X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poród martwego dziecka - tęczowa ciąża i tęczowe dziecko
Odpowiedz

Poród martwego dziecka - tęczowa ciąża i tęczowe dziecko

Oceń ten wątek:
  • Kreska41 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak wrote:
    Co tam słychać dziewczyny? 🙂

Mam nadzieję, że cisza to dobry znak 🙂

JoAnn jak się czujesz na końcówce? Czy masz wcześniej stawić do szpitala? Jak to u Ciebie wygląda?

Natalio a co u Ciebie? Mam nadzieję, że nadal jesteście w dwupaku 🍀❤️

Insane jak się czujesz po punkcji?

Sewi, Kreska a jak Wam mijają dni? Jak samopoczucie?

U mnie na spokojnie... wczoraj byłam na wizycie wszystko ok. Wyniki krwi itd wszystko pięknie.
    Jutro prenatalne...

Misiak, JoAnn, sewi3 lubią tę wiadomość

12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
    03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
    Mutacje hetero pai1 i mthfr1
    12.12.24--->II 🤰
    8.02.25----> I prenatalne. Bez zastrzeżeń!
    22.08.2025---> termin 🙏
    Heparyna,acard,metylowany kwas foliowy,...duphrason,
    Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !

Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.

Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam.
  • Madzia 1 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreska41 wrote:
    U mnie na spokojnie... wczoraj byłam na wizycie wszystko ok. Wyniki krwi itd wszystko pięknie.
    Jutro prenatalne...
    Witaj ,czy możesz mi napisać nazwę metylowanego kwasu foliowego i heparyny jakie brałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 09:28

• Natalia, mama Franciszka Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nadal jesteśmy w dwupaku, ale jeszcze tydzień max dwa i rozwiązują, nie chcą przedłużać. A ja walczę ze swoimi demonami w głowie co nie jest wcale łatwe…😔
    Powiem Wan dziewczyny, że leżąc na patologii ciąży już tyle przeróżnych historii się nasłuchałam, a morał z tego taki, że naprawdę warto wybrać dobrego lekarza prowadzącego, a nie pierwszego lepszego, a jak coś Cię niepokoi to warto szukać odpowiedzi u kogoś jeszcze.

JoAnn, Kreska41 lubią tę wiadomość

29.02.2024r. Franciszek 34 tc 👼

preg.png
  • JoAnn Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Właśnie miałam coś napisać bo taka niepokojąca cisza ale na razie spływają dobre informacje :)

Właśnie dzisiaj miałam wizytę, wszystko jest ok, synek waży ok 3400g, przypływy dobre, właśnie kilka dni temu już przestałam brać zastrzyki z heparyna ale dostałam w zmian jakiś suplement ziołowy który pomaga na te przypływy tak żeby psychicznie się lepiej czuć że coś zazywam.

Zaczyna się u mnie stres przedporodowy i też jakis taki ogólnie obniżony nastrój nie wiem czemu, chociaż fizycznie czuje się naprawdę dobrze jak na koniec ciąży

Miałam tez badane rozwarcie na razie jest na ok 1cm, bardzo bolesne to badanie było zastanawiam się jak ja urodzę
    Na razie pod względem wagi mogę próbować rodzić sn o ile do rozwiązania nie podrośnie do ponad 4kg.

Misiak, co do wstawienia się do szpitala wcześniej nic mi takiego pani doktor nie mówi raczej dobrze by było jakby się samo zaczęło oczywisice że jak mnie coś nie pokoi to mam iść zaraz do szpitala ale na razie jest wszystko ok, za tydzień jak dalej nie będzie większego postępu to chyba będzie mi pani doktor wypisywać skierowanie na indukcję, chyba chciałaby żeby urodziła do 20 lutego bo tak mi wypisała zwolnienie też bym chciała nawet wcześniej ale no zobaczymy co los przyniesie,

Misiak a Ty jak się czujesz?

