lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolczu20 zrób test, kochana i będzie wiadomo. Po poronieniu łatwo zajść w ciążę, nie masz się czego bać. Tu na forum i na innych forach są dziewczyny które od razu zaszły po poronieniu i urodziły zdrowe dzieci, a ciąże przebiegały bez problemów. Będzie dobrze! :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dołączam się do watku. Poroniłam w 7 tyg. Zabieg łyżeczkowania miałam 3 dni temu tj. 19.02. Przez te 3 dni mam lekkie pobolewanie brzucha i lekkie krwawienie. Tylko martwi mnie jedna sprawa- mianowicie ta krew ma dziwny zapach. Czy któraś z was tak miała- proszę o rady, bo znów się nakręcam i zaczynam niepokoić, a wizyta u gin ma się odbyć dopiero 2 tyg. po zabiegu ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 17:00

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • Anette Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlencia...krew z pewnoscia nie bedzie miala takiego zapachu jak krew w czasie @
    O jakim zapachu piszesz, ciezko cos w takiej kwesti doradzic...

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • voda Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podejrzewam, że krew ma bardzo świeży zapach, ja zauwazyłam to samo, ale musisz wziąć pod uwadę to, że to krew z rany, a nie krew złuszczonej błony czyli menstruacyjna. Jeżeli zapach nie jest nieprzyjemny, gnilny, to normalne, że krew pachnie inaczej niż ta podczas miesiączki.

relgqtkfgezfawn9.png

• marlencia Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ten zapach nie przypomina świeżej krwi (choć w pierwszym dniu tak właśnie było)- jest na pewno nieprzyjemny, inny oczywiście niż w czasie menstruacji. Temp.jeszcze dość wysoko się utrzymuje ponad 37. Ciężko jest mi określić zapach tej krwi. Jest jej naprawde bardzo mało, a jednak czuć nieprzyjemnie.

8599rjjgs46ucla6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarz Ci nie powiedział, że gdyby coś Cię niepokoiło lub utrzymywała się wyższa temp to masz się do nich zgłosić? W moim przypadku tak było jak mnie wypisywali ze szpitala

• marlencia Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kompletnie nic mi nie powiedzieli. Po zabiegu sie ocknełam o 11.20, a o 12stej sekretarka mi przyniosła wypis ze szpitala. Nawet pielęgniarka nie przyszła zapytać jak się czuję. Poczekałam jeszcze troche i o 16 pojechałam do domu powiedziałam tylko do widzenia... Nikt mi nie udzielił żadnych instrukcji. Tylko sekretarka powiedziała ze za 10 dni bedzie do odebrania wynik histop. i za 2 tyg. kontrola u lekarza tyle...

8599rjjgs46ucla6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabieg miałam ok 21. Nad ranem do mnie przyszła pielęgniarka żeby pobrać krew na morfologię i mi powiedziała, że jak będą ok to wyjdę. Przed 12 rozmawiałam z z-ca ordynatora, który mnie poinformował, że wyniki ok, przez ok miesiąca mam zażywać kompleks witamin, przez ok 2 tygodnie mam mierzyć temperaturę (jeżeli by zaczęła się utrzymywać wysoka natychmiast mam przyjechać na oddział), gdyby dolegliwości bólowe były silne też mam się natychmiast zgłosić na oddział, za 2 tyg wynik histo i po ok 2 tygodniach na kontrolę do gin. Ja akurat byłam po 10 dniach ponieważ mi się kończyło L4. Jeżeli chodzi o zalecenia tyle zapamiętałam.

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