X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poród martwego dziecka
Odpowiedz

Poród martwego dziecka

Oceń ten wątek:
  • agosia Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo ?Jest tu ktoś ?

agosia
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agosia może i lepiej ze mało kobietek w tak przykrym temacie

Czekającą lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • annak Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agosiu,
    Bardzo dużo dziewczyn w podobnej sytuacji jest też na wątku Aniołkowe Mamy. Zajrzyj tam. Na pewno Ci pomogą i wesprą Cię.

Ogromnie Ci współczuję z powodu tego, co przeżyłaś...

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• antoninina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agosia wrote:
    Hallo ?Jest tu ktoś ?

Agosia, jestem...
    Ściskam Cię bardzo mocno. Jest mi ogromnie przykro z powodu śmierci Twojej Córeczki :'(

Ja swoją straciłam w 34 tc z powodu odklejenia łożyska :(
    U nas przyczyna była znana, ale ciągle szukam przyczyny samego odklejenia. Mimo całej różnorodności uczuć, chyba ta wiedza trochę mnie uspokoiła. Nie mieściło mi się w głowie, że zdrowa kobieta w zdrowej ciąży tak po prostu może stracić Dziecko :( Wierzę, że dla Ciebie poznanie przyczyny jest niezmiernie ważne. Szukanie to długa i trudna droga. Życzę Ci więc wielu sił.

Jeśli będziesz chciała pogadać to pisz - czy sobie radzisz (czy nie), co czujesz, co myślisz.
    Jesteśmy tu po to żeby sobie pomagać w tych najcięższych, najbardziej okropnych chwilach w życiu :( Ściskam Cię!

Nasza Zochulka <3 34 tc [*] 11.09.2015
    slodkogorzkiswiat.blog.pl
    Antoś <3 nasza radość, ur. szczęśliwie 07-08-2017
  • baterfly Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam nowe aniolkowe mamy

Emilia i Nadia 13.02.2015 [*][*] 26tc <3 <3
    Bruno 26.03.2017 - mój tęczowy syn <3
    Aniołek 03.04.2019 [*] 16tc <3
  • baterfly Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poznałam przyczynę śmierci moich dziewczynek po sekcji zwłok. Ale znam też przypadek gdzie ciąża przebiegała książkowo aż nagle w 40 tygodniu dzieciątko zmarło. Wykryto tylko jakieś bakterie w płucach ale skąd się wzięły i czy to była przyczyną nie wiadomo.
    Ja bardzo długo nie mogłam się pogodzić z tym że moje dziewczynki odeszły, winilam siebie, lekarzy, Boga. Teraz po 13 miesiącach tyle nie płacze, uśmiecham się gdy o nich myślę. Kocham je najmocniej na świecie i nigdy o nich niezapomnę.
    Staramy się z mężem o dzidziusia i jakoś nic nie wychodzi. Stresuje się ogromnie czy będzie mi dane zostać ziemską mamą.
    Bądźcie silne.

• antoninina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baterfly, możesz powiedzieć co było przyczyną?
    Twoja miłość do Nich jest ogromna i na pewno nigdy nie minie.
    Trzymam kciuki za starania! :) Nie stresuj się, bo to wcale nie pomaga ;) ściskam mocno!! Jesteś bardzo dzielną kobietą! 13 miesięcy to tyle czasu...

• baterfly Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagły zespół przetoczenia TTTS. Bliźniaczki jednojajowe z jednym łożyskiem. Nie było szans. Teoretycznie nie można było tego przewidzieć ale tydzień wcześniej coś było nie tak na usg ale zbagatelizowali to, jak to zazwyczaj w UK. Nigdy im tego nie wybacze ale czasu nikt nie cofnie i nie przywróci moim dziewczynom życia.
    Tak długo na nie czekałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 22:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :* dziele sie z Wami moja historia niestety tez murodzilam martwego synka :( 9 lutego w 33 tyg. urodzil sie zdrowy ciaza bez powikłan . Czulam ze mniej sie rusza na wizycie kontrolnej lekarz powiedzial ze tetno prawidłowe moze nie ma miejsca w brzuszku i dlatego mniej sie rusza i wrocilam do domu ale nie dawało mi to spokoju pojechała znowu do lekarza i okazało sie za pare dni ze syn nie zyje :( skierowanie do szpitala i tak potwierdzili tylko ze serduszko nie bije :( bardzo mi przykro i smutno jak czytam te wszytskie posty ze jest nas tak duzo :(

powiedzcie mi jak dlugo czekałyscie z zajsciem w nastepna ciaze ? ja po 4 tyg dostałam juz pierwszej miesiaczki dosc obfita byłam wczoraj na kontroli po 6 tyg. lekarz powiedzial ze mam wlasnie dni plodne i radzil poczekac do nastepnej miesiaczki i zaczac sie starac jak bylo u Was?

przytulam Was wszystkie goraco ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sobierajka bardzo mi przykro :(

