pochówek płodu :-( :-( :-(
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będę miec czyszczenie ciąża zatrzymała się na etapie 6 tyg czy któraś wie co robić dalej czy płód mozna normalnie pochować czy zajmuje się tym szpital. Moze któraś chowala swojego aniołka w takim okresie proszę o poradęKiara12006
-
Ja przed zabiegiem byłam pytana jaką decyzję podejmuję w sprawie dzieciątka i miałam 3 opcje do wyboru:
1. To ja przejmuję to co zostało po zabiegu i ,,organizuję" pogrzeb itd.
2. Podpisuję deklarację, że szpital ma przesłać martwą ciążę jakimś księżom do grobu dziecka nienarodzonego (czy jakoś tak - teraz ciężko mi sobie przypomnieć jak to się fachowo nazywało)
3. To szpital przesyła martwą ciążę do zutylizowania (jest spalana).
Miałam zabieg w 10 tygodniu ciąży i wybrałam ostatnią opcję. Wybór należy do ciebie. Wiem jak ci ciężko i bardzo mi przykro że ciebie też to spotyka. Gdy powiedziałam że wybrałam wariant ostatni, to lekarka powiedziała, że większość kobiet podejmuje taką decyzję. Myślę, że gdy ciąża jest naprawdę wczesna to taka opcja jest chyba najlepsza ale każda kobieta postępuję wg własne woli. Trzymaj się i bądź silna!10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
nick nieaktualny
-
tez przez to przechodzilam tylko u mnie to juz byl 14 tydzien i moj synek byl juz dosc duzy i zdecydowalam sie normalnie pochowac moje dziecko. bardzo to przezylam i Ciebie ta strata tez napewno bardzo boli. Moj aniolek ma teraz swoje miejsce i mam gdzie isc sie teraz pomodlic a jakbym zdecydowala sie na spalenie potem moglabym miec straszne wyrzuty sumienia.tak jak pisze tylisia decyzja nalezy do Ciebie. trzymaj się
-
Kiara strasznie mi przykro.. tez przez to przechodzilam w styczniu. Moj zarodek zatrzymal sie na etapie 6 tygodnia a dowiedzialam sie o tym w 10 tyg a w 11 tyg mialam zabieg oczyszczania. Z mezem podjelismy drcyzje zeby to szpital zajal sie zarodkiem bo to wczesna ciaza. Po zabiegu zle sie czulam psychicznie bo fizycznie cslkiem dobrze. Minal czas rozpaczy i zaczelam myslec o kolejnej ciazy w ktorej jrstem teraz... i tez boje sie okropnie czy nie zakonczy sie tak samo jak poprzednia. Dodam ze mam juz 20miesieczna coreczke.
Trzymaj sie mocno i mimo wszystko badz dobrej mysli -
nick nieaktualny
-
Kiara, jedna ważna informacja - do aktu urodzenia potrzebujesz ze szpitala informacji o płci dziecka, bez tego Ci nie wydadzą! A przy tak wczesnej ciąży ustalenie płci jest możliwe tylko przez badania genetyczne, za które, o ile się orientuję, musisz zapłacić. Musisz też poinformować lekarzy przed zabiegiem, że będziesz potrzebowała zachowania tkanek do takiego badania.
Przytulam Cię mocno, kochanie, i życzę dużo siły.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnyWitam
Ja strasznie żałowałam że nie pochowałam mojego aniołka -jednak etapów żałoby nie da się ominąć
Po szpitalu dostałam L4 30 dni potem był psychiatra 4 miesiące tyle potrzebowałam aby dojść psychicznie do siebie .
Przytulam z całego serca .Greetta lubi tę wiadomość
-
Ja dziewczyny pocieszam sie tym ze jak to lekarz powiedział mój maluszek byl na tyle nie doskonały ze nie wyksztalcilo sie mu nawt serduszko tłumacze sobie to tym ze poprostu nie byl jeszcze gotowy by sie narodzić i zmienil date narodzin. Mam juz dwóch synów 11 lat i 2 latka i to dla nich musze byc silna i szybko wrócić do normalnego życiaKiara12006
-
Tak biała malutka trumienka tak jak piszesz musisz być silna i jakoś się z tym pogodzić.mi do tej pory ciężko płacze rozmyślam myślę...dlaczego mnie to spotkało, za jakie grzechy... tym bardziej ze to była moja pierwsza wyczekiwana ciąża
-
jeśli nie robi się badań genetycznych to wpisują płeć z przeczucia matki... kiedyś o tym czytałam. Do aktu urodzenia potrzebna jest płeć. Jak będziesz miała akt urodzenia to możesz załatwić sobie 8 tygodni urlopu macierzyńskiego.
Mnie w ogóle to dokładnie o wszystkim informowali w szpitalu. -
ja miałam ale to 16 tydzień więc nie wiem jak wcześniej.
AAAle się wkurzyłam!!!!!!! Napisałam maila do Szpitala z pytaniem kiedy organizują wreszcie pogrzeb dzieci nienarodzonych, który miał być na przełomie marca i kwietnia, a baba do mnie dzwoni i mi mówi że pogrzeb odbył się 9 kwietnia! I że ogłoszenie byłoowszem ale tylko dwa dni bo jakieś mendy skarżyły do dyrekcji że takich informacji się nie zamieszcza na stronie o porodach.. kurrrrr..!!! I teraz zrobiło mi się tak mega przykro że nie byłam na pogrzebie że ze złości to chyba pójdę i rozwalę ten szpital.Greetta lubi tę wiadomość