Pierwszy cykl po poronieniu.
-
WIADOMOŚĆ
-
Leże cały czas, może troche przesadzam z tym leżeniem, ale wczoraj wieczorem znów była plamka krwi. Nie dużo i nic nie boli, czuje sie zupełnie normalnie, przyjmję luteine i odpoczywam. Staram sie nie myśleć negatywnie. Lekarz mówił, że nie widzi na razie zagrożebia poronieniem. Nastepna wizyta u prowadzącej 28 lutego, jeśli do tego czasu coś mnie zaniepokoi od razu pobiegne na izbe przyjeć, a na razie mam pytabie do was, czy orientujecie sie jak długo może sie utrzymywać takie plamienie. Na izbie powiedział mi lekarz, ze najprawdopodobniej powodem krawienia jest rozrost macicy, zauważył na usg, ze pod wplywem jak szybko rośnie macica, rozrywa przy tym tkanki, poza tym powiedział, że trofoblast się zagnieżdża nadal i to też może mieć wpływ i jeśli nic nie boli, nie ka skurczy a plamienie nie jest obfte, to nie ma powodu do paniki. Mimo to martwie sie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 13:58
-
nick nieaktualny
-
Voda,jesli bedziesz czula jakiekolwiek bole brzucha,to bierz nospe.Co do plamien,to ja (pomijajac ciaze ,ktora stracilam) nie mialam,ale lekarze mowia,ze plamienia/krwawienie w ciazy sa czeste i nie sa zw z sama ciaza.Pojawiajasie zazwyczaj w terminie mczki.Zalezy to od organizmu,moze Ty zaliczasz sie wlasnie do tych kobitek A jakie sa te plamienia?tzn jak obfite i czy jest to zywa ciemna krew,jasna,czy brazowe plamienie?zazu23l
ISKIERKA 05.12.2013 [*] 8tc -
Zazu sa bardzo skromne, od przedwczoraj jest czysto juz, byly to jasne, rozowawe wrecz zacieki, bez zadnych skrzepow, swieza i czysta krew, pachniala bardzo swiezo. Ale wczoraj i dzis juz spokoj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 11:37
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny jak dlugo czekałyście z sexem po poronieniu i zabiegu ja mialam zabieg 04.02 i tak sie zastanawiam juz nie krwawie ( krwawilam 4 dni ) w sumie tez juz nic nie boli fizycznie a wizyte kontrolna mam dopiero za 3 tygodnie
nie mowie o rozpoczeciu staran ale o kolokwialnie mowiac zaspokojeniu żądzy -
aaaaga... z tego co się zorientowałam zalecenia są różne Mi lekarz w szpitalu powiedział, żeby się wstrzymać do pierwszej @ (całe szczęście dotałam ją dość szybko ), ale wiem, że dużo dziewczyny tutaj nie czekało tak długo. Jeśli czujesz się w porządku i nikt w szpitalu nie zabronił - myślę, że możesz szaleć
-
aaaga...ja "probowalam"1,5tyg po 2gim zabiegu i zrezygnowalam,bo czulam dyskomfort,ale generalnie,jezeli juz nie krwawisz,to o ile nie bedziesz czula zadnego dyskomfortu,to chyba nie ma przeciwskazan,jedynie ostroznie i delikatnie
Frelka,a co u Ciebie,jak te badanie histo.w koncu wyszlo?zazu23l
ISKIERKA 05.12.2013 [*] 8tc -
Dzięki dziewczyny poczekamy jeszcze trochę niech minie pełne 2 tygodnie może przygotuje na weekend coś romantycznego żeby było miło i jak radzicie na spokojnie
voda lubi tę wiadomość
-
Wiecie co Dziewczyny,nie wiem co sie z moim cialem dzieje.Postanowilam wziac sie za siebie,cwiczenia,zielone herbatki itd.Zamiast mniej,mam wiecej cm.Cwicze 3ci tydz,i mam wiecej w biodrach niz na poczatku.Wogole nigdy (pomijajac ciaze)nie bylam taka szeroka .Moje pytanie do Was,czy zauwazylyscie po poronieniu,zeby wasze cialo "szwankowalo"?Wogole moja 1wsza @ byla jak nie moja,srednie krwawienie i tylko 3 dni,a zwykle krwawie porzadnie przez ok 6 dni.W 1szym cyklu w II fazie temp ok 36,9.Teraz ta sama faza i max36,3.Radźcie Kochanezazu23l
ISKIERKA 05.12.2013 [*] 8tc