Ja od poczatku chcialam bardzo szybko zajsc w kolejna ciaze po urodzeniu coreczki. Odczekalam 3 normalne cykle po porodzie i zaczelismy z mezem. U nas same atarania trwaly 3 cykle i ten ostatni byl szczesliwy. Dzis mam przy sobie mojego 4-miesiecznego synusia <3

• baterfly Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęliśmy 3 miesiące po porodzie i niestety do tej pory nam się nie udaje :-(

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaczynam starania w tym cyklu a rodziłam w 22 tc 31.10.15 odczekaliśmy 4 pełne cykle i w tym ruszamy mam nadzieję że szczęśliwie.

mhsv9vvj9veszbog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez odczekamy ze 3 pelne cykle wszystko do tej pory powinno sie unormowac i powrocic do stanu z przed ciazy

Zycze Wam powodzenia kochane i szczesliwego zakonczenia ;*

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trochę wydłużyly się cykle.zawsze były 30 a teraz jakieś 34 dni

mhsv9vvj9veszbog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy jak bedzie u mnie :) mam nadzieje ze wszytsko pojdzie w dobra strone i zycze tego Wam wszystkim :)

Wczoraj bylam u psychiatry dostałam tez leki na nerwice lekowa niestety po stracie dziecka nasilila sie i chce ja troche wyleczyc wroce na troche do pracy i wtedy zaczniemy sie starac mam nadzieje ze dam rade :)

• antoninina Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baterfly :( ściskam Cię mocno! Światełko dla Twoich Dziewczynek <3

Sobierajka, ogromnie mi przykro!
    Twoja historia bardzo mnie smuci :( prawidłowa ciąża, radosne oczekiwanie i nagle... tragedia :( dokładnie tak jak u mnie :(
    Bardzo żałuję, ze nie mamy maszynki do cofania czasu.

Co do starań to każda kobieta ma inaczej - jedna potrzebuje więcej, inna mniej czasu. Ja zaraz po porodzie chciałam być już, od razu w kolejnej ciąży, ale oczywiście nie było to fizycznie możliwe. Później mówiłam, że już wcale nigdy nie chcę być w kolejnej ciąży, a teraz... teraz no właśnie ;) odebrałam ostatnie wyniki badań, są już prawidłowe... i zamierzam umówić się na wizytę do gina żeby nam dał zielone światło :) Wam i sobie życzę powodzenia w staraniach żeby szybko ujrzeć dwie kreski, a potem szczęśliwie urodzić :)

Mamo_Mai - jak nasz kochany Wojtuś? :D Pewnie rośnie jak na drożdżach <3

• maxi Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonina to kiedy zaczynacie starania? tak bym chcial aby szybko sie wam udalo, abyscie wszystkie mogly cieszyc sie dziecmi, abyscie mogly patrzec jak rosna! z czasem bol po stracie minie, bo wszystko mija, zwlaszcza jak ruszycie do przodu...powodzenia!!!

• antoninina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi, my jeszcze nie wiemy. Tzn. już chcemy, ale okaże się po wizycie u gina czy już można ;) Wiem, że kolejna ciąża nie rozwieje moich smutków, bo to zawsze będzie już druga ciąża i drugie Dzieciątko, a tego pierwszego nie ma z nami :( ale czuję, wiem, że jest to jakiś sposób na odzyskanie części spokoju. Bo w tej chwili, kiedy idę sama ulicą bez wózka, widok każdej kobiety w ciąży czy prowadzącej wózek, biegającego małego szkraba powoduje taki ból i żal w sercu, że mam wrażenie jakby to wszystko stało się wczoraj a nie prawie 7 mcy temu. Więc liczę na to, że lekarz powie, że jest OK i możemy zaczynać, i że tym razem będzie dobry finał.
    A jak u Ciebie? Jak Twój Synuś rośnie? I jak się ma Twoja Szwagierka?
    Ściskam :*

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoninina i kiedy ta wizyta? Dawaj znać. Ja oczywiście fiksuje w oczekiwaniu na testowanie mam zamiarna koniec tygodnia o ile @ nie będzie szybsza. Niestety u mnie objawy 2 fazy podobne do ciążowych poprzednich więc nawet ciężko wyczuć ;(

mhsv9vvj9veszbog.png
  • sylwuś Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny niestety tez dolaczylam do waszego grona tez urodzilam martwego synka w 32 tygodniu ciaza przebiegala prawidlowo do momentu gdy przestalam czuc ruchy pojechalam do lekaza tam sie okazalo ze serduszko mojego malenstwa nie bije z niewiadomych przyczyn... to straszne ze jest nas tak duzo, nie moge przestac myslec o swoim malym aniolku lecz teraz zaczynam myslec o kolejnym dziecku wiem ze nie zastapi mi ono mojego syneczka lecz nie moge przestac myslec o tym zeby byc w ciazy lecz obawiam sie ze to sie powturzy... jak po czyms takim zaczac normalnie zyc ?

Piotruś 32tc <3 <3
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