01.2024 - aniołek synek 23tc 💙👼

19.06 - II <3
    I,II,III prenatalne prawidlowe, czekamy na Ciebie synku 💙 🌈

Niedoczyność tarczycy - Hashimoto
    Leki: Clexane, Euthyrox

preg.png
  • JoAnn Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, mama Franciszka wrote:
    Tak nadal jesteśmy w dwupaku, ale jeszcze tydzień max dwa i rozwiązują, nie chcą przedłużać. A ja walczę ze swoimi demonami w głowie co nie jest wcale łatwe…😔
    Powiem Wan dziewczyny, że leżąc na patologii ciąży już tyle przeróżnych historii się nasłuchałam, a morał z tego taki, że naprawdę warto wybrać dobrego lekarza prowadzącego, a nie pierwszego lepszego, a jak coś Cię niepokoi to warto szukać odpowiedzi u kogoś jeszcze.

Natalia, polubiłam za świadomy wybór lekarza tez uważam że to bardzo ważne, wydaje mi się że w pierwszej ciąży tej decyzji nie przemyślałam :(, a teraz moja nowa pani doktor jest świetna i chociaż jest to opieka prywatną całkowicie to nie żałuję żadnych wydanych pieniędzy bo wiem że wszystko jeSt pod kontrolą.

Jeżeli chodzi o walkę z demonami w głowie to rozumiem i przytulam 🫂 to nie jest proste najgorsze jest chyba ten brak spontanicznej radości z ciąży bo ciągle w głowie jakiś.czarny scenariusz ale wierzę że już niedługo utulisz swoje maleństwo i spadnie z Ciebie pewnie 100kg ciężar ❤️

A jak pobytu w szpitalu wszystko tam jest w porządku? Masz dobrą opiekę? Są jakieś normalne godziny odwiedzin?

19.06 - II <3

preg.png

Wysłany: 7 lutego, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak po porodzie jak będzie dobrze to poczuje, że wracam do życia 😪 ja niby byłam kierowana do dobrych lekarzy, ale z perspektywy czasu widzę, że niekoniecznie. Za bardzo zaufałam mojej hematolog, która pokierowała mnie do szpitala św. Rodziny na Madalińskiego, teraz widzę, że faktycznie jeśli ciąża jest fizjologiczna to można tam iść, ale jak jest ktoś obciążony jakąś chorobą to polecam szukam od razu trzeciej referencyjnosci albo właśnie kogoś sprawdzonego prywatnie, ale też wszyto patrzeć czy pracuje w szpitalu, bo wtedy już inna praktyka przypadków. Ja teraz mam dużo żalu do tamtego szpitala, że nie potraktował mojej małopłytkowości poważnie i że nie byłam lepiej zaopiekowana, jestem im wdzięczna, za wspaniałą opiekę porodową, ale za prowadzenie ciąży mam żal, zarówno tamtej, jak i trochę na początku tej. Natomiast teraz tutaj w szpitalu MSWiA jestem bardzo dobrze zaopiekowana, wręcz jak czytam na różnych grupach jakie są postępowania mniej więcej w takich przypadkach to mam ponadpodstawową opiekę bym powiedziała, naprawdę zależy im żeby wszystko dopilnować. Warunki szpitalne są ok, nie mam jakiś wymagań typu sala jednoosobowa czy coś 😛 a odwiedziny jak najbardziej odpowiednie od 10-20 :)

Joann super że jesteś zadowolona ze swojej Pani doktor, jak będzie chciała rozwiazac Ci ciążę za ok 2 tyg to będziemy podobnie witać maluszki na świecie 😍

JoAnn lubi tę wiadomość

preg.png
  • sewi3 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak wrote:
    Co tam słychać dziewczyny? 🙂

Mam nadzieję, że cisza to dobry znak 🙂

JoAnn jak się czujesz na końcówce? Czy masz wcześniej stawić do szpitala? Jak to u Ciebie wygląda?

Natalio a co u Ciebie? Mam nadzieję, że nadal jesteście w dwupaku 🍀❤️

Insane jak się czujesz po punkcji?

Sewi, Kreska a jak Wam mijają dni? Jak samopoczucie?

Misiak, ostatnio jest mi ciężko. Im dalej tym większy strach. Malutka jednego dnia się rusza jak szalona, a następnego jest spokojniejsza i rzadziej daje o sobie znać. Oczywiście, nikomu o tym nie mówię, ale tak bardzo się wtedy stresuję.

Dziewczyny, naprawdę Wam zazdroszczę, że już prawie, prawie jesteście na mecie. Ja mam do niej jeszcze tak daleko...

Misiak, a Ty jak się czujesz? Szyjka trzyma? Ja ostatnio mam wrażenie, że z moją jest coś nie tak, jutro mam wizytę i bardzo chciałabym rozwiać swoje obawy, ale okaże się.

13.12.2013 synek Oliwier 😍
    06.2018 poronienie w 6tc😪
    08.2018 poronienie zatrzymane w 8tc 😪
    01.2023 poronienie w 6tc 😪
    05.2023 poronienie w 7tc 😪
    31.01.2024 Aniołek Adaś z 33tc 😭👼💔
    "Jeśli czasem patrzysz w niebo, to znaczy, że jeszcze w coś wierzysz..."

05.10. - II 😍
    14.10. - mamy ❤️
    23.11. - I prenatalne - 6,4cm maleństwa 😘 USG w porządku
    22.01 - II prenatalne - 470 g Królewny ❤️👶

preg.png
  • Misiak Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, JoAnn już niedługo będziecie tulić swoje Maluszki 🤩

Kreska trzymam kciuki ✊ za prenatalne. Daj znać po 🙂

Sewi jakbym czytała o sobie 🙂 też się ciągle martwiłam, że Malutka za mało się rusza. Jadłam mandarynki na zmianę z jabłkami, bo to wzmagało jej ruchy. Teraz już są częstsze i mocniejsze te kopniaki, więc trochę mniej stresu. Szyjka na ostatniej wizycie była nadal ponad 4,5 cm, więc super. Teraz już się więcej ruszam zgodnie z zaleceniem lekarza i bardzo dobrze mi to działa na psychikę, ale zobaczymy jak na szyjkę to wpłynie. Następny tydzień będzie emocjonalny i trudny. We wtorek 3 prenatalne, a w czwartek wizyta. W środę rocznica starty mojego synka. Wczoraj na wieczór mnie rozsypało i musiałam sobie trochę popłakać.

Jeśli się nie rozsypie po tym tygodniu, to ruszam z wyprawką. Mąż odbierze od mojej kuzynki rzeczy po jej synkach, zobaczę co tam dokładnie będzie i co trzeba dokupić. Myślę, że mnie to pochłonie i czas do porodu trochę przyśpieszy.

Kreska41, Natalia, mama Franciszka lubią tę wiadomość

👩35
    👨36
    🐕
    1 IVF
    październik 2022 - ET - beta 0
    październik 2023 - FET
    12.02.2024 - 21 tc (*) 👼

17.07 punkcja
    22.07 ET 4.1.1
    27.07 (5dpt) - beta 17,7
    2.08 (11 dpt) - 137,4
    9.07 (18 dpt) beta 1383 pęcherzyk ciążowy
    16.07 (25 dpt) beta 9051, jest ❤️
    1.10 (12+3) I prenatalne 7,1 cm zdrowego bobasa
    26.11 (20+3) II prenatalne 380 g dziewuszki 💗
    11.02 (31+3) III prenatalne 1704 g akrobatki 💗

Czekamy na Ciebie Maleńka 🍀🌈🦋

preg.png
  • sewi3 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak wrote:
    Natalia, JoAnn już niedługo będziecie tulić swoje Maluszki 🤩

Kreska trzymam kciuki ✊ za prenatalne. Daj znać po 🙂

Sewi jakbym czytała o sobie 🙂 też się ciągle martwiłam, że Malutka za mało się rusza. Jadłam mandarynki na zmianę z jabłkami, bo to wzmagało jej ruchy. Teraz już są częstsze i mocniejsze te kopniaki, więc trochę mniej stresu. Szyjka na ostatniej wizycie była nadal ponad 4,5 cm, więc super. Teraz już się więcej ruszam zgodnie z zaleceniem lekarza i bardzo dobrze mi to działa na psychikę, ale zobaczymy jak na szyjkę to wpłynie. Następny tydzień będzie emocjonalny i trudny. We wtorek 3 prenatalne, a w czwartek wizyta. W środę rocznica starty mojego synka. Wczoraj na wieczór mnie rozsypało i musiałam sobie trochę popłakać.

Jeśli się nie rozsypie po tym tygodniu, to ruszam z wyprawką. Mąż odbierze od mojej kuzynki rzeczy po jej synkach, zobaczę co tam dokładnie będzie i co trzeba dokupić. Myślę, że mnie to pochłonie i czas do porodu trochę przyśpieszy.

Misiak, Twoja szyjka jest super! Moja ma tylko 3cm, miesiąc temu 2,9cm. Ale od początku nie miała więcej niż 3,5. Najważniejsze, że zamknięta. Gin mnie dziś bardzo uspokoiła. Z małą wszystko dobrze. Przepływy wzorowe, waga w normie.
    Też miałam wczoraj dzień smutku... I w sumie nawet nie wiem dlaczego.

Rocznice są straszne. Ja tak okropnie bałam się 29.01, bo wtedy usłyszałam, że serduszko malucha przestało bić. Teraz obawiam się przełomu 32/33tc. I tak ciągle coś w tej głowie siedzi.

Daj znać jak po prenatalnych ❤️

JoAnn, Natalio, coraz mocniej zaciskam kciuki 🙂🫶

Kreska, czekamy na wieści po badaniach ❤️

Insane, jesteś? Jak się czujesz po punkcji? Kiedy transfer?

Kreska41, Natalia, mama Franciszka lubią tę wiadomość

13.12.2013 synek Oliwier 😍
    06.2018 poronienie w 6tc😪
    08.2018 poronienie zatrzymane w 8tc 😪
    01.2023 poronienie w 6tc 😪
    05.2023 poronienie w 7tc 😪
    31.01.2024 Aniołek Adaś z 33tc 😭👼💔
    "Jeśli czasem patrzysz w niebo, to znaczy, że jeszcze w coś wierzysz..."

05.10. - II 😍
    14.10. - mamy ❤️
    23.11. - I prenatalne - 6,4cm maleństwa 😘 USG w porządku
    22.01 - II prenatalne - 470 g Królewny ❤️👶

preg.png
  • Misiak Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sewi3 wrote:
    Misiak, Twoja szyjka jest super! Moja ma tylko 3cm, miesiąc temu 2,9cm. Ale od początku nie miała więcej niż 3,5. Najważniejsze, że zamknięta. Gin mnie dziś bardzo uspokoiła. Z małą wszystko dobrze. Przepływy wzorowe, waga w normie.
    Też miałam wczoraj dzień smutku... I w sumie nawet nie wiem dlaczego.

Rocznice są straszne. Ja tak okropnie bałam się 29.01, bo wtedy usłyszałam, że serduszko malucha przestało bić. Teraz obawiam się przełomu 32/33tc. I tak ciągle coś w tej głowie siedzi.

Daj znać jak po prenatalnych ❤️

JoAnn, Natalio, coraz mocniej zaciskam kciuki 🙂🫶

Kreska, czekamy na wieści po badaniach ❤️

Insane, jesteś? Jak się czujesz po punkcji? Kiedy transfer?

Tak jestem zaskoczona, że jest nadal takiej długości. Szczerze nie spodziewałam się tego.

Twoja szyjka też jest w porządku, najważniejsze, że jest twarda, zamknięta i nie wskazuje objawów skracania. Wiadomo, że trzeba trzymać rękę na pulsie, ale bez paniki.

Cieszę się, że wizyta przebiegła pomyślnie. Oby tak do końca.

W trudnych momentach super, że jesteście dziewczyny 🙂

JoAnn, sewi3 lubią tę wiadomość

👩35
    👨36
    🐕
    1 IVF
    październik 2022 - ET - beta 0
    październik 2023 - FET
    12.02.2024 - 21 tc (*) 👼

17.07 punkcja
    22.07 ET 4.1.1
    27.07 (5dpt) - beta 17,7
    2.08 (11 dpt) - 137,4
    9.07 (18 dpt) beta 1383 pęcherzyk ciążowy
    16.07 (25 dpt) beta 9051, jest ❤️
    1.10 (12+3) I prenatalne 7,1 cm zdrowego bobasa
    26.11 (20+3) II prenatalne 380 g dziewuszki 💗
    11.02 (31+3) III prenatalne 1704 g akrobatki 💗

Czekamy na Ciebie Maleńka 🍀🌈🦋

preg.png
  • Kreska41 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne bez zastrzeżeń...🙏
    Usg idealne!
    Czekam na pappe...

Heparte biorę clexane 0,4 a kwas foliowy Pueria czysty folian.

Misiak, JoAnn, Natalia, mama Franciszka , sewi3 lubią tę wiadomość

12.12.24--->II 🤰
    22.08.2025---> termin 🙏
    Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !

Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam.
  • Kreska41 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sewi3 wrote:
    Misiak, ostatnio jest mi ciężko. Im dalej tym większy strach. Malutka jednego dnia się rusza jak szalona, a następnego jest spokojniejsza i rzadziej daje o sobie znać. Oczywiście, nikomu o tym nie mówię, ale tak bardzo się wtedy stresuję.

Dziewczyny, naprawdę Wam zazdroszczę, że już prawie, prawie jesteście na mecie. Ja mam do niej jeszcze tak daleko...

Misiak, a Ty jak się czujesz? Szyjka trzyma? Ja ostatnio mam wrażenie, że z moją jest coś nie tak, jutro mam wizytę i bardzo chciałabym rozwiać swoje obawy, ale okaże się.

Sewi jak masz daleko,zobacz na mnie...Ja to dopiero mam hektar 🤣

sewi3 lubi tę wiadomość

12.12.24--->II 🤰
    22.08.2025---> termin 🙏

• Insane Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mimo dobrze rokującej stymulacji pobrano mi tylko dwie dojrzałe komórki, co strasznie mnie podłamało.
    Całe szczęście obie się zapłodniły i jeśli nic się nie zmieni, to we wtorek mam mieć świeży transfer. Proszę Was pomyślcie o mnie i Kropku tego dnia, bo stres jaki przeżywam w tym tygodniu jest jednym z największych w moim życiu.
    Jestem przerażona, bo tak naprawdę do ostatniej chwili mogę nie wiedzieć, czy będzie co transferować. Już nie mówiąc o tym, że tak bardzo bym chciała, żeby druga Kropka z nami też została.

Powiedzcie mi proszę, bo w szoku i smutku po punkcji w końcu nie zapytałam lekarki, w jakich porach najlepiej brać acard i heparynę? Receptę mam już oczywiście wystawioną. Heparyna rano, a acard wieczorem? Jak Wam kazali?

Ang3llica lubi tę wiadomość

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 serduszko moje, bij 🥹
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane, z dwóch komórek mogą być 2 zarodki, a może z nastu być tyle samo lub mniej....najważniejsze że na razie obie dają radę 🥰.
    Trochę Ci zazdroszczę że to już 😜 ja czekam na koniec cyklu, ale u.mnie dwiezy transfer nie wchodzi w grę, do tego pgt-a, czyli transfer nie
    wcześniej jak kwiecień, maj...

Tak, heparyna rano, acard wieczorem.
    Pewnie będziesz w ciąży robić te antyXa, a to się robi 4h po heparyna...

Kreska41, Insane lubią tę wiadomość

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.2021 - start IVF

23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
    29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
    18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
    01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
    21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
    06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
    25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _

03.24 - wracamy po rodzeństwo
    04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
    09.06 - 5dpt. - ⏸️
    06.07 - 7+2 💔

_ _ _ _

04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
    05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
    4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
    11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
    11.10 - Metotreksat

Ostatnia szansa - II IVF - ❄️ 🙏
  • Kreska41 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę też tak jak Krysia napisała.
    Acard wieczorem, zastrzyk rano.

Insane lubi tę wiadomość

12.12.24--->II 🤰
    22.08.2025---> termin 🙏

• Insane Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za potwierdzenie ❤️

Powiem Wam, że ten stres teraz to jakiś obłęd. A najgorsze jest to, że powód do tego stresu zmienia się co kilka dni. A to jak stymulacja pójdzie, jak punkcja, jak hodowla… i tak dalej. Już nawet przestałam się martwić o sprawy „na zapas”. Na razie marzę o tym, żeby transfer się odbył, później, żeby się okazał szczęśliwy.
    W dalszej perspektywie będzie mnie męczył wybór lekarza. Zaciekawiło mnie, co napisała Natalia, że poleca szpital MSWiA.

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
  • JoAnn Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, cieszę się że masz w tym szpitalu taka opiekę i godziny odwiedzin super 😊
    Zaciskam kciuki coraz mocniej i czekam na informację ❤️

Sewi, wiem że Ci się to ciągnie niemiłosiernie tez miałam taki kryzys w połowie ciąży ale wierzę że dasz radę, co ile masz teraz wizyty?

