Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
W środę robiłam wymazy, bakterie miały być po 2 dniach jeśli wyjdzie czysto a jak dodatnio to 7; ureaplasma i mycoplasma po ok 7. Bakteriologii nadal nie ma, nawet nie ma badania w systemie, więc zakładam, że coś wyhodowali 🤦♀️ 😖2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Powtórzyłam owulaka, wciąż mu brakuje troszkę, ale owu za rogiem bo test dużo ciemniejszy niż wczorajszy o tej porze. Teraz będę robić o 14 i 21 bo rano nie powinno się robić, może wyjść fajezywie pozytywny. Boli jajnik. Może niedługo wyłapię pik 🙂
-
Nati, Jednorożec, ale wam zazdroszczę, że już możecie "działać"! Mam nadzieję, że będą tego owoce też już bym chciała, ale jeszcze muszę odczekać ponad miesiąc.
Babulka, może jak nikogo nie znajdziesz w okolicy to rzeczywiście spróbuj online? Myślę, że musi Cię wysłuchać profesjonalista, bo naprawdę smutno brzmi to co piszesz nie ma sensu się tak katować, tym bardziej że niebawem będziesz w kolejnej ciąży i stres może nie wpłynąć na Was dobrze.
Ja jutro robię mnóstwo badań z krwi, glownie na krzepnięcie, tarczycę i zesp. antyfosfolipidowy. Na szczęście mam zniżkę na większość badań i za 20 parametrów wyjdzie mi mniej niż 300zl. Zostanie mi jeszcze kilka, których nie mam w pakiecie. Oby wyszły dobrzeNati94, Jednorożec89 lubią tę wiadomość
-
Tony wiesz co, zapisałam się. Znalazłam jakaś babkę, ktora sie specjalizuje w psychotraumatologii.
Bo tak jak mówisz jak zajdę w ciążę to przecież pierdolca będę dostawać. A jak nie będę mogła zajść to zapewne też.Rena87 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Tony wiesz co, zapisałam się. Znalazłam jakaś babkę, ktora sie specjalizuje w psychotraumatologii.
Bo tak jak mówisz jak zajdę w ciążę to przecież pierdolca będę dostawać. A jak nie będę mogła zajść to zapewne też.
No właśnie, co by się nie działo to nie będziesz szczęśliwa, zawsze znajdziesz powód do niepokoju i czarnych myśli. Taka terapia na pewno nie pomoze Ci od razu, bo to długotrwały proces, dlatego dobrze, że już teraz się zapisałaś. -
Tony ja już w pierwszej ciąży się zamartwiałam dużo ale teraz oczywiście to się nasiliło. Plus teraz mam większą wiedzę co może się stać Ale też każdy z nas może jutra nie dożyć, nic nie jest gwarantowane, więc takie życie jak na bombie się mija z celem. Chcę się cieszyć tym co jest a nie ryć nocami w necie o potencjalnych powikłaniach położniczych. 🙂
Tony lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Tony wrote:Ja jutro robię mnóstwo badań z krwi, glownie na krzepnięcie, tarczycę i zesp. antyfosfolipidowy. Na szczęście mam zniżkę na większość badań i za 20 parametrów wyjdzie mi mniej niż 300zl. Zostanie mi jeszcze kilka, których nie mam w pakiecie. Oby wyszły dobrze
Mi ostatnio hematolog mówił, żeby robić w zakresie między 8dc a 7 dni przed kolejną 🐵 żeby nie zakłócało nic wyników -
Babulka wrote:Tony wiesz co, zapisałam się. Znalazłam jakaś babkę, ktora sie specjalizuje w psychotraumatologii.
Bo tak jak mówisz jak zajdę w ciążę to przecież pierdolca będę dostawać. A jak nie będę mogła zajść to zapewne też.
Trzymam kciuki żeby pomogło 🤞☺️Babulka lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:A który masz dc?
Mi ostatnio hematolog mówił, żeby robić w zakresie między 8dc a 7 dni przed kolejną 🐵 żeby nie zakłócało nic wyników
Jutro będzie 19dc, kolejna miesiączka prawdopodobnie za 9-10 dni... Uff łapię się jak coś wyjdzie nie tak to powtórzę chyba w innej fazie cyklu -
A tam jest coś więcej napisane?
Ja mam nadzerke i dwoch ginow mi powiedzialo ze to nie ma znaczenia i nie bedziemy leczyc przed ciążą, dopiero po.
A na wyniki wymazów czekam ciągle.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:A tam jest coś więcej napisane?
Ja mam nadzerke i dwoch ginow mi powiedzialo ze to nie ma znaczenia i nie bedziemy leczyc przed ciążą, dopiero po.
A na wyniki wymazów czekam ciągle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 09:11
-
Gdy jest stan zapalny to łatwo o urazy i podkrwawianie. Może zanim dostaniesz się do gina to bierz jakieś probiotyki dopochwowe, typu invag itp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 09:18
-
Ja się wkurzyłam dzisiaj z rana, bo okazało się że pielęgniarka źle pobrała krew na antykoagulant toczniowy i będę musiała się kłuć jeszcze raz 🤦a na wyniki przeciwciał muszę czekac 2-3 tygodnie 😱 oszaleje do tego czasu. Jeszcze mi chyba rozwaliła żyłe, bo mnie boli i robi się obrzek. Jprdl, blue monday
-
Z samej cytologii to nie dojdziesz do tego czy to było przyczyną. Musiałabyś zrobić sobie wymazy z szyjki.
Ja mam też stan zapalny na cytologii czyli 2 grupa i tak mam cały czas. Pierwszej grupy od lat nie miałam i gin mówi, że to ok.Nati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Tony wrote:Ja się wkurzyłam dzisiaj z rana, bo okazało się że pielęgniarka źle pobrała krew na antykoagulant toczniowy i będę musiała się kłuć jeszcze raz 🤦a na wyniki przeciwciał muszę czekac 2-3 tygodnie 😱 oszaleje do tego czasu. Jeszcze mi chyba rozwaliła żyłe, bo mnie boli i robi się obrzek. Jprdl, blue monday
I chyba zgubili moją wymazówkę 🙄 Masakra z tą służbą zdrowia, jeden wielki burdel.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Tony wrote:Gdy jest stan zapalny to łatwo o urazy i podkrwawianie. Może zanim dostaniesz się do gina to bierz jakieś probiotyki dopochwowe, typu invag itp
-
Przepraszam Was za te mln pytań ale po poronieniu zrobiłam się 2x bardziej wrażliwa na wszelkie symptomy, no i jak widać wciąż szukam w sobie przyczyny. Dodzwonię się do doktora i może mnie przyjmie i uspokoi. Ważne, że to nie rak. W dalekiej rodzinie dziewczyna w moim wieku miała niedawno zdiagnozowanego raka szyjki macicy i od razu głupie myśli. Może lepiej tak niż za późno z drugiej strony
-
Babulka wrote:Z samej cytologii to nie dojdziesz do tego czy to było przyczyną. Musiałabyś zrobić sobie wymazy z szyjki.
Ja mam też stan zapalny na cytologii czyli 2 grupa i tak mam cały czas. Pierwszej grupy od lat nie miałam i gin mówi, że to ok.