Misiak, tak też się bardzo cieszę że jesteście i w gorszej chwili i w lepszej też mogę tu napisać, i że możemy się wspierw w naszej sztafecie ciąż 🌈😊
    Widzę że też już jesteś daleko, czekam na update z 3 prenatalnych myślę że jak się zajmiesz wyprawka to czas popłynie szybciej, chociaż mi teraz na końcówce znowu zwolnił 😉

Kreska, tak u Ciebie jeszcze trochę ale już 1 prenatalne ogarnięte więc też mam nadzieję ten czas przyspieszy ;) również trzymam kciuki ❤️

Insane ❤️❤️ we wtorek myślami z Tobą ❤️🌈
    Krysia, kciuki za całą procedurę musisz tu w końcu dołączyć 💕

sewi3 lubi tę wiadomość

19.06 - II <3

preg.png

Wysłany: 9 lutego, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane polecam, tutaj jest naprawdę dobra kadra lekarzy, możesz sobie popatrzeć na stronie rządowej jacy są i o nich poczytać. Poza tym widzę to zaopiekowanie na patologii ciąży, wiadomo są jakieś małe minusy typu codziennie na obchodzie możesz usłyszeć co innego jaki plan na Ciebie mają 😃 ale mnie ratuje to, ze mam swoja lekarz prowadzącą i od niej dokładniejsze info zbieram. Ale w sumie jak ktoś chciał więcej szczegółów to szedł bezpośrednio do gabinetu lekarskiego po obchodzie i się dowiadywał.
    Ja teraz też mam ciężki weekend bo akurat wypada 33+3/33+4 czyli dni kiedy serduszko przestało bić, poprosilam o dodatkowe ktg przed snem i jeszcze dostałam leki na uspokojenie tak więc tutaj też widać, że nie bagatelizują tego co człowiek przeżył i rozumieją strach.

Insane lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ang3llica Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam wszystkim, które już na na jakimś etapie ciąży 🫶 ale życzę każdej powodzenia. Ja mimo, że starania powinnam zacząć po pół roku to w tym miesiącu mam zamiar już próbować. Od 9 listopada wydaje mi się, że minęło wystarczająco czasu. Dodatkowo hematolog i genetyk nie widzą przeciwskazań. Nasz synek był zdrowy tylko udusił się przez przekupuje, a moje wyniki wychodzą okej, tak samo macica jest w dobrym stanie. Dlatego nie będę czekać. Oby ten rok był nasz 🫶

Insane, Natalia, mama Franciszka , JoAnn, sewi3 lubią tę wiadomość

9/11/24 Maksymilian 31tc 👼💔
  • Insane Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, mama Franciszka wrote:
    Insane polecam, tutaj jest naprawdę dobra kadra lekarzy, możesz sobie popatrzeć na stronie rządowej jacy są i o nich poczytać. Poza tym widzę to zaopiekowanie na patologii ciąży, wiadomo są jakieś małe minusy typu codziennie na obchodzie możesz usłyszeć co innego jaki plan na Ciebie mają 😃 ale mnie ratuje to, ze mam swoja lekarz prowadzącą i od niej dokładniejsze info zbieram. Ale w sumie jak ktoś chciał więcej szczegółów to szedł bezpośrednio do gabinetu lekarskiego po obchodzie i się dowiadywał.
    Ja teraz też mam ciężki weekend bo akurat wypada 33+3/33+4 czyli dni kiedy serduszko przestało bić, poprosilam o dodatkowe ktg przed snem i jeszcze dostałam leki na uspokojenie tak więc tutaj też widać, że nie bagatelizują tego co człowiek przeżył i rozumieją strach.

Dziękuję Ci Kochana. Rozumiem Twój stres, ale pamiętaj, że to już nie jest ta sama ciąża i jesteś świetnie zaopiekowana. ❤️
    Na razie porzucam ten temat szukania lekarza, bo po prostu boję się, że mi się nie przyda…i wracam do stresowania tym, czy transfer się odbędzie. Mam cichą nadzieję jednak, że niedługo będę mogła się poszukiwaniem lekarza zająć na poważnie i wtedy tu wrócę do Was.
    Do zobaczenia 🍀

Natalia, mama Franciszka , JoAnn, sewi3 lubią tę wiadomość

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